Dodaj do ulubionych

farbowanie włosów

19.05.11, 20:58
hej.chciałabym sobie latem przefarbować włosy na takie jaśniejszy odcień blondu niż mam...nie taki na maksa jasny tylko tak troszke...mama na farbowanie farbą się nie zgodzi ale mi tu chodzi o szamponetkę...i tu pojawia się problem...mama nie zgdza się ani na farbowanie farbą ani na farbowanie szamponetką...bo mówi że szamponetk nie zejdzie i zostanie mi taki kolor i do naturalnego już nie wrócę...powiedzcie mi:jak mam przekonać mamę do szamponetki??i czy to naprawdę zostaje czy wrócę do naturalnego koloru po jakimś czasie??będę wdzięczna za odpowiedzi...smile
Obserwuj wątek
    • kawaiikimie Re: farbowanie włosów 19.05.11, 21:20
      Ja farbowałam sobie dużo razy szamponetką- schodziło mi normalnie. Wróciłam do naturalnego koloru. Ale nie farbuj Palette, Marion jest najlepsza. smile

Jak namówić?? Ja po prostu baardzo mocno prosiłam i w końcu się zgodziła. Jeśli to nie zadziała postaw może na metodę szokową? Ja tak zrobiłam- mam naturalny kasztanowy i poszłam do fryzjera i pomalowałam farbą na blond.. Mama się na początku przeraziła, a teraz już się przyzwyczaiła. Możesz tak zrobić, o ile Twoja mama nie dostanie zawału.
      Myślę, że głównie chodzi o przyzwyczajenie.
      • anusia1314 Tuuuu... 19.05.11, 21:25
        No wiec szamponetka powinna schodzic lecz nie wszystkie schodzą i wtedy trudno wrócić do naturalnego koloru.
        Moja mama tez nie chce sie zgodzić . Mam włosy w ciemnym brazie a chce albo czarne albo ciemne rude takie wpadajace juz w brąz. Oczywiscie na wakacje.

No wiec tez prosze o podpowiedzi jak namówic mame.kwiat
        • jenga98 Wejdź tu ja miałam farbowane szamponetką. 20.05.11, 15:50
          Ale ja miałam na kolor fioletowy i to były pasemka, ale na opakowaniu napisane było że kolor zejdzie po 24 myciach.Zrobiłam. Jak zafarbowałam 13 czerwca 2010 r. to ani śladu nie było po nich dopiero pod koniec Grudnia 2010. Na sylwestra już nie miałam.Ale wiesz u ciebie to powinno stopniowo schodzić i nie będzie aż tak tego widać chyba że chcesz z ciemnego blondu zrobić se platynowe to już jest inna sprawa. Jak ja bym miała rozjaśniać to porządną szamponetką i dobrze ja na włosach rozłóż żeby ci pasemka nie wyszły. No i zastanów się nad tym porządnie nie żal ci włosów ?
      • ladygaga2010 Re: farbowanie włosów 21.05.11, 09:10
        Ja tylko raz sobie farbowałam szamponetką,ale zeszło normalnie po kilku myciach.
      • demi261 Re: farbowanie włosów 25.05.11, 09:05
        ja w te wakacje będę farbować włosy szamponetką, moja mama się zgodziła, po prostu spytałam ją i powiedziała, że mogę, do koloru powinnaś wrócić, niektórym schodzi szybciej, niektórym wolniej, ale do naturalnego koloru włosów na pewno wrócisz, znam wiele osób które farbowały szamponetką i wszystkie wracały do swojego koloruwink ja mam taki problem, że nie wiem na jaki kolor się przefarbować, ale i tak każdy będzie lepszy od mojego;p teraz mam jakiś ni to blond, ni to brąz, jakiś taki myszowaty, chyba wybiorę kasztanowy kolor;p
    • american_dream Re: farbowanie włosów 19.05.11, 21:23
      rownież miałam problem jak przekonać mamę do farbowania szamponetką. zaczęło się od "wszyscy to robią" ale w sumie sama obawiałam się, że kolor (wisienka ^^) zostanie na stałe, więc spytałyśmy sie z mamuśką mojej fryzjerki, która zapewniała, że zejdzie.

co do skutków, to miałam wisienke jakieś dwa miesiące :3 ale w końcu zeszła! ;>
    • princess132 . 19.05.11, 22:00
      trochę racji to ona ma. ja farbowałam się na kasztanowo rok temu, miałam jasnobrązowe włosy i do dzisiaj zostały mi rude refleksy. to znaczy teraz mam ciemny blond. c:
      ale ogólnie rzecz biorąc szamponetki są bardzo fajne.
      a ile masz lat?
      • morphine_ Ale.. 19.05.11, 22:55
        Nie zrobisz jaśniejszego blondu. Szamponetka nie rozjaśnia włosów C:
      • myszqa13 rocznikowo 15 19.05.11, 23:07
    • mileymandy Zejdzie łatwiej z szamponetki 20.05.11, 00:35
      Ja farbuję włosy od bardzo dawna miałam 12 lat jak mama zgodziła się na czerwone pasemka potem były niebieskie potem moje naturalne włosy później przefarbowałam się na blond a teraz znowu mam swoje czarne. Uważam że jeżeli chcesz mieć trwały kolor to najlepiej idź do fryzjerki albo poproś kogoś aby nałożył ci farbę . Szamponetki nie radzę raz farbowałam tym gównem i wypadło mi strasznie dużo włosów a do tego (przynajmniej mnie) kolor zszedł po jakiś 3 dniach confused Także według mnie najlepiej idź do fryzjerkibig_grin.Czemu twoja mama się nie zgadza?To twoje włosy możesz z nimi robić co chceszconfused....
    • marsjanka115 x__x 20.05.11, 11:44
      powiedz jej że chcesz pofarbować bo szamponetką kochana nie rozjaśnisz.
      po wakacjach pofarbujesz na taki kolor jaki masz teraz i później już odrosną naturalne włosy i nie będzie widać różnicy .
    • patka. Re: farbowanie włosów 20.05.11, 12:14
      moja droga.. jesli chcesz włosy mieć o ton jaśniejsze nigdy takiego efektu nie uzyskasz szamponetka ani farbą..musiałabys włosy rozjasnić i iśc wtedy do fryzjera a na to chyba twoja mama sie juz w ogóle nie zgodzi
    • nickiminaj Re: farbowanie włosów 20.05.11, 12:40
      nie wiem jak możesz przekonać mamę, ale wiem, że nie możesz już powrócić do naturalnego, bo mi się na szczęście nie udało i nadal mam pomieszany ciemny blond z czarnym, ale jak ty chcesz mieć blond to może ci się uda.
    • mileyoxox Re: farbowanie włosów 20.05.11, 12:47
      ja na wakacjach farbowałam szamponetką po 4 zmyciach , i kolor mam taki jaki miałam : ) Sama moja mama mi ją kupiła !
      • anetta6 Re: farbowanie włosów 20.05.11, 19:56
        a jaka marka ??big_grinbig_grin
    • nataliagorka Re: farbowanie włosów 20.05.11, 13:04
      Jeżeli będziesz chciała mieć swój naturalny kolor to będziesz musiała chodzić w niesamowitych odrostach... aż ci zejdzie farba całkowicie to troche to potrwa uncertain
      • lupitka30 Re: farbowanie włosów 20.05.11, 13:13
        powiedz mamie że szamponetka tak nie niszczy włosów a po za tym jest tańsza xd ja farbowałam włosy na blond w tamte wakacje...potem chciałam wrócic do swoich ale zrobiły mi sie rudawe i teraz mam straszne odrosty uncertain
    • saily ... 20.05.11, 13:56
      Po szamponetce na jaśniejszy nie masz co liczyć. Zejdzie, zejdzie. Ale nie bd Ci mówić jak masz ją namówić bo uważam że to głupota.
    • zeroplastic Re: farbowanie włosów 20.05.11, 15:03
      Moja koleżanka sb farbowała włosy szamponetkką i przed malowaniem miała ciemny brąz a teraz jej do kończ farba jeszcze nie zeszła i ma takie trochę rudawe. Ale myślę że z blondem tak nie bd zwłaszcza jak bd miała kolor bardzo podobny do naturalnego big_grin
    • olckaa Re: farbowanie włosów 20.05.11, 15:18
      szamponetką nie rozjaśnisz włosów
    • klama_kcmil Jasne, że wrócisz. 20.05.11, 15:42
      Mnie zeszło bez problemu.
    • selenka1992 Re: farbowanie włosów 20.05.11, 15:45
      Pokakaż jej jesteś na to gotowa. Dbaj o swoje włosy, szczotkuj je dwa razy dziennie, myj regularnie a zobaczy że jesteś na to przygotowana.

Powodzenia!kiss
    • monte_13 farba 20.05.11, 15:52
      ja tez chce tak zrobić, ale normalną farbą. Kiedyś robiłam szamponetką, a włosy mam koloru ciemny blond i nic w ogóle nie było widać. popytaj sie fryzjerki czy sa jakies rozjasniacze czy jakoś tak.smile
    • monte_13 Re: farbowanie włosów 20.05.11, 15:53
      ja tez chce tak zrobić, ale normalną farbą. Kiedyś robiłam szamponetką, a włosy mam koloru ciemny blond i nic w ogóle nie było widać. popytaj sie fryzjerki czy sa jakies rozjasniacze czy jakoś tak.smilesmile
    • kiwi Re: farbowanie włosów 20.05.11, 15:55
      ja miałam farbowane włosy szamponem koloryzującym (24 mycia) i do tej pory mi nie zeszło. moja mama na początku też nie zgadzała się ani na szamponetkę, ani na ten szampon koloryzujący, ale jednak coś ją wzięło i mi pofarbowała...nawet niedawno zgodziła się na normalną farbę. zacznij mamę...po prostu męczyć dawaj jej warunki, że np. będziesz częściej sprzątała w pokoju, albo nawet przekonaj ją na zmianę koloru włosów na okres wakacji.
    • madziuffna Re: farbowanie włosów 20.05.11, 15:55
      ja sobie farbowałam szamponetką i po 3 lub mniej miesiącach mi to zeszło bo to w trakcie mycia włosów schodzi. Powiedz swojej mamie , że pomalujesz w wakacje i do końca wakacji powinno ci zejść ( ale powiedz mamie , że ci na pewno zejdzie )
      Ja np. teraz to mam swój kolor co prawda gdzieś tak 4 miesięcy to troszkę będzie to widać ale już po roku lub mniej to będziesz miała tylko swój kolor. smilesmilesmilesmile
      a jak ty chcesz też na blond tylko trochę jaśniejszy to nie będzie aż tak widać tej różnicy rozumiem jak byś chciała pomalować na rudy czy brązowy to by było widać ale na blond tylko , że trochę jaśniejszy no to nie będzie aż tak widać moim zdaniem. Powiedz mamie , że aż takiej różnicy nie będzie smilesmilesmilesmile
    • anonimowa13 tutaj!! 20.05.11, 15:56
      JA MIAŁAM fioletowe pasemka szamponetką i mi zeszło o ok. 5-7 myciach włosów więc sie nie martw a z mamą pogadaj i powoiedz że szukasz swojego stylu i każdy w twoim wieku tak robi i że to tylko szamponetka i każdy fryzjer jej powie że zejdzie wink
    • blood farbowanie włosów 20.05.11, 15:57
      ja niedawno "pofarbowałam" włosy szamponetką z firmy 'Marion' i polecam jeśli chcesz mieć jaśniejszy odcień to kup 2 opakowania najpierw jedno a za 3-4 dni drugie. wszystko ładnie się zmyje po ok. miesiącu.
      powiedz mamie że szamponetka nie niszczy włosów, zmywa się, dodaj jeszcze że nie lubisz swojego koloru jest nieokreślony i się z cb śmieją xd tongue_out
    • leneek Re: farbowanie włosów 20.05.11, 15:58
      Co do szamponetki, twoja mama ma rację. Moja koleżanka z klasy w wakacje użyła szamponetki, chciała przefarbować się na rudy (jej naturalny kolor to ciemny brąz) i po wakacjach wróciła do szkoły. Miała rude włosy, szamponetka nie zeszła. I już niedługo kolejne wakacje, a ona nadal ma rude włosy.
    • maczekx3 Re: farbowanie włosów 20.05.11, 15:59
      tez chce sobie wlosy pofarbowac na wakacje. ja mowie mamie ze zbieram pieniadze na farbe i ze pewnego dnia przyjde z pofarbowanymi wlosami. uprzedzam ja. a farbowac wlosy bede u kolezanki.big_grin
    • agusia016 ... 20.05.11, 16:01
      Nigdy nie rozjaśnisz włosów szamponetką! Ona jest zbyt delikatna winksciana
    • requixd Re: farbowanie włosów 20.05.11, 16:04
      Ja pierwszy raz pomalowałam włosy szamponem latem. Normalnie wszystko zeszło, za drugim razem też. Ale kiedy w ferie zimowe pomalowałam sobie włosy trzeci raz to kolor został mi do dzisiaj. Podobno włosy przyzwyczajają się do farby i po kilku farbowaniach już tak tej farby nie puszczają. Ale jednorazowo powinno zejść.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka