paja96 Ach... Kawusia... 28.12.10, 13:50 Pierwszą kawę wypiłam jak była dosyć młoda, może 4, 5 klasa sp. Wtedy babcia zrobiła dziadkowi w wielkim kubku słodką kawę i dodała lodów bakaliowych. Poezja Tak naprawdę zaczęłam pić w 1 kl gim, przez przypadek. Wzięłam wtedy cappucino zamiast czekolady i było tak dobre, że zaczęłam pić więcej. Potem co drugi dzień chodziłam do W BIEGU CAFE, bo jest po drodze do szkoły i brałam duże cappucino na wynos. Sama rozkosz. Teraz już nie piję, bo jakby tak podliczyć ile być wydała, to nie jest już tak przyjemnie. Ale kawa jest też zdrowa. Udowodniono to naukowo, że picie 3 filiżanek dziennie obniża ryzyko zawału serca, bo krew płynie szybciej, lepiej przepływa przez serce itp Użyj tego argumentu Poza tym, czy jest coś lepszego niż ciepła muffina, parująca kawa z pianką, ciepłe łóżku i ulubiony serial lub książka? No może tylko marsz przez Upper East Side z Platynową Kartą American Express, ale... Odpowiedz Link Zgłoś
bellacullenx starbucks.. 28.12.10, 15:28 wystarczyło spróbować Moche i zakochałam się w kawie ;D Odpowiedz Link Zgłoś
usmiech_slonca Re: Kawa...? 28.12.10, 16:03 Ja już nawet nie pamiętam kiedy pierwszy raz spróbowałam kawy. Nie przepadam za nią, ale mimo to chcę spróbować takiej z dobrej kawiarni. Jednak ponad wszystko kocham zapach świeżo zmielonej, a potem zaparzonej kawy- sama rozkosz. Odpowiedz Link Zgłoś
kontrastowa Re: Kawa...? 28.12.10, 16:11 [i]I dobrze, że ci nie pozwala. ; D Postaw na zbożową, albo kapuczino . : D ( lubie spolszczać ;p ) /i] Odpowiedz Link Zgłoś
yorkie Re: Kawa...? 28.12.10, 16:12 W wieku 10 lat, teraz to ja to chlęję litrami Odpowiedz Link Zgłoś
naomi. ₪ ø ||| ·o. 28.12.10, 16:17 codziennie rano i po południu pije kawe. uzależnienie Odpowiedz Link Zgłoś
ciastko_kremik Ja pije tylko cappuchino... 28.12.10, 16:29 od jakiegoś roku... Normalna mi nie smakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
nuisance Re: Kawa...? 28.12.10, 16:33 Byłam w Twoim wieku. Ale nie piję kawy codziennie, tylko, jak mi się zachce. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula1831 Re: Kawa...? 31.12.10, 11:25 Mi narazie starczy cappuccino, ale i tak rzadko piję. Czasami jak poczuję chęć, ale to od czasu od czasu . Odpowiedz Link Zgłoś
molinka Re: Kawa...? 31.12.10, 11:30 nie piję prawdziwej kawy , tylko rozpuszczalną . Odpowiedz Link Zgłoś
madzix1604 Re: Kawa...? 31.12.10, 11:31 mam 13 lat i w tym wieku zaczęłam pić kawę. Odpowiedz Link Zgłoś
miley Re: Kawa...? 01.01.11, 15:15 ja też mam 14 lat i nie piję bo mi niesmakuje Odpowiedz Link Zgłoś
vanessa_ Re: Kawa...? 01.01.11, 15:21 Tia... Od 12 roku życia byłam pewna,że piję kawę a po 2 latach okazało się,że mama zawsze robiła mi bezkofeinową Teraz robię sobie,sama. Czasami muszę,bo jak na swój wiek mam za małe nadciśnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmarka1998 Kawa...? 01.01.11, 15:21 ja 12 ale nie piję czarnej tylko rozpuszczalną bo nie smakuje mi czarna Odpowiedz Link Zgłoś
honest_ ..... 01.01.11, 15:32 ja mam trzynaście, za 29 dni 14, a piję, czasem. nie czarną, cappuccino piję, albo macchiatto, bo w szkole jest automat z czekoladą, herbatą i kawą. niby nie wolno pić kawy gimnazjalistom, ale jak stoi niedopita na parapecie w klasie, to tylko się pytają czyja i nic sobie z tego nie robą. noale zalezy od nauczyciela, raz koleżanka dostała uwagę of fizyczki. bo przepraszam bardzo, ale jeśli mam się do późna uczyć, albo robić do pierwszej pracę z plastyki, żeby potem wstać o szóstej i prawie zasnąć na historii, to w końcu mogę wydać te 1,80 na kawę. c: Odpowiedz Link Zgłoś
maadz. Re: Kawa...? 01.01.11, 17:58 miałam 13 lat, piję codziennie rano i popołudniu i od czterech lat nie zauważyłam uzależnienia Odpowiedz Link Zgłoś
mila13 Re: Kawa...? 01.01.11, 18:00 Ja nie długo będę mieć 15 lat a piję od wakacji zeszłego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
kararock Re: Kawa...? 01.01.11, 18:04 ja za ponad tydzie będę mieć 14 i jakoś kawa mi jeszcze nie smakuje Odpowiedz Link Zgłoś
avelon Re: Kawa...? 02.01.11, 17:33 Mam 16 lat i nie piję kawy, bo mi nie smakuje Odpowiedz Link Zgłoś
jonasofanka bleee nie piję :) ale... 04.01.11, 20:10 napiłabym sie ze starbucksa Odpowiedz Link Zgłoś
btr.love Re: Kawa...? 04.01.11, 21:22 na wakacjach kupywałam taką z biedronki, ale miała 750 kalorii. dwa razy wypiłam i więcej nie bo strasznie tłusta była. wolę taką w puszcze z Intermarche i z BP :] ostatnio mi smakują 3bity kawowo-mleczne xD naprawdę smakują jak kawa Odpowiedz Link Zgłoś
pamilly Re: Kawa ;D 04.01.11, 22:36 uwielbiam kawę;D utrzymuje mnie przy życiu - po szkole codziennie padam na r.yj z przemęczenia Odpowiedz Link Zgłoś