cotton.caandyy. Re: Moda na polski rap i hip hop 12.12.10, 13:58 U mnie każdy słucha czego chce ;pp Ale polskiego rapu nie cierpię ;pp To idiotyczne ;pp Ale ja wgl nie przepadam za polską muzyką lubię tylko Marinę i Afromental Odpowiedz Link Zgłoś
pola16 Ja też tego słucham, ale to nie znaczy, że taka 12.12.10, 14:03 moda u nas panuje, bo większość słucha reggae, rock'a, czy co tam jeszcze jest... Nie mówię, ze tylko rap/hip-hop, bo na fonie mam różnorodność gatunków muzycznych. No, a w szkole nikt nikogo nie terroryzuje, bo to jest dziecinne, zgaduje, że na gimnazjum tak (niestety) jest... Odpowiedz Link Zgłoś
klaudusss Re: Moda na polski rap i hip hop 12.12.10, 14:04 U mnie niestety jest moda na taką muzykę.... ;// Idą miastem, głośnik w telefonie na całą parę i zadowoleni..... Nie wiem co w tej muzyce jest takiego fajnego.... Nienawidzę takich piosenek.... Teraz jest moda na "Dziunię" ;DD Odpowiedz Link Zgłoś
dominikax3 Re: Moda na polski rap i hip hop 12.12.10, 14:08 nienawidzę polskiego rapu;/ jak rap i hip-hop to tylko Eminem. Odpowiedz Link Zgłoś
karmel_ Re: Moda na polski rap i hip hop 13.12.10, 21:14 hm, u mnie wręcz przeciwnie. no, nie wszyscy ale myślę że ok. 3/4 szkoły jara się tym że 'słucha' rocka. nie ma tu dyskryminacji, każdy słucha tego, co mu pasuje albo tego co jest modne i jakoś nikt nie mówi czegoś takiego jak u ciebie. ja akurat lubię polski rap, zwłaszcza ten starszy sprzed 13 lat jak np. kaliber44, paktofonika. ale powiedzenie że się czegoś nienawidzi jest chyba przesadą, koleżanko poniżej. Odpowiedz Link Zgłoś
seneka4 Re: Moda na polski rap i hip hop 13.12.10, 21:25 U nas w sumie o muzyce się w ogóle nie rozmawia. Ale wiadomo ,że większość słucha rapu albo zwykłego techno. Ja słucham często trance ,hardstyle (odmiany muzyki elektronicznej) rapu też zdarza mi się posłuchać. Ale najbardziej lubię muzykę Amy Winehouse czyli soul tego raczej ludzie by nie zrozumieli. ;> Niektórzy nie są po prostu otwarci na nową muzykę. Odpowiedz Link Zgłoś
myslicielka123 Re: Moda na polski rap i hip hop 13.12.10, 21:34 Niestety tak Jak można słuchać takiego szajsu jak POLSKI hip-hop i disco polo?? Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Moda na polski rap i hip hop 14.12.10, 09:46 Nie, nie zauważyłam. Głównie jest lans na starszego rocka. Ja za rapem nie przepadam, ale co kto lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
xxlilyxx Re: Moda na polski rap i hip hop 14.12.10, 11:24 najpierw był szał na hh, teraz jest reggae. w zasadzie słabo się orientuje kto czego słucha, ale jak już puszczą jakąś piosenkę to właśnie należącą albo to pierwszego albo do drugiego gatunku. myślę, że niektórzy byliby w stanie zrozumieć, ze ktoś słucha czego innego, ale większość pewnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
savannah95 Re: Moda na polski rap i hip hop 16.12.10, 18:42 Powiem tak grupka chłopaków u mnie w szkole tego słucha jest ok bo nie słuchają tego dla szpanu na caaały głos tylko w słuchawkach ja osobiście nic do nikogo nie mam ale nie mogę słuchać polskiego hip-hopu i rapu dla mnie to beztalencia i tyle porostu nienawidzę a;le muszę powiedzieć że od 8 roku życia słucham eminema i jest git po prostu polski rap do mnie nie przemawia według mnie jest to jakaś sieczka. Odpowiedz Link Zgłoś
lekcjastylu Re: Moda na polski rap i hip hop 22.12.10, 18:13 Ja słucham Rapu i nie krytykuje ludzi którzy słuchają np.popu,rocka itp bo każdy słucha to co lubi i druga osoba nie powinna na to wpływać.Strasznie mnie wkurza to że wszyscy teraz nagle zaczęli słuchać reggae a to tylko ze względu na Kamila Bednarka tzn mam tu na myśli większość moich koleżanek ze szkoły ; / Odpowiedz Link Zgłoś
