Dodaj do ulubionych

Pomocy, proszę. :(

28.05.11, 16:07
Na początku zaznaczam, że nigdy nie miałam prawdziwej przyjaciółki. Osoba o której piszę to moja najlepsza koleżanka. Ma na imię Agata. Zawsze byłyśmy my we dwie, siedziałyśmy razem na przerwach, na lekcjach, chodziłyśmy razem po dworze. Nikt więcej. Ani ja nie miałam żadnych innym znajomych, ani ona. Bo tak naprawdę nikt nas nie lubił, z wieloma osobami się pokłóciłyśmy. Czasami była z nami jeszcze jedna dziewczyna Maja, ale tylko czasami. I ostatnio się pokłóciłyśmy z Mają, nieważne o co. I Agata się teraz z nią pogodziła, a ja nie, bo uważam, że to co zrobiła było chamskie i nie chcę jej wybaczac. Nie wiem dlaczego, ale teraz Agata ciągle spędza z Mają czas. Jest mi bardzo przykro, bo ja nie mam innych znajomych, a Agata zawsze ze mną się kolegowała. Byłyśmy jak papużki nierozłączki, wszędzie razem. A teraz coś się zmieniło. Nigdy się z Agatą nie kłóciłam, nigdy nie byłam dla niej chamska. Nie wiem dlaczego ona nie chce ze mną wychodzic na dwór. sad Dzisiaj wyszłyśmy na dwór, ale po pół godziny Agata powiedziała, że musi isc do domu. Zapytałam, czy jeszcze dziś wyjdziemy, a ona, że nie może. A teraz kiedy wyszłam do sklepu, to widziałam ją z Mają. sad Ciąge ją widuję z okna jak spaceruje z Mają. Ja rozumiem, że Agata nie musi się kolegowac tylko ze mną, ale dlaczego w ogóle ze mną nie chce wychodzic tak jak kiedyś? Dodam jeszcze że nigdy nie lubiłyśmy Mai aż tak bardzo, często się z nią kłóciłysmy i obgadywałysmy ją trochę. Ostatnio też była wycieczka szkolna, umówiłyśmy sie z Agatą, że nie jedziemy tylko w tym dniu pójdziemy na piknik. Ona w ostatniej chwili wpłaciła pieniądze i pojechała, nic mi o tym nie mówiąc, nawet nie odwołała tego pikniku i nie przeprosiła mnie. Jest mi bardzo przykro, bo ja nie mam innych znajomych, dlatego całymi dniami siedzę w domu i się nudzę. Jestem nieśmiała i nie umiem znalezc innych znajomych. Ciagle chce mi się plakac. sad Nie wiem już co robic. sad Pomocy. sad
Obserwuj wątek
    • indianaa Wejdź tu . 28.05.11, 16:15
      nie chciej być akceptowana .
      Bądź sobą . Bo szukanie koleżanek i przypodowywanie się innym na siłę świadczy tylko o słabości charakteru i takie osoby są ofiarami .
      Co do Twojej koleżanki,olej ją .
      Nie mówie o tym,co wyprawia z tą Mają,ale sam fakt,że się z nią umówiłaś i nie zadzwoniła to było chamskie,infatylne i dziecinne . Tchórzostwo .
      A co do Mai - jeśli naprawdę zachowała się fatalnie,to nie zwracaj na nią uwagi .
      Chyba,że Cię przeprosi i zależy jeszcze jak to zrobi .
      Ale wybacz jej,bo każdy na to zasługuje kiss
      • estrellaa Re: Wejdź tu . 28.05.11, 16:19
        kurcze chciałam napisać prawie wszystko to co indianaa .
        nie będę się powtarzać . popieram to co wyżej . ; )
      • stayaway Re: Wejdź tu . 28.05.11, 16:47
        indianaa napisał(a):

> nie chciej być akceptowana .
        > Bądź sobą . Bo szukanie koleżanek i przypodowywanie się innym na siłę świadczy
        > tylko o słabości charakteru i takie osoby są ofiarami .
        > Co do Twojej koleżanki,olej ją .
        > Nie mówie o tym,co wyprawia z tą Mają,ale sam fakt,że się z nią umówiłaś i nie
        > zadzwoniła to było chamskie,infatylne i dziecinne . Tchórzostwo .
        > A co do Mai - jeśli naprawdę zachowała się fatalnie,to nie zwracaj na nią uwagi
        > .
        > Chyba,że Cię przeprosi i zależy jeszcze jak to zrobi .
        > Ale wybacz jej,bo każdy na to zasługuje kiss

zgadzam się z wypowiedzią indianyy czy jak jej tam wink
      • czekoladowa_me Re: Wejdź tu . 28.05.11, 17:14
        indianaa napisał(a):

> nie chciej być akceptowana .
        > Bądź sobą . Bo szukanie koleżanek i przypodowywanie się innym na siłę świadczy
        > tylko o słabości charakteru i takie osoby są ofiarami .
        > Co do Twojej koleżanki,olej ją .
        > Nie mówie o tym,co wyprawia z tą Mają,ale sam fakt,że się z nią umówiłaś i nie
        > zadzwoniła to było chamskie,infatylne i dziecinne . Tchórzostwo .
        > A co do Mai - jeśli naprawdę zachowała się fatalnie,to nie zwracaj na nią uwagi
        > .
        > Chyba,że Cię przeprosi i zależy jeszcze jak to zrobi .
        > Ale wybacz jej,bo każdy na to zasługuje kiss

Myśle tak samosmile
      • pwe Re: Wejdź tu . 28.05.11, 17:16
        Droga koleżanko,
        Moim zdaniem nie powinnaś się wpychać między dziewczyny jak majtki w tyłek . Nie chcą cię trudno . Ta cała Majka to zwykła szma...ta , bo zachowała się nie fer zresztą Agata nie lepiej. Pod żadnym pozorem nie zmieniaj się , bo pokażesz im , że jesteś słaba... Uważam , że jesteś miłą i bystrą dziewczyną i szybko znajdziesz nowych znajomych. Chyba , że będzie chciała wybaczenia to wybacz każdy jest człowiekiem i robi błędy i chamskie rzeczy...
        Pozdrawiam.
        pwesmile
    • olka1231 Re: Pomocy, proszę. :( 28.05.11, 16:18
      Odświeżam.
      • charlotte__ Re: Pomocy, proszę. :( 28.05.11, 16:28
        Indianaa dobrze to ujęła. Przeczytaj sobie
        jej wypowiedź i ją przemyśl.
    • olka1231 Re: Pomocy, proszę. :( 28.05.11, 16:48
      Dzięki.
      Wypowie sie ktoś jeszcze?
    • nickiminaj Re: Pomocy, proszę. :( 28.05.11, 16:58
      jak dla mnie to ta Maja powiedziała coś Agacie, że ma się z tobą nie kolegować i wgl. bo ona nie będzie jej lubić i Agata robi to co ona chce. rozumiem, że nie chcesz jej tracić, ale takie osoby nie są nic warte. pogadaj z Agatą, czy Maja jej nie każe się z tobą kolegować, albo niech ci poda prawdziwy powód czemu nie chce się z tobą spotykać.
    • thekill. Re: Pomocy, proszę. :( 28.05.11, 17:32
      wiesz co... zrób może tak, umów się z tą Agatą np. zapros ją do siebie powiedz, że masz bardzo, bardzo ważną sprawę i, że musi do cb przyjsć. i jeżeli przyjdzie to zapytaj ją o kilka rzeczy np. dlaczego nie chce się z tobą spotykać, jak dawniej. albo czy zależy jej jeszcze na przyjaźni z tobą. a najlepsze pytanie to : "dlaczego mnie unikasz? " jeżeli nie bd chciała odp. popros ją, bo nie rozumiesz tej całej sytuacji. a jeżeli się znów jakos wykręci z tego spotkania, pójdź do niej ty albo odpusć ją sobie. i zgadzam się z innymi dziewczynami na temat wypowiedzi indiany.
    • lovelaas Re: Pomocy, proszę. :( 28.05.11, 18:49
      Ja wiem co masz zrobić . Podejdź do tej agi i wyjeb jej w mordę . A tej majki daj kopniaka w fiutka , A sprawa sama sie rozwiąże ty będziesz w ciupie i ich nie będziesz widzieć.
    • marsjanka115 x__x 28.05.11, 19:06
      pogadaj z tą agatą [ wszystkie agaty jakie znam w życiu to s.u.k.i confused ]
      może majeczka nagadała jej coś na ciebie.
      jeśli nie to olej ją i pokaż że masz je gdzieś .
      nic na siłę ale postaraj się częściej uśmiechać i być pomocną dla innych .
      porozglądaj się może spotkasz dziewczynę taką jak ty w twoim otoczeniu .
    • olka1231 Re: Pomocy, proszę. :( 29.05.11, 17:50
      Dziękuję za odpowiedzi. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka