01.03.11, 22:21
Mam falowane włosy i chce żeby było proste ;d Oczywiscie mam prostownice ale jak sb wyprostuje wlosy popryskam lakierem do wlosow i po godz juz mi sie zaczynaja falowac indifferent Znacie jakies "prostujace" preparaty do wlasow ;d Lub jak zrobic zeby one sie nie falowaly ! ?

Pomocy kiss
Obserwuj wątek
    • marzycielkaaa Re: Włosy :) 01.03.11, 22:22
      Heloł ! smile
      • emisia1 Re: Włosy :) 01.03.11, 22:32
        Są takie np. z Artiste z Natury smile
        • sysiek4444 Re: Włosy :) 01.03.11, 22:42
          kup sobie lepszą prostownicę.
          mam tak samo, wczoraj byłam u fryzjera, wyprostowała mi, i do tej pory się trzyma. o.o
          • nickicarter Re: Włosy :) Tutaj :) 01.03.11, 23:03
            mam taki sam problem , jeśli masz mocno kręcone włosy to niestety preparaty za dużo nie zadziałają . Proponuje przed prostowaniem , wyprostować na szczotkę . chwile po umyciu wysuszyć szuszarką na szczotkę a potem dopiero prostować no i oczywiście stosować jakies preparaty które troche pomoga się utrzymać big_grin
            Mam nadzieje że pomogłam
            kiss
            • madzia2710 Re: Włosy :) Tutaj :) 04.03.11, 10:52
              Nickicarter ma rację.
    • olckaa Re: Włosy :) 01.03.11, 23:09
      2.bp.blogspot.com/_ceNkB23y8wc/TTB6B8Ir6cI/AAAAAAAAADU/UPOjCISJnxQ/s1600/Are_You_Fucking_Kidding_Me_HD_by_CrusierPL.png
    • alfacentauri Re: Włosy :) 04.03.11, 10:34
      Bez pomocy profesjonalnego środka do prostowania, efekt zawsze będzie mizerny - włosy, które mają tendencję do kręcenia się, po jakimś czasie zaczną się buntować, wiem to z własnego doświadczenia smile Możesz zainwestować w coś takiego, do tego dobra prostownica (tzn. z ceramicznymi płytkami, możesz też sprawdzić na tamtej stronie, profesjonalne prostownice są u nich dużo tańsze niż w sklepach), można lekko utrwalić lakierem - i powinno się trzymać do następnego mycia smile
    • kristie02 Re: Włosy :) 04.03.11, 15:13
      Żartujesz sobie ?? Ja na lokówki wydaję fortunę, aty sobie prostujesz. Ciesz się, że masz takie. Ja też bym chciała crying .
    • th4ever Tutaj 05.03.11, 10:57
      Ja mam włosy kręcone..nawet nie falowane..i na dodatek puszące się!
      Więc wiem coś o tym!

1. Zakup sobie serie kosmetyków NIVEA (włosy proste bez prostowania)...Jest tam szampon, odżywka i balsam..big_grin
      ^
      |
      |
      Tylko moja rada..nie wszystko na raz..włosy myj szamponem codziennie...a odżywkę i balsam zmiennie co drugi dzień ! i jeszcze jedno! jeżeli twoje włosy się puszą to nie susz ich ...nawet jeżeli użyłaś tych specyfików! O chyba, że masz suszarkę z jonizatorem!big_grin LUB czekaj to wyschnięcia włosów..Nie idź z mokrymi spać! Bo wstaniesz z szopą na głowie

2. Kup jedwab!
      Jedwab do włosów jest to środek do pielęgnacji i stylizacji włosów. Pomaga on w regeneracji włosów, dodatkowo nadaje włosom niesamowitej miękkości i niepowtarzalnego połysku. Doskonale ułatwia modelowanie bez niepotrzebnego obciążania włosów. Ponadto produkt ten utrzymuje włosy w optymalnym stanie nawilżenia, likwiduje problem rozdwojonych końcówek włosów, regeneruje i nawilża włosy oraz działa wygładzająco. Chroni włosy przed szkodliwym działaniem gorącego powietrza z suszarek oraz lokówek. Doskonale sprawdza się podczas prostowania włosów. Zapobiega elektryzowaniu się włosów.
      3. Zrób sobie maskę! Przynajmniej raz na tydzień
      Żółtko jaja mieszamy z łyżką stołową oliwy z oliwek i łyżeczką soku z cytryny. Dokładnie wymieszaną papką myjemy włosy jak szamponem. Spłukujemy ciepłą, ale nie gorącą wodą.

PAMIĘTAJ!
      Jeżeli toje włosy są falowane to nic ich do końca nie powstrzyma!
      Musisz się z tym pogodzić!
      I zacząć to przynajmniej łagodzić sposobami, które podałam wyżej !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka