Dodaj do ulubionych

Czy oceny mają dla was takie ogromne znaczenie?

15.12.10, 20:03
Dla mnie nie. Uważam że połowa tego, czego się uczymy nie przyda się nam w życiu. Ja wolę wyjść ze znajomymi, niż się pouczyc. Tzn. Na sprawdziany próbuję się uczyć ale nie robię z tego katastrofy. Dla mnie liczy się bardziej życie towarzyskie i rodzina a nie oceny.
Obserwuj wątek
    • taebaby. Re: Czy oceny mają dla was takie ogromne znaczeni 15.12.10, 20:10
      Oceny w jakimś stopniu są ważne, ale nie najważniejsze. Przynajmniej dla mnie. Oprócz nauki mamy jeszcze inne sprawy na głowie...
      • kawaiikimie Re: Czy oceny mają dla was takie ogromne znaczeni 17.12.10, 20:39
        Nie są bardzo ważne. Też wolę gdzieś wyjść niż siedzieć i się kuć, zresztą właśnie mam słabą pamięć i zaraz wszystko zapominam więc nie ma sensu się nadmiernie uczyć . tongue_out
    • truskaffkaxd Re: Czy oceny mają dla was takie ogromne znaczeni 15.12.10, 20:11
      Niee, wolę się pośmiać z koleżankami jak nie umiemy zrobić żadnych zadań np. na kartkówce : D a z resztą racja, i tak od razu zapomnimy tego czego się uczyliśmy i połowa jest po prostu zbędna
    • szatynka. Re: Czy oceny mają dla was takie ogromne znaczeni 15.12.10, 20:15
      a dla mnie mają .
      nie jestem kujonem, nie uczę się nie wiadomo ile, i moje oceny też nie są wyjątkowo dobre, jednak wolę poświęcić to wyjście ze znajomymi żeby trochę podkuć się np. na sprawdzian . : )
      • anulka Re: Czy oceny mają dla was takie ogromne znaczeni 15.12.10, 20:29
        dla mnie też mają duże znaczenie
      • foryoubaby Re: Czy oceny mają dla was takie ogromne znaczeni 02.01.11, 20:07
        Dla mnie nie są najważniejsze ani nie są mi obojętne.Mam ważniejsze sprawysurprised
    • moniss_ Re: Czy oceny mają dla was takie ogromne znaczeni 15.12.10, 20:32
      nie mają dla mnie znaczenia ,uważam tak samo jak ty xD
    • mweezy . 15.12.10, 20:38
      Nie ukrywam, że oceny mają dla mnie duże znaczenie, w końcu to od nich zależy jak dalej będzie wyglądać moja edukacja.
    • jane_ Re: Czy oceny mają dla was takie ogromne znaczeni 15.12.10, 20:44
      mają. od ocen zależy każdy aspekt mojej przyszłości. a nie zamierzam jej zepsuć tylko dlatego, że zamiast po prostu się przyłożyć do jedynego obowiązku jaki mam w życiu, wolałam się bawić w słit nastolatkę. jasne, nie jestem geniuszem, czasem nic nie potrafię, zdarza się. ale oceny są bardzo ważne.
      • blondi_girl Re: Czy oceny mają dla was takie ogromne znaczeni 15.12.10, 20:51
        Też uważam, że połowa z tych rzeczy, których się uczymy nigdy nam się nie przydadzą, ale zauważ, że kiedy będziesz składała papiery do jakiejś dobrej szkoły/uczelni itp. to nikt nie będzie patrzył na to co sądzisz o szkole tylko na twoje oceny...
    • urszulka2691 dla mnie są ważne ale nie najwazniejsze!!! 15.12.10, 20:49
      jak dostane 2 to sie nie załamuje ale ciesze sie jak dostane 5!!!!!
    • kararock Re: Czy oceny mają dla was takie ogromne znaczeni 15.12.10, 20:51
      no niby masz rację, ale jeśli chcesz mieć fajny i dobrze płatny zawód w przyszłości to niestety musisz się uczyć innego wyjścia nie ma, chociaż zdarzają się osoby, które bez wykształcenia zajmują dobre stanowiska, ale ja np. źle bym się z tym czuła ;/
    • quera Re: Czy oceny mają dla was takie ogromne znaczeni 15.12.10, 20:53
      Ja na szczęście nie mam problemu, żeby wybierać między znajomymi a nauką. Codziennie spotykam się ze znajomymi wcale się nie uczę a średnia co roku 5,27 shock
    • juliaa1998 Re: Czy oceny mają dla was takie ogromne znaczeni 15.12.10, 20:56
      Dla mnie na pierwszym miejscu jest nauka muszę się uczyć żeby zostać tym kim chce zostać bo jak nie będę umieć podstaw to potem sb już nie poradzę ...
    • bull_ z jednej strony 15.12.10, 20:57
      to czego się uczymy w większości przypadków jest zbędne i niepotrzebne, więc po co się tego uczyć? np. zdania złożone podrzędnie, nadrzędnie, współrzędnie, jezu nawet nie wiem cyz dobrze wymieniam czy jakoś tak. uciekam przed takim czymś ile się da ale jutro mam ostatni termin ahaha i nic nie umiem. ale patrząc na to z innej perspektywy warto mieć dobre oceny bo np. za 5.0 otrzymujemy stypendium, ja np. przylozylam sie bardzo do fizyki i przez to troche z innych przedmiotow poslzo mi w dol ale jestem zadowolona bo zostałam laureatką w olimpiadzie z fizyki więc to olewanie innych przedmiotow dla tego się opłaciło, no ale jednak marze o tej 5.0 no.
    • katsuumi_17 Re: Czy oceny mają dla was takie ogromne znaczeni 15.12.10, 21:02
      Uczę się, ale dla siebie. Nie dla ocen. Chcę zdać maturę, a oceny wcale nie zawsze oddają to, co wiemy.
      • weard_girl Re: Czy oceny mają dla was takie ogromne znaczeni 17.12.10, 19:31
        dla mnie mają. no pewnie, że pewnie większość materiału którego się teraz uczymy nie przyda nam się w przyszłości. ale ja jednak chcę się dostać później do dobrej szkoły dlatego przykładam się do nauki. wink
        muszę się pochwalić że pradopodobnie na półrocze bede mieć pasek wink tongue_out
    • vaniney Re: Czy oceny mają dla was takie ogromne znaczeni 15.12.10, 21:06
      nie są.ani ważne ani tym bardziej najważniejsze C:
    • kasiulqa Re: Czy oceny mają dla was takie ogromne znaczeni 16.12.10, 16:01
      Dla mnie maja znaczenie.Czasem wole nie iść na spotkanie z koleżankami żeby się nauczyć.Moim zdaniem jakby to czego teraz się uczymy nie miałoby nam być przydatne to po co w ogóle szkoły by istniały??
    • jo. Re: Czy oceny mają dla was takie ogromne znaczeni 16.12.10, 16:09
      mają znaczenie. staram się uczyć, żeby nie spieprzyć sobie życia i będąc dorosłym nie mieć żalu do siebie, że nie chciało mi się usiąść na te pół godziny z książką, i postarać się na dobrą ocenę.
      racja, większość rzeczy się nie przydaje, dlatego wyznaję zasadę zapominam-o-wszystkim-po-sprawdzianie, żeby nie zapychać sobie mózgu pierdołami.
      • lovebug Re: Czy oceny mają dla was takie ogromne znaczeni 16.12.10, 16:47
        mają. myślę to samo co dżejni i jooołmeni więc nic nie mam do dodania.
    • nick_jonas_jb Re: Czy oceny mają dla was takie ogromne znaczeni 16.12.10, 16:50
      Moim zdaniem też pół z tego czego się uczymy nam się przyda ale jednak się nimi przejmuje... uncertain
    • montanacyrus Re: Czy oceny mają dla was takie ogromne znaczeni 16.12.10, 16:56
      Dla mnie liczą się bardzo w tym roku, bo potrzebuję dobrej średniej do liceum.
      Ale przez poprzednie dwa lata to obijałam się.
      • grafikowa_ Re: Czy oceny mają dla was takie ogromne znaczeni 16.12.10, 17:09
        szczerze? nie bardzo. bardzo mało się uczę. nauka nie jest dla mnie zbyt ważna. to nie znaczy zaś, że jestem głupia. po prostu są ważniejsze rzeczy. ja mam inne wartości i wolę cieszyć się z życia i spełniać swoje marzenia niż ślęczeć nad książkami. mam wiele planów i jeśli zależy mi np. na ocenach z ang-to uczę się angielskiego. np. na ocenach z chemii mi nie zależy. więc nie uczę się. oczywiście zawsze zdaję i nie mam najgorszych ocen. ostatnio miałam średnią 4,1 - z czego byłam bardzo zadowolona. ale mam inne plany na przyszłość. i nie będzie mi potrzebne obliczanie masy atomowej pierwiastków, czy obwodu koła. z pewnością moja mama cieszyła by się, gdybym się lepiej uczyła. ale ja nie uczę się dla mamy. toż to idiotyczne.
    • jamajka. Nie. 16.12.10, 19:18
      nie mają. Uważam że są ważniejsze wartości w życiu... Co będzie to będzie.
      Zresztą zauważyłam, że często nauczyciele sami mają wszystko głęboko w d*upie.
      A po testach widać czy niby taki dobry uczeń, jest faktycznie dobry.
      Moja koleżanka ma praktycznie same 5, a mówi że niektórych zadań na teście nawet nie ruszyła.
      Szkoła zabiera mi czas, który z chęcią wykorzystałabym inaczej.
      I nie mówię o imprezowaniu...
      • klema Re: Nie. 17.12.10, 21:35
        No popatrz. A wiesz jaka taka szkoła jest ważna? Chyba nie zdajesz sobie sprawy z tego, że gdyby jej nie było, nie miałabyś tak mądrych spostrzeżeń, jak to, że ja wyskakuje ze średniowiecznymi tekstami.
        Szkoła jest potrzebna w kształtowaniu rozumu.
        Wiem dobrze, że kiedyś jej nie było i było ok. ale to z postępem edukacji, ludzie wymyślają, nowe rzeczy, aby żyło się lepiej. To oczywiście NIE tyczy się wszystkich ludzi.
        Nie bierz wszystkiego tak dosłownie.
        No i ten mój tekst z dziećmi. Tylko, że spójrz. Wiele rodzin biednych ma wiele dzieci. NIE mówię tu znowu, że wszystkie. Ale sporo.
        • jamajka. Re: Nie. 17.12.10, 21:56
          Zacznijmy od tego, że nigdy nie twierdziłam że nauka nic mi nie daje. Po prostu nie lubię być do niczego zmuszana. Więc jak mi się coś nie podoba to tego nie robię.
          I nie broń się teraz, że strzelałaś przenośniami bo doskonale wiem co miałaś na myśli.
          Co do dzieci. Owszem wiele jest takich rodzin, ale to już uważam za dobicie dna.
          Świadome skazywanie kogoś na głodowanie. Wow.
          • klema Re: Nie. 18.12.10, 15:12
            Oj, skąd Ty możesz wiedzieć co ja miałam na myśli? ;]

Takie kłótnie są idiotyczne, więc kończę to i żebyś miała co chciałaś: przepraszam, choć za bardzo nie wiem za co.. ;]
            Miłego dnia Ci życzę. wink
            • jamajka. Re: Nie. 18.12.10, 17:27
              Wnioskuję z Twojej wypowiedzi. (podobnej do większości)...

Nie oczekiwałam przeprosin. Po prostu napisałam co o tym myślę.

Tak, tak. dzięki. I wzajemnie.
    • gitara_i_glany Re: Czy oceny mają dla was takie ogromne znaczeni 16.12.10, 19:22
      Wogóle ... sciana szkoła to "katastrofa" indifferent
    • magy10041996 Re: Czy oceny mają dla was takie ogromne znaczeni 16.12.10, 19:22
      no dla mnie tez...
      Mi nie zależy na ocenach wogule smirk
    • lostinmyself Re: Czy oceny mają dla was takie ogromne znaczeni 16.12.10, 19:27
      Moim zdaniem oceny są ważne, ale najbardziej staram się z przedmiotów, które przydają mi się w życiu, a do innych podchodzę na luzie wink
    • magnaw18 Re: Czy oceny mają dla was takie ogromne znaczeni 16.12.10, 19:32
      dla mnie oceny się nie liczą, większość z tego co nas uczą się nie przyda później zapewne, więc nie mam zamiaru tego wkuwać, wole se iść na miasto
    • misiaczek29 Re: Czy oceny mają dla was takie ogromne znaczeni 16.12.10, 19:36
      wiadomo że trochę tak, ale niektórzy nauczyciele są niesprawiedliwi...i to co dostajemy nie zawsze jest tym na co zaslugujemy...to działa w obie str.wink
    • fano__x nie ogromne, ale duże .. 16.12.10, 19:37

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka