Dodaj do ulubionych

Przerwa :(

13.01.11, 14:01
Mam koleżankę, która zawsze przerwy spędzała ze mną, ale na moją prośbę zakolegowałyśmy się z jeszcze jedną, bo ona nie miała nikogo. No i tamta mnie wygryzła i przerwy spędza z moją kumpelą, a ja zostałam sama. Najgorsze to, że w naszej klasie jest 9 dziewczyn razem ze mną i nie mam teraz z kim pogadać o ważnych rzeczach. Niedługo będzie wycieczka i chyba nie pojadę, bo nie chcę być na niej sama. Potrzebuję porady co zrobić, a jeżeli ktoś się chce dowiedzieć więcej to niech do mnie napisze wiadomość. Proszę o pomoc i to szybko! sciana
Obserwuj wątek
    • pofu Re: Przerwa :( 13.01.11, 14:05
      Powiedz jej o tym wink . Jak nie zrozumie , to jest jej problem i jest jak widać niekumata . Nie wiem jak można tak po prostu zerwać przyjaźń =.= .

Pozdro kwiat .
      • ricki Re: Przerwa :( 13.01.11, 14:07
        Dzięki, ale chodzi o to, że to nie pomoże, bo ja już z nią rozmawiałam.
      • poziomka3583 Re: Przerwa :( 13.01.11, 14:09
        Pogadaj z nią szczerze że jest ci smutno bo byłas jej kumpelą a teraz ona sie z inną prowadza , jesli zrozumie to super a jeśli nie to musisz się zastanowić czy napewno jest godna twojej przyjażni
    • kcjb Re: Przerwa :( 13.01.11, 14:28
      No trudno
    • tokio_hotel483 Re: Przerwa (: 13.01.11, 14:41
      dołacz się do tych dwóch dziewczyn
    • katiediamond Re: Przerwa :( 13.01.11, 19:42
      A nie możecie się kolegować we trzy?
      • misiaczek29 pogadaj z nimi. RAZEM! 13.01.11, 20:57
        spróbujcie się kolegować we trzy wink
    • michaelmontana Re: Przerwa :( 13.01.11, 20:41
      odnów kontakty z tą swoją przyjaciółką. Pisz na gg, telefon
      Potem podejdz w szkole
      doczep się i zacznij konwersować
    • kaapelusik Re: Przerwa :( 13.01.11, 21:29
      powinnaś pogadac z tą koleżanką,nie możesz czuc się odrzucona.jeżeli one tego nie zrozumieją to może znajdź sobie koleżankę z innej klasy albo zakumpluj się z chłopakami z twojej klasy.powinnaś miec kogoś bliższego.;d
      • zmierzchowa33 Re: Przerwa :( 13.01.11, 23:39
        Po pierwsze pamiętaj(jak sama wymieniłaś) masz 9 dziewczyn w klasie...skąd wiesz że nie są one fajne??Spróbuj się do nich zbliżyc,możliwe że okażą sie bardzo fajne.A po drugie powiedz koleżance co czujesz...staraj się byc szczera,to Ci pomoże w wielu sprawachkiss
    • crazzygirl123 Re: Przerwa :( 17.01.11, 14:40
      scerze to troszkę odnosze wrażenie że ona była ci potrzebna tylko do towarzystwa......jeżeli się kogoś lubi to się o niego walczy ale nie na siłe bo może zrobiłaś coś o czym nie wiesz radze ci pogadaj z nią jak jest dla ciebie naprawde ważna bo wszystko zaprzepaścisz jak tego nie wyjaśnicieuncertain
    • crazzygirl123 ;( 17.01.11, 14:41
      scerze to troszkę odnosze wrażenie że ona była ci potrzebna tylko do towarzystwa......jeżeli się kogoś lubi to się o niego walczy ale nie na siłe bo może zrobiłaś coś o czym nie wiesz radze ci pogadaj z nią jak jest dla ciebie naprawde ważna bo wszystko zaprzepaścisz jak tego nie wyjaśnicieuncertain
    • seneka4 Re: Przerwa :( 17.01.11, 14:48
      Szczerze porozmawiaj - jeśli to nic nie da masz dwa wyjścia - albo odpuścisz i jakoś przetrwasz albo zakolegujesz się z tymi dwoma dziewczynami. Drugie jest z pewnością najprzyjemniejsze. Możesz też pogadać poważnie z tamta dziewczyną ,która Cię wygryzła o tym co dla Ciebie ważne.
      • dunjaa ;> 17.01.11, 14:58
        Dołącz do tych dwóch, ja potrafię się przyjaźnić z 4 dziewczynami w grupie ;>
    • dominique. Re: Przerwa :( 17.01.11, 15:04
      przecież można kumplować się we trzy , prawda ? ja sobie radze z 4 przyjaciółkami, a na przerwach i tak zawsze podejdzie czy to ktoś inny i starszy . skoro mówisz, że gadałaś i nic nie dało, to możesz dołączyć się do innych osób. Przecież nie tylko dziewczyny z twojej klasy są w szkole. Pogadaj z innymi dziewczynami z innych klas, a poza tym chłopcy to też całkiem dobrzy kumple.
      • nikki Re: Przerwa :( 17.01.11, 15:14
        dominique. napisał(a):

> przecież można kumplować się we trzy , prawda ? ja sobie radze z 4 przyjaciółka
        > mi, a na przerwach i tak zawsze podejdzie czy to ktoś inny i starszy . skoro mó
        > wisz, że gadałaś i nic nie dało, to możesz dołączyć się do innych osób. Przecie
        > ż nie tylko dziewczyny z twojej klasy są w szkole. Pogadaj z innymi dziewczynam
        > i z innych klas, a poza tym chłopcy to też całkiem dobrzy kumple.

To dobry pomysł w twojej sytuacji smile
    • pauluu integracja ! 20.01.11, 21:02
    • kociara990 Re: Przerwa :( 20.01.11, 22:41
      Szczerze miałam podobną sytuację!! Przyszła do naszej klasy nowa dziewczyna i odrazu się zakumplowałyśmy.... Dobrze nam było spędzałyśmy razem każdą przerwę siedziałyśmy razem w ławce na każdym przedmiocie i po wakacjach na początku było Ok. ale po tygodniu taka jedna (gdy zachorowałam) zabrała mi kolezankę i teraz one się przyjaxnią są Naj. i nie mam co z tym zrobićsad.... Będzie dobrzewink
    • dominikax3 Re: Przerwa :( 20.01.11, 22:48
      też tak ostatnio miałam moja najlepsza koleżanka zostawiła mnie dla jakiego pseudo-pedała i jego koleżanka, ale na szczęście po pewnym czasie się zauważyła i do mnie wróciła. Pogadaj z nią lub daj jej jakiś znak.
    • ashley1101 Re: Przerwa :( 27.01.11, 20:28
      jak to ty zawiniłaś to wypadałoby żebyś ją przeprosiła,jak nie pomoże to zgłoś to swoim rodzicom lub wychowawcy żeby coś na to poradzili.albo zakumpluj się z kimś innym.
    • monik4 Re: Przerwa :( 27.01.11, 20:32
      znajdz sobie inna kolezanke
      • winia Re: Przerwa :( 27.01.11, 20:38
        Kumplujcie się we trzy. Spróbój się zaprzyjaźnić z dziewczyną z innej klasy. Chłopak to też dobre towarzystwo na przerwe, więc możesz też zaprzyjaźnić się z jakimś.
    • anne05 Re: Przerwa :( 28.01.11, 21:05
      Szczerze mówiąc nie wiem jak ci pomóc, bo sama lubię samotność i mi ona nie przeszkadza. Ja bym nie jechała i koniec. Po co na siłę szukać towarzystwa? Bez sensu.
    • shakira_ Re: Przerwa :( 28.01.11, 21:21
      Rozumiem cię bardzo dobrze. Jestem sama w mojej klasie przez moją byłą najlepszą przyjaciółkę, która mnie olała, no ale to dłuższa historia.
      Nie wiem co ci doradzić, bo może gdybym wiedziała sama nie miałabym tak samo.
      Możesz z nimi porozmawiać, jednak nigdy nie masz gwarancji, że cię nie wyśmieją, lub pomyślą, że jesteś samolubna i zaborcza wobec najlepszej kumpeli, a to niedobrze. Spróbuj zaprzyjaźnić się z innymi dziewczynami - wiem, to będzie trudne bo wszystkie dziewczyny są, że tak powiem zajęte. Spróbuj się przebić. Daj im znać, że potrzebujesz ich akceptacji. Jeśli to nie poskutkuje możesz spróbować bliższej przyjaźni z chłopakami. Ja właśnie tak zrobiłam. Zobaczysz, chłopcy są bardziej otwarci na nowe przyjaźnie niż dziewczyny i czasem okazują się lepszymi kumplami od dziewczyn. Lepiej cię zrozumieją i nie będą się obrażać. Będziesz mogła liczyć na ich wsparcie. Jeśli i to nie pomoże możesz poszukać kumpeli wśród koleżanek z innych klas. To też czasami dobre rozwiązanie - chociaż wiem, że lepiej przyjaźnić się z kimś z klasy. No i teraz apel do tych dziewczyn, które radziły ci porozmawiać z tamtymi dziewczynami. Rozmowa nie zawsze skutkuje, a czasami jeszcze pogarsza sytuacje.

Zyczę ci powodzenia i mam nadzieję, że wkrótce sprawa sama się rozwiąże.

Pozdrawiamsmile
    • temptation Re: Przerwa :( 29.01.11, 20:16
      Ja bym pogadała z przyjaciółką .
      • mikessa Re: Przerwa :( 29.01.11, 20:24
        Pogadaj z tą kumpelą i zapytaj dla czego chodzi tylko z tą drugą i dla czego cię zostawiła, myślę, że się dogadacie ; )
    • blondzia Re: Przerwa :( 29.01.11, 20:23
      U mnie w klasie jest 6 dziewczyn jeszcze lepiej .shock
    • szpila812 Re: Przerwa :( 29.01.11, 20:32
      Też kiedyś w 3 gim byłam tzw "trzecim kołem"... wiem jak to jest, wtedy porozmawiałam z tą przyjaciółką która była pierwsza no i przez chwilę było lepiej, bo i tak to był już koniec szkoły. Ale przez wakacje znowu było gorzej, bo ja chciałam z nimi chodzić i chodziłam, ale one nawet nie zauważyła jak sobie poszłam po prostu byłyśmy we 3 w sklepie, i ja się od nich odłączyłam, a moja "pierwsza kumpela" dzwoni do mnie jak ja już od dwóch godz. byłam w domu i sie pyta gdzie się podziałam....no ale nie przejmuj się pogadaj z przyjaciółką i rozwiążcie ten problem.smirk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka