Dodaj do ulubionych

,,Przyjaciółki"Tsa...HELP !

15.02.11, 20:47
Mam problem.Moje dalsze kumpelki ze szkoły obrażają się o byle co. Tzn.tak :
Ja i moje bliższe przyjaciółki poszłyśmy gadać z dziewczynami które przyjechały od nas na zawody i mają z nami do szkoły chodzić.No więc poszłyśmy się zapoznać z nimi i trochę pogadałyśmy a tamte dalsze kumpelki od razu się obraziły ,że je olewamy,że z nimi wgl.nie gadamy i tak dalej.
Druga sytuacja to dyskoteki. Ja i te bliższe przyjaciółki tańczymy z chłopakami a tamte dalsze nie. (Te dalsze kumpelki nie lubią wgl.chłopaków. Nawet tych których wgl.nie znają od razu skreślają i mówią : ale zjeby. wszystkie chłopaki to zjeby.itd.) No i one się obrażają i wgl,odstrzelają jakieś fochy.
One wkurzają się jeszcze jak gadamy z chłopakami no ale to tak na marginesie.xd
Najgorsze jest to ,że one zawsze wkurzają się na mnie i na moją siostrę Czasami jeszcze na inną dziewczyne z naszej paczki.I jeszcze biorą jedną z tych bliższych przyjaciółek i jej mówią ze się obraziły zamiast nam.Nie umieją po prostu powiedzieć nam w oczy co sądzą i nas zaczynają unikać . Pytamy się czy się obraziły to mówią że nie i jak dzieci uciekają przed nami.sciana
Nie wiem już co robić.Tak się składa ,że moje podejście jest takie że nie będę się dla nich zmieniać bo chce być sobą. I nie mam zamiaru przepraszać kogoś co się o takie głupoty obraża. No i jeszcze można powiedzieć że zależy mi na tym żeby się z nimi kumplować.
A co wy sądzicie kotki ?uncertain Co robić ? Wygarnąć im wszystko ?
Przepraszam jeśli coś jest niezbyt zrozumiałe .xd jak macie jakieś pytania to pisać . No i z góry dziękuje za pomoc .kiss
Obserwuj wątek
    • sandrolaxd Re: Odświeżam. ;D 15.02.11, 20:52
    • activee Re: ,,Przyjaciółki"Tsa...HELP ! 15.02.11, 21:22
      Moim zdaniem te dziewczyny nie powinny w ogóle żyć na tym świecie. Może to lesbijki? Ale... weź im powiedz co o tym wszystkim myślisz, że nie podoba ci się to że obrażają się nie mając w ogóle powodu i ty masz prawo do innych znajomości. Chciałam być miła, ale ja bym to zrobiła w o wiele gorszy sposób. tongue_out
      • sandrolaxd Re: ,,Przyjaciółki"Tsa...HELP ! 16.02.11, 17:22
        hah. dzięki. Też próbuje być miła ale mnie to już się robi po prostu żałosne.One tak od początku tego roku zaczęły się zachowywać.
        A moze ktoś jeszcze ?
        • activee Re: ,,Przyjaciółki"Tsa...HELP ! 16.02.11, 23:19
          eee no to im powiedz co ci się nie podoba a jak tego nie zaakceptują to powiedz im żeby spier. dala ły
    • olciaaa03 Olciaaa03 16.02.11, 23:43
      Oj dziewczyno te ż tak miałam i powiem Ci z własego doświadczenia, żebyś z nimi szczerze pogadała:
      postawiła sprawę jasno i wyraźnie, że są twoimi przyjaciółkami, zależy Ci na nich i jest Ci przykro jak tak się zachowują.
      ALE PAMIĘTAJ, ŻEBYŚ NIE BYŁA ZA BARDZO WYLEWNA BO PÓŹNIEJ MOGĄ SIĘ Z TG NABIJAĆ.. tak takie przypadki też są możliwe smile
      • klaudusss Re: Olciaaa03 16.02.11, 23:48
        Miałam taką samą sytuację i radziłabym Ci uważać, żebyś przez te dziewczyny nie pokłóciła się ze swoimi bliskimi przyjaciółkami. Może z nimi pogadaj.? Czasem szczera rozmowa naprawdę pomaga. smile
        • kammi re. 17.02.11, 17:53
          jesli twoje przyjaciółki myślą tak samo jak ty, to weź je ze soba i pogadajcie. szczerze. grzecznie, ale szczerze. jeśli dalej będą sie wypierać - zostaw je w spokoju, w ogóle się z nimi nie spotykaj. na takich koleżankach serio nie warto tracić czasu, nawet jak ci tak zależy, ale nie widzę powodu.
          • sandrolaxd Re: kammi. 19.02.11, 19:01
            No i właśnie tu też jest problem. Moje przyjaciółki też tak myślą . Zależy nam na tej przyjaźni bo te dziewczyny są spoko tylko tamto jest ich wadą . sciana
    • laurie Re: ,,Przyjaciółki"Tsa...HELP ! 19.02.11, 20:22
      wydaje mi się że zachowują się jak jakieś żałosne idiotki . ; /
      obrażać sie na kogoś bo gada z chłopakiem a ty nie lubisz chłopaków? noo pozdroo , tego jeszcze w kinach nie grali ahhaha. ^^
      powiedz im co myślisz , wygarnij im ich zachowanie. jeżeli się nie ogarną , wydaje mi się że z dalekich kupeli powinny stać się tylko znajomymi , bez kolegowania itp.;d

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka