on_a Re: Dziwne imiona ( męskie ) - sonda ? 25.12.10, 00:32 Moje ulubione imię męskie to : Wojtek i Mateusz <br /> A z tego co napisałaś nizej to Alan chociaz w prawdzie nie dałam by tak dziecku na imie ale mi sie podoba xD Odpowiedz Link Zgłoś
kochhaniex3 Zdzisław , Andrzej ... itp. 25.12.10, 00:49 A takie dla mnie najładniejsze to Mateusz i Nataniel <3. Odpowiedz Link Zgłoś
bliss. Re: Dziwne imiona ( męskie ) - sonda ? 25.12.10, 00:58 Fabian jest śliczne Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: Dziwne imiona ( męskie ) - sonda ? 25.12.10, 13:21 imię cyprian jest śliczne. natan też, ale dziecku tak nie dam, bo jestem natalią. jedynie nie nazwałabym syna maks, bo to jak do psa. ale nie mam nic do oryginalnych imion, póki mieszczą się w granicach ładu i składu oraz jakiegoś smaku, dobrego gustu. lepsze to niż kolejny marcin czy tomek. Odpowiedz Link Zgłoś
jessicakaulitz Re: Tupak xd 25.12.10, 13:28 Oryginalne imiona są ok, dopóki nie przekraczają pewnych granic. Tak ja np ten Tupak, haha, to akurat jest już dziwne xd Odpowiedz Link Zgłoś
lolisia_xdd Re: Dziwne imiona ( męskie ) - sonda ? 25.12.10, 13:28 Maksymilian i Natan ;d Odpowiedz Link Zgłoś
psychoxfreak Re: Dziwne imiona ( męskie ) - sonda ? 25.12.10, 20:05 Aw, uwielbiam takie imiona. <3 Jeszcze Dorian i Lysander. Albo Narcyz. :d Albo zagraniczne! Rafael, nya. To szczególnie. Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Dziwne imiona ( męskie ) - sonda ? 25.12.10, 21:46 Uważam, że imię Natan jest ładne. Marcel też. Do reszty też nic nie mam - w gruncie rzeczy, normalne imiona. Krzywdą jest imię Hefajstos na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
dunjaa ;> 25.12.10, 21:51 Jeszcze zależy jakie imiona. Ja osobiście bardzo lubię imiona Nataniel (Wole tą wersję, Natan mi nie wpada za bardzo) i Fabian. Odpowiedz Link Zgłoś
miley123236 Re: ;> 25.12.10, 21:58 NIGDY...nie nazwałabym swojego dziecka Uwaga,Uwaga....Monitor! xD Ale serio i nie robie sb jaj....Bo moi koledzy z klas trzecich zastanawiali się czy przy bierzmowaniu na 3 imie dać sb tak... Bo był Św.Monitor. Ja mówie serio i bez złośliwych kom. bo jak nie wierzycie to sb sprawdzie że takie imie jest <foch> Odpowiedz Link Zgłoś
evanescence24 Re: Dziwne imiona ( męskie ) - sonda ? 25.12.10, 21:53 Cyprian jest ładne. i Aleksander, chociaż to już takie mniej "dziwne". chociaż wolę proste imiona. Piotr, Konrad, Damian. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia27 Dziwne imiona ( męskie ) - sonda ? 25.12.10, 21:59 Prawie wszystkie które wymienilas mi się podobają. Mó tata ma na imię Remigiusz a dziadek Augustyn, osobiście ostatnio bardzo mi sie podoba Eryk i Jędrzej Odpowiedz Link Zgłoś
thepretty Re: Dziwne imiona ( męskie ) - sonda ? 25.12.10, 22:02 Marcel i Gabriel są bardzo ładnymi imionami. ; ddd Odpowiedz Link Zgłoś
lily53 Wadim 25.12.10, 22:06 Znam chłopaka o tym imieniu i on się go nie wstydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
itsjustmee . 25.12.10, 22:10 Przecież Maksymilian jest dość popularne, a na pewno nie dziwne. Gabriel jest piękne, tak samo jak Natan. Mi się podoba Mateuszek, takie słodkie. Byleby nie Kuba, Kacper czy inne bzdety. Cholernie źle mi się kojarzą, chociaż kiedyś mi się podobały. Ty podałaś imiona, które na co dzień są normalne, nikogo nie szokują już chyba. Ja na przykład znam Jordana, Samuela, Wirginię, Brajana (dosłownie, tak się pisze!), Jessicę, Majkiego i Karinę, i to w jednej szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
