Dodaj do ulubionych

świadomy sen?

30.01.11, 10:44
jak w temacie. miałyście kiedyś swiadomy sen? ;>
dla tych które nie wiedzą, jest to sen, w którym zdajesz sobie sprawę, że to Ci się tylko sni i możesz w nim zrobić doslownie wszystko!
ja osobiście mialam taki sen, tylko jeden raz, ale i tak było niesamowicie! <3
Obserwuj wątek
    • paulinka_us5 Nigdy nie miałam, chyba ;D 30.01.11, 10:51
      piwo
      • syll1401 chciałabym.. xD 30.01.11, 10:53
        niestety , nie miałam takiego snu.. ale brat miał i mówił , że zarąbiście było big_grin
        podobno można wyćwiczyć się, żeby mieć świadomy sen ^^
        • ola363 Re: chciałabym.. xD 11.07.11, 19:11
          miałam było strasznie ... w śnie ktoś do mnie strzelał i strzelił mi w plecy obuziłam się i w tym wiejscu co mi "strzelił" czułam taki ból przeszywający się po całych plecachscianascianauncertainuncertain
      • virginkaa ^-^ 30.01.11, 10:54
        Raz tak miałam, ale zaraz zapomniałam, że to sen.

Bo sobie chodziłam po plaży i goniła mnie małpa <lol>, biegłam i zdałam sobie sprawę że to sen, bo jak to możliwe, że jestem na plaży i goni mnie małpa. Stanęłam, ale zaraz znowu zaczęłam biec i o wszystkim zapomniałam. Dziwne to było big_grin

• lily28 Miałam 30.01.11, 15:52
        Wiele razy, moim zdaniem to nic wielkiego. Świadomy sen mam najczęściej jak jestem gdzieś na wycieczce i jadę autokarem, pociągiem...
        Ja nic nie robiłam w tym kierunku, sama mam coś takiego, przypadkiem.
        Myślę, że niektórzy też coś takiego mieli, tylko nie wiedzą, że to był właśnie świadomy sen.
        • wiktusss Re: Miałam 02.07.11, 17:47
          NIE JA CHYBA NIE MIAŁAM , ALE CHCIAŁA BYM MIEĆ
      • jagoda1602 Chyba, tak ale to było straszne!!! 18.02.11, 10:48
        Nie pamiętam dokładnie, bo to było dawno, ale..... Znając moją manię do wampirów, nikt już nie dziwi się, że mam takie sny, ale ten jeden naprawdę nie był normalny.
        No więc śniło mi się, że jestem w szkole i była śniadaniowa przerwa(tak się to u nas nazywa, kiedy klasy są na przerwie otwarte) i gadałam z kimś. Wyjęłam drugie śniadanie(jak kładłam się spać, byłam głodna, ale uznałam, że już za późno na jakie kolwiek jedzenie) i kiedy otworzyłam okrągły pojemniczek, zobaczyłam surowe mięso!!!!!! Dokładnie takie, jakie dajemy mojemu kotu. Ochydne, zmielone jak do tatarashock Fuj!!! Sięgnęłam po picie. Zawsze miałam wodę, a teraz nagle, jakiś czerwono-krwisy płyn. Powąchałam to i okazało się, że to prawdziwa krew, tyle, że w butelce. Wtedy zoriętowałam się, że to wszystko to sen, więc chciałam spróbować tej krwi(nie miałam na to wpływu). Potem spełnił się mój najgorszy koszmar. Wszyscy zaczęli nagle słuchać jednej dziewczyny, której właście nikt nigdy nie lubił. Jakoś zapomniałam, że to sen i biegałam do wszystkich i pytałam, co się dzieje. Kompletnie nikt mnie nie słuchał(a może nie widział?) A sen skończył się tym, że do klasy weszła nauczycielka. Po obudzeniu się nie byłam już głodna kompletnie(i co się dziwić?), a później po południu mój tata zrobił sobie tatarauncertain. I co o tym wszystkim myśleć?sciana
        • dmowski1 Re: Chyba, tak ale to było straszne!!! 20.06.11, 15:24
          Miałem taki sen, w nim potem mówiłem, że to jest sen i to zaraz zniknie wszystko. Byłem świadomy.

----
          sennik online | sennik wąż , sennik śmierć czy chociażby sennik dziecko
      • julcia284 Re: Nigdy nie miałam, chyba ;D 29.06.11, 22:17
        NIE MIAŁAM uncertainindifferentsmirk
    • maniaczka Re: świadomy sen? 30.01.11, 11:00
      raz jedyny
    • avril1028 Re: świadomy sen? 30.01.11, 11:00
      zdarzyło się raz
      • kari116 Re: świadomy sen? 30.01.11, 11:04
        chyba tak, ale nie zdawałam sobie z tego sprawy, np. coś robiłam w tym śnie strasznego, ale zdałam sobie sprawę, że to tylko sen...
    • indianaa Miałam nieraz,ale to było starszne... 30.01.11, 11:05
      Miałam koszmar senny i wiedziałam,że to jest sen,a nie mogłam się obudzić
      • marsjanka115 x__x 30.01.11, 15:51
        miałam to samo co indianaa
    • linda Re: świadomy sen? 30.01.11, 11:14
      Świadomy sen OOBE i nie tylko wink

Pozdrawiam
    • nora. .. 30.01.11, 11:18
      miałam coś w tym stylu. wiedziałam że to wszystko mi się śni, ale nie mogłam nad tym panować. był strasznie realistyczny, zapachy, smaki, i ciągle powtarzałam sobie że to tylko sen hahah.
    • sylwek11 Re: świadomy sen? 30.01.11, 11:18
      Nie miałam . Skoro tak jest fajnie to chciałabym mieć big_grinbig_grin
      • never_ Re: świadomy sen? 30.01.11, 11:28
        kiedy śnie, to zazwyczaj mam świadomy sen.big_grin
    • fantabuu chyba nie. niepamiętam. XD 30.01.11, 11:21
    • sweet1165 Bardzo bym chciała ;* 30.01.11, 11:22
    • trufla Re: świadomy sen? 30.01.11, 12:03
      Miałąm raz. Nie było miło...
    • blondi727 Re: świadomy sen? 30.01.11, 12:43
      Tak, często przed snem planuje o czym chcę śnić i nie powiem czasami mi się to udaje a czasami idzie w całkiem innym kierunku.smile
      • malina96 Re: świadomy sen? 30.01.11, 15:06
        piszecie, że po takim śnie jesteście zmęczone i niewyspane. Wydaje mi się, że jest tak, ponieważ wasz mózg podczas takiego snu ciągle pracuje, a sen jest po to by odpoczął...
    • xxxnatalxxx Re: świadomy sen? 30.01.11, 14:51
      Śnie tak już od czwartej klasy- bez treningu bez niczego. Po prostu zasypiam i wiem, ze to sen i mogę go kontrolować. Nie powiem z początku mnie to bawiło podobało mi się to, ale... Ale przestałam się wysypiać. Były takie momenty, że musiałam leżeć w łóżku cały dzień żeby wypocząć.
    • paja96 banalny do opanowania, wierzcie mi: tu! 30.01.11, 14:57
      Sztuka Świadomego Śnienia jest doprawdy banalna i łatwa do nauczenia. Ja sama jestem teraz w trakcie Programu Twórczego Snu, jest do tego książka zawierająca instrukcje na 4 tygodnie. Jest to nic więcej tylko umiejętność przemówienia do swojegu mózgu, że ma robić to i tamto a to trzeba tylko wyćwiczyć.
      Polecam książkę "Panować nad snem"- Ketih Harary i Pamela Weintraub
      • salivia Re: banalny do opanowania, wierzcie mi: tu! 03.07.11, 18:55
        Niby fajnie, ale kiedy panujesz nad snem to już nie to samo, prawda? Kiedy wiesz, że śnisz i możesz wszystko to jest takie (oczywiście tylko moim zdaniem) nudne z czasem staje sie monotonne. A kiedy on, nie wiem jak to określić, działa sam? Może tak to jest to ciekawsze, bo może się wszystko wydarzyć i nie wiesz co będzie dalej. To tak jak z fimem , kiedy wiesz jak się skończy to odechciewa ci się go oglądać, a kiedy masz te niepewnosć film jest od razu ciekawszy. big_grin
    • idena :DD 30.01.11, 14:59
      taaa. ale to były koszmary. jakiś duch mnie goni pluje mi coś do uch boję się. ; p
      a po chwili tak sama do siebie w śnie
      " ZGŁUPIAŁAŚ ? to tylko sen " big_grin
      a później do ducha " ejjj. to mój sen " i zaczęłam go bić big_grin
      i zaczęłam sobie wymyślać że jestem "SUPERHERO"
      i było baaardzo fajnie ;dd
    • inka13 Re: świadomy sen? 30.01.11, 15:02
      Miałam tak kilka razy . ; ) Świetnie było . xd Tylko zawsze po takim śnie wydawało mi się, że jakby niewyspana jestem . ; p
    • malina96 Re: świadomy sen? 30.01.11, 15:03
      nigdy w życiu nie miałam takiego snu crying ale chciałabym....big_grin
    • love.rock.girl Re: świadomy sen? 30.01.11, 15:03
      miałam go raz, byłam w nim Harrym Potterem xd byliśmy z jakimiś ludźmi na górze, ale nie na szczycie, wszędzie śnieg, gonił nas ktoś i ja postanowiłam się obudzić, więc w tym śnie się położyłam i zasnęłam i w realu się obudziłam. trochę to dziwne, ale tak to byłowink
    • olciaaa03 Olciaaa03- tak!! 30.01.11, 15:04
      tak miałam 3 razy to jest zajebiste przeżycie!!!!
      pierwszy miałam chyba w 5 kl podstawówki śniło mi się, że zaspałam do szkoły biegne na lekcje wchodze i wszyscy takie miny: O.O
      a ja patrze i jestem goła!
      i w tym momencie:
      Ola, przecież to tylko sen.
      I było zajebiście bo śniło mi się że chodzę goła po szkole i niczym się nie przejmowałam..smile
      później miałam że mam skakać na bandżi i strasznie się bałam ...
      ale też pomyślałam sobie że to tylko sen i skoczyłam i takie uczucie dziwne miałąm jakby to było na prawde ..big_grin
      a i ostatnim razem jak pare miesięcy temu chciałam być z moim obecnym chłopakiem<bo jeszcze razem nie byliśmy> on zaprosił mnie na randke a ja wiedziałam, że to mi się śni i puściłam wodze fantazji .. co ja tam robiłąm temu chłopakowi!! ;D ;D
      mówie wam to jest świetne..smile
      • pretty_lady hmmm. 30.01.11, 15:10
        nie wiem , nie przypominam sobie.
        ale chciałabym ; D
    • ixxprincessxxi TU!!! 30.01.11, 15:16
      ja miałam jak byłam mała, ale gadałam tylko hej mamo, ty mi sie śnisz, do brata to samo.
      Żal jak by to dzisiaj było to bym se polatała, albo skoczyła z dachu xd tongue_out
      Ja to pamiętam większość zdarzeń i snów z dzieciństwa.
    • kropeczkii Supeer . :D 30.01.11, 15:19
      Ymm .. raz był taki sen . Gdzie jechałam windą z Demi Lovato , Beyonce i chyba Lady Gagą .
      Od początku wierzyłam , że to sen . A gdy tak długo jechaliśmy to kliknęłam na ścianę i byłam w innym świecie . Naprawdę , mogłam być wszędzie .

Niesamowite .... spotkałam w jednym świecie Michaela Jacksona a to był właśnie ten dzień w którym media zaczęły wypowiadać o tym , że Michael to już przeszłość .
    • ciapolka tak 30.01.11, 15:21
      to się nazywa Stan OB. Nieraz kierowałem własnym snem.
      • devenirfou Re: tak 30.01.11, 15:25
        zawsze mam świadome sny. Nie pamiętam kiedy ostatnio nie miałam i byłam rano wyspana
    • florcia08 Re: świadomy sen? 30.01.11, 15:22
      Miałam, wiedziałam że to był sen i zazwyczaj jakiś koszmarny, w którym szukałam wyjścia do wydostania się bo chciałam go zakończyć ale nigdy nie mogłamtongue_out
    • loves_vampire11 Nie wiem czy to, to ale chyba coś podobnego... 30.01.11, 15:43
      Miałam coś w stylu że wiedziałam że to sen, taki że byłam jego częścią i wiedziałam że to sen i miałam uczucie że moge się obudzić ale gdy próbowałam to nie mogłam się obudzić, tak jakbym musiała dociągnąć do końca tego snu i muszę się bardzo wysilić żeby go przerwać.
      Odczuwam w nich każdą emocję: radość, szczęście, upojenie, lecz najczęściej: Ból, smutek oraz strach i zmartwienie. ; |
      Te sny są najczęściej bardzo nieprzyjemne. ; (

Cóż jednak dość miło mieć takie sny bo są bardzo intrygujące. Gdy jestem w śnie i nie chce go przerwać gdyż jestem ciekawa co sie stanie dalej i nawet jeśli często strasznie ciężko jest odczuwać te uczucia to po prostu to jest tak zaskakujące że nie chce przerwać tego snu.
    • bojsgerlka Re: świadomy sen? 30.01.11, 15:45
      ja jak śnię to zazywaczaj tylko mam świadomy sen. uwielbiam to <3
      • diamond_girl12 Re: świadomy sen? 30.01.11, 15:48
        Chyba kiedyś miałam coś takiego wink .
        Tylko kiedy już wiem, że to sen świadomy to szybko się budzę . sciana
        • molinka Re: świadomy sen? 30.01.11, 15:52
          coś podobnego chyba kiedyś miałam ale nie wiem czy to to .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka