Dodaj do ulubionych

Wory pod oczami.

13.01.11, 19:48
Chyba każdy wie co mam na myśli? Jeśli nie to chodzi mi o te cienie pod oczami, które nie za fajnie wyglądają. Nie wiem za bardzo jak się ich pozbyć, szukałam u wujka G. już, ale okłady z herbaty rumianku nie pomaga, masaż okrężny też nie, a żelu ze świetlika nie miałam okazji wypróbować, bo słyszałam trochę negatywnych opinii na ich temat. No i jeszcze do spania to się wysypiam, ale one dalej są. Znacie jakiś skuteczniejszy sposób niż te, które już wymieniłam i wypróbowałam?
Obserwuj wątek
    • pola16 Nikt nie ma sposobu? 13.01.11, 20:34
      • nikuchova. Re: Nikt nie ma sposobu? 13.01.11, 20:41
        ja nie pomogę, ale z chęcią poznam skuteczny sposób, bo sama mam z nimi problem.
    • cesautres mam tak samo jak ty 13.01.11, 20:45
      i u mnie okłady z rumianku też nic dały ;c
    • miastowa. Re: Wory pod oczami. 13.01.11, 20:49
      też mam z tym problem czasem , próbowałam już rumianku i nic , spałam czasem dłużej też nic
    • effie.caligaris Re: Wory pod oczami. 13.01.11, 20:59
      też mam ten problem. Słyszałam jeszcze o przykładaniu rano zimnych łyżek czy okładów do oczu, próbowałam - nic nie dają. Może któraś z kotkowiczek ma jakiś dobry sposób? wink
      • pola16 Kurde... 13.01.11, 21:27
        Masakra! Tyle osób ma taki problem, ale nikt nie może na niego zaradzić ;/.
      • kaapelusik . 13.01.11, 21:33
        też mam takie problemy,ale jest taki krem pod oczy,który pomaga tak,że troche je mniej widac,a po pierwszej godzinie w szkole już ich nie ma smile solutions -> firma produkująca ten krem albo zrób korektorem to też ich nie widac ;P
    • wampirzyca1995 Re: Wory pod oczami. 13.01.11, 21:33
      Ja tez mam często wory pod oczami dlatego w te miejsca nakładam dużo, pudru, lub, podkału...ostatecznie może być korektor do twarzywink
    • werka197 Tu 13.01.11, 21:36
      Masz wory (chodzi mi dokladnie o te same o ktore tobie) poniewaz masz zamalo wapna i twoje nerki zle funkcjonuja. Zaden lekarz Ci tego nie powie ale mowie Ci..
      Zaczelam brac wapna 3 razy dziennie i odeszly wory a i najlepiej kupic czyste wapno. Nazwa : "Coral Calcium Supreme by Bob Barefoot"
      Wiem mozna pomyslec ze cos wzielam i gadam od rzeczy ale nie nie! Wpisz sobie w google.
      i znajdziesz. Tylko wszystko jest po angielku. Zamowic mozna tylko przez internet
      • domaa Re: Tu, CO ? 13.01.11, 22:44
        werka197 napisał(a):

> Masz wory (chodzi mi dokladnie o te same o ktore tobie) poniewaz masz zamalo wa
        > pna i twoje nerki zle funkcjonuja. Zaden lekarz Ci tego nie powie ale mowie Ci.
        > .
        > Zaczelam brac wapna 3 razy dziennie i odeszly wory a i najlepiej kupic czyste w
        > apno. Nazwa : "Coral Calcium Supreme by Bob Barefoot"
        > Wiem mozna pomyslec ze cos wzielam i gadam od rzeczy ale nie nie! Wpisz sobie w
        > google.
        > i znajdziesz. Tylko wszystko jest po angielku. Zamowic mozna tylko przez inter
        > net

CO ? 3 RAZY DZIENNIE WAPNO ? WAPNO MOŻNA BRAC 1-2 RAZY DZIENNIE ! ALE NIE 3 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! scianascianascianascianascianasciana
    • okay Re: Wory pod oczami. 13.01.11, 21:38
      mam ten sam problem, ludzie myślą że się nie wysypiam a to nie tak, śpię długo , ale one nadal są, strasznie je widać, a czasem wydaje się że mam lekko podbite oczy co mnie krępuje, ;/ proosze o pomoc ! wink ciesze się ze przynajmniej nie jestem jedyna ;P marne pocieszenie ale zawsze.. crying
      • pola16 Wapno jest chyba jak na razie najlepszą radą. MAm 13.01.11, 21:43
        pytanie do Ciebie, a takie jakieś z apteki może być. Mam na myśli, że z Polski, bo ang. nie znam najlepiej ;/.
        • pola16 znaczy mam na tłumaczu, ale zamówienie przez 13.01.11, 21:45
          Internet trwa niestety trochę czasu, a ja chcę się ich pozbyć jak najprędzej. Jak każda osoba, która je ma.
        • werka197 Re: Wapno jest chyba ... Odp. :) 13.01.11, 21:51
          Tak jak najbardziej ale w 'czystym wapnie' jest o wiele wiecej wapna. Tylko to czyste kosztuje ok. 20$ + przesylka wiec troche drogo , nie crying
          Ja sama musze go oszczedzac bo nie mam tyle kasy tongue_out
    • innocence_ Re: Wory pod oczami. 13.01.11, 21:44
      Mam ten sam problem. Gdzieś czytałam, że przyłożenie plastra ogórka pomaga, ale zawsze zapominam sprawdzić ;c.
      • pola16 innocence_- w ogórka też wiarę już straciłam ;). 13.01.11, 21:45
    • mila13 Korektor pod oczy. 13.01.11, 21:53
      • pola16 Re: Korektor pod oczy- bym chciał, żeby znikły, a 13.01.11, 21:55
        nie zostały zamalowane...
    • zlababa Re: Wory pod oczami. 13.01.11, 21:57
      Podkład. Też mam potworne wory, używam mac studio fix fluid i on bardzo dobrze je kryje;]
      • pola16 Wiem, że fluid działa, ale co będzie latem (basen) 13.01.11, 21:59
        • zlababa Re: Wiem, że fluid działa, ale co będzie latem (b 15.01.11, 22:09
          nie spływa, sprawdzałam pływanie w full make up;D. Po za tym jest z filtrem.
    • daisy002 Re: Wory pod oczami. 15.01.11, 17:48
      mam niestety taki sam problem. do takiego stopnia, że niektórzy pytają się mnie, czy jestem chora, bo źle wyglądam. masakra. próbowałam wielu domowych sposobów, ale nic nie działa. kremy z apteki też stosowałam i nic. później natknęłam się na pewne forum i tam ktoś napisał, że nie da się tego domowymi sposobami, ani kremami wyleczyć. więc teraz tylko używam korektora mineralnego maybelline i jest o.k. jak byłam mała nie miałam cieni pod oczami, więc coś musiało spowodować powstanie ich, ale nie mam pojęcia co. czytałam, że jedynym sposobem na to jest zabieg. żaden skalpel, tylko piling jakimś kwasem - żeby rozjaśnić, i wstrzyknięcie czegoś tam pod skórę, żeby nie było takiego wgłębienie. jak na razie korektor - jedyna działająca rzecz.
      pozdrawiam smile
    • molly80 Re: 15.01.11, 17:57
      łyżeczki kilka minut w lodówce albo w zamrażalce... ale tylko chwilę i przyłożyć do oczu... albo włóż do wody z lodem plasterki ogórka i połóż przed snem na chwilę i po obudzeniu
      • nikki712 Re: 21.02.11, 18:05
        Najlepiej na całą noc efekt jest mocniejszy wink
    • zmierzchowa33 Re: Wory pod oczami. 15.01.11, 18:12
      Moja rada jest prosta; staraj się byc jak najbardziej wypoczęta.Nie zarywaj nocy.A gdy juz Ci sie zdarzą wory(też je niekiedy mam)zakrywaj je podkładem i pudrem.Worki po oczami to normalnośc i myśle że wiele osób też ma z tym problem.
      Powodzeniakiss
    • nrulezzzzz porada. bardzo fajny sposób ;D 15.01.11, 18:23
      mam tak samo jak ty. też się wysypiam, ale to chyba mam genetycznie. po matce uncertain ja też próbowałam na wiele sposobów się ich pozbyć ale wszystko na marne. ma tylko jeden sposób na hmmm coś co sprawi, że Twoja skóra pod oczami ( a przynajmniej moja) nie będzie wyglądała na aż tak zmęczoną. plasterki ogórka. ale w trochę inny sposób. dający dużo więcej efektu...

a więc do rzeczy. potrzebuje jednego zielonego ogórka obranego ze skóry oraz dwóch kawałków gazy (będą służyć jako woreczki, więc nie mogą być zbyt małe) a więc siekasz tego ogórka (wystarczy pół) ido miseczki a potem wykładasz to na dwa kawałki gazy. związujesz u góry gazę jak woreczek. kładziesz się wygodnie gdzie na kanapie/łóżku i kładziesz sobie to na oczy) nie martw się, że z ,,woreczków" będzie odrobinę kapać, ale to sok z ogórka świetnie działający na skórę smile i leż. kiedy zrobiłam to po raz pierwszy niesamowicie się czułam tongue_out dobrze jest pół godziny, godzinę przed wsadzić ogórka do lodówki. nie wstawiaj natomiast posiekanych kawałków do lodówki, bo choć będą zimniejsze to sok z nich ucieknie i niewiele da ,,okład" z ogórka... wiesz możesz jeszcze zamiast ogórka użyć obranego i posiekanego ziemniaka. też działa wink

mam nadzieję, że porada pomoże big_grin
    • delicious hm... 15.01.11, 18:25
      Ja robię okłady z kostek loduwink
    • blondzia Re: Wory pod oczami. 15.01.11, 18:26
      Słyszałam kiedyś,że jak się ma wory pod oczami to brak jakiś witamin albo z powodu wątroby nie wiem czy to prawda ale kiedyś tak słyszałam shock I czytałam w gazecie ,że jak rano się wstanie i oczy są senne,zmęczone itp to trzeba zmoczyć szmatkę czy tam wacik w zimnej wodzie i na parę minut do oka przyłożyć ,że to rozbudzi i w ogóle ja próbowałam ale raczej efektów nie przynosi wielkich bynajmniej mi smile ale na wory nic nie wiem co trzeba zrobić by ich nie było lub mniej było widać.smirk może poszukaj od czego są wory pod oczami w necie i coś wyskoczy ciekawego kiss
    • senseless Re: Wory pod oczami. 16.01.11, 22:12
      moja mama ma takie coś na zakrycie,taki roll-on z garniera smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka