Witajcie kociaki.
Piszę do Was bo już nie wiem co robić. Wynikła taka sytuacja , że przez jakiś czas mieszka ze mną babcia z dziadkiem. Dziadek jest ok. Ale babcia...
Cały czas czepia się mnie. Bo ja źle się uczę , a kiedy już się uczę to w tedy narzeka , że zbyt długo i wcale nie pomagam mamie w domu. A kiedy już pomagam w domu w tedy wielkie halo , że się nie uczę i jestem nieuk , głupek itp. Ubieram się jak dz*** < ubieram się normalnie na czarno , bez dekoltu itp> , OBRAŻA MOICH IDOLI ! Michaela <pedofil> , Kurta , Ryśka <ćpuni> , Eminema <pedofil itp> i różnych innych. Jestem gorsza z matmy <tylko z matmy mi tak źle idzie> tam też wbije szpilę ,,bo najwyraźniej jestem niedorozwiniętą''.
kiedy sprzątam to źle to ona zaraz się wydziera ale nigdy nie pokarze jak mam to zrobić. Jestem według niej niewdzięcznicą bo mówię do mojej mamy ,,mamo , a nie mamusiu''.
A kiedy próbuję porozmawiać o tym z mamą albo dziadkiem to ,,ona jest starszą kobietą'' , a ty jesteś młoda. I bez względu na wszystko musisz ją szanować''.
Staram się do niej nie pyskować , ale nieraz kiedy obrazi mnie i moich idoli po raz -enty tego samego dnia już nie mogę wytrzymać.
Mówi przy gościach , że jestem grubaską <ok jestem gruba , ale nie otyła mam bmi w porządku i daleko brakuje mi do otyłości i moja mama i inni mówią mi , że nie jestem gruba , ale może faktycznie coś w tym jest

> , potrafi wyzwać mnie od downa przy ludziach itp. Gorszej wnuczki mieć już nie można. Za to mój brat ohhh jaki on wspaniały. Szkoda , że go nie widzi i nie słyszy kiedy niszczy mi projekty , klnie i się bije itp. Bo jest młodszy to jest super. Nagrywałam go i pokazywałam go babci to jeszcze dostałam za to opieprz <bo co to ja za rodzina ? ! że takie świństwo bratu w sensie nagrywania robię !> Kiedy on również podłapując od babci nazywa mnie dz** itp.
Z mamą pogadać nie mogę. Bo ja jestem młodsza , a babcia starsza. Ok rozumiem. Ale mi też jest przykro kiedy mnie tak obraża.

. Próbowałam z nią rozmawiać to zawsze kończy się tak samo ja jestem głupia a ona śpieszy się do mojego brata , który ma 9 lat a jest traktowany przez nią jak niemowlak , a w szkole to się bije. Dziadek ? Dziadek mówi to samo co mama ,,ja jestem młoda , a babcia starsza'' więc muszę mieć dla niej szacunek. Ok ja to wszystko rozumiem , oni wiedzą o tym jak odnosi się do mnie babcia. I dalej to samo.
Za domem nie mam jak przebywać bo babcia wynajduje mi zaraz milion spraw do posprzątani i załatwienia w domu.

Proszę pomóżcie.