blender Re: Dziwne imiona ( męskie ) - sonda ? 25.12.10, 22:27 Od roku szaleje za imieniem Tobiasz. I nie uważam, żeby było ono jakieś szczególnie krzywdzące. Dla mnie jest ono piękne i oryginalne. Ale zazwyczaj jest to tylko moje zdanie. Ale jeśli mi się nie znudzi, to zapewne nazwę tak swojego syna. Maks jest dla mnie okropnym imieniem, szczególnie, że niektórzy nazywają tak swoje zwierzaki, to samo tyczy się imienia żeńskiego - Sara. Gabriel, Fabian i Alan, to też moje faworyty. Oryginalne, według mnie właśnie takie imiona są ciekawe. Bo zawsze lepsze jak każdy by miał inne imię niż mieć w klasie trzech Tomków, pięciu Mateuszów, trzech Adamów itd. Natomiast Cyprian, Kornaliusz, Marcel, Natan, po prostu mi się nie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
ciastko_kremik Bonawentura... 25.12.10, 22:27 Tak miał na imie mój prapradziadek... Odpowiedz Link Zgłoś
owad Re: Dziwne imiona ( męskie ) - sonda ? 25.12.10, 23:36 z tych co podałaś,właśnie wszystkie były fajne no oprócz Cypriana. a takie imię krzywdzące-Bożydar,moim zdaniem ; dd Odpowiedz Link Zgłoś
nikuchova. Re: Dziwne imiona ( męskie ) - sonda ? 26.12.10, 19:04 moim zdaniem nie ma nic krzywdzącego w tych imionach. taki Maks (skrót Maksymiliana), Cyprian, Marcel czy Natan (tak na marginesie, jestem wieelką fanką tego imienia. prześliczne!) - czy nie są słodkie? ;3 Odpowiedz Link Zgłoś
nikuchova. Re: Dziwne imiona ( męskie ) - sonda ? 26.12.10, 19:15 krzywdzące imiona, według mnie, z którymi spotkałam w życiu codziennym to Tytus, Antoni Pio i Rozalia. po prostu straszne.. a przynajmniej mi się nie podobają. lubię oryginalne imiona, ale bez przekraczania pewnych granic i dobrego smaku. bo przecież Kub, Marcinów i Bartków mamy mnóstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
lamma Re: Dziwne imiona ( męskie ) - sonda ? 26.12.10, 19:15 bardzo lubię oryginalne imiona, ale w granicach dobrego smaku. dla mnie imię xavery to krzywda, ale gabriel, fabian, alan itd. mi się podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
anetta94 Re: Dziwne imiona ( męskie ) - sonda ? 26.12.10, 19:42 Mi się wydaje ze bardziej krzywdzące dla dziecka są imiona starodawne np. Franek, Stanisław, Marek,Jarek Ignacy itp. okropne są te imiona! Mi się ogólnie bardzo podobają angielskie i dla chłopców i dla dziewczynek np. dla dziewczynki Cameron /Carmen/Jessica/ Samanta a dla chłopców to np. Jeremy/Josh/Dylan/Ian to te co sobie przypominam Odpowiedz Link Zgłoś
bluebaloon Re: Dziwne imiona ( męskie ) - sonda ? 26.12.10, 19:56 Hahaha wyobraź sobie że twój chłopak się tak nazywa i przedstawiasz go rodzicom! "mamo, tato, to jest STEFAN!!!" hahahahaha xDDD A SZCZEPAN ?!<okropne imie!!!! fu.> Odpowiedz Link Zgłoś
mrs_alex Re: Dziwne imiona ( męskie ) - sonda ? 26.12.10, 19:47 Moim zdaniem nadawaniem chłopcom takich imion jest po prostu krzywdzeniem ich. Każda osoba, która choć przez jakiś czas uczęszczała do gimnazjum (lub nawet do podstawówki-tam też coraz częściej to się zdarza) powinna wiedzieć, w jaki sposób są traktowani posiadacze oryginalnych imion. Sama znam...Marcela,który już w ogóle jest pokrzywdzony z powodu obraźliwego nazwiska. Nie, nie podobają mi się takie imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
kitty_ Re: Dziwne imiona ( męskie ) - sonda ? 26.12.10, 19:49 Maks, Alan, Gabryś i Fabian są fajne. (: brat mojej przyjaciółki ma na imię Gabryś. ;d Odpowiedz Link Zgłoś
error_ Re: Dziwne imiona ( męskie ) - sonda ? 26.12.10, 19:54 Hmm.. Maks to fajne imię, Natan,ale po angielsku (Nathaniel) dla mnie bomba . Najgorszy jest chyba ten Korneliusz.. Jednak dla mnie najdziwniejsze jest imię DELFIN. Tak,tak,mam takiego kolegę c;. Odpowiedz Link Zgłoś
chaos_i_nielad Re: Dziwne imiona ( męskie ) - sonda ? 26.12.10, 19:58 Zależy jakie podane imona są ładne, nie podobają mi sie anblojęzyczne fuuj ;/ Mi samej podoba się np: Mieszko, Nikodem... Odpowiedz Link Zgłoś
newborn. . 26.12.10, 20:02 Oprócz Fabiana,Korneliusza i Marcela,to wszystkie mi się podobają. Odpowiedz Link Zgłoś