bouche2 facepalm 22.12.10, 19:01 fajnych masz znajomych, to po pierwsze ja tu widzę tylko modę na to, żeby się przechwalać słuchaną muzyką, ona mi puszcza kawałek z gatunku RAP, a potem ja jej pokazuję ROCK i porównujemy -.- po trzecie każdy sobie słucha czego chce po czwarte: zalezy jaki to był rap. jeśli peja, firma albo hemp gru to uciekaj od niej jak najdalej (: a po piąte... dziwnie trochę, że się teraz wybiera znajomych pod względem zainteresowań muzycznych, a jak ktoś słucha czegoś innego to się od niego trzeba izolować i na wejściu brzydzić się. mega dziwne Odpowiedz Link Zgłoś
bouche2 Re: facepalm 22.12.10, 19:03 ps. to 'uciekaj od niej jak najdalej' to taka metafora, nie bierz sobie tego do serca Odpowiedz Link Zgłoś
oliiviia hip hopu się nie słucha do cholery jasnej! 22.12.10, 19:49 HIP HOP to kultura. RAP to muzyka wywodząca się z HIP HOPU. e, nie u mnie nie ma. każdy słucha tego czego lubi. niektórzy wolą rap, a nie lubią rocka, a niektórzy wolą rocka, a nie lubią rapu. tylko, że teraz właśnie każdy lubi rap -,- wkurzające to jest, bo gów.no o rapie wiedzą. no ale cóż. yhm. Odpowiedz Link Zgłoś
kitty_ Re: Moda na polski rap i hip hop 03.01.11, 20:56 moda to moda. jeśli ktoś słucha czegoś, co nie jest na topie, to już nie jest taki kul i słit jak wszyscy. ja mogę powiedzieć otwarcie, że polskiego rapu i hip-hopu słucham od ponad 3 lat. Pezet, OSTR, Sokół i Grubson. :3 Odpowiedz Link Zgłoś
miss_immortal Re: Moda na polski rap i hip hop 03.01.11, 20:59 u mnie czegoś takiego nie ma. każdy słucha tego, czego chce. chyba, ze słuchasz biebera to wtedy mogą Cię wyśmiać ;d Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.creme U mnie jest demokracja. ;D 03.01.11, 21:01 Każdy słucha tego, co lubi ;d Odpowiedz Link Zgłoś
tynne Re: Moda na polski rap i hip hop 03.01.11, 21:13 U mnie jest dokładnie to samo, a O.S.T.R jest na porządku dziennym. W sumie mnie to cieszy, ja słucham sobie swojego rocku, nikogo to nie obchodzi, nikt tego nie kwestionuje, Bogu dzięki, a oni? niech jarają się tym, czym chcą... skoro ich to uszczęśliwia. Odpowiedz Link Zgłoś
more_amore Re: Moda na polski rap i hip hop 03.01.11, 21:06 Znam to skądś . . . W mnie w szkole jest grupka takich chłopaków ( jeden z nich to mój brat - rodzeństwa sie nie wybiera , przykro mi ) oni właśnie tego słuchają . W sumie nie przeszkadzało by mi to , ale bez przesady nie chce całą przerwe słuchać ich " muzyki " . . . Jak chcą słuchać na przerwach to niech zainwestują w słuchawki a nie wkurzają innych Dyskryminacją muzyki bym tego nie nazwała . . . ( przynajmniej nie w moim przypadku ) Odpowiedz Link Zgłoś
hayley28 Re: Moda na polski rap i hip hop 05.01.11, 21:56 u mnie w klasie też cały czas puszczają polski rap już to się zaczyna wkurzające robić. Dużo osób słucha reggae. Ja nie cierpie obydwu tych gatunków muzycznych. Nie ma u mnie dyskryminacjii bo każdy słucha co lubi no ale z fanek biebera się śmieja wszyscy Odpowiedz Link Zgłoś
lovetom Re: Moda na polski rap i hip hop 05.01.11, 22:05 U nas w szkole to większość słucha rocka.! Odpowiedz Link Zgłoś
selenka89 Re: Moda na polski rap i hip hop 05.01.11, 22:06 Widzę że masz Fajna Koleżankę... Pamiętaj Nie zmieniaj się dla innych! Tak szczerze to słucham takiej samej muzyki jak ty U mnie w szkole słucha się kto co puści ( Tylko Nie Biebera ) Więc jest spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
werciak Re: Moda na polski rap i hip hop 05.01.11, 22:11 no nie tylko u cb tak jest . Odpowiedz Link Zgłoś
martiniii_92 TUTAJ. 05.01.11, 22:15 www.youtube.com/watch?v=5kwguzvYgFM&feature=BF&list=QL&index=7 Odpowiedz Link Zgłoś
tayluver_ Re: ## 05.01.11, 22:34 tak jest, i to całkiem spora. naprawdę WIĘKSZA część mojej klasy słucha właśnie polskiego rapu i hip-hopu. a jestem jedną z ... może 8 na 29 osób w klasie, która słucha rocka, punk rocka, czy czegokolwiek innego. dla mnie rap czy hip-hop to nie jest w ogóle muzyka. po prostu mam swoje zdanie na ten temat, i już nie raz to mówiłam. no ale niestety, takie czasy, co poradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
starberry Re: Moda na polski rap i hip hop 05.01.11, 22:35 U nas śmieją się tylko z tych co słuchają Biebera, Miley i tego pokroju 'gwiazd'. Odpowiedz Link Zgłoś