Dodaj do ulubionych

Dieta kopenhaska.

25.04.11, 16:15
Hej ,
Chcę przejść na ta dietę.
Już od dłuższego czasu myślę o niej i sądzę , że może dałabym radę , ale boję się sad
Byłyście kiedyś ? słyszałyście?
Więc co o niej myślicie ?

Dzięki ;*
Obserwuj wątek
    • katsuumi_17 Re: Dieta kopenhaska. 26.04.11, 09:03
      Odradzam. Jadłospis jest cholernie ubogi, to niezdrowe.
    • pauu26 Re: Dieta kopenhaska. 26.04.11, 10:28
      Moje 2 przyjaciółki były. Trzeba naprawdę spiąć dupę i chcieć schudnąć, bo inaczej lipa. Jedna 2 razy na niej zemdlała, nie mogła wyjść pod górkę i ogółem okropnie się czuła. Poza tym jeśli potem rzucisz się na jedzenie to szybko wrócisz do poprzedniej wagi.
      • rokokoo Re: Dieta kopenhaska. 26.04.11, 10:42
        wiesz co? ja bym się bała tej diety jakaś taka uboga. jeśli chcesz schudnąć, to na Twoim miejscu poszłabym do dietetyka, który ułożył by dietę odpowiednią dla wieku i organizmu. dodatkowo więcej bym się ruszała . ja np. codziennie rano przed szkołą jeżdżę na rolkach , potem robię brzuszki . jeśli nie rano to można też wieczorem, to jak kto woli. ale jeśli uprawia się sport to trzeba też pamiętać o systematyczności. no i przede wszystkim możesz sobie sprawdzić bmi i jeśli wychodzi Ci , że masz nadwagę dużą to dieta jak najbardziej , ale jeśli masz małą nadwagę , to wystarczy postarać się o większą aktywność.
    • safcia . 26.04.11, 10:39
      Hajka!!Ja byłam na niejsmile Schudłam 3,5 kg^^ Ani razu nie zemdalałam i nie było mi wg słabo. Tylko minus tego ,że za mało cukru się je. Bo ja mam tak ,że jak nie zjem nic słodkiego to chcę mi się spać. Znam jeszcze v2 osoby co były na niej i nie im też nie byłobig_grin A poza tym posiłki nie są ubogie ..wiele razy się przeżerałamxD tylko śniadania do dupy crying
    • madalena Re: Dieta kopenhaska. 26.04.11, 11:00
      tak słyszałam, nie polecam. schudniesz bardzo szybko stosujesz ją chyba 7 dni czy jakoś tak i nie możesz przedłużyć bo jest bardzo wykańczająca, prawie nic na niej nie jesz. schudniesz ale później przytyjesz kilka może kilkanaście kilogramów. wiem bo moja koleżanka ją stosowała, zresztą gdzie poczytasz to będzie napisane, żeby jej nie stosować.
      • ewej Tutaj 26.04.11, 11:12
        Jeśli jesteś młoda, a zakładam że jesteś, to będzie Ci ciężko, bo będziesz musiała osobno jeść posiłki od rodziny, bo musisz jeść wszystko dokładnie, o danych godzinach, żeby dieta zadziałała, ale jest ona tylko na tydzień, więc jeśli Twoja mama się nie będzie wściekać, że nie jesz jej obiadów, możesz spróbować, a jeżeli będziesz wsyztsko dobrze stosowała, to nie powinno być Ci słabo, ani nie powinnaś mdleć, tylko nie możesz jej stosować dłużej, bo brak w niej zbyt dużo potrzebnych witamin i innych takich,a wtedy już mogą być problemy.
        Powodzeniasmile
        Przepraszam za stylistykę, ale spieszę się, a mam nadzieję, że zrozumiałaśsmile
    • lady_cat Re: Dieta kopenhaska. 26.04.11, 11:11
      jest skuteczna, to pewne. schudniesz na niej sporo, może nawet i około 6 kilo . . .
      ale wiesz czemu ? bo na niej jesz 1/4 tego, co powinnaś każdego dnia. jeśli te produkty nie odpowiadają ci, to możesz zastąpić je innymi z taką samą wartością kaloryczną.

wspomnę tylko, że na niej trzeba naprawdę chcieć i efekty syzbko widać, ale także będziesz maiła nieregularny, a może i ci nawet zaniknie okres.
    • diamond_girl12 Re: Dieta kopenhaska. 26.04.11, 11:18
      Myślę, że zamiast przechodzić na dietę lepiej się poruszać i wtedy też można zrzucić pare kilo.
      Spacery, bieganie, pływanie, jazda na rowerze, uprawianie jakiś sportów.

Po za tym, diety są niezdrowe dla organizmu .
      • pola16 Odradzam. 26.04.11, 11:21
        Czytałam już kilka opinii na jej temat, jeśli nie dasz rady i się choć raz przełamiesz dieta przerwana, a Ty przytyjesz z nawiązką, więc radziłabym poszukać innej.
    • vampiresfan Re: Dieta kopenhaska. 26.04.11, 12:15
      Nie polecamuncertain Raczej nie wyjdzie ci to na dobre a może zaszkodzić
    • allgood Re: Dieta kopenhaska. 02.05.11, 12:29
      to bez sensu, słyszałam, że kopenhaska strasznie wyniszcza organizm, a jeden dzień przerwy rujnuje ją całą... spróbuj może czegoś rozsądniejszego, ruch i dobra dieta - tutaj są fajne porady homedicspolska.blogspot.com/2011/04/porady-chudnij-latwo-czyli-technologia.html a pokazują nawet ile kalorii spala się przy konkretnej czynności "porządkowej" typu mycie garów smile homedicspolska.blogspot.com/2011/04/aerobik-przy-sprzataniu.html

powodzenia smile
    • alfacentauri Re: Dieta kopenhaska. 04.05.11, 16:08
      Zdecydowanie odradzam - to bardzo wyniszczająca dieta dla młodego organizmu, poza tym po niej czeka gwarantowany efekt jo-jo - w sumie męczenie się przez dwa tygodnie nie jest tego warte. Lepiej więcej ćwiczyć, do tego pić dużo wody i stosować jakiś suplement diety, typu l-karnityna albo (dużo fajniejszy) proszek zasadowy langsteiner.
    • alexis69 Re: Dieta kopenhaska. 06.05.11, 02:05
      nie polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka