beemazzy Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 06.07.11, 19:52 sama nie kupuję w sh. lubię chodzić do galerii i w ulubionych sklepach wyszukiwać ciuchy. ale nie mam nic do osób, które tam kupują : ) Odpowiedz Link Zgłoś
wercia Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 08.07.11, 23:34 wole galerje chandlowe Odpowiedz Link Zgłoś
emo_demo Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 09.07.11, 23:01 ja mam taki jeden upatrzony. prowadzi go taka miła pani i ostatnio dobrałyśmy do mojej figury marynarkę. i dostałam nawet rabat na nią. ale ogólnie nie mam za dużo w okolicy, Odpowiedz Link Zgłoś
fire_in_my_soul Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 06.07.11, 20:20 Ja robię zakupy w SH . Czasami znajdę naprawdę fajne rzeczy za grosze. ! Odpowiedz Link Zgłoś
xnewdayx Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 06.07.11, 20:32 stac mnie to nie kupuje. Ale nie znosze zpaachu tego z ciucholandow robi mi sie neiobrze wiec nawet tam ni wchodze. Odpowiedz Link Zgłoś
ladygaga2010 Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 07.07.11, 13:00 Ja nieraz robię tam zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
just.breathe Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 06.07.11, 20:39 Nie mam nic przeciwko. Sama czasem kupuję coś w second hand'ach. Chociaż czasem ciężko znaleźć dobry ciucholand... Odpowiedz Link Zgłoś
lontka Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 06.07.11, 21:01 Moim zdaniem to ubieraj się gdzie chcesz, w końcu to też sklep z odzieżą. Sama mam kilka ubrań z CTO I żaden wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
kara1966 Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 06.07.11, 22:38 Nie mam nic przeciwko.Sama posiadam kilka fajnych ciuchów z second handa. Odpowiedz Link Zgłoś
hilary_fanka Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 06.07.11, 22:53 Nie mam absoolutnie nic przeciwko, aczkolwiek nie kupuję w nich. Parę razy zdarzyło mi się wejśc z mamą do jakiejś ciucharni, ale niczego lda siebie nie upolowałam. Mam niestety taką przypadłość,że kiedy tylko wejdę do jakiegoś sklepu Nike lub Adidas mam ochotę wykupić wszystko. Niestety, nie mam tyle pieniędzy, a w second-handach raczej nie znajdę rzeczy,które lubię - kolorowych koszulek z fajnymi nadrukami. Gdybym buszując w ciucharniach znajdowała tak fajne rzeczy, jakie widuję w Activach, z pewnością byłabym częstym gościem. Niestety, zwykle są tam ( niestety trochę śmierdzące) ubrania, które na kolana mnie nie powalają. Cóż, może kiedyś znajdę lumpeks, wktórym będzie można się ubrać Odpowiedz Link Zgłoś
gola. Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 06.07.11, 23:51 jak dal mnie sh to fajna sprawa. z początku nie lubiłam ich i nie chciałam nosić rzeczy stamtąd, jednak z czasem to się zmieniło. od czasu do czasu wybieram się do nich z koleżankami i często znajdujemy świetne bluzki, sweterki czy nawet spódnice. jeśli się dobrze ''poszpera'' można znaleźć markowe rzeczy w dobrym stanie które opłaca się kupić ze względu na różnicę cen. Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy . 07.07.11, 01:17 Nie ogarniam do końca jak można taką wagę przykładać do tego GDZIE kupuje się ciuchy. Chyba ważniejsze jest to, jakie są te ciuchy, prawda? Czy ci pasują, jakiej są jakości... Dlatego też ja nie zwracam uwagi na to gdzie kupuję tylko co kupuję, a to często wielka różnica. Byłam dość negatywnie nastawiona do sh i w zasadzie dopiero niedawno mój stosunek do tych sklepów się zmienił. A jak zobaczyłam ile za*ebiście ubranych dziewczyn tam kupuje... (tych, które spotykam w housie czy top secret również) Wiadomo, kurtki na zimę czy bielizny tam nie kupię, bo to byłoby jak dla mnie ostra przesada, ale czasami można znaleźć tam coś wyjątkowego i dla takiego szukania wyjątkowych ciuchów w tym całym chłamie warto tam zajrzeć. Owszem, zdarzają się sh, do których nigdy dobrowolnie bym nie weszła, ale są też takie, w których ciuchów nie upycha się byle jak i nie kupuje na kilogramy. W takich można sobie poszukać. Co prawda umęczysz się, zdenerwujesz, ale warto. Mimo tego, że a to ten ciuch za duży, tamten za mały, ten znów podarty, tamten ma plamę, więc też nie... A tu nagle patrzysz i widzisz piękną koszulę (z metką!) w twoim rozmiarze i zakochujesz się w niej bez pamięci (i zamiast stu, płacisz za nią dziesięć złotych). XD Odpowiedz Link Zgłoś
madzia10xd .. 07.07.11, 01:48 Nie kupuję i nie mam zamiaru jakos to mnie obrzydza . NIe mam też nic do tych co tam kupują... są oryginalni i to się chwali . Odpowiedz Link Zgłoś
crazy11 Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 07.07.11, 11:21 Ja uważam że w kupowaniu rzeczy w ciucholandzie nie ma nic złegoPrzynajmniej będę wiedzieć że tą rzecz mam tylko ja i nikt więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladax3 Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 07.07.11, 11:35 ja lubię chodzić po second hendach ;d tam można znaleźć naprawde oryginalne rzeczy, których nie da się kupić gdzie indziej! a niektóre ciuchy są naprawde nieużywane i nie mam nic przeciwko temu żeby tam kupować ;d przynajmniej inni mi zazdroszczą takich ciuchów których nie da się kupić w naszych polskich sklepach ;> Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra25 Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 07.07.11, 12:06 nie chodze tam Odpowiedz Link Zgłoś
julka_18 jestem za :) 07.07.11, 12:19 czasami znajduję tam rzeczy za 5 zł, które kosztowały by w H&M 80 zł Odpowiedz Link Zgłoś
cherrypassion21 Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 07.07.11, 14:08 Nie wiem czemu, ale sklepy z używaną odzieżą tzw Lumpexy napawają mnie obrzydzeniem... Przykro mi to mówić ale nigdy w życiu nic bym tam nie kupiła... Chociaż moja mama strasznie lubi robić tam zakupy .. Odpowiedz Link Zgłoś
wercia321 Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 08.07.11, 13:11 Ja tam nie za bardzo je lubię Jakoś nieswojo czuję się w ciuchach "po kimś" ale z tego co wiem od koleżanki która w takich rzeczach gustuje jest tam dużo ciuchów markowych Odpowiedz Link Zgłoś
stranger17 Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 08.07.11, 14:15 Jak ktoś nie ma pieniędzy, nie jest jakiś bogaty, to nie ma wyboru. Kupuje ubrania w lumpeksach. Ja nie mam nic do takich ludzi. To nie ich wina, że nie mają pieniędzy. Moim zdaniem to dobrze, że takie sklepy istnieją. Nie mam nic do nich. Dziękuję za uwagę xD ; ]] Odpowiedz Link Zgłoś
emelyx33 Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 10.07.11, 21:00 Ja chyba zacznę kupować w tych sklepach.Kiedyś kupowałam.O i to ile! A rzeczy mam do tej pory,są cudowne! Moja ciocia ostatnio odwiedziła jeden z takich sklepów.Potem pokazała mi i rodzinie ubrania które kupiła.Wyglądały jak nowe.Kosztowały strasznie mało.Więc moim zdaniem można stworzyć jakiś własny styl ;] Odpowiedz Link Zgłoś
realistka. szmaty 10.07.11, 21:32 Kiedyś nigdy nie kupiłabym czegoś na szmatach , ale gdy zobaczyłam jakie fajne rzeczy koleżanki sobie kupują na szmatach to poszłam z ciekawości i teraz chodzę nawet często bo wolę kupić 15 rzeczy na szmatach markowych niż jedną nową w sklepie Odpowiedz Link Zgłoś
domi.bieber.xdd Yyyy .! 11.07.11, 14:37 No więc tak .... Nie lubię kupować tam rzeczy. Jeszcze nigdy w życiu nie byłam w lumpeksie. Czytając wasze odpowiedzi, niekiedy się zdziwiłam. Jedna dziewczyna napisała, że kocha kupować ciuchy w croppie, housie czy H&M, a tu nagle napisała, że też kupuje w second handzie. Nie rozumiem jak można "lśnić" drogimi ciuchami w wymienionych sklepów, a tu nagle iść sobie na wyprzedaż do lumpa. Oczywiście nie zrozumcie mnie źle. Nie mam nic do ludzi, którzy kupują ciuchu w lumpeksie. Skoro nie mają kasy to pozostaje im lump i według mnie to nic wstydliwego. Gdyby był w moim miasteczku fajny second hand z markowymi ciuchami, może bym do niego weszła, ale niestety w okolicach są okropne szmateksy. ;/ Pozdrawiam .) Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy . 11.07.11, 14:53 Oj skarbie, ty nawet nie zdajesz sobie sprawy ile osób, które spotykam w lumpie, spotykam również w takich sklepach jak House. Na przykład wczoraj kupując japonki w Diverse, zauważyłam (świetnie ubraną) dziewczynę, którą widziałam w lumpie. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwi Re: Yyyy .! 11.07.11, 15:16 zobacz na szafiarki - one łączą ciuchy stare z nowymi, markowe z sh, drogie z tanimi. mnie stać i na ciuchy z lumpexu jak i te z sieciówek. mnie trochę szlag trafia, jak widzę dziewczynę, która ma coś takiego jak ja...ja wolę być oryginalna, niż monotonna jak inne dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.bieberka Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 14.07.11, 21:46 nie ma NIC złego kupywania rzeczy w tych sklepach, czasem można znaleźć coś z h&m, reserved i wiele wiele innych ... nie mam pojęcia czemu ludzie mówią, że kupywanie w lumpkach jest czymś złym Odpowiedz Link Zgłoś
meandyou4ever Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 16.07.11, 17:44 Ja to widze tak, jeżeli ubrania w sklepach z używaną odzieżą ci się podobają i są w dobrym stanie to jak najbardziej tam kupuj ! w takich sklepach nie zawsze ale czasami można znaleźć naprawde coś fajnego i markowego !! Odpowiedz Link Zgłoś
karolinke13 Re: karolinke13 17.07.11, 17:06 ja to nie mam nic przeciwko... nie muwię zeby chodzić ubrana jak nie wiem co i nigdzie indziej nie kupować ale czasami jak jest coś fajnego i nie zniszczonego to jak naj) Odpowiedz Link Zgłoś
miauu_ Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 19.07.11, 17:17 Ja uwielbiam SH Sama tam kupuję ;] Mam chyba 5 (albo więcej) ulubionych SH i już nie mogę doczekać się jesieni, bo będę chodzić do szkoły plastycznej, a obok niej będzie mój ulubiony SH i zmogę do niego chodzić każdy dzień Odpowiedz Link Zgłoś
taylor_ Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 19.07.11, 17:45 Nie kupuję w lumpeksach, bo po pierwsze: u mnie w mieście są tam tak ohydne ciuchy, że o stworzeniu swojego własnego stylu, jak napisałaś, nie ma mowy, po drugie: dla mnie to lekki obciach. To znaczy rozumiem jakby (w moim mieście) były jakieś w miarę ładne ciuchy, to wtedy okej. Może bym coś kupiła, ale tylko to, co naprawdę by mi się spodobało. Ale nic nie ma. Oczywiście, nie naśmiewam się z osób biednych, które tam kupują albo z osób, które mają kasę, ale i tak wolą kupować w ciucholandach. To ich sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
agge Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 21.07.11, 13:06 jeżeli zajde coś naprawde fajnego i w DOBRYM, zajebistym wręcz stanie, to kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
sandrolaxd Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 23.07.11, 21:30 Byłam ostatnio w ciucholandzie, było kilka ciekawych rzeczy, ale większość takich. któryuch bym nie założyła. Musze kiedyś poszperać i czegoś oryginalnego poszukać. Odpowiedz Link Zgłoś