Dodaj do ulubionych

Harvard. ; ))

• magy10041996 Harvard?! - chyba cie pogieło 30.12.10, 16:47
      tysiące osób z polski tam startują i dupa.... nic niestety my polacy musimy sie kisić u nas na zadupiu i koniec xD
    • fionaa Re: Harvard. ; )) 30.12.10, 16:51
      Ja też ostatnio wpadłam na ten pomysł i naprawdę bardzo bym chciała... ale zobaczymy co z tego wyjdzie, oceny mam dobre, średnia gdzieś 5.2 także jest jakieś prawdopodobieństwo że mi się uda wink Chociaż ja wolałabym studiować w USA smile
    • selenka65 Re: Harvard. ; )) 30.12.10, 16:57
      tak tylko chciałam powiedzieć, że chyba ogladałąś ostatnio film disneya ice princess
      tam dziewczyna się dostała więc pewnie pomyslałaaś iż ty też masz szanse
      to jest moje zdanie no chyba, że nie oglądasz telewizji, nie masz czy coś innego
    • lovelena ' 30.12.10, 17:00
      no tak,tak pięknie. Też mam duże plany co do siebie, a jakoś się nimi nie chwale na forum. Nie zasmiecaj kotka! Jak nie masz komu się wygadac to powiedz mamie! Goodbay!
    • shewerewolf ` 30.12.10, 17:00
      Harvard to nie byle co. To jedna z najlepszych uczelni. Nie sądzę aby udało Ci się kiedykolwiek dostać, chociaż nie wątpię w Twoje umiejętności.
      • minaslia Re: ` 30.12.10, 17:10
        Ja idę na Yale ;> Chciałabym, albo na Oxford. Po prostu marzę o tym, ale trochę za późno się za to wszystko wzięłam, ponoć jesteś w 5 klasie, to się staraj, jak tylko możesz bo całe życie przed tobą. No w sumie przede mną też, ale ja jestem w 3 gim, ale w 3 liceum bd mieć średnią 6.0, napiszę maturę na max. pkt. i się dostanę hahaha. pewnie się nie dostanę ale fajnie jest pomarzyć.
    • emmaj660 Re: Harvard. ; )) 30.12.10, 17:20
      a masz tyle kasy żeby zapłacić za studia?? nie same ambicje się liczą!
    • mireille Nie , ja się częściowo z Wami zgodzę 30.12.10, 17:27
      Crezyyy , Harvard jest jedną z najlepszych uczelni , jest lepszy od Oxfordu , czy Sorbony i cholernie ciężko jest tam się dostać . Jeśli na prawdę tego chcesz, to powinnaś całe życie poświęcić nauce , wygrywać milion olimpiad z angielskiego , chodzić do rewelacyjnego , aprzynajmniej bardzo dobrego liceum najlepiej z wykładowym angielskim i mieć świetne oceny , oraz zdać rewelacyjnie maturę , wtedy są szanse ,że dasz radę wink . Nie wiem jak się uczysz,ponieważ nie mam pojęcia do której klasy chodzisz , jednak mogę Cię pocieszyć , że na Harvard raczej prędzej Cie przyjmą niż takiego samego anglika,czy amrykanina , ponieważ my reprezentujemy w szkołach o wiele wyższy poziomkiss
    • trufla Re: Harvard. ; )) 02.01.11, 14:27
      Dobrze, że myślisz o przyszłości, ale moim zdaniem twoje wyniki są jeszcze za słabe na taką prestiżową uczelnię. Poza tym to dopiero podstawówka, przed tobą jeszcze gimnazjum i liceum, w których musisz mieć co najmniej takie same wyniki jak teraz, a wierz mi: jest trudno.
      Mimo wszystko życzę powodzenia w spełnianiu marzeń kwiat
      • mikessa Re: Harvard. ; )) 03.01.11, 21:19
        Haha, ja nawet nie mogę o tym marzyć, bo wszyscy wiedzą ,że bym się nie dostała xD Życzę spełnienia marzeń ; ))
    • bukowina Re: Harvard. ; )) 21.01.11, 19:48
      hiya
      myślę, że z taka średnią możesz próbować. a dowiadywałaś się już coś więcej o tym, jakie mają wymagania, kiedy się zdaje, etc? tutaj jest np. sporo porad, jak zdać dobrze SAT i jak się w ogóle przygotować do studiów w USA:
      www.naharvard.pl/egzamin-sat.html
      trzymam kciuki. (ja też chcę na studia wyjechać do Stanów, ale nie na Harvard, bo to dla mnie trochę za wysoko surprised przynajmniej na razie.)

crezyyy napisał(a):

> siemka ; ]
      > moim marzeniem jest iść na Harvard i nie przestanę marzyć xdd dobre oceny mam
      > śr 5.0 to może się uda ; pp ale trzeba przejść SAT i nie trzeba TOEFL którego s
      > ię bałam ..
      > Chociaż młoda ze mnie osóbka poważnie myślę o przyszłości . wink
      > co myślicie o tej uczelni ? ; dd
      >
      > www.harvardpolishsociety.org/pl/studia.htm - Polskie towarzystwo na Harvardzie. brawo
      • samokrytycznie Re: Harvard. ; )) 21.01.11, 19:57
        Kochana, nie bujaj w obłokach. Obydwie wiemy, że taka szara istotka się nie wybije. No ale powodzenia w każdym razie.
    • mika1604 Re: Harvard. ; )) 21.01.11, 20:04
      nie chce cie zniechęcać fajnie ze masz takie marzenie ale skad wiesz jaka bedziesz miala srednia w liceum i jak zdasz mature mysle ze tam nie wystarczy tylko 5,00wink<br />
      powodzenia w spelnianiu marzen wink
    • spongebob. Re: Harvard. ; )) 27.02.11, 13:11
      na Harvardzie, za przeproszeniem, będą mieć w dupie twoje oceny i średnią. bo jeżeli np. wybierzesz sobie prawo, to kogo będzie interesować twoja ocena z fizyki?
      oni tam przedewszystkim patrzą na działalność pozaszkolną, konkursy i pokazywanie siebie i działanie w dobrej sprawie.

(nie zniechęcam Cię, sama mam takie małe marzenie smile)
    • estrellaa Re: Harvard. ; )) 27.02.11, 17:31
      tak , tak Hogvard masz pewny .
      ale gratuluje marzeń . ; )
    • justine1495 Re: Harvard. ; )) 27.02.11, 17:38
      Myślę, że by mnie tam nie przyjęli big_grin
    • ania_xd No sorry... 27.02.11, 19:40
      Wiesz, ja też mam takie marzenia, ale nie sądze żebym ja się dostała (ze średnią 5,4), a co dopiero ty! Ale chcesz to sobie możesz marzyć... Tylko żebyś się potem nie zawiodła brawo
    • madzia2710 Re: Harvard. ; )) 27.02.11, 19:53
      Polacy w Stanach zawsze będą gorsi.
      Nie lubię polski, ale chcę tutaj skończyć medycynę.
    • light Re: Harvard. ; )) 27.02.11, 19:57
      No to szczerze życzę powodzenia, bo mocno Ci się przyda.
      Musiałabyś się mocno wyróżniać, aby Cię przyjęli. Nie wiem... Mieć talent do gry na jakimś instrumencie, pisania... Średnia 5,00 po podstawówce ich nie powali, zapewniam. Chociaż przed Tobą jeszcze sześć lat nauki...
    • xxjustynaxx Re: Harvard. ; )) 04.03.11, 20:52
      No tak młoda jesteś i powinnaś z tym zaczekać i nie robić sobie nadziei. Mając średnią dobrą w podstawówce nie podbijesz Hogvartusmile Nie znam dokładnie kryteriów ale z pewnością trzeba być geniuszem:0
    • dream_ Chodzisz to 5 kl. podstawówki, tak? 04.03.11, 20:59
      To uważam, że jakaś bardzo wysoka średnia to nie jest... devil
    • rokokoo . 04.03.11, 21:20
      no fajnie być na Harvardzie, ale ja jestem raczej humanem , więc odpada, bo mimo wszystko sądzę , że ściślakom jest łatwiej w takich miejscach.

ps. w podstawówce miałam średnią powyżej 5.3
    • piratka13 . 05.03.11, 13:51
      w podstawówce to i ja taką średnią miałam ,pójdziesz dalej to się przekonasz .
      ale życzę powodzenia i spełnienia tego marzenia
    • super_star Re: Harvard. ; )) 05.03.11, 13:54
      właśnie się dowiedziałam, że moja daleka ciocia WYKŁADA na yale ! padłam... ja na Harvard się nie nadaję, ale mój brat cioteczny może jak najbardziej iść, bo to jakiś zmutowany geniusz xD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka