Dodaj do ulubionych

jest problem ;/ błagam pomóżcie!

24.06.11, 19:58
Witam

Wiec tak: w te wakacje miała jechać do Niemiec do wójka i ciotki.
Wój by po mnie i po moja kuzynkę ( 8 lat) przyjechał do Polski a potem bymsy wrócili do Niemiec.Ale godzine temu dzwonił i powiedział ze nie przyjedzie bo złamał nogę sciana
myslałam ze z wakacjami koniec(tak bardzo chciałbym powrócic tam gdzie byłam w tamte wakacje) .Nikt po nas nie przyjedzie.Nie ma szans sciana
Jedynym wyjscie jest takie zebysmy same pojechały autokarem a na miejscu wybrał by nas wójek.Ale ja nigdy nie jechałam sama w dodatku z osmiolatką! sciana
Bardzo bym chciała poejcach do Niemiec(w te wakacje na cały miesiąc)
Mama sie boi o mnie ze cos sie nam stanie a ciotka mi mówi ze pilotka w autokarze bedzie nas pilnowac ale ja dalej nie wiem kurde no!! scianasciana
Jestem w kropce ! co wy byscie na moim miejscu zrobili?? mam 16 lat.Pojechałybyscie ?? pomózcie mi mam jescze tydzien do namysłu .Planujemy wyjechac 4 lipca.

Dziewczyny pisaccrying
Obserwuj wątek
    • pinky33 Re: jest problem ;/ błagam pomóżcie! 24.06.11, 19:58
      odswiezam!
      • pinky33 Re: jest problem ;/ błagam pomóżcie! 24.06.11, 19:58
        odswiezam
    • mhmm.zuz Re: jest problem ;/ błagam pomóżcie! 24.06.11, 20:01
      ej spoko loco ;p masz 16 lat wiec jestes juz duzą dziewczynką wink podróż będzie bardzo bezpieczna i wszystko będzie dobrze ^^ jedź i nie rezygnuj z wakacji cool sama jechałam takim autokarem i jest naprawde git ;D
      • mhmm.zuz Re: jest problem ;/ błagam pomóżcie! 24.06.11, 20:03
        a zresztą wypadki zdarzają sie niezwykle rzadko. Jak cos miałoby sie stac to by sie stało nawet podczas podrózy zwykłym autobusem po miesciesmirk naprawde sie nie martw i jedź!!!!piwo
        • pinky33 mhmm.zuz 24.06.11, 20:07
          wiem wiem ale kurde toroche sie boje
          bo jak juz dpjedziemy do Koloni(niemcy) to jak zadzwoie do wojka zeby po nas przyjechał to jak niby to zrobie ? nie mam numeru ani nic i musze miec specialana karte zeby dzwonic za granićascianasciana
          • pinky33 pisac!!! 24.06.11, 20:11
            !1!!!!
            • klaudia_25 SH 26.06.11, 15:32
              Ja bym nie jechała! ;x
      • myszqa13 jedź!może poznasz fajnego chłopaka w busie :D 25.06.11, 18:01
    • paulinusia4 Re: jest problem ;/ błagam pomóżcie! 24.06.11, 20:12
      No nie wiem. Ja bym się chyba nie bała jechać. Co prawda nigdy nie jechałam sama tak daleko, bo nie mam do kogo ; p ale moja koleżanka co chwilę jeździ sama autobusem do Austrii, była już naprawdę mnóstwo razy i nic jej się nie dzieje. Ma 15 lat jak coś, ale pierwszy raz jak pojechała to miała 13 i się nie bała. Przełam się. Przecież chcesz mieć udane wakacje, więc zaszalej trochę : )
      • szalona12345 Re: jest problem ;/ błagam pomóżcie! 24.06.11, 22:51
        Pojedź na prawdę nie ma się nad czym zastanawiać wink . Masz bardzo fajną okazję zazdroszczę ci wink tongue_out. Nie bój się wszystko będzie dobrze wink . Skoro twój wujek nie będzie mógł was odebrać to niech zrobi to ciotka smile.

Mam nadzieję , że pomogłam wink.

Udanych wakacji big_grin kwiat !!!
        • pinky33 Re: jest problem ;/ błagam pomóżcie! 25.06.11, 15:15
          ok dobra samym autokarem sie nie boje jechac ale jak juz dojedziemy do Koloni to co bedzie tak satac na srodku z walizkami?? nie mam numeru do wujka ani nic z kad bedzie wiedział ze jezu przyjechalismyconfused?
          • kotek.bieberka Re: jest problem ;/ błagam pomóżcie! 25.06.11, 15:20
            No to zadzwoń do tego wujka, żeby Ci dał numer i sb kup karte niemiecką . A tak wgl to masz 16 lat i jesteś już dużą dziewczynką, ja bym sie nie bała jechać sama autokarem, a z resztą pilotka w autokarze bd Cb pilnować, zawsze tak jest kiedy jedzie niepełnoletnia osoba sama tak daleko .
          • panterowataa Re: jest problem ;/ błagam pomóżcie! 25.06.11, 15:22
            chyba logiczne że załóżmy wyjechałybyście o godzinie 6.00 i od razu by Wam powiedzieli, o której autokar będzie na miejscu, więc wujek albo ciocia już będę na Ciebie czekali, trzeba to tylko dobrze rozegrać i wszystkiego się podowiadywać ;p
          • diamond_girl12 Re: jest problem ;/ błagam pomóżcie! 25.06.11, 15:23
            Jak nie masz numeru wujka, to weź go od kogoś i zadzwonisz. ;d
            Masz 16 lat, więc myślę, że powinnaś jechać. A jeśli się boisz, to może masz jakąś pełnoletnią kuynkę, kuzyna i oni mogliby z Wami pojechać. wink
            • diamond_girl12 Re: jest problem ;/ błagam pomóżcie! 25.06.11, 15:24
              I kup sobie tą kartę. A jeśli nie masz takiej możliwości, to umów się z wujkiem, żeby już tam był jak autokar dojedzie.
              • pinky33 dzieki kociaki ;* 25.06.11, 15:36
                !
    • igusiaaa Re: jest problem ;/ błagam pomóżcie! 25.06.11, 16:16
      proponuję jechać. ja sama w tamtym roku jechałam do Londynu z młodszą siostrą busem. samochód przyjechał pod dom i wyrzucił mnie pod domem w Londynie. Jechało ze mną dwóch facetów, więc trochę się obawiałam, ale potem dołączyła dziewczyna rok starsza ode mnie, więc było bardzo fajnie. Tak, jak mówiłaś twój wujek przyjedzie po ciebie, więc nie wiem w czym problem. jedź i nawet się nie zastanawiaj.
    • lily_95 jedź ;))) 25.06.11, 16:30
    • lovesong Re: jest problem ;/ błagam pomóżcie! 25.06.11, 16:38
      Ja bym pojechała, ale zrobisz jak uważasz wink
    • nalaatkaa Re: ; d 25.06.11, 16:40
      No więc , ja bym jechała . mimo , że jestem o wiele , wiele młodsza od ciebie . a z resztą mój brat jechała autobusem do austrii na mecz lecha i dojechał . wszystko było dobrze , bardzo mu się podobało . piwo
      • twilightowa2226 ...... 25.06.11, 23:28
        Chciałabym mieć takie problemy jak Ty -.-
    • klama_kcmil # 25.06.11, 16:40
      Dziewczyno, masz szesnaście lat, przecież będa Cię pilnowac, nie zmarnuj wakacji. To tylko kilka godzin.
    • xxxaniskaxxx Re: jest problem ;/ błagam pomóżcie! 25.06.11, 16:42
      Jedź! Wiadomo... będziesz się bała, ale jak chcesz jechać to dasz radę wink
    • corba 25.06.11, 16:45
      to twój wybór, nie mój.
      ale przecież całe życie chyba nie będziesz odwlekała od tego żeby pojechać sama z ośmiolatką. w dorosłym życiu też bedziesz musiała sobie radzić. a to jest dobra próba tego czy dasz rade sobie poradzić sama w życiu .
      pojedź.
    • dulcecita Re: jest problem ;/ błagam pomóżcie! 25.06.11, 16:50
      Skoro Twoja ciocia mówi, że ta pani będzie Was pilnować to tak będziesmile
      Jedź wink
    • blizniaczkii Re: jest problem ;/ błagam pomóżcie! 25.06.11, 17:04
      zaryzykuj co ci szkodzi!! Świat jest dla odważnych !! chyba
      • karolinke13 Re: karolinke13 25.06.11, 17:43
        ja bym pojechała na twoim miejscubig_grin
        • pinky33 Re: karolinke13 26.06.11, 15:25
          wszyscy sie o mnie boja ;/ zwłaszcza mama ale ja sie tu bede nudzic w polce a w niemczech było super wiec zrobie wsztsko zeby pojechac
          dziekuje za wszytko
          • pinky33 mama mnie nie pusci ;/ 27.06.11, 10:50
            ku... mac juz nie wiem co robic
            tu w polsce bede sie cholrernie nudzicsciana
            i pewnie mama bedzie mnie budzic z samego rana zebym cos posprzatała bo ostatnie dni to nic tylko sprzatanie a sa wakacje juz nie wiem co rbic ;/;/scianascianascianascianascianascianascianasciana
            • pinky33 Re: mama mnie nie pusci ;/ 27.06.11, 14:11
              pisac!@!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • pauliska1212 Re: jest problem ;/ błagam pomóżcie! 27.06.11, 18:40
      mój brat mając 6 lat leciał sam samolotem z francji do polski i też miała stewardessa zapłacone żeby się nim opiekowac podczas lotu a potem z lotniska go odebrali xd
      a ty masz 16 i się boisz autokarem wyluzuj xd przecież niemcy są blisko jakoś wytrzymasz w tym autobusie , a siostra 8 lat chyba nie będzie ci płakac całą drogę i niewiadomo jak się zachowywac, chyba nie chcesz zmarnowac planów wakacyjnych?
      ja bym się nawet nie zastanawiała tylko jechała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka