gwiazdka_97 ; ) 07.01.11, 13:47 miałam . stały . przez bodajże 3 lata . zdjęli mi , gdzieś w październiku . teraz mam taki jakby przezroczysty plastik . xd ale już złamałam . xdd. co do kolorów , to jeździłam do gabinetu co miesiąc i mogłam zmieniać sobie kolor . miałam różne . od turkusowego i zielonego przez złoty , srebrny . na początku jest masakrycznie . ja nie mogłam ugryźć nic twardego . nawet bułki . ; x więc jadłam tylko banany . xd ale później jest już dobrze . nie tak źle jak się wydaje . Odpowiedz Link Zgłoś
patrycjaa_pati Re: aparat na zęby ;( 07.01.11, 13:50 Ja mam aparat stały i wcale nie jest tak źle jak mówią Wygląda całkiem fajnie i kompletnie w niczym nie przeszkadza! Szczerze, to wolę go sobie ponosić, a za rok ja mi go zdejmą, będę łamać serca chłopaków pięknym uśmiechem Odpowiedz Link Zgłoś
sara11 Re: tutaj. xd 07.01.11, 13:57 Ja mam taki jak na zdjęciu xD Niektórzy go nie zauwarzyli choć mam go 3 miesiące Odpowiedz Link Zgłoś
ilona1991 Aparat na zęby 07.01.11, 14:11 Ja miałam na dolnych zębach stały 1,5 roku na początku bolało ale po paru dniach przestało Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania , świetne proste zęby aż chce się uśmiechać !!! Na górze jeszcze mam ale już widać efekty, więc według mnie warto nie tylko dla urody ale też dla zdrowia ;] A co do koloru gumek miałam już chyba wszystkie kolory tęczy . Nie ma dramatu Zakładaj i nie przejmuj się opinią innych , gdy już zdejmiesz aparat zielenieją z zazdrości gdy się uśmiechniesz, powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ilona1991 :D 07.01.11, 14:13 Ja miałam na dolnych zębach stały 1,5 roku na początku bolało ale po paru dniach przestało Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania , świetne proste zęby aż chce się uśmiechać !!! Na górze jeszcze mam ale już widać efekty, więc według mnie warto nie tylko dla urody ale też dla zdrowia ;] A co do koloru gumek miałam już chyba wszystkie kolory tęczy . Nie ma dramatu Zakładaj i nie przejmuj się opinią innych , gdy już zdejmiesz aparat zielenieją z zazdrości gdy się uśmiechniesz, powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ulu_bienica RE;aparat na zęby 07.01.11, 14:20 o ja mam taki nocny mam go już 3 lata taki sylikon Odpowiedz Link Zgłoś
trufla ja mam 07.01.11, 14:28 Ja mam stały aparat na górze i na dole. Nie mam z kolorowymi gumkami jeśli o to Ci chodzi tylko taki zwyczajny ze srebrnymi zamkami. Nie mam też pierścieni co jest dużym plusem - zęby mniej bolą. Posiadam za to sprężynki przesuwające zęby. Pierwsze dni z aparatem są najgorsze (nie możesz jeść wielu rzeczy bo po prostu nie dajesz rady, zęby cię bolą, aparat zahacza o wargi) potem przyzwyczajasz się i jest git. Aparat dodaje uroku... Odpowiedz Link Zgłoś
beauty12 Re: Aparat na zęby ;D 07.01.11, 15:00 Ja niestety nie noszę aparatu na zęby ;D Odpowiedz Link Zgłoś
ania2005 Re: aparat, 07.01.11, 15:01 Mam stały już ponad rok, a jeśli chodzi o ' kolorowy' to nie ma kolorowego, tylko wymienne gumki są kolorowe, które ortodonta wymienia Ci na każdej wizycie. Odpowiedz Link Zgłoś
karola.x3 ; ] 07.01.11, 15:02 miałam mieć koronki i powiedziałam o tym mamie ale ona dowiedziała się że jak już masz proste zęby to poźniej trzeba je wyleczyć przez te koronki .. dlatego zdecyduję się na taki żwykły do noszzenia codziennie . Odpowiedz Link Zgłoś
kingusiaaa Re: Aparat na zęby ;) 07.01.11, 15:09 Ja mam stały już ponad 7miesięcy kolor gumek zmieniasz sobie na każdej wizycie więc jest ok na początku zęby trochę bolą, ale efekt jest .. ja mam już proste Odpowiedz Link Zgłoś
mezd Re:Aparat na zęby 07.01.11, 15:11 Ja mam stały i przy każdej wizycie na podkręcanie mam zmieniany kolor najgorsze dwa pierwsze dni:] Odpowiedz Link Zgłoś
nikademi aparat ;D 07.01.11, 15:11 ja noszę stały aparat dokładnie od zakończenia roku szkolnego mam biały i praktycznie nikt go nie zauważa, dopiero po jakimś czasie jak się ktoś przyjrzy z bliska, to pyta z zaskoczeniem : - ty masz aparat ?! ;D Odpowiedz Link Zgłoś
kasiunia14 Aparat na zęby ;) wcale nie taki zły :) 07.01.11, 15:37 Ja mam stały aparat na zęby i wcale nie jest taki zły na początku jest najgorzej, a potem się już przyzwyczajasz. Mam go już półtora roku ,a do dziś jak mówię słowa z "cz" lub "sz" to seplenię ;p i śmiesznie mi te słowa wychodzą Odpowiedz Link Zgłoś
sandi249 Re: Aparat na zęby :) 07.01.11, 15:45 Może zaczne od tego żebys była bardziej pewna mojej odp. Moja mama jest dentydtką Ja bd mieć stałly,bo szybciej działa Na dole bo tam mam krzywe KOlorowe gumki I chyba tyle jak cos pisz wiad. do mnie Odpowiedz Link Zgłoś
bulletproof_ mam. 07.01.11, 15:50 Mam stały. Na razie mam srebrne gumki, ale co wizytę możesz sobie zmienić. A co do aparatu, to nie ma się czego bać. Odpowiedz Link Zgłoś
nieidealnaa.xd - nie mam , alleluja ! : D 07.01.11, 16:08 ja nie mam aparatu , ale miałam mieć , na stałe , bo przez ten na noc , bardzo się sepleni ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
weronika3080 Re: aparat na zęby ;( 07.01.11, 16:15 Ja mam aparat i nie jest tak źle;/ a jeśli chodzi o kolor to mam zmieniane gumki Odpowiedz Link Zgłoś
annieeminem Aparat na zęby :( 07.01.11, 16:16 Ja mam stały. Jest spoko. P o jakichś 4-5 dniach już się go nie czuje. Co do koloru to jest wiele możliwości. Ja mam przezroczysty. I nawet, podobno wygląda ładnie. Ja zobaczyłam efekty po jakimś miesiącu Nie ma się czego bać Odpowiedz Link Zgłoś
vanesa ja mam ^^ 07.01.11, 16:22 Ja noszę i za 6 dni mi zdejmują - stały oczywiście. już sie doczekać nie moge bo 2 lata musiałam nosić, na góre i dół. da sie jakoś wytrzymać ale początki są straaasznie trudne . Odpowiedz Link Zgłoś
witoosz. Re: aparat na zęby. 07.01.11, 16:26 nigdy nie nosiłam aparatu na zęby, ale bym chciała, ponoć chłopcy na to lecą Odpowiedz Link Zgłoś
bbika Re: aparat na zęby ;( 07.01.11, 17:44 ja ma. stały, bo ściągany kiedyś miałam i mi się nie chciało go nosić. fajny jest, boli z początku mam gumki na nim ale one są co miesiąc zmieniane. Odpowiedz Link Zgłoś
kakusiaa__ :)) . 07.01.11, 19:55 Ja mam stały aparat zęby i mam fioletowe gumki mówią mi, ze bardzo ładnie w nim wyglądam, ale no niestety zawsze ktoś się znajdzie i coś powie przykrego . Na początku było mi dziwnie, ale teraz jest okej ) . Odpowiedz Link Zgłoś
kakusiaa__ Re: :)) . 07.01.11, 19:57 kakusiaa__ napisał(a): > Ja mam stały aparat zęby i mam fioletowe gumki mówią mi, ze bardzo ładnie w nim > wyglądam, ale no niestety zawsze ktoś się znajdzie i coś powie przykrego . Na > początku było mi dziwnie, ale teraz jest okej ) . Przez pierwsze dni to zęby mnie bolały, aż płakałam prawie wtedy nic nie jadłam tylko kisiel czy coś takiego, ale np. moją koleżankę tez bolały, ale nie tak mocno i Pani powiedziała, że czasami może boleć mocniej, a czasami mniej . Odpowiedz Link Zgłoś
ema144 Mam Stały xD 07.01.11, 20:04 Mam stały już od prawie 2,5 roku ;D jest dobrze xD Kolor błękitny xD Odpowiedz Link Zgłoś
purple Re: APARAT na ZĘBY ;( 07.01.11, 20:06 ja kiedys miałam ten nocny ale tera tez bede mieć zakładny stały, i chciałabym miec kolorowy moja kolezanka miała taki i fajnie to wygląda a jak nie kolorowy to ewentualnie jednego koloru-fioletowy pzdr Odpowiedz Link Zgłoś