justyna55 Re: farbowanie włosów 20.05.11, 22:13 MI mama Też nie pozwoliła farbować włosów szamponetką bo uważała że ten kolor nie zejdzie. Ale po jakimś czasie mam swój naturalny kolor i po kłopocie Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra25 Re: farbowanie włosów 20.05.11, 22:43 kiedys jasne wlosy przeforbowalam pasemko na czarny, wyszedl rozowy i mialam go przez rok Odpowiedz Link Zgłoś
kim817 Re: farbowanie włosów 20.05.11, 23:02 jak przekonać mamę? postaw ją przed faktem dokonanym. a szamponetka się zmyje, nie panikuj. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia714 Re: farbowanie włosów 20.05.11, 23:54 Nie radze farbować włosów. Moja starsza siostra maluje na blond i musi robić to regularnie co miesiąc, bo inaczej ma lekkie odrosty. Poza tym farbowanie niszczy włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
bad_alex takiego koloru jak masz po szamponetce 21.05.11, 01:30 mieć nie bd. po farbie owszem, bo wraz z odrostami pojawiają się nowe ,twoje włosy, ale przy szamponetce koloryzujesz włos i przez dłuuuuugi czas nie masz swojego koloru. wiem z własnego i różnych osób doświadczenia. co bym ci bardziej doradzała ? hm... szczerze to nie wiem. jak dla mnie nie ma różnicy w farbie czy szamponetce jeżeli chodzi o zmianę koloru o jeden czy dwa tony. gdybyś robiła drastyczną zmianę to polecałabym ci szamponetkę ale widzisz.. a mamę,.. hm, powiedz, że po szamponetce z twoimi włosami nic się nie stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
alexx..x Tuuuu !!! 21.05.11, 09:08 w koncu mame przekonasz zeby ci pozwoliła a co do szamponetki to spoko zejdzie ja robie praktycznie co roku i zawsze mam naturalne Zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kasss Re: farbowanie włosów 21.05.11, 12:57 słuchaj, szmaponetką nie masz się co bawić w jasniejszy kolor włosów bo poprostu nie wyjdzie, szmaponetka działa troche jak plakatówka nałozon a na włosy, djae tylko kolor w odcieniu naturalnego albo ciemniejszy, a jak przekonac mamę, zrobic pasemko i pokazac ze sie zmyło Odpowiedz Link Zgłoś
madalena Re: farbowanie włosów 21.05.11, 13:13 hm. ja bym nie malowała na twoim miejscu, zniszczysz włosy i będziesz musiała cały czas malować. ale jeśli chcesz to powiedz jej że szamponetka nie niszczy włosów i takie tam. powiedz, że tylko raz na spróbowanie a zawsze możesz dobrać farbę do koloru naturalnego jeśli nie będziesz chciała już malować. Odpowiedz Link Zgłoś
g_o_s_i_a Ja sobie zrobię na lato czerwone pasemka ;D 21.05.11, 13:45 Moja mama z miejsca się zgodziła, mam szczęście, nie? I tak, użyję do tego szamponetki. Odpowiedz Link Zgłoś
fasolkaxdd farbowanie 21.05.11, 15:09 ja farbowalam w tamtym roku na wakacjach z 5 razy za kazdym razem schodzilo bez sladu. A z mamą czy zawsze jej musisz słuchac pomaluj i juz przeciez nie jestes juz napewno małym dzieckiem. i to sa twoje wlosy a nie jej jak je zniszczysz czy cos to ty sobie obetniesz a nie twoja mama troche niezależności;pp Odpowiedz Link Zgłoś
ammika Re: farbowanie włosów 21.05.11, 15:39 ja zrobiłam sobie szaponetką na czarno w czasie ferii zimowych i dopiero 2 dni temu się ich pozbyłam więc lepiej się zastanów Odpowiedz Link Zgłoś
redhead Re: farbowanie włosów 21.05.11, 15:53 Masz 15 lat, prawie tyle co ja i chcesz farbować włosy?! FARBOWAĆ, a nie MALOWAĆ. Malować to se możesz obrazek na dzień matki. Ja rozumiem, hormony buzują, chłopacy cię nie zauważają, ale trochę rozumu. Chcesz mieć zniszczone włosy w taki młodym wieku? Myślę że nie. Twoja matka ma racje. Koniec> Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
5 farbowanie włosów 21.05.11, 18:02 Twoja mama ma rację. Półtora roku temu farbowałam szamponetką z naturalnego, ciemnego blondu na ciemny brąz i do dzisiaj kolor jest ciemniejszy. Z drugiej strony jeśli masz mocne, zdrowe włosy możesz na nich eksperymentować do woli. Odpowiedz Link Zgłoś
salvatorediary Re: farbowanie włosów 21.05.11, 18:19 Szamponetka zchodzi po 2- 4 myciach. (zależy od odcieniu na jaki farbujesz, np. ciemno rudy- czekoladowy brąz: 3 mycia, platyna bląd- czerń: 4 mycia itd.) W twoim wypadku będą to 2 mycia. Co do Twojej mamy, to powiedziała tak, bo (jak średnio karzdy rodzic) widzi w tobie małą dziewczynkę. Spróbuj porozmawiać z mamą i zaproponuj ugodę, tj. ty pofarbujesz włosy na odcień blondu wybrany przez Twoją mamę. Mam nadzieję, że pomogłam. Odpowiedz Link Zgłoś
evermore Re: farbowanie włosów 21.05.11, 22:48 po zejściu farby będziesz miała ciemniejsze włosy im dłużej będziesz farbować, tym bardziej będą ci ciemnieć uwierz mi mój tata jest fryzjerem ja chce pofarbować włosy na rudo też mama protestuje możesz spróbować doczepić sztuczne pasemka w jaśniejszym odcieniu zobaczysz jak będziesz wyglądać można kupić (nie wiem jeszcze gdzie, ale na allegro na pewno) pasemka ze sztucznych włosów kosztują ok. 8 zł za 10 szt. jest tylko minus, że nie możesz używać prostuwnicy, lokówki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
angela5454 Re: farbowanie włosów 22.05.11, 01:16 jak chcesz mieć jaśniejsze włosy to polecam szampon z wyciągu rumianku, szamponetką nie rozjaśnisz włosów a rumianek rozjaśnia stopniowo i Twoja mama nawet nie zauważy kiedy to się stało Odpowiedz Link Zgłoś
joola97 Re: farbowanie włosów 22.05.11, 08:24 Wiesz poprostu najpierw zaproponuj mamie żebyś mogła na wakacje pofarbować włosy jedynie szamponetką. Odpowiedz Link Zgłoś
annia9988 Re: farbowanie włosów 22.05.11, 09:18 po szamponetce schodzi juz po 3 myciach i potem jest normalny kolor, zapewne twoja mama o tym wie, ale po prostu nie chce Ci pozwolić , żebyś zbyt wcześnie psuła włosy., Przekonaj ją , że to tylko szampon koloryzujący, nie zawiera amoniaku, nie psuje włosów, a na prawde szybko schodzi .<br /> Tylko że jeśli chcesz mieć jaśniejszy kolor włosów , obawiam się , że szamponetka tu nic nie da, musisz rozjaśniaczem , a rozjaśniacz jest na stałe i bardzo ciężko schodzi (ciemny brąz rozjaśniłam na platyne, wiem coś o tym) . Możesz probować szamponetką , ale nie polecam Palette , bo cholernie (przepraszam za słowo) niszczy włosy, być może ci rozjaśni , ale to wtedy musisz wziąć pare odcieni jaśniejszą, by było widać jakieś efekty <br /> a co do tego koloru po szamponetce to w ferie zafarbowalam sobie szamponetka włosy na kolor niebieski (inspiracja Kate Perry - nie pytaj) i zeszlo po 2 tygodniach, tak ze teraz juz nie ma sladu niebieskiego <br /> Odpowiedz Link Zgłoś
paulinka_us5 :D 22.05.11, 10:24 Moja mama się na początku zgodziła, ale powiedziała że mogę dostać uczulenia. Ale co mnie to -.- Ale powiedziała też że szybko nie wrócę do normalnego koloru. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaxoo Re: farbowanie włosów 22.05.11, 16:42 hym. możesz powiedzieć mamie, że spokojnie szamponetka zejdzie. Tym bardziej że jasna. Moja siostra farbowała tyle razy na różne kolory nawet na ciemne i szamponetką zawsze Jej schodziło. Wiadomo że identycznego koloru nie będziesz miała jaki miałaś naturalny ale napewno zejdzie coś Powiedz to mamie i poproś Ją. Odpowiedz Link Zgłoś
demi07 Re: farbowanie włosów 24.05.11, 21:15 Ja mam ciemny blond . Jak chciałam zrobić jaśniejszy szamponetką ( tylko grzywkę ) TRZYMAŁAM JĄ 2H NA GŁOWIE I NIC Z TEGO NIE BYŁO !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
natisia4 TUUUUU!! 25.05.11, 11:26 Szamponetką NIE DA SIĘ przefarbować włosów na jaśniejszy kolor.. Jeśli chcesz, żeby były jaśniejsze to trzeba je utlenić, czyli przefabować na stałe, Też kiedyś próbowałam i nic. A szamponetką schodzi, ale pamiętaj że przeważnie trzyma się trochę dłużej niż pisze na opakowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ashleyxd Re: farbowanie włosów 27.05.11, 22:42 Co do przekonania mamy nie mam pojęcia, ale mogę ci odpowiedzieć na temat czasu schodzenia tej farby. Kupiłam sobie szamponete ciemny brąz z napisem "schodzi w 6-8 myć". Poniewaz w mojej szkole(katolicka ) jest zakaz farbowania to szamponetka zrobilam sobie na ferie i stwerdzilam ze napewno mi zejdzie. Ale po 10 myciach nadal nie zeszlo i ostatecznie stopniowo schodzila mi ona przez jakies 2-3 miesiące. Ale nie wzoruj sie tylko na mjej odpowiedzi bo sa rozne firmy i jedne farby sa trwalsze a inne mniej, a pod rugie niektore wlosy bardziej "przyjmuja farbe" natomiast inne jej nie "przyjmuja" Odpowiedz Link Zgłoś
baletnicaaxd Re: farbowanie włosów 09.08.11, 13:51 Ja mam własnie ten sam problem ...tylko że ja mam teraz brązowe włosy...kupiłam sobie szamponetkę w czarnym kolorze... Moja mama też nie chce się zgodzić, bo uważa, że zniszczę sobie włosy i nie powróce do dawnego koloru... Co zrobic... ?? Odpowiedz Link Zgłoś
katy_13 Re: farbowanie włosów 09.08.11, 16:45 ja farbowałam farbą i mi zeszło, a szamponetką tym bardziej zejdzie , ale jest jeszcze jedna sprawa, farbowanie włosów na jaśniejszy odcień bardzo je niszczy więc zastanów się 2 razy, wiem o czym muwie Odpowiedz Link Zgłoś
inna_xd Re: farbowanie włosów 12.08.11, 08:49 W ogóle nie farbuj włosów, wiesz jak one się niszczą? Potem ci zostaną odrosty i będziesz musiała co chwila chodzic do fryzjera. . Odpowiedz Link Zgłoś
i.n.k.a Re: farbowanie włosów 15.08.11, 00:36 O rany . . Trochę dziwna ta Twoja matka . Dziewczyno Ty jesteś w moim wieku i chcesz mi powiedzieć , że nigdy nie używałaś nawet szamponetki ? ; p Jejku . Ja tam nie wiem w czym Twoja mama widzi problem . Szamponetka schodzi bez problemu po 3 - 4 myciach i nie ma po niej śladu , więc śmiało kupuj . Ja utleniam włosy od . . . (u was to jak zakończenie 6 klasy , to ja utleniałam je w wakacje w tym czasie ) . Szłam tak jakby do 1 gimnazjum chyba . Ja nie wiem jak to jest tutaj , bo we Francji jest inaczej ze szkołą ; ) . No ale miałam jakoś 12 lat . A wcześniej używałam szamponetek i farb , ale takich zmywalnych , albo fajne są też spraye do włosów koloryzujące . Teraz mam włosy blond , a naturalne mam takie ciemniejsze ( jasne brązowe czy coś ) i nie zamierzam moich włosów zmieniać ; )) . Powodzenia z przekonywaniem mamy . Odpowiedz Link Zgłoś