Dodaj do ulubionych

Małe dzieci. ;/

20.01.11, 19:29
Witajcie.

Nie cierpię małych dzieci .. Wkurza mnie to, że niczego nie rozumieją itd. Nie wiem czy to normalne w moim wieku (13 lat) . Ciężko mi jakoś się do nich przekonać . Zawsze tak było.. Ale teraz jest jeszcze gorzej.. Ehh, moja wspaniałomyślna mama postanowiła być rodziną zastępczą dla takiego dziecka (w sumie to jej wnuk, nieślubny co prawda) nie chciała, żeby poszedł do domu dziecka.. To skomplikowane i nieistotne, więc nie będę wam reszty tłumaczyć. Niby to mój bratanek, ale ja go nie lubię . Denerwuje mnie.. Hmm.. Może jestem zazdrosna, ale..

Moje pytanie do was: Czy wy też nie lubicie małych dzieci, czy tylko ja taka jestem ? sciana

Jak byłoo.. No to sorry i kosz . wink

Obserwuj wątek
    • 300flowers kiedyś je kochałam, teraz nie przepadam. 20.01.11, 19:34
      • klucha2 A ja... 21.01.11, 13:22
        To zależy od dziecka - nie cierpię małych rozpieszczonych bachorków, które chcą wszystko, a jak nie dostaną to wielki ryk i krzywda, ale moja siostrzyczka ( 1 rok) jest kochana i nigdy bym jej nie oddała. Więc jeżeli to będzie dziecko z pierwszego opisu, to bardzo współczuję, a jak nie to na pewno je zaakceptujesz kiss
    • plombrng_mary Re: Małe dzieci. ;/ 20.01.11, 19:36
      popieram cię !!!! nie cierpię małych dzieci kilka lat temu urodziła mi się kuzynka myślałam że szału dostanę i nadal jej nie lubię

więc nie jesteś sama!!!kiss
    • yorkie Re: Małe dzieci. ;/ 20.01.11, 19:39
      O, widzę, że nie jestem sama.
      Też nie cierpię małych dzieci.
      A u mnie w klasie jest taka dziewczyna, która nie dośc, że blachara, ma schizy na punkcie małych dzieci.
      Ciągle drze się na mnie, wyzywa, właśnie dlatego, że nie lubię małych dzieci.
      Na informatyce ma same pały, bo ogląda i zmusza klasę do oglądania słitaśnych foteczek małych dzieci na nk/facebooku.
      No sorry, ale ja mam prawo lubic to co chcę, a niektórzy ludzie mówią, że nie mam uczuc, bo słodszy jest dla mnie widok małego kotka niż małego dziecka.
    • squash ja lubię, inaczej ześwirowałabym z rodzeństwem. 20.01.11, 19:40
      trzyletnia siostra i dziesięcioletni brat.
      jeszcze żyję, więc jest dobrze. ; ))
    • tigress Re: Małe dzieci. ;/ 20.01.11, 19:40
      Też ich nie cierpię, nie da się im nic wytłumaczyć, zabiorą ci np. Telefon, zaczną się nim bawić (psuć ^^), a jak próbujesz im go zabrać, to zaczynają ryczeć i drzeć się w niebogłosy, a wszyscy dorośli są oburzeni, że dręczysz małe dzieci
      • pink_rulez Re: Małe dzieci. ;/ 20.01.11, 19:41
        a ja właśnie uwielbiam małe dzieci, jak widać jestem odmieńcem ;P
      • koniara8 Re: Małe dzieci. ;/ 20.01.11, 19:43
        tigress świetnie opisałaś codzienną sytuację u mnie w domu z tym dzieckiem . Dlatego od teraz staram się telefon trzymać w kieszeni .
      • sensitive Tigress - bo nie umiesz zajmować się dziećmi. 20.01.11, 19:47
        Trzeba potrafić wytłumaczyć im co dobre, a co złe, prowadząc ich przez świat.
        Niektórym po prostu brak odpowiedzialności do takich spraw. Pozdrawiam wink
    • sensitive Spójrz na nie z pozytywnej strony. 20.01.11, 19:42
      Ja uwielbiam małe dzieci! Są takie urocze i zabawne... Myślę, że patrzysz na całą sprawę tylko od tej złej strony - że nic nie rozumieją, że broją. Postaraj się zrobić na odwrót - zauwazyć ich beztroskę i to, jak bardzo różnią się od dorosłych. Zero rasizmu, materializmu, zła... One widzą świat przez różowe okulary. Mi do dziś została taka dziecięca radość smile
      • szatynka. pół na pół . 20.01.11, 19:45
        ja lubię małe dzieci, jako coś co można przytulić, pobawić się, w końcu są urocze .
        ale wiem że dłużej bym nie wytrzymała < ogólnie mam słabe nerwy >, ale i tak je lubię. : >
    • kiwi Re: Małe dzieci. ;/ 20.01.11, 19:46
      trudno żeby dzieci do lat 4 czy 5 coś rozumiały >.<
    • domelciaxdd nieważne jakie są uwielbiam małe dzieci;] 20.01.11, 19:46
    • szatynka ... 20.01.11, 19:48
      Za co można nie lubić małych dzieci?

Za to, że są małe i po prostu życia nie znają w najmniejszym nawet stopniu? To tak jakby osądzić nastolatka, pokarać i skazać na cierpienie u dorosłych bo nie potrafi zrozumieć pewnych spraw.

Nie mam powodów do nie lubienia małych dzieci. Sama byłam jednym z nich.

Mhm.
    • sweet1165 Re: Małe dzieci. ;/ 20.01.11, 19:50
      Ja mam tak samo NIENAWIDZĘ tych małych robaków.....!!!!!!
      Chociaż że nie mam młodszego rodzeństwa ale często do mnie przychodzą i po prostu już nie wytrzymuje...!!!!!!!!!
      Mi też się tak wydaje że jesteśmy po prostu zazdrosne
    • dagmarka1998 Re: Małe dzieci. ;/ 20.01.11, 19:55
      Ja jestem teraz w twoim wieku i kiedyś lubiłam potem nie i teraz tylko trochę.
      Są dzieci które mnie doprowadzają do szału ale nie znam takich za dużowink
    • bad_alex mam rocznego brata więc.. 20.01.11, 19:56
      czy ogółem lubie małe dzieci to nie wiem.. nie mam z nimi styczności ale akurat mojego malucha [ brata ] to uwielbiam. Nawet jakbym chciała go nienawidzić to nie potrafię. On jest taką małą, bezbronną istotką patrzącą na wszystko z dołu. : 3
      mysle, ze to z zazdrosci.. twoje zachowanie.
      ale przeciez mama cie kocha, jestes jej corką.
    • ciapolka Re: Małe dzieci. ;/ 20.01.11, 19:58
      zdecydowanie nienawidze.
      • dooska Re: Małe dzieci. ;/ 20.01.11, 20:00
        szczerze nienawidzę!
      • luflee. ._. 20.01.11, 20:06
        nie wiem dlaczego, też ich nie lubię. dorośli mi mówią, że mam takie świetne, subtelne podejście do dzieci, ale to tylko i wyłącznie dlatego, żeby się nie rozryczały i nie zaczęły się drzeć. tak.
        • lady_kiki Re: ._. 24.01.11, 18:09
          Nie znoszę. Wkurza mnie, że ciągle ryczą, drą się, wszystko ślinią i psują, każdy wokół nich skacze i broni ich jakby były święte... powodów mam jeszcze wiele. Ciśnienie mi skacze jak ciotka prosi mnie o przypilnowanie na chwilę swojego sześciomiesięcznego syna.
    • zuzka11 Re: ............................................. 20.01.11, 20:02
      Ja np. lubię mojego kuzyna co ma 2 lata,ale mam jeszcze w Słupsku taką rodzinę co ma 3 letnią córkę i ona mnie tak.......,ach szkoda gadać confused
      • mweezy . 20.01.11, 20:05
        Nie przepadam. Lubię tylko wtedy kiedy nie muszę z nimi za długo przebywać.
    • elen Re: Małe dzieci. ;/ 20.01.11, 20:06
      nie darzę ich wielką sympatią. znoszę je.
    • koniara8 Re: Małe dzieci. ;/ 20.01.11, 20:11
      Widzę, że jest tu kilka osób, które podzielają moje zdanie. Dobrze wiedzieć, że nie jestem jakimś odmieńcem .smile
      • nikolkaa__ Re: Małe dzieci. ;/ 21.01.11, 10:16
        Ja uwielbiam małe dzieci są takie słodkie i wgl . Kiedyś też ich nie lubiłam ale od niedawna jak moja ciocia urodziła to jakoś się w nich zakochałam ; p
    • angel1117 takie do roczku są ok a potem to niee! 20.01.11, 20:15
      • charlotte__ Re: takie do roczku są ok a potem to niee! 21.01.11, 10:33
        Tylko, że one mają takie samo prawo do szczęścia
        i życia co ty. Myślę, żeby Ci nie było miło jakbyś
        musiała iść do domu dziecka bo twoja siostra Cię
        nie chce, i Cię nie lubi.
    • miastowa. Re: Małe dzieci. ;/ 21.01.11, 10:43
      no mnie też wkur...

ale jeszcze bardziej nie znoszę słit panienek i rozrabiaków z podstawówy 7-12 lat , mój koszmar , są wyjątkie

p.s mam 2 poje.... kuzynki 10 lat i 6 lat scianascianasciana
    • marcella_ Wejdź , tutaj <3 21.01.11, 10:45
      nie jesteś jedyna , szczerze? to ja też nie lubię małych dzieci , wkurza mnie ich ciągle ryczenie , piszczenie - masakra. nie przejmuj się smile
    • leyraa Re: Małe dzieci. ;/ 21.01.11, 10:51
      Szczerze nienawidze! Nie wiem co w nich słodkiego, wkurza mnie te ich darcie i to że nic nie rozumieją! Kiedyś moja głupia mała kuzynka wpakowała w kłopoty to mnie całkowicie do nich zraziło.
      • nikt. Re: Małe dzieci. ;/ 21.01.11, 12:52
        a ja jestem inna i powiem, że uwielbiam dzieci. chciałabym dorabiać sobie będąc opiekunką. ale jak widzę matkę z takim 5 letnim bachorem, który drze się na calutki sklep, że chce lizaka, to na miejscu matki udusiłabym gołymi rękoma.
    • avril993 Re: Małe dzieci. ;/ 21.01.11, 12:58
      Nie nawidzę małych dzieci. Mam taką samą opinię na ich temat jak ty.
    • marsjanka115 x__x 21.01.11, 13:02
      są spoko jak nie wrzeszczą i nie skarżą się o byle co.
      • molinka Re: x__x 21.01.11, 13:06
        też nie lubię małych dzieci . brr .
        tzn. z rodziny są okej , ale też nie wszystkie .
      • shewerewolf ` 22.01.11, 17:41
        Nienawidzę dzieciarni. Są okropne. Chyba w zyciu nie będę miała dziecka.
    • myslicielka123 Re: Małe dzieci. ;/ 21.01.11, 13:15
      lubię dzieci od lat 3. potem mają dużo pytań, wszędzie łażą, nie słuchają, gaworzą po swojemu, a starsze biorą mnie za wzór do naśladowanieuncertainuncertain
      nie to co niemowlaki. taaakie słodkie, nawet gdy płaczą ja umiem uspokoić(wrodzony talent, "odchowałam" 5 kuzynów)
    • olciabuziaczki Re: Małe dzieci. ;/ 21.01.11, 13:17
      szczerze mówiąc to nie pojmuję jak można nie lubić małych dzieci i ogólnie dzieci!
      100 razy bardziej wolę przebywać w ich towarzystwie niż w towarzystwie starszych ode mnie osób, a nawet czasami rówieśników, owszem są ludzie starsi ode mnie z którymi się dogaduję, ale jednak uważam że z dziećmi dużo łatwiej da się dogadać, nie wiem, możliwe (wcale nie wykluczone), że twierdzę tak bo tak naprawdę sama czuję się taką 7-8latką , co nie zmienia faktu, że kiedy rozmawiasz z takimi 'maluchami' to one nic od Cb wielkiego nie oczekują, nie to co dorośli-oni non stop by coś chcieli; zrób to, zrób tamto, a dzieci są wspaniałe i niewinne i to mnie w nich urzeka kisskiss

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka