Dodaj do ulubionych

Impulsywność

17.06.11, 18:29
Mam ogromny problem ze swoim impulsywnym charakterem. Bardzo łatwo wpadam w złość, ostatnio nawet w szał. Denerwuje mnie wszystko dookoła i próbuję to tłumaczyć zachowaniem innych, ale wiem, że wina leży po mojej stronie. Potrafię wydrzeć się na cały głos, gdy mój brat mnie zdenerwuje. Wiem, że mnie prowokuje i specjalnie chce mnie wkurzyć, ale ja po prostu nie wytrzymuję. Nie daję rady. Kilka głębokich wdechów? Myślałam o tym, ale kiedy mam owy "atak histerii", nie myślę o tym zupełnie. Potrzebuję kilku minut, ochłonę i mogę dalej rozmawiać (wtedy oczywiście dopadają mnie wyrzuty sumienia, że na kogoś nakrzyczałam). Nie wiem co mam robić, pomocy... sad
Obserwuj wątek
    • blizniaczkii Re: Impulsywność 17.06.11, 18:40
      melisa uspokaja smile
    • roksanaroxana Re: Impulsywność 19.06.11, 11:08
      Uwierz mi, mam tak samo wink
      Ale mi to nie przeszkadza, a moi znajomi się już do tego przyzwyczajeni.
      Spróbuj liczenia do 100 ;d
    • klaudi073 .... 19.06.11, 11:21
      Mam tak samo z siostra krzycze na nią bardzoo często bo ona dopprowadza mnie do szału a mama wyskakuje z kazaniem ze mam sie tak nie wydzierac na nią ze to nie jest normalne itp..
      ;p
      • paulinka_us5 Re: .... 19.06.11, 11:33
        Też tak mam uncertain
        • szalona12345 Re: .... 19.06.11, 21:32
          Wypij ziółka , ewentualnie jak wpadasz w szał i nie dajesz rady to weź nerwosol smile.
          Pozdrawiamwink .
          • kotek.bieberka Re: .... 19.06.11, 21:42
            też tak mam i kompletnie nie wie co z tym zrobić, ale ja nie mam rodzeństwa i z kolei wkurza mnie np. to, że ktoś napisze mi obraźliwy komentarz na nk, facebook'u itd...
    • karoola.006 mam to samo.! ;< ogólnie rzecz biorąc mam nerwicę. 19.06.11, 21:48
      to coś strasznego. widzę jak ranię wszystkich dookoła i przepraszam ich, ale nie minie 5 minut i znowu zaczynam się na nich wydzierać za byle gó...... sprawdzałam jakie są objawy nerwicy i no... mam ją. ;< mam 13 lat, ale jestem potwornie nerwowa... codziennie chodzi mi po głowie myśl, że to, że teraz lubi mnie ileś tam ludzi, to z dnia na dzień będzie ich coraz mniej gdy nie zmienię swojego postępowania. ale ja po prostu nie potrafię. ! staram się, ale to jest silniejsze ode mnie. denerwuje mnie byle gó......

również błagam o pomoc...

+wiem przez co przechodzisz.. to straszne. ;<
      • ejjj_ty_xd Re: mam to samo.! ;< ogólnie rzecz biorąc mam 19.06.11, 22:01
        minie to wam.smile taki wiek. big_grin
        też tak mam, ale nie drę się (stwierdziłam że muszę się opanować) to albo zaciskam mooooocno zęby albo mama kupiła mi takie serduszko z gąbki i wtedy je zaciskam z całej siły, po prostu wyżyj się na czymś, ja na serduszku.;D
    • katsuumi_17 Re: Impulsywność 19.06.11, 23:21
      Jestem cholernie impulsywna...
    • marta.sz Re: Impulsywność 07.07.11, 12:15
      Też tak czasami mam...ale myślę że to raczej kwestia okresu dojrzewania...zmienność nastrojów.
    • slodkiporanek Re: Impulsywność 07.07.11, 12:19
      Ja też tak mam big_grin

Musisz po prostu próbować choć troszkę się wstrzymać, i przez chwilę w ogóle nic nie mówić. Jak nie pomoże to wyjdź z pomieszczenia, ochłoń. Po jakimś czasie będziesz umiała utrzymać nerwy na wodzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka