vondy 23.04.11, 11:18 Hej.! Znacie jakieś fajne piosenki,które można zagrać na gitarze. Najlepiej łatwe... Dobrze by było,gdybyście znały jakieś mało popularne. Ale takie znane też mogą być... Z góry dzięki za pomoc.! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xxxaniskaxxx Ja bardzo lubię tę piosenkę:... 23.04.11, 11:37 The Pretty Reckless - You Jest bardzo łatwa do zagrania. Wiem, bo sama zaawansowana w gitarze nie jestem, a umiem ją zagrać. Tu masz link do akordów: www.guitaretab.com/t/the-pretty-reckless/250381.html Odpowiedz Link Zgłoś
vondy dzięki.! 23.04.11, 11:42 miło,że ktoś sie odezwał... ale może ktoś jeszcze.... Odpowiedz Link Zgłoś
lili96reggae GITARA 23.04.11, 12:08 Jeśli chcesz coś znanego i polskiego to może być Pisze mi w liście albo ważne są tylko te dni... marka grechuty To bardzo proste tylko F się pojawia z trudniejszych Jeśli jesteś zainteresowana to podam ci chwyty Odpowiedz Link Zgłoś
i_caught_myself Re: 23.04.11, 12:18 Jakiej muzyki słuchasz? <zespołów, wokalistów itp.> Te piosenki mają być tylko do gry, czy śpiewasz też? No i polskie czy angielskie? Mam bardzo dużo takich piosenek z czasów, jak sama się uczyłam grać, więc na pewno coś się znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lili96reggae Re: GITARA 23.04.11, 12:21 a C G C Tyle było dni do utraty sił d a C G Do utraty tchu tyle było chwil a C G C Gdy żałujesz tych , z których nie masz nic d a C G Jedno warto znać , jedno tylko wiedz , że d G a Ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy Ważnych jest kilka tych chwil , tych na które czekamy x2 Pewien znany ktoś , kto miał dom i sad Zgubił nagle sens i w złe kręgi wpadł Choć majątek prysł , on nie stoczył się Wytłumaczyć umiał sobie wtedy wtedy właśnie że Ważne są tylko te dni , których jeszcze nie znamy Ważnych jest kilka tych chwil , tych na które czekamy a e C G Jak rozpoznać ludzi , których już nie znamy ? Jak pozbierać myśli z tych nie poskładanych? a F Jak oddzielić nagle serce od rozumu ? a e C G Jak usłyszysz siebie pośród śpiewu tłumu? Jak rozpoznać ludzi , których już nie znamy? Jak pozbierać myśli z tych nie poskładanych? Jak odnaleźć nagle radość i nadzieję ? Odpowiedzi szukaj , czasu jest niewiele... Ważne są tylko te dni , których jeszcze nie znamy Ważnych jest kilka tych chwil na które czekamy .. x2 Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladowa98 Re: piosenka na gitare.! Help.! 23.04.11, 13:20 Nine Milion BIcycles..;p no ja się ucze teraz Californiacation. Odpowiedz Link Zgłoś
yellow Re: piosenka na gitare.! Help.! 23.04.11, 13:40 teksański - hey to najprostsza piosenka jaką znam Odpowiedz Link Zgłoś
kicia377 Re: proste. 23.04.11, 14:40 Łatwą piosenką do zagrania jest "Hej sokoły" Bicie na dwie czwarte. zwroka a| E| a| E a|| ref C| G| a| E a| C| G| a| E| a E a| Kolejną piosenką łatwą w miare jest Happysad "Miłość to nie pluszowy miś", poszukaj jej w necie i posłuchaj żebyś wiedziała jak ona brzmi. zwrotka (bicie na dwie czwarte): a| d e: | a| d G| C F refren (bicie na cztery czwarte): a| d e| Następna "Gdybym miał gitarę": bicie na trzy czwarte a| a| a| a E| E7| A7||: d| d| a| a| E| E7| a| A7: | aE|a|| Te piosenki miałam na zajęciach z gitary, więc powinny byc dobrze i łatwe do zagrania. powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
vondy i_caught_myself 23.04.11, 14:51 chodzi mi o takie do zagrania i zaśpiewania...mogą być i angielskie i polskie. Byle nie były zbyt trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
paulka. :) 23.04.11, 17:33 Hej, ja tez gram na gitarze i ostatnio szukałam..i znalazłam. Ewa Farna - Ewakuacja: spiewnik.wywrota.pl/44958_ewa_farna_ewakuacja.html Shakira - Waka Waka: spiewnik.wywrota.pl/45478_shakira_waka_waka.html Ja to znalazłam na wywrocie.pl tam jest dużo takich więc poszukaj sobie *myślę, że pomogłam! Odpowiedz Link Zgłoś
vondy Re: ... 26.04.11, 15:43 Dzięki wszystkim za pomoc,ale czy ktoś jeszcze ma pomysł. Chciałabym mieć z czego wybierać... Odpowiedz Link Zgłoś