Dodaj do ulubionych

Narkotyki itp...

15.07.11, 13:41
Drogie kociaki!Dużo się ostatnio mówi o narkotykach.Wśród gwiazd również panuje podział.Jedni twierdzą,że np.palenie "marychy" pozwala na wyluzowanie się,iż jest fajne.Inni uważają,że to jedynie szkodzi.A co WY o tym myślicie?Może sami palicie?Albo wręcz przeciwnie: w życiu byście tego nie wzięli?
Jeśli było to przepraszam...sciana
Obserwuj wątek
    • gorzata.14 Re: Narkotyki itp... 15.07.11, 13:48
      Nie brałam nigdy narkotyków.
      Moim zdaniem"ćpanie" to pewien sposób ucieczki od problemów. Jak sobie nie może poradzić "wciągnie" trochę i wszystko jest różowe nie ma żadnych problemów i kłopotów. To nie jest dobre wyjście z sytuacji.
      Oczywiście są też ludzie którzy biorą dla przyjemności.
      • klaudia_25 Re: Narkotyki itp... 17.07.11, 11:24
        Nie, nie, nie shock
        Popieram gorzatę!
        To nie jest rozwiązanie problemów! To jest kolejny problem! sciana
    • ilolita Narkotyki, paiperosy i alkohol nie powinny istnieć 17.07.11, 11:49
      • bellacullenx d-_-b 02.08.11, 11:17
        Tak, połowa tu teraz będzie pisać jak to narkotyki, alkohol i papierosy nie powinny istnieć.. i że to jest zło.
        Ja uważam że wszystko jest dla ludzi tylko trzeba mieć granice i własne zasady.
        Ja mówię to z pełną świadomością że jako pełnoletnia osoba, na imprezach itp. będę pić- drinki, te kolorowe i te mocniejsze, piwo etc.
        Jeśli chodzi o narkotyki- marycha- chciałabym spróbować i nie kryje tego, jeśli chodzi o heroine czy kokaine to zdecydowanie jestem przeciwna.. ale tylko dla siebie. Sama wiem czym to może grozić i jak może się skończyć, ale nie osądzam tym samym ludzi biorących- niech robią co chcą.
        Papierosy? Nie kręcą mnie jakoś, ale myślę że kiedyś spróbuje.
        W końcu Sex, drugs & rock'n'roll <3
    • elena98 Re: Narkotyki itp... 18.07.11, 14:53
      NIgdy nie brałam. Uważam, że to głupota. To nie jest przecież dobry sposób na poradzenie sobie z kłopotami.
    • bananka 18.07.11, 15:02
      no, po co to wgl.jest ; P
      • lovegaga13 Re: ♥ 18.07.11, 15:16
        nigdy nie próbowałam i nie mam zamiarushock
    • czarna_. Nie 18.07.11, 15:52
      jestem przeciwna narkotykom. w każdej postaci i bez względu na okoliczności.
    • eziek11 Re: Narkotyki itp... 18.07.11, 16:06
      Oczywiście,że nie ! W życiu bym tego nie wzięła do buzi. Nie jestem samobójcą..
      To totalna głupota i nawet w najgorszych sytuacjach życiowych można się obejść bez narkotyków, a nie jak twierdzą inni - to konieczność. To gotowa śmierć i tyle... sciana sciana Ludzi,którzy biorą są dla mnie skończeni...
      • eziek11 Poprawka xd 18.07.11, 16:07
        Jaka ja jestem głupia.. "Nigdy bym tego nie wzięła do buzi"- sorry, nie pomyślałam co piszę ;p
        • eziek11 chociaż doustnie też chyba można brać... 18.07.11, 16:09
          • eziek11 dobra namieszałam, sorry.. już sama nie wiem. 18.07.11, 16:10
    • mweezy . 18.07.11, 16:09
      Nie wiem czy uzależnianie się od czegoś i psucie sobie zdrowia jest takie fajne, śmiem wątpić. Nie ćpałam, nie ćpam i nie będę ćpać, zbyt wiele do stracenia,a przy tym wyluzować się można na inne sposoby.
    • ann_rock .xd 18.07.11, 16:13
      Raczej bym nie zajarała skręta...
    • lace Re: Narkotyki itp... 18.07.11, 16:34
      Mnie narkotyki są niepotrzebne. Bez nich i tak często zachowuję się jakbym była naćpana wink
    • colorova Wszystko jest dla ludzi mądrych i w .... 24.07.11, 16:39
      Wszystko jest dla ludzi... mądrych i w odpowiedniej dawce!

hm... porównanie narkotyków z marihuaną jest troche ... nie na miejscu.
      Marihuany nie da się przedawkować i cóż liczba zgonów jest chyba nawet zerowa np. ten wskaźnik
      LICZBA ZGONÓW PO ZAŻYCIU NARKOTYKÓW PRZYPADAJĄCA NA ROK:
      Alkohol – 85000
      Przepisane lekarstwa – 18675
      Kofeina – 5800
      Aspiryna/Ibuprofin – 7600
      Kokaina – 2390
      Marihuana – 0 ! shock

narkotyki owszem sa złe dla naszego organizmu ale o marysce wystarczy troche poczytac i znajdzie sie nawet kilka plusów. Niektórzy faktycznie lubia sobie wyluzowac ja niepotrzebuje do tego takich eksperymentów chociaż paliłam fajkę wodną.
      Tak więc napewno narkotyków nie popieram a marycha jest mi całkiem obojętna.
      • k. Re: Wszystko jest dla ludzi mądrych i w .... 24.07.11, 17:05
        Tak, marihuany nie da się przedawkować, tyle że niektórzy ludzie "odprężający się" dłużej, szukają nowych doznań sięgając po "twarde" narkotyki. Poza tym, wszystkie używki są jakoś tam szkodliwe, jedne w mniejszym, drugie w większym stopniu i tak czy siak w przyszłości może się to odbić na zdrowiu. Po co więc próbować? Żeby dobrze się bawić wystarczy grupka zwariowanych ludzi wokół. wink
    • alexis69 Re: Narkotyki itp... 26.07.11, 01:49
      Narkotyki to dno. Mam nadzieję, że tak nisko nie upadnę. tongue_out
    • wiktusss Re: Narkotyki itp... 26.07.11, 12:26
      NIGDY NIE SPRÓBUJĘ.TO MNIE OBRZYDZA
    • mweezy . 26.07.11, 22:49
      Narkotyki to świństwo. Wyluzować się można na całą masę innych sposobów.
    • mysiuniaxpp Re: Narkotyki itp... 31.07.11, 19:52
      moim zdaniem w narkotykach nie ma nic ciekawego. nigdy nie brałam i nie mam zamiaru. wiadomo do wszystkiego ciągnie ale moim zdaniem narkotyki nic szczególnego nie dają ;p
    • s_e_l_e_n_a Re: Narkotyki itp... 01.08.11, 11:55
      Nigdy w życiu nie wziełabym do ręki narkotyku, ja widzę w tym same szkody.
    • ilovevampires16 No co ty ;/ 01.08.11, 22:26
      Ja nie trawię czegoś takiego jak dragi i nie mam zamiaru tego próbować O.o
      • martuskac wręcz przeciwnie. 02.08.11, 09:56
        wdzę, że nie ma tu żadnych chętnych na zajaranie najbezpieczniejszej marihuany ale ja jestem za tym, aby spróbować i to w najbliższym czasie smile Nalezę do osób, które w życiu chcą próbować wszystkiego oczywiście z rozsądkiem, a zajaranie maryśki nie jest groźne i co najważniejsze nie uzależnia.
        • naomi. Re: wręcz przeciwnie. 02.08.11, 10:07
          zgadzam się, raz się żyje i jak koleżanka wspomniała marysia nie uzależnia.
          i czemu miałabym tego nie spróbować? ciekawi mnie to i spróbuje kiedyś.
    • olesia55445 Hmm. tuu 02.08.11, 10:05
      Ja uważam , że alkohol nie powinny zniknąć z półek sklepowych.

Dzięki alkoholowi można się "wyluzować" , odpocząć od problemów, od pracy. Można przy alkoholu świętować, np. narodziny, urodziny...

Marichuana i papierosy to już co innego. Powinni wycofać je .

( nigdy nie próbowałam i nie chcę próbować)
    • olcissia_1998 Nigdy nie wezmę tego świństwa! 02.08.11, 10:14
      uncertain
    • sammy Re: Narkotyki itp... 02.08.11, 10:37
      Nigdy nie brałam narkotyków, choć miałam okazję. Według mnie to w ogóle jest nie potrzebne do życia, no ale cóż niektórzy z mojej szkoły chcą się pochwalić, że są już dorośli i biorą to świństwo regularnie. Ale to nie mój problem. Nie obchodzi mnie czy sobie życie zmarnują, nie będę się wtrącać w ich sprawy. Mam swoje życie a ani swoje.
    • lluizjana15 Re: Narkotyki itp... 02.08.11, 10:56
      Marihuana to nie narkotyk.!!!Jestem za legalizacją,chociaż jakby była legalna to nie byłoby takiej adrenaliny^^,ale cóż...Ja mam zamiar niedługo zapalić,narazie zbieram hajs...Sensi nie jest grożna,nie uzależnia to przeciesz jest konopia ,roślinka,naturalna.
      Ale narkotyków "twardych" bym nie próbowała bo są niebezpiecznee devil...
    • music11 Re: Narkotyki itp... 02.08.11, 11:26
      Hm . Kiedyś paliłam ze znajomymi . ALe to chyba tylko i wyłącznie z nudy . ;P
      Poza tym mam cały ogródech marihuany w ogródku babci O.o Nie wiem skąd sie to tam wzieło ale rośnie dalej XDD
      Nie biorę . Poniewaz można sie uzależnić , a mi zależy na ładnym wyglądzie i zdrowym trybie życia .
      Polecam na spróbowanie .
    • xxxkollorovaxxx Re: Narkotyki itp... 08.08.11, 09:05
      od Marihuany się nie uzależnia.!!!
      Jeszcze nie brałam, ale mam taki zamiar.smile
      Moim zdaniem jest to jakaś ucieczka od problemów.
    • mysiuniaxpp nie skusiłabym się . 29.12.11, 23:41
    • kasia8528 Re: Narkotyki itp... 05.01.12, 19:19
      Nie brałam. I nie mam zamiaru brać.
      Zresztą ja nawet alkoholu nie mogę pić przez moją chorobę. xd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka