15.02.11, 20:24
Hej smile Mam do was pytanie. smile Czy można się nauczyć grać na gitarze bez niczyjej pomocy (z neta) i bez wcześniejszego kontaktu z ww instrumentem ? Jeśli tak, to jak ? Bardzo chciałabym się nauczyć, ale jakoś ciężko mi to idzie sad
Obserwuj wątek
    • katsuumi_17 Dla chcącegonie ma nic trudnego, więc próbuj ;) 15.02.11, 20:30
      • revolution Re: Dla chcącegonie ma nic trudnego, więc próbuj 15.02.11, 20:38
        Haha. dzięki wielkie, ale mi o jakieś wskazówki chodziło indifferent
        • katsuumi_17 Niestety nie gram na gitarze, a motywacji... 15.02.11, 22:02
          ... nigdy za duzo tongue_out
    • naomi. ₪ ø ||| ·o. 15.02.11, 20:40
      no. poszukaj jakiś stron czy na yt może nawet coś znajdziesz.
      • caughtupinyou Re: ₪ ø ||| ·o. 15.02.11, 20:45
        Można.
        Ja kupiłam sobie książeczkę z chwytami na gitarę w księgarni. I teraz ćwiczę sobie z niej. wink To nic trudnego. Są też strony internetowe z chwytami.

www.chords.pl/kurs/chwyty_poczatkujacy/
        Jak się bardzo chce to naprawdę można się nauczyć. Tylko trzeba uzbroić się w cierpliwość.
    • dosia321 Re: Gitara :) 15.02.11, 20:44
      Dostałam gitarę ponad tydzień temu i chciałam się nauczyć sama grać ale jakoś nie idzie mi to za dobrze. Na youtuybe ludzie wrzucają filmiki ale jakoś mi to na pomaga. Pewnie będę musiała zapisać się na jakiś kurs czy cuś ;/ angry
    • desire .. 15.02.11, 20:46
      trening czyni naprawdę mistrza.
    • january29 Re: Gitara :) 15.02.11, 20:49
      Nie wiem. Mam ten sam problem. Wydaje mi się że można ale wcześniej trzeba zapoznać się z instrumentem. Też próbuje grać, ale mam trudniej bo jestem leworęczna, wiec trzymam gitarę odwrotnie i wszystkich chwytów też musze sie uczyć odwrotnie.smile
      • hellokiciara HEJ 15.02.11, 20:55
        witaj w klubie początkujących gitarzystów .oczywiście ,że mnożna po prostu trzeba znać chwyty powtarzać przekładać,na internecie jest taki pan , który co raz uczy gry oraz po woli pokazuję chwyty i mówi " ćwiczyć do uzyskania płynności " on ci może tylko pokazać , a ty masz ćwiczyć .z czasem się nauczysz ! ; )
    • sopwil / 15.02.11, 20:55
      Jeżeli bardzo się na tym skupisz, i będziesz dużo cwiczyc, to dlaczego nie?
      Ale będzie ciężko. Dobrze jest, gdy ktoś Ci pokaże pierwsze chwyty i bicia, później jakoś sama dajesz sobie radę, bo wiesz co i jak.
    • becia123x Re: Gitara :) 15.02.11, 20:59
      Ano można, ja uczyłam się sama. Kupiłam sobie książkę "Chcesz wiedzieć więcej? Gitara" i jakoś poszło. Tam są wypisane akordy, jest napisane jak grać niektóre piosenki. Wszystko dokładnie wytłumaczone. Dołączona jest też płyta. Bardzo polecam tą książkę. Ja właśnie z nią się uczyłam c:

Życzę ci powodzenia. Tylko się nie poddawaj, wszystko jest możliwe, jeżeli się tego bardzo pragnie. serce
    • love.rock.girl Re: Gitara :) 15.02.11, 21:05
      moja przyjaciółka trzy lata temu dostała na urodziny gitarę i się nauczyławink teraz robi to moja siostra i ja też trochę;D
      poza tym, wszyscy wielcy gitarzyści, jak Jimmy Page, czy Slash, byli samoukamiwink
      • minaslia Re: Gitara :) 15.02.11, 21:11
        naucz się podstawowych akordów i ćwicz tak, żebyś płynnie zmieniała, a potem graj na nich piosenki: proste są dla wojutsia, teksański- Hey, Knockin on heaven's door, Hey Joe- Jimi Hendrix

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka