izys 04.02.11, 12:34 Mam drobny problem. Mianowicie mam małe oczy, które chciałabym w jakiś sposób podkreślić, żeby były bardziej wyraziste. Czy może znacie na to jakiś sposób? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nora. Re: Podkreślenie oczu 04.02.11, 12:38 czarną kredką. jeśli umiesz się nią posługiwać ; ) podkreśl dolną powiekę. Odpowiedz Link Zgłoś
platyna Re: Podkreślenie oczu 12.02.11, 11:41 podkreślanie dolnej powieki czarną kredką zmniejsza oczy ;// Odpowiedz Link Zgłoś
koniara8 Re: Podkreślenie oczu 04.02.11, 12:44 Czarną kredką do oczu będzie najlepiej . Tylko podkreśl dolną powiekę, bo inaczej oczy będą zdawać się jeszcze mniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
platyna Re: Podkreślenie oczu 12.02.11, 11:41 właśnie że dolna pomalowana czarną zmniejsza! Odpowiedz Link Zgłoś
romulusia makijaż 04.02.11, 12:48 Wiesz co, a zastanawiałaś się kiedyś nad makijażem permanentnym? Takie stałe kreski całkiem ładnie wyglądają i co najważniejsze na stałe podkreślą Twoje oczy, które staną się znacznie bardziej wyraziste. Teraz to już nie jest taki drogi zabieg . W warszawskim instytucie urody New look widziałam ostatnio za ok 320 zł. Myślę, że warto zainwestować to naprawdę upraszcza życie. Odpowiedz Link Zgłoś
super_star Re: Podkreślenie oczu 04.02.11, 12:55 akurat wczoraj malowałam eye- linerem, i uznałam, zę strasznie zmniejsza mi to oczy, wyglądam jak jakaś mała chinka Odpowiedz Link Zgłoś
niunia1993 Re: Podkreślenie oczu 04.02.11, 12:55 ja tak samo mam małe oczy i podkreślam je czarną kredką tylko że na górze maluje do połowy oko wtedy oko automatycznie się powiększa czasem też tak robie na dole ale to żadko . Odpowiedz Link Zgłoś
mila13 Re: Podkreślenie oczu 04.02.11, 14:07 Czerna kredka właśnie pomniejsza oczy a nie powiększa,może są bardziej wyraziste ale na pewno nie wydają się większe.Z tego co ja wiem to biała lub kremowa kredka optycznie powiększa oczy maluj sobie nią linię wodną oka. Odpowiedz Link Zgłoś
myslicielka123 Re: Podkreślenie oczu 12.02.11, 11:31 zewnętrzną część oka podkreślaj czarną kredką wydłużając dolną kreskę Odpowiedz Link Zgłoś
platyna Tutaj! :o) 12.02.11, 11:40 Ja może nie mam małych oczu, ale i tak je podkreślam, aby wyglądały na większe. Po pierwsze: kup sobie białą i czarną kredkę do oczu (może być napisane, że do brwii) dobrej firmy. Po drugie. Dolną linię wodną oczu maluj białą kredką, a na górnej maluj czarną. Ale ale! Tylko od zewnętrznego kącika do połowy oka Właśnie takie malowanie powiększa oczy. Możesz sobie w weekend poćwiczyć. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
evanescence24 Re: Podkreślenie oczu 12.02.11, 11:43 zrezygnuj z ciemnych cieni i czarnych kredek. ciemne kolory pomniejszają, wybieraj te jaśniejsze. tyle z mojej wiedzy na temat makijażu, o. Odpowiedz Link Zgłoś
marsjanka115 x__x 12.02.11, 12:01 tusz do rzęs , głównie wydłuż rzęsy i będzie git jeszcze można kredką objechać dolną linię rzęs - ja tak robię. Odpowiedz Link Zgłoś
indigo Re: Podkreślenie oczu 12.02.11, 12:53 Kup sobie białą ,kremową kredkę ,one optycznie powiększają oko. Czarna kredka pomniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś