Dodaj do ulubionych

Jaka dieta dla czternastolatki ?

10.02.11, 18:56
rocznikowo to mam 15
i tak .. jak coś to jem obiady w szkole z których już nie mogę zrezygnować
mam dość sporo nauki także na spacery czy długie ćwiczenia nie mam czasu chyba że rano

lubię te płatki jogurtowe fitnes

jaka dieta ?
tak żeby schudnąć powiedzmy 14 dni i 10 kg .. albo 5 ? Nooo że jak najwięcej
Obserwuj wątek
    • myszqa13 przyłączam się do pytania...:) 10.02.11, 18:59
    • trufla Re: Jaka dieta dla czternastolatki ? 10.02.11, 19:03
      Najlepiej żadna. Poza tym w tak krótkim czasie trudno się odchudzić aż tyle...
    • truskaweczka1 Re: Jaka dieta dla czternastolatki ? 10.02.11, 19:09
      kissHmm . Ja nie mam tego problem .
      Ale dużo o tym słyszałam . I nie możesz np , nie jesc czy coś bo jesteś w okresie dojrzewania , tralalala .
      No więc ja bym ci radziła ; żebys regularnie ( codziennie ) np . wieczorami cwiczyła . Znajdz na googlach jakieś cwiczenia ; ))
      TE CWICZENIA NIE MUSZA TRWAC DLUGO , ZNAJDZIESZ CHWILKĘ CZASU ; )
      Nie jedz późno kolacji .

Często chodz na spacery

No i wiesz te zdrowie odżywianie i wgl . ( o tym chyba nie muszę pisac )

No a jeśli jesteś aż tak przy kości i Ci zależy to udaj się do dietetyka .
      Moja znajoma była , schudła i efekt widac do tej pory ...

Mam nadzieję , że sie uda. Pozdrawiaam ~truskaweczka_1
      • molinka Re: Jaka dieta dla czternastolatki ? 10.02.11, 19:09
        w wieku czternastu lat myślę że żadna .
    • katsuumi_17 14 dni i 10 kg!? Pogięło? 10.02.11, 19:18
      To niemożliwe. Poza tym w wieku dojrzewania nie powinnas sie odchudzac.
    • sailor_venus Re: Jaka dieta dla czternastolatki ? 10.02.11, 19:54
      Nie ma szans. A jeśli nawet, to gdy przestaniesz się kontrolować, przytyjesz dwa razy tyle. Najlepszy jest wysiłek fizyczny. Jeśli chcesz zrzucić kilogramy, musisz znaleźć na niego czas. W przeciwnym wypadku nawet nie masz co marzyć o schudnięciu. Same diety to pic na wodę, fotomontaż. Człowiek czuje się zmęczony i liczy kalorie. Po prostu się męczy psychicznie. Nie tak jak przy ćwiczeniach - wyjdziesz biegać na godzinkę i czujesz się jak nowo narodzona, dotlenisz się, rozciągniesz mięśnie po siedzeniu w szkole. Żyć, nie umierać.
    • katsuumi_17 Masz jeden wątek, więc po co zakładasz kolejne... 10.02.11, 20:51
      ... o tym samym? Niech wszyscy wypowiadają się tutaj.
    • majoolowa Re: Jaka dieta dla czternastolatki ? 10.02.11, 21:10
      Nie da się schudnąć w 2 tygodnie aż tyle. To jest całkowicie bezsensu i totalnie niezdrowe. Chcąc schudnąć wystarczy ograniczyć posiłki (nie jeść głównie kolacji) i odżywiać się zdrowo. Nie kupować batonów, chipsów itd. Lepiej kupić kilka owoców np. Należy również pamiętać chociażby w weekendy, albo rano bądź wieczorem jak znajdziesz trochę czasu o jakichkolwiek ćwiczeniach. Wtedy efekty po jakimś czasie będą widoczne.
    • katka30 Re: Jaka dieta dla czternastolatki ? 11.02.11, 19:22
      Ja ci polecam Oświęcimtongue_out A tak na serio to zgłoś się do lekarza, bo coś ci się chyba w główce poprzestawiałodevil
    • mikaela Re: Jaka dieta dla czternastolatki ? 11.02.11, 19:30
      theola06 napisał(a):

> rocznikowo to mam 15
      > i tak .. jak coś to jem obiady w szkole z których już nie mogę zrezygnować
      > mam dość sporo nauki także na spacery czy długie ćwiczenia nie mam czasu chyba
      > że rano
      >
      > lubię te płatki jogurtowe fitnes
      >
      > jaka dieta ?
      > tak żeby schudnąć powiedzmy 14 dni i 10 kg .. albo 5 ? Nooo że jak najwięcej

... Wybaczcie, ale czy to nie przesada, żeby w takim wieku się dietować? Ja mam 22 lata, a jeszcze ani razu nie byłam na diecie, wręcz starałam się przytyć i to mi się udało- przytyłam 10kg w rok i wyglądam jak kobieta a nie wieszak.

A jogurtowe płatki fitness mają 800 kalorii, powodzenia. tongue_out
    • malowana. 10 kg w 14 dni ?! hahaha, marzysz.... 11.02.11, 19:38
    • anciaa Re: Jaka dieta dla czternastolatki ? 11.02.11, 19:49
      ja jem co chce, ale codziennie wieczorem ćwiczę tj: 100 brzuszków (bardzo szybko sie je robi, z czasem sie przyzwyczaisz), 45-60 nie wiem jak to sie nazywa ale jak lezysz to podnosisz jedna noge i robisz tak jak do brzuszkow, 10 minut rowerek, ja zawsze jeszcze po tym robie mostek tak dla przyjemnosci smile
      • koloorowa. Re: Jaka dieta dla czternastolatki ? 11.02.11, 20:04
        powodzenia, jeżeli chcesz schudnąć 10 kg w 2 tyg.

Dużo ćwicz, jedz mniej a częściej, pij dużo wody, oszczędz chipsy batony itp.
    • inka13 Re: Jaka dieta dla czternastolatki ? 11.02.11, 19:50
      nie odchudzaj się .
    • lamma Re: Jaka dieta dla czternastolatki ? 11.02.11, 19:57
      jedyne co możesz odstawić to mleko.
      ja też mam marzenia. <3
    • nikawika Re: Jaka dieta dla czternastolatki ? 11.02.11, 20:01
      nie dasz radu schudnąć 10 kg, w dwa tygodnie, tylko w kilka miesięcy.
      nie stosuj żadnej diety. dużo się ruszaj, i zdrowo odżywiaj.
    • michaelka Re: Jaka dieta dla czternastolatki ? 11.02.11, 20:07
      Napisz na priv. kiss
      Jeśli chcesz oczywiście kiss
      • karmel_ Re: Jaka dieta dla czternastolatki ? 11.02.11, 20:09
        jeśli zależy ci bardzo, w kilka miesięcy, to przejdź na dietę proteinową.
    • i_love_jasper Re: Jaka dieta dla czternastolatki ? 11.02.11, 20:24
      na twoim miejscu bym się nieodchudzała...
      1) rośniejsz i dojrzewasz a twój organiz potrzebuje witamin i tego wszytkiego co tam po drodze...
      2) z własnego doświadczenie wiem, że to się źle skończy czyli np. zawroty głowy, osłabienie i tak dalej...
      3) chłopaki nie lubią chudych dziewczyn, no mają być zgrabne ale nie chude...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka