clar 09.04.11, 20:31 Ważę 58kg i mierzę 165cm. Nie wyglądam na szczupłą. Koleżanki ważą więcej ode mnie, a są szczuplejsze. W szkole drwią ze mnie z tego powodu. Co robić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justyskaa123 Re: Waga. Pomocy! 09.04.11, 20:40 a ja mam 160 wzrostu i waże 46 .. ;x nie jedz słodyczy i znajdz sb jakąś diete. ale nie radze sie odchudzać bo to inezdrowe przecież! Odpowiedz Link Zgłoś
just...me Re: Waga. Pomocy! 11.04.11, 22:42 Marzę o takiej wadze.... ale mam 172 (albo 3) Jesteś tylko kilka cm niższa, na pewno wyglądasz szczuplej niż ja. Twoja waga jest ok, może to kwesta ubrań? Poszukaj bluzek zwężanych pod biustem, odpowiedniego kroju spodni itp. Możesz znaleźć porady na blogach w internecie. A ty: justyskaa123 jesteś hipokrytką, bo nie wiem czy wiesz, ale ćwiczenia i dieta to to samo co odchudzanie. Odpowiedz Link Zgłoś
estera102 Re: Waga. Pomocy! 23.04.11, 16:48 dieta to nie to samo co odchudzanie i jeśli naprawdę ( powiedzmy szczerze ) jest gruba powinna przestać jeśc słodycze i zacząć się zdrowo odżywiać , czyli być na diecie co wcale nie jest niezdrowe Odpowiedz Link Zgłoś
january29 Re: Waga. Pomocy! 09.04.11, 20:41 Ja mam 163 i ważę 55 kg. Nie przejmuj się. Twoja waga jest prawidłowa. Ja bardzo chciałabym schudnąć, a moja przyjaciółka ma 155 i waży 38 kg i obżera się żeby przytyć. Nie martw się. Ja z koleżanką mam plan. Ja chcę schudnac do 45 kg, a ona chce tyle przytyć. Oprócz tego tańczę i jest ok. Nie rozumiem dlaczego koleżanki się z Ciebie śmieją chociaż waza wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
sims Re: Waga. Pomocy! 12.04.11, 12:06 TO ZADZIAŁA < JEŚLI NIE BĘDZIESZ JADŁA SOLI I NICZYM CO Z NIĄ ZWIĄZANE !!! przed jedzeniem wypij 2 szklanki wody minerlnej niegazowanej ( zapchasz się i nie zechce ci się dużo jeść , a woda szybko się strawi ) , jedz dużo owoców i warzyw . Jedz regularne . Jedz połowę dawnej porcji . ZREZYGNUJ ZE SŁODYCZY . Ale oczywiście jeśli zjesz od czasu do czasu (n raz na miesiąc lub 2 , ja wolę ra na 3 miesiące kupić batonik . ) coś słodkiego to się nie zabijesz : ) <br /> <br / PS > Ja bym się nie przejmowała tym co inni mówią Chodź z podnesioną głową , nie suchaj ich i ignoruj a szybko się odczepią . Odpowiedz Link Zgłoś
kara4454 Re: kara4454 23.04.11, 16:53 co ty gadasz ja mam 160 i waze 60 i od 2 miesiecy jestem na diecie ale nie wiem czy schudłam bo sie nie wazyłam ale kolezanka tak na oko mówi ze troche schudłam ale nie za duzo Odpowiedz Link Zgłoś
dzisas Re: Waga. Pomocy! 09.04.11, 20:41 ja mam 155 (około : D ) i mam nadwage ok 5 kg . No wiec ja tam to olewam mi z tego az tak bardzo nie dokuczaja ale jesli cie to wkurza na maxa to wex idz pobiegac , na rower lub pochodz ok. godziny dziennnie . to naprawde pomaga . ps. no chyba ze wolisz siedziec w domciu i cwiczyc na macie ok. 45 , tez ten sam efekt , tylko ze musisz pamietac ze to ma byc cykl . a nie ze sb gwizdniesz w jeden wieczór 3 godziny i masz z głowy . PSPS. sory za błedy , pisze na klawiaturze z powycieranymi literami . Odpowiedz Link Zgłoś
seneka4 Re: Waga. Pomocy! 09.04.11, 20:44 A trzeba być w ch... szczupłym żeby być pięknym i uroczym? Odpowiedz Link Zgłoś
nuisance Re: Waga. Pomocy! 09.04.11, 22:16 to wszystko zależy od budowy ciała po prostu. więcej ćwicz, ograniczaj słodycze. będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
blondzia Bo niektórzy ludzie to debile ;\ 09.04.11, 22:24 Ja jestem szczupła bardzo szczupła i myślisz,że mam dobrze dokuczają mi z tego powodu że mam anoreksję itp . Wzrost to mam chyba 162 albo 163 cm coś takiego a ważę 37 kg staram się przytyć ale nici z tego nigdy nie miałam anoreksji ani bulimii czy jeszcze czegoś ponieważ nigdy się nie odchudzałam ,zawsze staram się przytyć Odpowiedz Link Zgłoś
nick_jonas_jb Re: Waga. Pomocy! 10.04.11, 09:50 Olej ich. Jak słyszysz coś niemiłego na swój temat to nie reaguj, udawaj że nie słyszysz. Jak będziesz ich ignorować, to szybko im się znudzi. A jeśli chcesz wyglądać szczuplej to ćwicz, uważaj na to co jesz i wgl. Odpowiedz Link Zgłoś
iska1998 Re: Waga. Pomocy! 11.04.11, 20:59 nie przejmuj się co prawda ja mam 174cm i 58 kg, a to troche więcej wzrostu niż ty ale to nic!myślę że u ciebie to w sam raz!;* Odpowiedz Link Zgłoś
pynia Re: Waga. Pomocy! 12.04.11, 12:24 też tak mam + nie zwracać na nich uwagi = przestaną w końcu się z ciebie nabijać Odpowiedz Link Zgłoś
hopeandsmile Re: Waga. Pomocy! 12.04.11, 12:32 Nie zwracaj na nich uwagi i się nimi nie przejmuj. Wiem że to trudne, ale dasz radę ! C: A jeśli chciałabyś schudnąć, regularnie ćwicz, jedź dużo owoców i warzyw, ogranicz słodycze. Odpowiedz Link Zgłoś
twilightowa2226 Re: Waga. Pomocy! 12.04.11, 13:24 To nie chodzi o Twoją wagę tylko o to, że jesteś "grubokoścista". Ale lepiej nic z tym nie rób, ponieważ w przeszłości możesz popaść w anoreksję. Radzę Ci, żebyś jadła tak jak zawsze ( chodzi mi o dobre odżywianie się ) oraz nie martwiła się o koleżanki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
twilightowa2226 Przeczytaj! 12.04.11, 13:29 Acha i jeszcze coś. Radzę Ci nie słuchać dziewczyn, które piszą Ci, żebyś schudła. Masz prawidłową wagę, a jeśli będziesz się starała schudnąć to potem będziesz miała większe kłopoty niż ten. Nie martw się o koleżanki, ponieważ są głupie i nietolerancyjne. To, że jesteś grubokoścista nie oznacza, że jesteś brzydka albo za gruba. Jeśli jednak bardzo przeszkadzają Ci koleżanki to idź do pani dyrektor i szybko wyjaśni się ta sprawa. Ps. Przepraszam, że się powtarzam. Mam nadzieję, że pomogłam. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_cat weź sie w garść i przejdź na dietę. 12.04.11, 13:26 polecam dietę 500 kcal, 1000 kcal, albo Dukana . = 100 brzuszków dziennie + intensywne ćwiczenia na wuefie i wkładaj w siebie tam 100% . waż się, co tydzień . kontroluj swoją wagę. możesz zrobić teraz zdjęcie siebie w bieliźnie i po skończeniu diety. wiesz po co ? bo jeśli chudniesz, to może się wydawać : ,,ee tam, taki np.brzuch, miałam już od początku'' . ale kiedy popatrzysz na djęcia, zauważysz różnice . ( zrób je co miesiąc ). do wakacji masz jeszcze 71 dni. dasz radę. bo jeśli nie ty, to kto ? nie codziennie przecież rodzą się tak zajebiści ludzie. <3 Odpowiedz Link Zgłoś
anja_ Re: ogarnij się. 12.04.11, 14:58 przecież nie musisz być bardzo chuda. Twoja waga jest jak najbardziej prawidłowa. a odchudzania nie polecam. wystarczy biegać, tańczyć, robić brzuszki. Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: weź sie w garść i przejdź na dietę. 23.04.11, 12:51 dukan wyniszcza. smutne, że wszyscy powszechnie do niego zachęcają. Odpowiedz Link Zgłoś
allgood schudnąć bez stresu 21.04.11, 16:11 polecam linka do bloga z tabelką spalania kalorii - ile ich schodzi przy czynnościach domowych homedicspolska.blogspot.com/2011/04/aerobik-przy-sprzataniu.html Odpowiedz Link Zgłoś
anetta94 Ehh.. 23.04.11, 12:35 Jeżeli ktoś ci pisze ze masz nie słuchać koleżanek to dobrej rady ci nie daje ! Bo za pewne połowa z nich jest chuda . W sumie to ja nie widzę problemu bo wydaje mi sie ze masz dobra wagę do swojego wzrostu ale jeżeli sie z nią źle czujesz to przejdź na dietę polecam 1000kcal. to tak akurat albo 1200 bo 500 to stanowczo za mało jeżeli dzienne zapotrzebowanie to 2500-3000 kcal. rób brzuszki wieczorem pomaga na prawdę ale przy wciągniętym brzuchu bo wtedy masz napięte mięśnie brzucha a no i ogranicz jedzenie słodyczy (tak wiem ze to trudne xD) zacznij jeść ryż kasze płatki owsiane bo tego nie zjesz za dużo a jesteś za raz najedzona Ps. Nie zapomnij o ważeniu sie raz na miesiąc bo po 1 tygodniu różnicy nie zauważysz Odpowiedz Link Zgłoś
love_r.h.c.p. Re: Waga. Pomocy! 23.04.11, 16:17 Właśnie sprawdziłam twoje BMI i jest PRAWIDŁOWE!!!!!!! Koleżanki mają konpleksy i odgrywają się na tobie. Nie pszejmuj sie nimi. A jeśli naprawdę nie wyglądasz na szczupłą, to jest budowa ciała. Nie martw się- jak dorośniesz, wsztstko się ureguluje. Do tego czasu odżywiaj sie zdrowo : dużo owoców i warzyw, ryby i jak najbardziej chude mięso. Jeśli cchcesz jeść słodycze, to taki nie chemiczne, czyli lepiej szrlotkę niż np. kolorową watę cukrową. Ubieraj się w ciemne kolory i w ubrania w pasy, króre są ułożone z góry w dół. Nie jesteś sama- ja, chociaż jestem za chuda, jestem płaska jak deska Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia714 Re: Waga. Pomocy! 23.04.11, 16:37 Wydaje mi się, że jest to normalna waga jak do takiego wzrostu. Otwarcie mów, że może i nie masz idealnej sylwetki, ale za to nie masz problemów z nadwagą i twoja masa ciała jest w normie. Odpowiedz Link Zgłoś
szatynka Dieta niskokaloryczna. 23.04.11, 17:19 Najlepiej 1000 kcal. Bez słodyczy, kaszy, wysoko tłuszczowego mleka i śmietanek, bez cukru (dopuszczalne sztuczne słodziki), bez napoi typu cola/sprite/fanta (najlepiej herbata bo mineralna sprawia uczucie głosu po pewnym czasie). Najwięcej warzyw, owoców, herbatek bez cukru itd. Powodzenia. Plus dla tych, którzy mają silną wolę - a6w. Odpowiedz Link Zgłoś
ania117 Re: Waga. Pomocy! 02.05.11, 15:36 Ważę i mierzę tyle co Ty. Przestańcie dziewczynę doprowadzać do jeszcze większej opresji że ma się zacząć odchudzać bez jaj. Waga jest w porządku. Jeśli już dieta to z głową a nie rzucanie się na głęboką wodę i dieta Dukan'a bo wiele osób się już na niej przejechało. Co z tego że chudniesz skoro później masz problemy ze zdrowiem? Warto poczytać dla tych co nie wiedzą, bo owszem w książkach Dukana nie ma wypisanych wad diety, one wychodzą później. Ja polecam ograniczenie słodyczy,nie jedzenie po 18 i nie masakrowanie się ćwiczeniami tylko z chęcią do tego podchodzić.. Odpowiedz Link Zgłoś
pola16 Może ćwiczenia na odpowiednie partie ciała? 02.05.11, 15:42 Znajdziesz w Internecie. Odpowiedz Link Zgłoś