Dodaj do ulubionych

Jak się ubierac?

29.12.10, 21:28
Drogie Kotki!
Zwracam się do was z pytaniem. Jak mam się ubierać (co zasłaniać co podkreślać) i malować, przy mojej sylwetce i wyglądzie? Zdjęcia macie na moim profilu więc linków podawac tu nie bede.
Jeśli idzie o sylwetkę to mam raczej typową talie(65 cm) szerokie biodra(88) i mały biust(o tego już nie podam ;p), sylwetkę raczej proporcjonalną oprócz ud. I własnie co zrobić żeby uda wydawały się bardziej smukłe, zgrabniejsze? Jak się ubrać?
I kwestia makijażu, szarozielone oczy, okulary, normalne usta i typowy nos. Co zaakcentować co poprawić za pomocą sztuczek?

Pytam sie bo kompletnie nie wiem co począć w sylwka, a chcę wypaść chociaż względnie dobrze.
Obserwuj wątek
    • miss_mimi094 ` a kuku ;p 29.12.10, 21:35
      a nie myślałaś żeby zmienić fryzurę? suspicious
      • xxxnatalxxx Re: ` a kuku ;p 29.12.10, 21:37
        na jaką na przykład??? Tylko nie na krótkie! Nie mogę z przyczyn prywatnych crying, na razie zapuszczam bo są za krótkie, a pomysłow na scięcie nie mam uncertain
        • miss_mimi094 Re: ` a kuku ;p 29.12.10, 21:42
          masz naprawdę fajne włosy, i kolor jest świetny big_grin

wydaje mi się że grzywka na bok i cieniowanie.
          np. coś takiego:

to

lub to
          • xxxnatalxxx Re: ` a kuku ;p 29.12.10, 21:50
            podoba mi się ta pierwsza i chyba się tak zetnę wink Dzieki big_grin
            • miss_mimi094 Re: ` a kuku ;p 29.12.10, 21:52
              a i może do tego jakieś pasemka czy coś, np jakieś miedziane czy jakieś tak inne xd

nmzc ;p
              • xxxnatalxxx Re: ` a kuku ;p 29.12.10, 21:55
                miałam już kiedyś ;p efekt ładny, ale nie chce zniszczyc włosów bo później cięzko bd co s z nimi zrobić, moze szamponem albo coś devil
                • miss_mimi094 Re: ` a kuku ;p 29.12.10, 21:57
                  jak ci sie niszczą włosy to kup sb jedwab naprawdę działa cuda! polecam
                  • xxxnatalxxx Re: ` a kuku ;p 29.12.10, 22:05
                    jak znajdę to kupię cool
    • sopwil / 29.12.10, 21:36
      hm... nie mam pojęcia.
      Lubisz spodnie rurki?
      • xxxnatalxxx Re: / 29.12.10, 21:40
        lubie i je nosze, ale własnie te uda.. Gdzies wyczytałam że rurki podkreslają masywne uda a ja własnie chce to ukryć i nie bardzo wiem jakconfused
        • sopwil Re: / 29.12.10, 21:46
          ale ja też mam masywne uda, i jakoś dobrze dobrane rurki zamiast je podreślac, to je "ukrywają".
          tylko trzeba dobrze je dobrac. Albo cwiczyc nad nimi.
          • xxxnatalxxx Re: / 29.12.10, 21:53
            rzeczywiście masz chyba racje, bo dzisiaj jestem w moich ul. spodniach- rurkach i nogi nie wygladają grubo, ale kiedy założę takie inne to już wydaja się masywniejsze. dzięki wink
            • sopwil Re: / 29.12.10, 21:59
              spoko.
              polecam też długie ledżinsy. ;D
              • xxxnatalxxx Re: / 29.12.10, 22:03
                ledżinsy the best ;p mam pare ^^
    • vampirediaries Re: Jak się ubierac? 29.12.10, 21:42
      Ja mam podobnie jak ty, mam kilka propozycji ;

Ubrania ;

Zestaw I

sklep.cropp.com/odziez-damska_5/t-shirty_36/t-shirt-damski_34006.html/s/pcreateddate
      sklep.cropp.com/odziez-damska_5/spodnie-jeansowe_34/spodnie-jeansowe-damskie_33487.html
      sklep.cropp.com/odziez-damska_5/buty_11/buty-damskie_33235.html/s/pcreateddate
      sklep.cropp.com/odziez-damska_5/akcesoria-damskie_18/bransoleta-damska_33990.html/s/pcreateddate
      Zestaw II

sklep.cropp.com/odziez-damska_5/t-shirty_36/t-shirt-damski_33945.html/s/pcreateddate
      sklep.cropp.com/odziez-damska_5/spodnie_33/spodnie-damskie_32825.html/s/pcreateddate - lub inne legginsy ale musza byc długie
      sklep.cropp.com/odziez-damska_5/buty_11/buty-damskie_33252.html/s/pcreateddate
      Zestaw III

www.sklep.house.pl/odziez-damska_776/sukienka_895/sukienka_33427.html/s/pcreateddate
      www.sklep.house.pl/pl/open/catalog/on/product/id/33354
      www.sklep.house.pl/odziez-damska_776/akcesoria-damskie_779/pierscionek_33281.html/s/pcreateddate
      Zestaw IV

www.sklep.house.pl/odziez-damska_776/koszule_873/koszula-damska_33417.html/s/pcreateddate
      www.sklep.house.pl/odziez-damska_776/spodnie-jeansowe_803/spodnie-jeansowe-damskie_32761.html/s/pcreateddate
      sklep.cropp.com/odziez-damska_5/akcesoria-damskie_18/naszyjnik_33127.html/s/pcreateddate
      Zestaw V

www.sklep.house.pl/odziez-damska_776/t-shirt_816/koszula-damska_33402.html/s/pcreateddate
      sklep.cropp.com/odziez-damska_5/spodnie_33/spodnie-damskie_33657.html/s/pcreateddate
      sklep.cropp.com/odziez-damska_5/akcesoria-damskie_18/naszyjnik_33899.html/s/pcreateddate
      sklep.cropp.com/odziez-damska_5/buty_11/buty-damskie_33436.html/s/pcreateddate

Coś w takim stylu będzie ci pasować idealnie !

Mam nadzieje że pomogłam !

-VD-
      • xxxnatalxxx Re: Jak się ubierac? 29.12.10, 21:47
        pomogłaś i to bardzo i chyba przyczaja się na zestaw II albo V bardzo mi się spodobały smile dziękuje za pomoc smile
        • hilary_fanka Re: Jak się ubierac? 29.12.10, 22:04
          Nie no, jaja sobie robisz? 12 lat masz i tak się wyglądem przejmujesz? Kurczę, to ja jestem 100 lat za Murzynami. Dwa lata starsza jestem i zazwyczaj mam w nosie, jak wyglądam. Przecież przyjaciele lubią Cię taką, jaką jesteś. Nie jest dla nich ważne, jak wyglądasz.
          • xxxnatalxxx Re: Jak się ubierac? 29.12.10, 22:07
            ale mi chodzi o sylwestra ;p nie wiem co ze sobą począć i tyle ;p a wiekiem się w moim przypadku nie kieruj- uwierz mi nieźle byś sie na tym przejechała suspicious
          • sopwil Re: Jak się ubierac? 29.12.10, 22:07
            ale tu nie chodzi o przyjaciół, tylko żeby ona czuła się dobrze we własnej skórze.
        • karoooola20 Re: Jak się ubierac? 29.12.10, 22:06
          jeśli lubisz nosić rurki, ale nie chcesz, żeby ci bardzo podkreślały uda, to noś czarne, bo czarny wyszczupla. poza tym, to może dam ci parę zestawów.

1. do szkoły :
          szafa.pl/c4261672-dla-lobuziary.html - zestaw I
          szafa.pl/c4256999-szkola-3.html - zestaw II
          szafa.pl/c4252706-rozowy-zestaw.html - zestaw III
          szafa.pl/c4252385-szkola-2.html - zestaw IV
          szafa.pl/c4267904-my-style.html - zestaw V
          szafa.pl/c4266056-bez-nazwy.html - zestaw VI

2. na imprezę :
          szafa.pl/c4264696-zestaw-na-sylwestra.html - zestaw I
          szafa.pl/c4088850-na-co-dzien.html - zestaw II
          szafa.pl/c4271469-etno.html - zestaw III
          szafa.pl/c4267569-black-and-white.html - zestaw IV

3. na elegancko :
          szafa.pl/c4244490-elegantly.html - zestaw I
          szafa.pl/c4269619-my-style.html - zestaw II
          szafa.pl/c4268517-na-randke.html - zestaw III

ok, dużo tego trochę :p
          no i miss_mimi094 ma rację, zetnij włosy wink
          jak chcesz obejrzeć jeszcze jakieś zestawy wejdź na www.szafa.pl, tam jest dużo fajnych ciuchów smile
    • lady.teeq Re: Jak się ubierac? 29.12.10, 22:06
      Z tego co widziałam ( być może jestem ślepa) na swoim profilu nie masz zdjęć pokazujących Twoją figurę, więc trudno określić co powinnaś ubrać a co nie. Z tego co opisałaś jesteś klasyczną gruszką, oczywiście chodzi mi o typ figury. Masz talie i szersze biodra. Postaraj się więc podkreślić swoje atuty i zamaskować mankamenty sylwetki. Jeśli chcesz optycznie wyszczuplić zbyt masywne uda, to jest parę praktycznych sztuczek. Mianowicie:
      Stretchowe spodnie
      Lekko rozszerzane nogawki będą przeciwwagą dla ud. W dżinsowych spodniach wysmuklająco działają też pionowe przetarcia. Różnego typu tuniki zakryją zbyt rozbudowane partie. Powinny być dość długie. Najlepiej, gdy sięgają do połowy ud. Może ją zastąpić noszona do spodni minisukienka.
      Rozszerzona spódnicaZ dopasowanym karczkiem i przymarszczonym lub układanym dołem.
      Długa koszula Sięgająca do pół uda z powodzeniem zastąpi żakiet. Powinna być dość obszerna, wtedy możesz pod nią włożyć np. krótszą bluzkę.
      Proste szerokie spodnie Luźne nogawki pozwalają ukryć uda. Najlepsze
      są spodnie w wysmuklające pionowe paski, w kolorze ciemniejszym niż bluzka czy żakiet.
      Gra kontrastów Ciemne, wyszczuplające kolory zawsze wkładaj na dół, a jasne na górę. Ten prosty zabieg skutecznie wysmukli dolne partie ciała
      Desenie do gładkich spodni czy spódnic noś wzorzyste, kolorowe bluzki i żakiety - dzięki temu odwrócisz uwagę od zbyt rozbudowanych ud i bioder.
      Sukienka Sukienka w drobny deseń z małą górą i modnymi falbanami zaczynającymi się poniżej bioder będzie idealna. Ukryje uda, a wyeksponuje szczupłą górę.
      Pamiętaj natomiast, że zamaskowanie ud to nie wszystko, należy pamiętać, aby umiejętnie podkreślić inne wady i zalety. Powinnaś bezwzględnie unikać podwyższonych tali, wytartych dżinsów, bombek, spodni rurek, cygaretek i pump. A powinnaś wybierać rzeczy bardziej klasyczne, typu ołówkowe spódnice, spódnice w kształcie litery A, proste spodnie w kant, lekko rozszerzane nogawki. Ale masz znowuż bardzo wiele możliwości jeśli chodzi o górne partie ciała. Charakteryzujesz się szczupłą talią i małym biustem, zatem powinnaś ubierać jasne kolory, błyszczące i połyskujące tkaniny, które umiejętnie odwrócą uwagę od szerszych bioder, grube sploty, marszczone bluzki, wzorzyste tkaniny. Wybieraj bluzki i sukienki z dekoltem w kształcie litery U i V.
      Jeśli mimo wszystko zapragniesz ubrać rurki, pamiętaj, że musisz umiejętnie odwrócić uwagę, ubierając bluzkę z bufkami, czy głębokim dekoltem. Na nogi koniecznie wsuń szpilki. Wszystkie kurtki, blezery, żakiety i swetry o finezyjnym kroju, ciekawych dodatkach i ozdobach są dla ciebie, uważaj jednak na płaszcze i kurtki. Postaraj się wybrać dla siebie coś, co kończy się tuz nad biodrami, aby dodatkowo nie przenosić uwagi (i nie dodawać centymetrów) w okolicach bioder. Zdjęcia ze stylizacjami znajdziesz na stronie : www.butyk.pl/blog/porady-i-wskazowki/jakie-ubrania-powinny-nosic-kobiety-o-figurze-gruszki Jeśli chcesz ubrać spódnicę, czy sukienkę na sylwestra, pamiętaj abyś unikała przede wszystkim: spódnic ze skosów, pantofli wiązanych na kostce. Sukienki bez ramiączek są dla gruszek idealne. Uwydatnia górne partie, odciągając wzrok od dolnych części. Dół sukienki koniecznie musi być w kształcie litery A. Podczas mniej uroczystych okazji tę sukienkę można założyć na przykład na białą koszulę. Możesz swobodnie zaszaleć z bogato zdobionym bolerkiem do narzucenia na gołe ramiona. Pamiętaj, że dół sukienki powinien być gładki, ze zwiewnego materiału, dodającego lekkości. Szaleństwa biżuteryjno-ozdobne zarezerwuj dla góry. Ubieraj sukienki raczej z lekkim zwiewnym rękawkiem, dopasowana u góry, puszczona od pasa w dół, ale nie za szeroka - bez fałd, kontafałd, plisów, falbaneczek i zbędnej ilości materiału, lekko za kolano. Jeśli masz talię, ważne by ją podkreślić, choćby paskiem.

Teraz możemy przejść do makijażu. Sylwestrowa noc jest niesamowita. Możemy pozwolić sobie na małe szaleństwo z makijażem. Nie musisz sztywno trzymać się panujących trendów, czy reguł. Możesz w końcu zaszaleń. Z tego co napisałaś wiem, że masz zielone oczy, ważne być je podkreśliła, na zdjęciach widziałam, że są one dość duże. Postaraj się właśnie na nie zwrócić największą uwagę. Do zielonych oczu pasują fioletowe, różowe cienie. Być może wydawać się dość ekstrawaganckie, ale właśnie te kolory najlepiej podkreślają Twój kolor oczu. Zresztą sama mam taki kolor. Możesz zatem wybrać kreację właśnie w kolorze ponętnej śliwki, czy pudrowego różu. Możesz również zaszaleć ze szminką. Do koloru Twoich włosów najlepiej pasować będzie szminka koloru czerwonego, lekko wpadającego w róż, czerwień złamana fioletem, rdzawe, czy nawet ceglastoczerwone.

Mam nadzieję, że pomogłam. Życzę Ci wszystkiego najlepszego z okazji Nowego Roku. Baw się dobrze.

źródła: kobieta.dziennik.pl/moda-na-topie/artykuly/202197,jak-optycznie-wyszczuplic-zbyt-masywne-uda.html
      • xxxnatalxxx Re: Jak się ubierac? 29.12.10, 22:10
        no tak dlatego podałam wymiary ;p Dzieki wielkie za info o stroju i makijazu tongue_out i ja tobie również udanego Sylwestra zyczę wink
    • magy10041996 Re: Jak się ubierac? 29.12.10, 22:06
      ja tam stawiam na czerń i brokatowe dodatki [ świetny zastaw]
      • lieb_de_sekunde Re: Jak się ubierac? 29.12.10, 22:12
        tez mam z udami problem. ja po prostu normalnie nosze rurki ale do tego zawsze nakladam jakas dluzsza koszulke, sweterek czy bluze. big_grin nie ma innej opcji,. i nos ciemne spodnie.
        a co od wlosow to najprostrzy sposob: grzywka na bok i koncowki rozrzedzone big_grin
    • golden_star Mój mały zestaw 29.12.10, 22:21
      Ja bym się ubrała tak:
      * kolorowy, jednolity, bawełniany golfik
      img.szafa.pl/uploads/clothes/c0/d3/d729/3893016/1289496230.jpg
      Coś w tym stylu. Najlepiej jak w najżywszym kolorku smile.
      * czarne rurki
      spodnie-rurki.pl/wp-content/thumbnails/bg408-nowa-kolekcja-jeansy-rurki-46-48.jpg
      Klasyka rządzi smile
      * męska kamizelka
      streetgallery.pl/sgallery/public/img/products/picture_3574.jpg
      Może być jeansowa.
      * do tego jakieś dodatki, które musisz sama dobrać
      * czarne balerinki
      idolo.pl/i/galeria/468/25/s2_3540.jpg
      Mam nadzieję, że pomogłam.
      Miłej zabawy smile
      Golden_Star

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka