18.12.10, 19:15
Mam kilka pytań bo zamierzam nauczyć się jeździć na łyżwach:
- Czy aby nauczyć się jeździć na łyżwach trzeba KONIECZNIE umieć jeździć na rolkach
- Na jakich łyżwach najlepiej uczyć się jeździć
- Ile nauka m.w zajmuje?
Pozdrawiam i czekam na Wasze odpowiedzi. wink
Obserwuj wątek
    • selenagomezfan_ . 18.12.10, 19:20
      Jest tu kto? Proszę o odp. wink ;*
    • selenagomezfan_ . 18.12.10, 19:26
      Proszę?
    • selenagomezfan_ @hopie 18.12.10, 19:30
      Żal mi cię moja droga
      Fajny jest Google słownik, nie? -,-

• selenagomezfan_ . 18.12.10, 19:32
      Może jeszcze ktoś się wypowie
      tym razem na temat?
      • minaslia Re: . 18.12.10, 19:37
        nie trzeba koniecznie umieć jeździć na rolkach, chyba lepsze są figurówki, myślę, że jazdę szybko załapiesz to wcale nie jest takie trudne.
        • selenagomezfan_ @minaslia 18.12.10, 19:40
          Dzięki <3
          A może jeszcze ktoś?

• hayles Re: Łyżwy. 18.12.10, 19:44
      ostatnio pojechaliśmy w ramach wf-u na łyżwy i mimo, że wcześniej nie jeździłam ani na łyżwach, ani na rolkach, nauka zajęła mi kilkanaście minut. przy początkowej pomocy koleżanek, a później już śmigałam :p najpierw trzeba utrzymać równowagę i oswoić się ze śliskim lodem.
    • angelxd Re: Łyżwy. 18.12.10, 20:07
      Nie trzeba koniecznie umieć jeździć na rolkach żeby nauczyć sie jeździć na łyżwach. Owszem łatwiej jest wtedy ale to nie od tego zależy. A co do czasu to mi poszło szybko ale każdy uczy się we własnym zakresiewink powodzenia
    • ilonn Re: Łyżwy. 18.12.10, 20:12
      nie
      figurówki
      zależy..
      od tygodnia do 2 miesięcy winkserce
    • peaceandloveex3 :D Sama jeżdżę na łyżwach... 18.12.10, 22:26
      mi nauka zajęła em. cos kolo 20 wejsc na lodowisku xd .
      Wg mnie najlepiej odrazu zaczynac od figurowek ;p
      A co do rolek ne wiem . ;d Umialam i umiem jezdzic na rolkach, zawsze to cos pomaga ;d
      Powodzenia w `nauce` . big_grin
    • domi_nika Re: Łyżwy. 18.12.10, 22:33
      Ja umiałam wcześniej jeździć na rolkach więc jedno wejście na lodowisko i praktycznie umiałam jeździć.Ale nie trzeba umieć koniecznie jeździć na rolkach,po prostu jak umiesz to potem jest łatwo na łyżwach jeździć.Ja zawsze mam figurówki i tobie też bym polecała.A co do czasu nauki,to wiadomo jeden długo się uczy a drugi już od razu łapię.Myślę że parę razy pójdziesz i się nauczysz wink Powodzenia i miłej jazdy ;D
    • kontrastowa Re: Łyżwy. 19.12.10, 09:04
      1. O wiele lepiej ci bd jak sie nauczysz na rolkach .. Bo na łyżwach jezdzi sie tak samo jak na rolkach. Identycznie ! Tylko hamujesz zamiast tyłem, przodem.
      2.Figurówki
      3. Ja od razu umiałam , ale to dlatego po jeżdże na rolkach . Nie wiem ile tak zajmuje nauka ..
    • slodkiporanek Re: Łyżwy. 19.12.10, 09:42
      1. Jeździć na łyżwach w miare umiem, a na rolkach nie więc jestem żywym przykładem, że da się.
      2. Wypożycz sobie takie miękkie figurówki.
      3. Utrzymywać na lodzie jesteś w stanie już po pierwszej godzinie.
      Figury zajmują sporo czasu, pare lat...
    • chizuru_ Re: Łyżwy. 19.12.10, 09:50
      - nie trzeba.
      - takich... zwykłych no.
      - zależy dla kogo. ja już byłam chyba z 10 razy i nadal nie umiem. a moja koleżanka nauczyła się za 2 razem.
    • miastowa. Re: Łyżwy. 19.12.10, 17:33
      - Czy aby nauczyć się jeździć na łyżwach trzeba KONIECZNIE umieć jeździć na rolkach nie
      - Na jakich łyżwach najlepiej uczyć się jeździć figurówki
      - Ile nauka m.w zajmuje? od kilku razy na tafli do jakieś 2-3 miesięcy zależy

ja np na rolkach/wrotkach nie umiem a na łyżwach umiałam bo 3 wixycie na lodo .

łyżwy serceserceserce

a jedna moja znajoma niby taka na rolkach i wgl , a jeździła dopiero o 4 miesiącach
    • truskawka159 Re: Łyżwy. 19.12.10, 17:49
      1.Szczerze powiem przydaje się...
      2.łyżwy figurowe
      3.To zalezy od Ciebie, niektórym zajmuje dłużej lub krócej.Nie możesz się poddawac
      Pozdro ;*
    • kaka_97_sc Re: Łyżwy. 19.12.10, 18:25
      Ja nauczyłam sie jeździć na łyżwach po około godziniesmile
      Wcale nie trzeba umiec jeździć na rolkach (ja nie umiem, a na łyżwach potarfie)
      Mi jest prościej w hokejówkach ale to zalezy od twojego upodobaniasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka