Dodaj do ulubionych

Konta w bankach dla młodzieży

05.03.11, 10:34
Co sądzicie o tym, aby młodzież miała już konta w bankach? Według mnie takie konto się przydaje, jeśli się wyjeżdża na obóz i zabraknie kasy, a oprócz tego, nie jest raczej potrzebne. A Wy co sądzicie?
Obserwuj wątek
    • maadz. Re: Konta w bankach dla młodzieży 05.03.11, 11:33
      ale przecież są konta w bankach dla nastolatków. ja mam w PKO SA i od dwóch lat płacę tylko kartą, a w portfelu mam tylko drobne. w razie gdyby ktoś ukradłby mi torbę z portfelem wystarczy jeden telefon i pieniądze na koncie mam bezpieczne.
      a tu link do oferty mojego banku:
      www.pekao.com.pl/indywidualni/kontaosobiste/eurokontokieszonkowe/
      smile
    • klaudiau11 Mam takie konto . 05.03.11, 11:36
      To jest dobry pomysł . Na tym koncie zbieram pieniądze na studia i wyjazd do Ameryki.
    • ciapolka Re: Konta w bankach dla młodzieży 05.03.11, 11:38
      ale szybciej ci podwędzą. no i skąd możesz niby wziąć kase własnie oprócz takich obozów czy cos? mało przydatne to konto.
    • corba 05.03.11, 11:39
      ja osobiście nie mam .
      ale chciałabym mieć ..
    • just...me Re: Konta w bankach dla młodzieży 05.03.11, 11:50
      Miałam już konto w 1 banku, było drogie więc przeniosłam się do PKO. Płacę praktycznie tylko kartą, bo to wygodne, bo nikt mi nie ukradnie, bo jak wychodzę z domu to nie wiem co mnie czeka i czy nie będę miała nagłych wydatków w postaci pięknej bluzki albo butów. tongue_out Konto może uratować sytuację jak np. trzeba zapłacić, za jakąś wycieczke w szkole czy coś i się zapomniało to można wyskoczyć na przerwie do bankomatu i już. Pozatym robi się przelewy internetowe np. na allegro.
    • monicaame Ja też mam takie konto 05.03.11, 12:01
      Mam konto młodzieżowe od roku już chyba i muszę przyznać, że uzbierałam sobie tam niezłą sumkę ;D Nic nie płacę za prowadzenie konta i za kartę. Takie konto fajna sprawa, też zbieram pieniądze. Na razie nie wiem na co, ale to będzie szczytny cel ;P
    • ladies_frutti Re: Konta w bankach dla młodzieży 05.03.11, 13:11
      Mi właśnie rodzice założyli i za kilka dni przyślą kartę i PIN. I sama nie wiem, czy będzie mi przydatna.
    • mickeymouse Re: Konta w bankach dla młodzieży 05.03.11, 13:15
      Mam. Starsi mi założyli jak miałam 10 lat . : dd
      I dobrze, jak się wyprowadzę z domu, to będę miała kase na nowe mieszkanie . : P
    • kasiulqa Re: Konta w bankach dla młodzieży 06.03.11, 18:53
      Takie konto moim zdaniem jest przydatne. Ja mam w PKO xDD
    • jane_ Re: Konta w bankach dla młodzieży 06.03.11, 19:44
      ja mam tylko paypass, z racji festiwalowych, a w empiku i coffeheaven tez można tym płacić. i mi to wystarcza.
      • koloorowa. Re: Konta w bankach dla młodzieży 07.03.11, 20:02
        Ja nie mam sad ale to fajna rzecz big_grin
    • trufla Re: Konta w bankach dla młodzieży 08.03.11, 19:32
      Zupełnie niepotrzebne. Bo i po co?
    • madziusia...xd Re: Konta w bankach dla młodzieży 08.03.11, 19:42
      miec konto.?...największe marzenie.!
    • martynka13 Re: Konta w bankach dla młodzieży 08.03.11, 19:48
      mam konto w banku i jest przydatne w sytuacjach awaryjnych szczególniewink
      • mary_ Re: Konta w bankach dla młodzieży 08.03.11, 19:51
        Ja wolę mieć przy sobie pieniądze, nie kartę. Ale fakt, przydałaby się czasami w 'awaryjnych' sytuacjach. smile
        • sims Re: Konta w bankach dla młodzieży 08.03.11, 19:52
          próbuję namówić rodziców . fajna rzecz
    • cesautres przydałoby się 08.03.11, 20:04
      ale ja nawet nie dostaje kieszonkowego i chyba nie miałbym co tam zbierać xd
    • 300flowers ok. 08.03.11, 20:17
      • mikessa Re: ok. 08.03.11, 21:44
        Fajnie mieć. To uczy odpowiedzialności, dojrzałości itp.
    • paattii Re: Konta w bankach dla młodzieży 10.03.11, 07:51
      Ja w wakacje pracowałam. I stwierdziłam że założę sobie swoje konto żeby mieć kasę na swoim a nie na mamy. Teraz za dużo kasy nie mam. Ale np. mama przelewa trochę kasy takiej "w razie czego" i może mi powiedzieć jak jestem w szkole żebym później zrobiła drobne zakupy. Nie ma wtedy problemu z kasą. Albo potrafi napisać mi smsa "Kup to to i to. Kasę przelałam ci już na konto" Więc nie muszę się wracać do domu po kasę i iść dopiero na zakupy.
    • monik4 Re: Konta w bankach dla młodzieży 10.03.11, 08:08
      ja mam konto ale to jest przepisane na moją mamę będe musiała na swoje....
      • jessicakaulitz Re: Konta w bankach dla młodzieży 10.03.11, 18:22
        To bardzo przydatna rzecz, moim zdaniem.
    • princeskaa ;d 21.03.11, 13:07
      Mam konto w wbk , i jestam megaa zadowolona , płacę 1 miesięcznie czyli 12 zł rocznie . ;d
      mogę doładowac sb tel , płacic kartą , i ogólnie jak masz pieniądze na karcie to bardziej sie oszczeędza bo szkoda wybrać od razu 50 zł , a nie wszędzie zapłacisz kartą . ;d
    • sandrolaxd Re: Konta w bankach dla młodzieży 26.03.11, 10:38
      Rodzice chcą mi założyć, ale sama nie wiem. Raczej nie przyda się za bardzo chociaż w razie właśnie takich wycieczek jakiś obozów czy coś? No, ale nie wszędzie da się płacić kartą.
    • mweezy . 27.03.11, 09:37
      Jak dla mnie to na prawdę świetna sprawa.
      • gaba97 Nie mam 27.03.11, 09:49
        a przydałoby mi się, tak to muszę specjalnie jechać do taty żeby dał mi kieszonkowe (a nie zawsze mogę jechać) a tak to by mi po prostu na konto przelewał i tyle wink Co nie znaczy, że bym do niego nie jeździła, po prostu tak byłoby szybciej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka