Dodaj do ulubionych

Inna muzyka

22.04.11, 14:56
Przejdę od razu do rzeczy. Słucham bardzo różnej muzyki, a najbardziej podoba mi się ta, której niezwykle mało osób słucha.

No i moje pytanie jest takie: czy są tu osoby, które preferują inny rodzaj muzyki, niż ten, który znają wszyscy?

Jeżeli tak, to podawajcie swoje ulubione piosenki. Będę wdzięczna za odpowiedzi, bo uwielbiam próbować czegoś nowego wink

PS Jeśli taki wątek był, to proszę mnie do niego odesłać, będę wdzięczna
Obserwuj wątek
    • favilla hm... nie ma takich? ;) 22.04.11, 15:11
      • gagusika Są Takie .! ;D 07.05.11, 14:58
        Dużo Ludzi Robi Własne Remix i są świetne i one są połączone różnymi gatunkami muzyki ^^^ wink
    • jane_ Re: Inna muzyka 22.04.11, 15:39
      jestem hipsterkom słucham tego bo nikt nie zna.

w obecnych czasach nie ma zespołów mało znanych. ani mało znanych gatunków. dziękuję, pozdrawiam.
      • favilla Tu tu tu !! ;) 23.04.11, 13:18
        Tak, żeby było jasne... Mi nie chodzi o to, co NIKT nie słucha, bo w tym wypadku nikt by się nie wypowiedział xD Chodzi mi o to, co nie jest w modzie. Np. muzyka indiańska. Słucha ktoś? Na pewno niewielu. Ale nie jest tak, że zupełnie nikt jej nie słucha, ci co np. znają trzpiotkę wiedzą, że i ona kocha tą muzykę. No ale za bardzo znana to nie jest. Mam nadzieję, że teraz jest bardziej zrozumiałe o co mi chodzi.

A teraz tak konkretnie do jane_ . To nie jest tak, że chcę szpanować słuchaniem mało znanej muzyki. Ja po prostu chcę spróbować czegoś nowego i nie uważam, żeby było to czymś złym wink A ponieważ moje ukochane piosenki odkryłam całkowicie niechcący, wiem, że jeszcze wiele jest takich piosenek, które mogłyby mi się spodobać, ale nie potrafię do nich dotrzeć.

I właśnie dlatego założyłam ten wątek, jak narazie dziękuję tym, którzy mi odpowiedzieli i prosze o więcej wink

A tak właściwie to i ja podzielę się z wami tym co ja kocham.

www.youtube.com/watch?v=MA8hEnBdSOc&feature=channel_video_title
        www.youtube.com/watch?v=31Z-gQnIZtE&feature=channel_video_title
        www.youtube.com/watch?v=4HfE8SsdLso&feature=channel_video_title
        www.youtube.com/watch?v=GVhse7O3WuI&feature=channel_video_title
        www.youtube.com/watch?v=BTri6Rf4rVU&feature=channel_video_title
        www.youtube.com/watch?v=wmngspBz-lI&feature=channel_video_title
        www.youtube.com/watch?v=FWjAOYUXL9Y&feature=channel_video_title
        www.youtube.com/watch?v=H-ThPN8ZY4I&feature=channel_video_title
        www.youtube.com/watch?v=KD8-AFK1XVc&feature=channel_video_title
        www.youtube.com/watch?v=oopBMLaIxQk&feature=channel_video_title
        www.youtube.com/watch?v=bIIL5p7_WKk&feature=channel_video_title
        www.youtube.com/watch?v=wTm-Q43ZQek&feature=channel_video_title
        www.youtube.com/watch?v=TTA2buWlNyM
        www.youtube.com/watch?v=JnX2BoZE9w4
        Mniej więcej o to mi chodzi. Jak widać prawie każda piosenka jest tutaj z innej półki. Mam nadzieję, ze teraz będzie bardziej jasne o co mi chodzi. Na początku nie chciałam dawać piosenek, żeby nie kierować was na coś konkretnego. Ja jestem otwarta na wszystko. Chodzi mi tylko o to, abyście nie podawały znanych piosenek. I to by było na tyle.

Dawajcie więcej nutek wink
    • pixie14 Re: Inna muzyka 22.04.11, 16:25
      słucham róznej na moim profilu jest big_grin troche inna od tej którą słuchają moi znajomi :d

bmth - i love you and goodbye
      children of bodom - bodom lake
      black veil brides - perfect weapon
      the gazette - red
      iron maiden - wasting love
      suicide silence - no pity for a coward
      dr. acula - slander
      escape the fate - this war is ours
      chyba starczy
    • pixie14 Re: Inna muzyka 22.04.11, 16:29
      ale nie ma muzyki którą mało osób słucha
      i nie ma takiej której inni nie znają
      i ze mną nie jest tak że słucham takiej muzyki bo inni jej nie słuchają
      • lost_in_life Re: Inna muzyka 22.04.11, 17:19
        Hm, wiele osób słucha takiej samej muzyki jak ja. Mimo to, mam takie perełki, których nikt nie zna, poza kręgiem moich najbliższych przyjaciół. ;D
        Pierwszą perełką będzie zespół Reckless Love - czwórka chłopaków, bawiących się muzyką i tworzących glam metal.
        Drugą jest Crashdiet - szwedzki hard rockowy zespół, który urzekł mnie swoim stylem podobnym do Skid Row za czasów Sebastiana Bacha..
        Piosenki? Proszę...
        Crashdiet - Generation Wild/ Chemical/ Save Her/ Riot in Everyone/ In the Raw/ Falling Rain/ It's a Miracle i wiele, wiele innych.
        Reckless Love - Romance/ Badass/ Back to Paradise/ One More Time/ Hot/ Love Machine i oczywiście ukochany przeze mnie cover... HYSTERIA! serce
    • serduchowo Re: Inna muzyka 22.04.11, 17:14
      The Joy Formidable - Chwyrlio
      i ogółem ten zespół jest raczej mało znany, jak na razie, a szkoda
      The Joy Formidable - Cradle
      The Joy Formidable - Austere

polecam
      • jane_ a peszek. 22.04.11, 17:41
        bo joy formidable od wydania the big roar są znani na tyle, na ile znani być mogą. łącznie z recenzjami ich płyt w polskiej prasie muzycznej.
    • 5 Inna muzyka 22.04.11, 17:25
      Zależy co dla kogo inne.
    • kotek.bieberka Re: Inna muzyka 22.04.11, 17:54
      nie wiem czy bd jakaś odkrywcza, ale kocham REGGAE ♥
      • favilla Re: Inna muzyka 23.04.11, 13:51
        Reggae... A konkretnie jakich wykonawców polecasz? Może masz jakieś ulubione piosenki?
    • elivath Re: Inna muzyka 22.04.11, 19:43
      WY NIE WIECIE, CO TO INNA MUZYKA. www.youtube.com/watch?v=3QWxviSD79c /hipster.
    • super_star Re: Inna muzyka 23.04.11, 13:27
      bardzo lubię muzykę klasyczną- Bacha, Czajkowskiego, Chopina, Mozarta, Beethovena, Witolda Lutosławskiego i wielu innych
      • alice087 a ja 23.04.11, 13:57
        chyba nie będę taka odkrywcza... lubię house
        NIE TECHNO
        bo techno to nie house -,- ( a dużo ludzi tak sądzi )

polecam Anonymous albo Sander van Doorn
    • elisss92 post hardcore? 25.04.11, 23:14
      jw. może być? zalicza się? smile
    • by_moonlight Re: Inna muzyka 25.04.11, 23:32
      Może jazz? Wiele osób zna, ale ja nie spotkałam jeszcze kogoś, kto na pytanie czego słucha, odpowiedziałby, że jazzu. Ewentualnie industrial, ale mówiąc szczerze nie przychodzi mi do głowy żaden mało znany zespół, ani gatunek muzyki. O, albo pieśni religijne! big_grin Słuchane nie częściej niż na niedzielnych mszach. ^^
      • wonka Re: Inna muzyka 25.04.11, 23:57
        Ja lubie: np. beast, super junior, shinee i różne... big_grin

A piosenki to może: (z tych zespołów) to: shock, tell me goodbye, haru haru, beautiful...itp smilesmile
    • k. Re: Inna muzyka 26.04.11, 15:00
      Domyślam się, że chodziło ci o muzykę mniej słuchaną niż pop, która ma rzeszę fanów na całym świecie, a wykonawców też jest wielu. Ja słucham indie - zespoły czy też piosenkarze tego gatunku nie są idolami, nie pragną osiągnąć gigantycznej sławy, dlatego tworzą w małych wytwórniach. Żeby jednak dotrzeć do fanów najpopularniejszym sposobem jest ujawnienie się na MySpace, jak to kiedyś zrobił Arctic Monkeys. Tam też radzę szukać takiej muzyki.
      Polecam The Strokes i Belle&Sebastian. smile
      • jane_ Re: Inna muzyka 26.04.11, 17:02
        zespoły czy też piosenkarze tego gatunku nie są idolami, nie pragną osiągnąć gigantycznej sławy, dlatego tworzą w małych wytwórniach.

najbardziej niesłuszne zdanie na kotku ostatnimi czasy.
        są idolami, może sławy nie pragną, ale często ją osiągają - wymieniasz the strokes i arctic monkeys, brakuje jeszcze libsów i wtedy już totalnie byś sobie zaprzeczała, bo to jest właśnie kwintesencja indie gwiazd. pierwszy album małp jest najszybciej sprzedającym się debiutanckim albumem w historii i na wyspach uzyskał status platyny. faktycznie, kurcze, nie są gwiazdami. a alex wcale nie chodzi z modelką.
        a te "małe wytwórnie" wcale nie są takie nieznane. małpy są w domino, ale już w stanach dystrybucją ich krążków zajmuje się bodajże warner. b&s są w matadorze, które też liczy sobie dużo artystów, jak już patrzymy ilościowo. the strokes są natomiast w rca, części sony, i to już niestety nie jest niezależna wytwórnia. poza tym, ile jest tych niezależnych? 4ad, domino, matador, ed banger, kitsune. epitaph jeśli idzie o mocniejsze granie. fiction już nie jest niszowa.

i nie, że atakuję, staram się dyskutować. "indie" to jedynie styl muzyki, "niezależna myśl" już dawno odeszła, nie żyjemy w latach dziewięćdziesiątych. obecnie niezależny to jest chyba zespół w garażu na głębokiej syberii, i żeby broń boże nie coverowali nirvany ani jimiego hendrixa.

btw, indie jest dobrem, sama lubię, tylko... nie można popadać w zachwyt. czasem trzeba ocenić trzeźwym okiem tą całą sytuację.
        • k. Re: Inna muzyka 26.04.11, 20:20
          Chodziło mi głównie o to, że oni nie starają się usilnie zwracać na siebie uwagi - nie produkują własnej linii lakierów, ani szczoteczek do zębów.
          A zespoły takie jak Arctic Monkeys i The Strokes nie są dla mnie gwiazdami. W dzisiejszych czasach znaczenie pojęcia 'gwiazda' jest zupełnie inne (niż np. w latach 90.). Dziś gwiazdą nazywany jest każdy, nawet ktoś, kto pisze piosenkę o dniach tygodnia. To moje zdanie. Wcześniej miałam na myśli coś innego, być może źle się wyraziłam.
          Pozdrawiam!
    • a_vie Re: Inna muzyka 26.04.11, 15:13
      ciesz się, że trafiłaś na mnie smile
      ja słucham bardzo różnej muzyki, przeważnie mało znanej, tak więc polecam Ci wykonawców:
      łagodniejszych:
      Kim-lian, Jimi blue, Bushido (rap), skanutz, donots (zajebiści!!!), blind,
      i ostrzejszych:
      anti-flag, Closterkeller, the cranberries (stare więc powinno byc bardziej znane..)
      wszyscy są godni posłuchania
    • marsjanka115 x__x 26.04.11, 20:55
      grandż jest w modzie ale mało kto zna malfunkshun czy silverchair tongue_out
    • love.rock.girl Może to cię zainteresuje;) 26.04.11, 23:08
      Vika Yermolyeva
      Kiedyś przypadkiem znalazłam jej cover Sweet Child O Mine Gunsów i postanowiłam dowiedzieć się o niej czegoś więcej. Dziewczyna robi świetne covery m.in. Metalliki, Guns N' Roses, Led Zeppelin, System Of A Down idużo, dużo więcej. W każdym razie jest genialnawink
      • karolinke13 Re: karolinke13 15.05.11, 22:57
        ja tam lubie hiphop naj i oczywiscie peje... cos ciekawedo mam dla cb:w268.wrzuta.pl/audio/2XxJY8c0NkT/peja_materialna_dziwka
        to troche stare ale mi sie podobakiss
        PS: wiem ze jestem troche zboczona xdd kiss
    • patrycja123_10 Re: Inna muzyka 17.07.11, 21:30
      Daddy Yankee and Nicole Scherzinger - Papi Lover
      Daddy Yankee - Gasolina
      Pussycat Dolls - Sway
      Within Temptation - wszystkie piosenki
      Watercolour - Pendulum
      Kings of Leon - Wszystkie piosenki
      Benjamin Rojas - Se Termino
      Nicole Scherzinger i Shaggy - Supa Hypnotic
      Nicole Scherzinger i Shaggy - Don't Ask Her That