Dodaj do ulubionych

Czy to skutki uboczne ?!!? ;/

03.04.11, 20:01
Mam problem,
Zrobiłam sobie chyba 1 miesiąc temu 2 dziurkę w uchu (tzn moja kolezanka mi zrobiła) I wszystko było wporządku aż do dziś ;/... Gdy dzisiaj śćiągałam kolczyka to tylko na jednym uchu miałam taką gulkę,czerwoną chyba jest wypełniona krwią ;/;/ (oczywiście ściągałm wcześniej kolczyki kilka razy czyli to nie był pierwszy raz od kąd je mam ) I nie wiem co to jest może to jakaś infekcja ? Boję się ;/ czy wgl mam powiedzieć mamie ?? Czy lepiej czekać i zobaczyć co się dalej stanie ?? A wy mieliście takie coś kiedyś ?? Proszę o pomoc....!
Obserwuj wątek
    • domaa Re: Czy to skutki uboczne ?!!? ;/ 03.04.11, 20:09
      moze sproboj ja sobie wycisnac i zdezynfekowac ?
      • wonka Re: Czy to skutki uboczne ?!!? ;/ 03.04.11, 20:12
        Właśnie nie wiem co ja mam robić...;/ i to boli ;/ Ale wiem na pewno ze juz nigdy więcej żadna koleżanka mi nie będzie robić dziurek !! wink
        • klaudia_25 Może powiedz mamie?! 03.04.11, 20:17
        • wonka Re: Czy to skutki uboczne ?!!? ;/ 03.04.11, 21:31
          To teraz mnie przeraziliście ! uncertain
          Wyciągałm kolczyki może po jakimś tygodniu no zeby nie zrosły się ;/ No ale było wszystko dobrze... Zeby nie było to stać mnie zeby pujsc do kosmetyczki no ale nie wiem czemu nie poszlam teraz załuje...;/ Prawda za błędy trzeba płacić ;/;/ niestety....
        • sims Re: Czy to skutki uboczne ?!!? ;/ 08.04.11, 20:58
          a przemywałas to regularnie ? Leć do mamy !
    • katsuumi_17 Re: Czy to skutki uboczne ?!!? ;/ 03.04.11, 20:24
      Takie przebijanie zwykle tak się kończy... pozostaje ci tylko zostawić to, aby się zagoiło.
      • dziurka Re: Czy to skutki uboczne ?!!? ;/ 03.04.11, 20:39
        spokojnie.jeśli cię nie boli to nic poważnego . Kiedyś nie zdezynfekowawszy kolczyków i też mi się tak zrobiło ,a potem zeszło. Ale to raczej nie jest wypełnione krwią- raczej ropą. Spokojnie- będziesz żyła wink
      • magdalenka2008 Re: Czy to skutki uboczne ?!!? ;/ 03.04.11, 20:40
        Sama sobie 3 razy przebijałam ucho i też mnie przy ściąganiu bolało. Tak więc miałam przy sobie wodę utlenioną i co chwila lałam na tą dziurkę. Aż po czasie przeszło (nie pamiętam po jakim bo to dawno było)
    • martussiaaa Lepiej Do Mamy . 03.04.11, 20:37
      Jeszcze Ci Się Coś Stanie I Bd Nie Fajnie .
      • paulina88 Przebijałam sama sobie igłą i nic. Dezynfekuj 03.04.11, 20:40
    • szatynka Matko. 03.04.11, 21:09
      To jest jakaś moda na przebijanie sobie uszu, samemu bądź za pomocą koleżanki? Mało, że to niebezpieczne to i nieodpowiedzialne. Tak trudno uzbierać troszkę pieniążków i przebić uszy u kosmetyczki pistoletem, wiedząc, że to o wiele bardziej przyjemne i bezpieczne?

Nie rozumiem. To straszne.
      • ciapolka Re: Matko. 03.04.11, 21:30
        pistoletem?! NO CHYBA JAJA SE ROBISZ.
        Przebijanie pistoletem jest najgorsze ze wszystkich możliwych sposobów! ODRADZAM WSZYSTKIM, bo zamiast przebijać ci skórę, to ci ROZRYWA SKÓRĘ.
        • rikkki kurna ciapolka! 03.04.11, 21:39
          nie pierd.ol, bo płatki uszu można pistoletem przebijać! tylko chrząstek nie! i nie wypowiadaj się jak nie wiesz, bo nawet w salonie piercingu Ci powiedzą, że płatki uszu pistoletem to nic złego -.-scianasciana
          • ciapolka Re: kurna ciapolka! 03.04.11, 21:44
            bede pie...ć, bede sie wypowiadać i sie nie wpie...j gdzie mam pisać a gdzie nie.
            jasne że przebijają bo to ciężki wyczynek kupić igłe, albo wenflon.
            robienie pistoletem nie jest dobre i ku... tyle.
            • rikkki Re: kurna ciapolka! 03.04.11, 21:58
              no racja, nie zabronię Ci gdzie masz pisać i co masz pisać tongue_out
              ale jak gadasz głupoty to muszę coś powiedzieć kurna uncertain
              płatki uszu się przebija pistoletem i po tym nie ma żadnych skutków ubocznych, ona, znaczy ta dziewczyna przekłuwała w warunkach domowych jak byś nie doczytał -.-
              taaa wenflon to jest właśnie igła, i tak się znasz scianasciana
              weź wgl nie rozprzestrzeniaj głupot i nie odpisuj, bo nie chcę mi się kłócić.
              • szatynka. Re: kurna ciapolka! 03.04.11, 22:53
                ja miałam przebijane pistoletem i powiem Ci że bardzo dobrze się sprawdziło . : )
                ładna dziurka była, żadnych skutków ubocznych, żadnych problemów, dlatego przebijanie pistoletem nie jest złe, znam to z własnego doświadczenia jak i również moich znajomych . smile
    • rikkki łosz kur.wa 03.04.11, 21:18
      no jasne, że to może być zakażenie! aż tak żal Ci było tych 20, 30 zł na kosmetyczkę?? dżizas, ja miałam robione u kosmetyczki i nic nie było źle, tylko kazała mi tego kolczyka przez 2 miechy nie wyjmować, a Ty miałaś robione w 'domu' i już go ruszasz -.- powiedz mamie, a jak będzie gorzej to idź do dermatologa i przepiszę Ci jakąś maść. może się obejdzie bez wyciągania kolczyka na zawsze ale nie wiem tongue_out
      za głupotę się płaci.
      • rikkki haha, ja pitole, normalnie tak nie przeklinam XD 03.04.11, 21:42
      • ixxprincessxxi ;p 04.04.11, 09:22
        Moje koleżanki sobie igłami w domu przebijały ale okropnie to wygląda - fuuu ;/
        Ja miałam pistoletem przebijane i to nic nie boli, nie ma ran itp. tylko nie wolno ich wyciągać przez 2-3 miesiące - tak mi kosmetyczka powiedziała-radze ci iść do kosmetyczki da ci może jakieś kremy czy coś.
        i pamiętaj na przyszłosć : JAK SIĘ PRZEBIJA USZY TO CZEBA PRZEZ MIESIĄĆ MINIMUM POLEWAĆ DZIÓRKĘ SPIRYTUSEM, ŻEBY ODKAZIĆ! - Z tąd mogły się wziąść te twoje efekty uboczne, bo mogły się tam jakies zarazki wkraść, a też wyciągałaś kolczyka pare razy.
    • ciapolka __________________________________________________ 03.04.11, 21:28
      nie.
      ja mam dwa kolczyki w wardze i kilka w uchu i nigdy nie byłem u kosmetyczki, bo gó... się zna.
      może po prostu źle ci przebiła.
    • ruddy. Re: Czy to skutki uboczne ?!!? ;/ 03.04.11, 21:35
      Twoja mama przez miesiąc nie kapnęła się że masz drugi kolczyk? czy nie wie, że masz z nim problemy?

no, najlepiej mamie powiedzieć. ona Ci pewnie powie co z tym zrobić.
    • hera.xd Re: Czy to skutki uboczne ?!!? ;/ 03.04.11, 22:15
      Stanowczo za wcześnie ściągłaś kolczyka powinnas go mieć przez 8 tyg i nie zdejmować ! i codziennie przemywać wodą utlenioną bądź czyms innym smile
      wiem bo mam 3 dziurki w jednym uchu dwie na dole i jedna w chrząstce xd
    • hera.xd Re: Czy to skutki uboczne ?!!? ;/ 03.04.11, 22:16
      I na moje zostaw to żeby ci sie zagoiło i potem od nowa przebij xD
      ale zgodnie ztym co napisałam wczesniej smile
    • valhalla Re: Czy to skutki uboczne ?!!? ;/ 03.04.11, 22:18
      poczytaj na temat ziarniny.
    • madzia2710 Koniecznie powiedz mamie... 03.04.11, 23:22
      I idźcie do lekarza rodzinnego. On powienien coś doradzić i na pewno tak zrobi bo lekarzem rodzinnym jest moja mama na przykład i na pewno by coś z tym zrobiła smile

Według mnie kolczyki w uchu powinien być najwięcej jednej i nie podoba mi się to jak jest więcej. Ale każdy ma inny gust i trzeba to uszanować.
    • karmel_ Re: Czy to skutki uboczne ?!!? ;/ 03.04.11, 23:43
      spoczi, jak miałam przekute wenflonem 2 dziurki to też mi się długo nie goiło, nawet czasem teraz mam problemy. to nic poważnego, tylko noś złote kolczyki, i przemywaj riwanolem czy wodą utlenioną i polecam przemywanie 2 razy dziennie szarym mydłem.
    • jula92 Re: Czy to skutki uboczne ?!!? ;/ 04.04.11, 00:01
      Nie no spokojnie ja tak mam nawet jak przebijam u kosmetyczki po prosu słabo ci się to leczy i tyle smaruj rumiankiem albo spirytusem(to troche piecze ) rumianek to wiesz taką herbate sobie zrób i jak ostygnie to wacik maczasz sobie i przy uchu potrzymaj i tak kilka dni a bedzie lepiej noś najlepiej takie przewieszane kolczyki a nie wtyczki żebyś ich cały czas nie musiała wyjmować jak będziesz chciała okład zrobić i kolczyki srebrne najlepiej a nie jakieś plastiki
    • blondzia Moja siostra miała coś podobnego . 04.04.11, 08:23
      A miała przekuwane uszy i kosmetyczki .

Miała przemywane wodą utlenioną tą gulałkę i wyciskała sobie ropę z niej indifferent
      I te ucho paprzyło się jej przez dłuższy czas do kilku miesięcyshock
    • agradable Przeczytaj!! ;) 04.04.11, 09:07
      hej ja 1 marca też przebiłam ucho i 1 kwietnia miałam ściągnąć tego kolczyka żeby wsadzić innego ale nie mogłam udało mi się to wczoraj i poczułam że też mam czerwoną kulkę jakby mi spuchło ale dzisiaj nawet nic nie czułam i już mi zeszło, ale wiesz jak Ci się paprze albo coś to może idź do lekarza wink.
    • sylwia714 Re: Czy to skutki uboczne ?!!? ;/ 04.04.11, 15:23
      Moja starsza siostra przebiła sobie w taki sposób 5 dziurek i jej nic poważnego się nie stało. Oczywiście jestem przeciwnikiem takiego sposobu przebijania uszu.
    • a_vie to ziarnina, na 100 %! 21.04.11, 16:26
      widzisz dzieciątko, takie są skutki głupiej zabawy. bo dacie sie kłuć koleżance i jeszcze nie dbanie o rane to nic innego jak głupota.
      ciesz się, że przyszłam ci z pomocą. otóż co to ziarnina juz nie będę sie rozpisywac, ale powiem, że tworzy się najczęściej jeśli rana zostanie podrażniona. jak to wyleczyć? juz mówię:
      kup octenisept, skinsept albo kodan
      sól fizjologiczną
      aspiryne
      i 2-3 razy dziennie powtarzaj czynnosc:
      zdezynfekuj jakis kieliszek lub spodeczek oraz ziarninę (octeniseptem)
      potem wrzuć na spodeczek tabletke lub pół aspiryny i dodaj 2-3 krople soli fizjologicznej, zrób papkę i przez ok minute wcieraj ją w gulkę (tylko nie paluchem! wacikiem albo czymś) uważaj, żeby nie dostało sie do kanału przekłucia. potem wszystko spłukuj octeniseptem.
      jak juz ci sie uda to nie zapomnij nosić nieszkodliwej biżuterii i odkażać często kolczyka tj, po prostu o niego dbać!

• anonimowa.laska Re: Czy to skutki uboczne ?!!? ;/ 22.04.11, 19:46
      to ropa zmieszana z krwią. Przemywaj wodą utlenioną w ostateczności wyjmij kolczyk zanim ci ucho zgnije. Bez jaj.uncertain
    • soulik. A ja wiem.. 13.05.11, 20:06
      Prawdopodobnie to ziarnina, powstała w efekcie zakażenia.
    • klaudia_25 Re: Czy to skutki uboczne ?!!? ;/ 22.05.11, 10:56
      Tak to są [głupie!] skutki uboczne nastolatek! -.-

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka