Dodaj do ulubionych

Farbowanie włosów bibułą . ; D

29.06.11, 21:18
Przeczytałam na blogu jednej z kotkowiczek , że można pofarbować włosy bibułą . Planuję tak zrobić , ale przeczytałam , że to się nie zmywa i różne rzeczy . Więc mam do was pytanie ;
Czy próbowałyście to zrobić lub macie taki zamiar ? Jeśli tak to ile wam się trzymało ?
Wypowiadajcie się ; D
Obserwuj wątek
    • sylwek11 Re: Farbowanie włosów bibułą . ; D 29.06.11, 21:19
      Link do bloga tej kotkowiczki :
      kontrapunkt.blogi.kotek.pl/2011/06/farbowanie_wlosow_bibula
    • sylwek11 Re: Farbowanie włosów bibułą . ; D 29.06.11, 21:28
      piszciee ; D
    • sylwek11 Re: Farbowanie włosów bibułą . ; D 29.06.11, 21:37
      Odświeżaam .
    • made_in_italia ; )) 29.06.11, 21:44
      koleżanka ostatnio zrobiła sb pasemko bibułą i zeszło jej po 2 myciach
      • zdalaodnormy mam różowe końcówki. 29.06.11, 21:51
        zrobiłam sobie różowe końcówki dzień po zakończeniu, do tej pory nie zmyło się (mam blond włosy), a myłam już 5 razy głowę :o
      • julcia284 zrobiłam tak ;D 29.06.11, 22:13
        jedna bibuła wogóle nie zafarbowała (brązowa);/ a mam bląd włosy a druga zielona wytrzymała 2 mycia , ogólnie polecam ale jak padał deszcz to mi się ubranie zafarbowało na zielono shock
    • kamzik Re: Farbowanie włosów bibułą . ; D 29.06.11, 21:56
      mam zamiar ;**
      tu masz o tym więcej <3
    • kiwi Re: Farbowanie włosów bibułą . ; D 29.06.11, 22:14
      parę dni temu robiłam sobie na fioletowo jedno pasemko po prawej stronie głowy. wyszły, tylko było takie zmatowiałe. nie było intensywne. dziś robiłam sobie jedno pasemko na niebiesko, a drugie, obok na czerwono. nie wyszło ;c
    • lola2812 Farbowanie włosów bibułą . ; D 29.06.11, 22:26
      Farbowałam i zeszło mi po pierwszym myciu. To strasznie brudzi i ciężko schodzi ze skóry uncertain
    • blondynaa. Re: Farbowanie włosów bibułą . ; D 30.06.11, 15:16
      Ja mam ciemny blond włosów robiłam sobie rózowe pasemka. nie były bardzo itensywne.Wystarczyły mi 2 mycia i zeszło. Polecam ^^wink
      • olusia... Re: Farbowanie włosów bibułą . ; D 30.06.11, 15:29
        Zastanawiam się nad tym....
    • domelciaxdd Re: Farbowanie włosów bibułą . ; D 30.06.11, 15:33
      ja jak bylam mniejsza pofarbowałam sobie krepą całe na różowo i zeszly mi po 4 umyciach, ale pasemka krepa tez sobie robiłam
      • morelka227 Re: Farbowanie włosów bibułą . ; D 30.06.11, 15:40
        No ja właśnie mam zafarbowane bibułą xD I to nie pierwszy raz. Zmywa się, spokojnie, ja nie miałam żadnych problemów. Mój naturalny kolor to ciemny brąz i bibuła zmyła się po 3-4 myciach. Teraz zafarbowałam blond pasemka i widać że po myciu farbowany kolor delikatnie schodzi więc nie powinno byc problemów wink
    • vikk110 Re: Farbowanie włosów bibułą . ; D 30.06.11, 22:51
      . ja farbowałam włosy bibułą we wtorek . dziś jest czwartek wieczór i prawie nic nie widać . ; p zazwyczaj się zmywa po jednym - dwóch myciach .tongue_out
    • cookies_ Tu :) 02.07.11, 10:44
      Jak byłam młodsza w wakacje robiłam różowe pasemka bibułą i szczerze mówiąc jest to dobry sposób. Najlepiej nachyl się nad zlewem weź np. pejs włosów. bibułęnamocz w wodzie i zawiń ten pejs w bibułę i pocieraj smile I powinno byc gotowe smile Trzyma się to różnie, zależy jak często myjesz włosy ale ok. 2 tyg smile
    • agiii_echelon Re: Farbowanie włosów bibułą . ; D 03.07.11, 16:23
      nie robiłam i nie mam zamiaru.. moja koleżanka robi sobie nawet różowe pasemka kredkami bambino.. ; o
    • katsuumi_17 Re: Farbowanie włosów bibułą . ; D 03.07.11, 18:33
      Dawno temu zrobiłam coś takiego i zmyło się po jednym myciu smile
      • zmierzchoomania Re: Farbowanie włosów bibułą . ; D 03.07.11, 19:15
        Nawet wczoraj jeszcz miałam ;d Zrobiłam sobie z koleżankami 5 dni temu czerwoną bibułą i miałam aż do wczoraj, ale tylko dlatego, że myłam włosy od skóry głowy, a te wiszące już nie ;p
        • sandrolaxd Re: Farbowanie włosów bibułą . ; D 03.07.11, 19:36
          Spróbowałam.Zmyło się po jednym myciu, ale efekt niezły .xd
    • anja_ Re: Farbowanie włosów bibułą . ; D 04.07.11, 15:38
      mam zamiar dzisiaj. czytałam, że do 2 myć, a koleżanka mówiła mi, że do 3-4. napewno nie dłużej i na sto pro się zmywa xd
    • pofu Re: 04.07.11, 18:26
      Malowałam 2 lata temu całe na czerwono, i to było w sierpniu. Pamiętam, że trzymało mi się dość długo (jakieś 4 mycia), a później we wrześniu miałam takie jakby "prześwity" i każdy się pytał, czy przypadkiem nie zmienił mi się kolor włosów.

Mam nadzieję, że pomogłam.
      xo,
      pofu.
    • uga0 Re: Farbowanie włosów bibułą . ; D 05.07.11, 10:07
      no jasne kto tego nie próbował .
      pamiętam jak się pasemka robiło : D
      bierzesz pod wode biibułe i na włosy trzesz ( tylko uważaj zeby sie nie ubrudzić , bo może się nie odeprać )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka