Dodaj do ulubionych

3 gimnazjalisci

12.04.11, 11:20
Hej !
Już jesteście po 1 egzaminie? Jak Wam poszlo ? trudny , łatwy ? DZIELCIE SIĘ !
ja piszee za rok , nowa podstawa ...
Obserwuj wątek
    • paulusia098 Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 11:28
      Nie było tak źle , choć pierwsze wrażenie - ;O
      Dużo historii , co do rozprawki mam jedną wątpliwość , no i do 1 zamkniętego pytania odnośnie tablicy znajdującej się przed cmentarzem pod Monte Cassino , do jakiej bitwy nawiązywał ten tekst ?
      • dragonica Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 11:36
        Do bitwy po Termopilami. Trzeba było bardzo uważnie czytać informacje pod tekstem, te maleńkim drukiem wink
        • memories_ Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 12:50
          Nie był taki zły, bałam się, że będzie trudniejszy, a stres, no cóż, był nie mały. Ale zdecydowanie za duuużo historii.
      • bella_19 Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 12:10
        Nie było chyba najgorzej. Modlilam sie o rozprawke: była rozprawka, a podanie to pikuś. Otwarte niezbyt fajne duzo historii, i jakis durnych wywiadow, ale ogolnie mam nadzieje ze mi poszlo dobrze. xD powodzenia na jutrzejszym.! To dopiero będzie dramta.!! ;/
      • videl_gohan Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 12:58
        Własnie sprawdziłam zadania zamkniete i porażka mam 14/20 sciana
        Masakra! Macie link jest razem z pytaniami.Bez zadnego ściągania.
        portalwiedzy.onet.pl/7136,1278629,,1641718,,arkusze_i_przykladowe_odpowiedzi_z_egzaminu_gimnazjalnego_2011_czesc_humanistyczna,tematyczne.html
        Na samym dole są.
      • flower19 Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 13:19
        Nie było łatwe ale też nie było takie trudne. Ja się pomyliłam na pytaniach tak banalnych że aż się boje ale myślę że nie będzie tak źle.
      • aishiteru Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 16:38
        W mojej opinii ten test nie był ani trudny, ani też łatwy. Nad poleceniem dpt. rozprawki pół godziny siedziałam, zanim cokolwiek napisałam. W zadaniu, w którym trzeba było podać definicję patriotyzmu lokalnego, strzeliłam, i strzeliłam dobrze big_grin Haha, jaka była moja euforia... XD Zawaliłam zadanie za aż 3 punkty, to, gdzie trzeba było podać, dlaczego patriotami można nazwać Piłsudskiego, Dąbrowskiego i jeszcze jednego, którego nazwiska za Chiny nie mogę sobie przypomnieć. A koniecznością podania dat rozwalili mnie kompletnie. Ogólnie mówiąc, chyba nie poszło mi to zbyt dobrze. Zobaczymy, jak będzie jutro smile
    • pinky33 ~~!!!!!!!!!!!!! 12.04.11, 11:36
      moim zdanime był trudny.Rozprawaka nawet łatwa była ale czabyło sie zastanawiac nad pytaniami otwartymi big_grin
    • bad_alex dużo historii było. 12.04.11, 11:37
      • paulusia098 Re: dużo historii było. 12.04.11, 11:39
        ehhh , czyli już jeden błąd jest . jakoś mi te Termopile w ogóle nie pasowały i nie przeczytałam tego druczku ; (
    • jane_ oklepany patriotyzm, nudy. 12.04.11, 11:43
      i mnóstwo historii.

dotychczas naliczyłam jeden błąd w zamkniętych. jednego też nie jestem pewna (to znaczy byłam pewna, do momentu wyjścia z sali i pytań moich kolegów, co ja zaznaczyłam, i ich zdziwienie, że "przecież źle". zdania były podzielone ostatecznie, i nie wiemy, co miało być) czekam aż podadzą odpowiedzi. jestem ciekawa rozwiązania do zadania gramatycznego i jeszcze jednego, odnośnie opinii pana sojki, bo nie wiem, czy nie wypisałam zbyt mało. resztę zamkniętych zostawiam w spokoju.
      ogólnie - nie było tak źle, ale coś mi się wydaje, że progi do szkół będą zmniejszać. :3
    • diefin hista, hosta, hista 12.04.11, 11:44
      Test był średni. Dożo historii... Problem mi sprawiło wybranie obrazu. Spodziewałam się więcej polskiego a tu zaskoczenie. Jak trzeba było przekształcić te zdanie?
    • aszulka Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 11:48
      duzo histrorii, zrobilam chyba najglupszy z mozliwych bledow dotyczacy rytmu mazurka.. jestem teraz na siebie strasznie zła za to..

koszmarne byto tez zadania dotyczace piłsudzkiego, dąbrowskiego itd w ktorym trzeba bylo opisac ich patriotyzm.

jesli chodzi o rozprawke to temat był dość przystępny.

teraz az boje sie sprawdic odp ; /
      • majka. Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 11:53
        aszulka, nie jesteś sama. Też popełniłam ten głupi błąd o rytmie mazurka! Masakra.

Ogólnie test był okropny. Nie na moją głowę. Nie lubię historii. To jakaś porażka jest, będę miała chyba 10 punktów.

• dominiqe Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 12:00
        aszulka napisał(a):

> duzo histrorii, zrobilam chyba najglupszy z mozliwych bledow dotyczacy rytmu ma
        > zurka.. jestem teraz na siebie strasznie zła za to..
        >
        > koszmarne byto tez zadania dotyczace piłsudzkiego, dąbrowskiego itd w ktorym tr
        > zeba bylo opisac ich patriotyzm.
        >
        > jesli chodzi o rozprawke to temat był dość przystępny.
        >
        > teraz az boje sie sprawdic odp ; /

haaha , też się boję sprawdzić odp xd na serio. Nie znoszę histy -,-
    • vondyska Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 11:52
      Mnóstwo historii xdd
      I niezła wtope z Czarnieckim zaliczyłam ;d
      A prace były proste.
      Ogólnie test nie był zły.
    • nothing... Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 11:53
      Cóż źle nie było, ale jakiegoś szału też nie. Praktycznie cały egzamin dotyczył historii.
    • zuzikx3 Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 11:53
      Beznadziejnie ;// Było zdecydowanie za dużo historii crying
      • dominiqe Re: 3 gimnazjalisci , trudny. 12.04.11, 11:59
        Dla mnie był trudny ;/ tyle histy , że szok ! Rozprawka na początku patrzę, że łatwa, ale jak już zaczęłam pisać to wyszły mi bzdury. Po wyjściu z klasy byłam załamana, teraz odreagowuję.
    • enchented Egzamin 12.04.11, 11:57
      Egzamin taki średni było strasznie dużo historii, no i ten temat patriotyzmu. Uhh
      Wiem że mam źle zmiany w hymnie bo zaznaczyłam 4 a było 5 taka kicha trochę. Ale trudno mam nadzieję że rozprawka dobrze mi poszła to chociaż na niej zgarnę jakieś punkty. Dziś było jeszcze łatwo ciekawe co będzie jutro shock Mam nadzieję że nie dadzą dużo fizyki i chemii.
    • ever_171 tescik 12.04.11, 11:59
      jejuniu jakie to trudne było...
      dali tyle historii ze az plakac sie chcialo
      no bo przepraszam bardzo mam pamietac czym przysłuzyl sie dabrowski, kosciuszko i pilsudzki, kiedy walczyli i date?!
      pogielo ich
    • smietanka egzamin wrr 12.04.11, 11:59
      hm, nie byl az tak przerazajacy. ale glupi temat, patriotyzm, rozprawka. jezus. podanie. ; d duzo historii
      • wyobraznia Re: egzamin wrr 12.04.11, 12:01
        czytałam,że nie był łatwy. sądząc po opiniach, uważam, że był trudny, niektórzy uważają,że nawet najtrudniejszy dotychczas... Ale .. powodzenia na jutrzejszym teście wink
        • nickaa Re: egzamin wrr 12.04.11, 13:23
          tu się nie zgodzę. moi nauczyciele twierdzą że był łatwy. rozprawka też była łatwa ; ) ja również jestem tego zdania co oni ale poczekajmy do czerwca ^ ^xd
      • cytrynkova Ohh 12.04.11, 12:36
        historia, patriotyzm... uh.
    • ksenodyka Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 12:00
      ogólnie to jakiś bardziej historyczny ten test, no ale nieważne. Czekam teraz tylko na odpowiedzi, bo z jednym zadaniem, miałam tak, że połowa moich koleżanek i kolegów mówi jedno, druga co innego. indifferent ktoś wspomniał wcześniej, że chyba będą progi obniżone, z czym się zgadzam jak sobie porównuję wrażenia wszystkich po.
    • kiwi Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 12:04
      nie no, trudny nie był, ale za łatwy też nie. od groma historii było.

fak je, z termopilami dobrze miałam c;
    • bella18swan Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 12:05
      dużo histroii było.. masakra
      jestem niezadowolona.. ale trudno
      może jutro będzie lepiej
      • videl_gohan Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 12:14
        Pewnie zamkniete zawaliłam skoro była sama historia to skad ja miałam to wiedziec jak zawsze były 2-4 zadania a teraz fullsciana
        A co do rozprawki i podania to chyba dobrze mi poszło.
        A najgorsze zadanie to chyba to Kościuszko,Piłsudki i jakis tam i co oni zrobili ,ze zasłuzyli na miano patryjoty i jeszcze daty podać .
        Masakra ten egzamin!I teraz sie do szkoły wymarzonej pewnie nie dostane.
    • niunia5250 Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 12:06
      dla mnie porażka ;// za dużoo historii mam nadzieje że chociaż 20 punktów będę miałasad((
      • tapeciara. Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 12:08
        nam nauczyciele mówili że to był najtrudniejszy test z ostatnich 10 lat ;/
    • kiiingus Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 12:08
      oj rzeczywiście spodziewałam się od 2-3 pytań z historii jak było zazwyczaj i na próbnym, nawet moja pani od historii narzekała, że zawsze tak mało ble, ble ble i wykrakała!! było od cholery właściwie na tym przedmiocie opierał się egzamin!
      boję się wyników i tak szkoły chyba do których pojdę zdecydowanie się zawężą ;/
      więcej na moim blogu kiiingus.blogspot.com/ oraz jeszcze inne ciekawe rzeczy tongue_out
      • usmiechnisie133 Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 12:10
        mi tam teścik się podobał..smile
        zero stresu ,a pytanie takie na poziomie
        jedno zadanie mnie zgięło smile
    • kasiulek830 Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 12:09
      całkiem dobrze smile
      rozprawka była prosta big_grin
      • dunjaa ;> 12.04.11, 12:10
        moim zdaniem trudny, za dużo historii, poległam na całego.
    • mandarynka133 Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 12:10
      Jak dla mnie było cholernie głupie ;//
    • buziaczek1995 Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 12:10
      to było straszneee ! x(
      • mini123 No i LIPA 12.04.11, 14:03
        Albo ja jakas dziwna jestem albo nie wiem zauważyłam żę test dla was był łatwy ... Moim zdaniem był trudny... Normalnie ""Masakra''' ... A co dopiero jutro bedzie ;/
    • taravende ^^ 12.04.11, 12:11
      duuużo histy, trochę tam pokićkałam w tych pytaniach zamkniętych, zapomniałam jak się pisze podanie, ale w ostatniej chwili sobie przypomniałam^^ rozprawka łatwa. ogólnie ja się nie przejmuję, mam laureta z niemca
    • usmiechnisie133 Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 12:12
      Ja to się angielskiego boję.
      Matma nie jest taka zła. W moim przypadku ,ale angielski..
      MASAKRA.
    • enchanted_ Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 12:12
      sama historia! jak dla mnie najgorsze było pyt o dabrowskiego piłsuskiego i kościuszko, rozprawka ok ;p
    • ash195 Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 12:13
      Jak dla mnie za dużo histori. indifferent A z historią kiepsko słabego nauczyciela od historii mam sciana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka