Dodaj do ulubionych

Podkreślenie oczu

04.02.11, 12:34
Mam drobny problem. Mianowicie mam małe oczy, które chciałabym w jakiś sposób podkreślić, żeby były bardziej wyraziste. Czy może znacie na to jakiś sposób? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • nora. Re: Podkreślenie oczu 04.02.11, 12:38
      czarną kredką. jeśli umiesz się nią posługiwać ; )
      podkreśl dolną powiekę.
      • platyna Re: Podkreślenie oczu 12.02.11, 11:41
        podkreślanie dolnej powieki czarną kredką zmniejsza oczy ;//
    • koniara8 Re: Podkreślenie oczu 04.02.11, 12:44
      Czarną kredką do oczu będzie najlepiej . Tylko podkreśl dolną powiekę, bo inaczej oczy będą zdawać się jeszcze mniejsze wink
      • platyna Re: Podkreślenie oczu 12.02.11, 11:41
        właśnie że dolna pomalowana czarną zmniejsza!
    • romulusia makijaż 04.02.11, 12:48
      Wiesz co, a zastanawiałaś się kiedyś nad makijażem permanentnym? Takie stałe kreski całkiem ładnie wyglądają i co najważniejsze na stałe podkreślą Twoje oczy, które staną się znacznie bardziej wyraziste. Teraz to już nie jest taki drogi zabieg . W warszawskim instytucie urody New look widziałam ostatnio za ok 320 zł. Myślę, że warto zainwestować to naprawdę upraszcza życie.
    • emisia1 Makijaz i kredka .... 04.02.11, 12:51
      jw brawobrawobrawo
    • super_star Re: Podkreślenie oczu 04.02.11, 12:55
      akurat wczoraj malowałam eye- linerem, i uznałam, zę strasznie zmniejsza mi to oczy, wyglądam jak jakaś mała chinka
    • niunia1993 Re: Podkreślenie oczu 04.02.11, 12:55
      ja tak samo mam małe oczy i podkreślam je czarną kredką tylko że na górze maluje do połowy oko wtedy oko automatycznie się powiększa czasem też tak robie na dole ale to żadko .
    • klama_kcmil # 04.02.11, 13:57
      Wiem, że można je optycznie powiększyć kredką.
    • mila13 Re: Podkreślenie oczu 04.02.11, 14:07
      Czerna kredka właśnie pomniejsza oczy a nie powiększa,może są bardziej wyraziste ale na pewno nie wydają się większe.Z tego co ja wiem to biała lub kremowa kredka optycznie powiększa oczy maluj sobie nią linię wodną oka.smile
      • mila13 Re: Podkreślenie oczu 04.02.11, 14:07
        sorry czarna*
    • enigmatic91 Re: Podkreślenie oczu 12.02.11, 11:23
      eyeliner , grubsza kreska .
    • myslicielka123 Re: Podkreślenie oczu 12.02.11, 11:31
      zewnętrzną część oka podkreślaj czarną kredką wydłużając dolną kreskęwink
    • platyna Tutaj! :o) 12.02.11, 11:40
      Ja może nie mam małych oczu, ale i tak je podkreślam, aby wyglądały na większe. Po pierwsze: kup sobie białą i czarną kredkę do oczu (może być napisane, że do brwii) dobrej firmy. Po drugie. Dolną linię wodną oczu maluj białą kredką, a na górnej maluj czarną. Ale ale! Tylko od zewnętrznego kącika do połowy oka smile Właśnie takie malowanie powiększa oczy. Możesz sobie w weekend poćwiczyć. Powodzenia kiss
    • evanescence24 Re: Podkreślenie oczu 12.02.11, 11:43
      zrezygnuj z ciemnych cieni i czarnych kredek. ciemne kolory pomniejszają, wybieraj te jaśniejsze.

tyle z mojej wiedzy na temat makijażu, o.
    • marsjanka115 x__x 12.02.11, 12:01
      tusz do rzęs , głównie wydłuż rzęsy i będzie git piwo jeszcze można kredką objechać dolną linię rzęs - ja tak robię.
    • indigo Re: Podkreślenie oczu 12.02.11, 12:53
      Kup sobie białą ,kremową kredkę ,one optycznie powiększają oko.
      Czarna kredka pomniejsza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka