Dodaj do ulubionych

Paznokcie.....!

24.01.11, 15:21
Heja!
Mam problem od 9 roku życia obgryzam paznokcie na początek to było z nudów a teraz obgryzam je w stresujących sytułacjach no i nie tylko.Kiedyś popatrzyłam na nie no i stwierdziłam ,że to fatalnie wygląda......sad
Mam zamiar przestać je obgryzać!
Prubowałam już wiele metod....
Ale przyznaje nie mam silnej woli.....sciana
Pomóżcie!uncertaincrying
Obserwuj wątek
    • karate_kotek ekstra sposob 24.01.11, 15:41
      maluj brokatowym lakierem (nie z drobinkami tylko cały z brokatu), moja kolezanka zawsze obryzala paznokcie ale tym sposoben przestała wink
      • samokrytycznie Re: ekstra sposob 24.01.11, 15:46
        W aptece można taki kupić. Jest strasznie gorzki, więc nie będziesz już obgryzała paznokci. A jeśli to nie pomoże, to trzeba się zebrać, znaleźć inne zajęcie. Może zamiast obgryzania, kupuj sobie coś twardego co mogłabyś obgryzać. (bez skojarzeń proszę)
        Powodzenia.
    • koniara8 Re: Paznokcie.....! 24.01.11, 15:44
      Dla mnie to obrzydliwe, ale ok nie krytykuję.

Pomyśl, że na twoich paznokciach znajduję się pełno zarazków chodzą po nich robale itd.
      Powinno zadziałać. Lub spryskaj je sobie czymś niesmacznym.

• domaa Re: Paznokcie.....! 24.01.11, 16:09
      Też miałam ten problem.
      Gorzki lakier nie pomagał, bo jak mama malowała to ja potem szłam go zmyć wink
      Juz nie obgryzam, bo kiedyś jakiś tam program oglądałam, i tam mówili, że jak się obgryza poznokcie, to na paznokociach są pasożyty, no i mi się odechciało je obgryzać ;]
      Czasem mnie kusi, ale sobie przypominam, że mogę mieć potem robale w brzuchu tongue_out

I wczoraj oglądałam jakiś film(to był chyba Doktor Haus), i robili tam operacje,w której wyciągali pasożyty, i tam był w brzuchu taki wielki robal... bleeee ~!!!!!
      Pozdrawiam, i mam nadzieje, że pomogłam smile
    • positive_girl Re: Paznokcie.....! 24.01.11, 16:15
      kup lakier tzw'' gorzki paluszek'' on jest taki gorzki że nie będziesz obgryzała.
    • seneka4 Re: Paznokcie.....! 24.01.11, 16:15
      Hmm, mi tam przeszło z wiekiem. ;o kup sobie jedwab do paznokci ,odechce Ci się obgryzać pomalowane paznokcie a przy okazji trochę wydobrzeją. Polecam jedwab do paznokci sensique za 6.99 zł chyba.
    • cookie18 pomaluj paznokcie .... 24.01.11, 16:21
      pomaluj paznokcie lakierem bezbarwnym big_grin
    • hatterka Re: Paznokcie.....! 24.01.11, 16:27
      Ja przestałam obgryzać w nietypowy, ale zarazem niesamowicie prosty sposób. Żadne lakiery, czy to zwykłe, czy gorzkie, nie pomagały, silnej woli było brak, a obgryzałam przez jakieś 7 lat mojego szesnastoletniego życia, więc stosunkowo długo xD Któregoś dnia zapytałam się koleżanki, jak ona to robi, że ma takie ładne, długie paznokcie. Odpowiedziała, że kiedyś obgryzała, ale jakiś kolega powiedział jej, że odrzucają go dziewczyny z takimi paznokciami, i przestała. Jak to usłyszałam, za każdym razem, kiedy już miałam obgryzać, wyobrażałam sobie, że chłopak, który mi się wtedy podobał, mówi mi to samo, a dodatkowo stwierdza, że nie mam u niego szans przez te paznokcie. Podziałało. Po miesiącu miałam już śliczne, długie paznokcie i takie pozostają do dzisiaj, czyli już od 2 lat big_grin A chłopak okazał się idiotą i po krótkim czasie mi się odpodobał, sama się dziwię, jak mogłam na niego kiedykolwiek zwrócić uwagę, ale przynajmniej się do czegoś przydał, bo przestałam obgryzać wink
    • iikkaa932 Re: Paznokcie.....! 24.01.11, 16:34
      Ja żeby nie obgryzać paznokci malowałam je lakierem i wtedy nie obgryzalam bo wiedzialam ze to brzydko wyglada i w koncu sie oduczylam wink
    • wunia a więc. 24.01.11, 19:57
      są na to specjalne lakiery. zajrzyj do jakiejś drogerii.
      • magdusia1 cytrynka 07.02.11, 13:32
        może postawić na lakiery albo pomoczyć palce w soku od cytryny - odstrasza i pomaga chyba że lubisz cytrynę smile sciana
    • pony Re: Paznokcie.....! 26.01.11, 18:37
      Ja też obgryzałam i mama kupiła mi taki strasznie gorzki bezbarwny lakier a raczej wode co się wchłania. odrazu przestałam i do dzisiaj nie gryzę big_grin
    • tokio_hotel483 ŚILNA WOLA!!! 07.02.11, 09:04
    • ricki Ja też :) 07.02.11, 10:58
      Obgryzałam kiedyś i zobaczyłam inne dziewczyny, które mają wspaniałe paznokcie spojrzałam na moje i porównałam. Były okropne więc przez jakiś czas powstrzymywałam się i zamiast niszczyć paznokcie żułam gumę i pisałam z koleżanką. Miałam wtedy zajęte i usta i dłonie. Jeśli chodzi o szkołę malowałam usta błyszczykiem. Każdy błyszczyk się trochę klei dlatego nie przykładałam do ust palców. Mi pomogło choć nie powiem mam silną wolę. Możliwe też, że po zakończeniu tego okropnego "nałogu" paznokcie będą Ci się rozdwajały jest wtedy np.: galaretkę (o ilę pamiętam to chyba taką w proszku).
    • majoolowa Re: Paznokcie.....! 07.02.11, 12:30
      też do jakiegoś czasu obgryzałam big_grin ale zaczęłam używać odżywki do paznokci i od tego czasu nie obgryzam bo ma ohydny, odpychający smak. na prawdę działa ;p polecam ;p
    • zoozolekxd Re: Paznokcie.....! 08.02.11, 19:27
      Ja nie mam z tym problemu!!!Ale jak coś to posmaruj paznokcie sokiem z leczniczego aloesu on goi rany.To normalny kwiatek. Posmarujesz sobie paznokcie i weźmiesz do buzi to od razu ci przejdzie bo ten sok jest strasznie gorzki! link do kwiatka! www.zapetytem.pl/pages/articles/graphics/aloes.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka