16.07.11, 13:57
Cześć Kociaki wink
Chcę zostać modelką, mam do tego predyspozycje. Umiem angielski na poziomie zaawansowanym, uwielbiam poznawać nowych ludzi. Przeczytałam wiele książek i poradników związanych z tą karierą. Jednakże mam jeden problem, mianowicie mojego ojca. On sobie tego nie wyobraża! Chce żebym poszła na studia związane z przedmiotami ścisłymi. Owszem, mam zamiar iść do liceum, mieć maturę, ale również chcę spełniać swoje marzenia. Czytałam, że będąc modelką nadal można się uczyć np. Anja Rubik ukończyła brytyjskie liceum w Paryżu będąc modelką.
Szczerze mówiąc tracę już jakąkolwiek nadzieję i nie wiem co mam robić. confused Wysłać zdjęcia do agencji bez wiedzy rodziców?
Obserwuj wątek
    • ashley148 odświeżam 16.07.11, 14:06
    • ser_w_puszce Re: Modeling. 16.07.11, 14:11
      Po pierwsze, ile masz lat? Jeśli nie jesteś jeszcze pełnoletnia, to i tak cie nie wezmą bez zgody rodziców. Spróbujcie razem we trójkę to przedyskutować. Możesz spróbować wytłumaczyć im, że na pierwszym miejscu i tak będzie szkoła, że nie będziesz podejmować się zleceń, jeśli miałoby to wpłynąć na twoją naukę. A powiem ci, że wykształcona modelka, to nawet lepiej niż jakaś niedouczona. A i nie wiadomo, czy faktycznie dostawałabyś jakieś zlecenia. Najlepiej poproś rodziców, by dali ci tak ze miesiąc na próbe, czy ci się spodoba i czy dasz radę połączyć to ze szkoła... Niewiadomo czy wogóe nie przestanie ci się to podobać. Może się okazać, że jednak nie jest to takie fajne jak sie wydaje. A fach w ręku lepiej mieć. W końcu modeling to nie zawód na całe zycie... Daj znac jak cos wykombinujesz! Pozdrowionka!wink
    • vienna Re: Modeling. 16.07.11, 14:13
      porozmawiaj z rodzicami raz jeszcze . powiedz , że nie chcesz robić niczego złego tylko spełnić swoje marzenia ! podłóż tacie którąś z twoich książek o modelingu . niech przejrzy , zastanowi się i wypowie . a co z mamą ? czy mogłaby Ci pomóc w przekonaniu taty ? jeśli Twoje starania nic nie dają , a tata jest nieugięty - odpuść . na razie .. za kilka miesięcy może się zgodzi . on chce dla Ciebie jak najlepiej . idąc drogą , którą on Ci proponuje ( studia ścisłe , inna praca ) także możesz np. brać udział w pokazach . pamiętaj jednak , że wiele dziewcząt w Twoim wieku ma to samo marzenie - zostać modelką . konkurencja jest ogromna , presja otoczenia w tym zawodzie też . zastanów się , czy chcesz się w to wciągnąć i o to walczyć . nie musisz zostawać modelką . piękna pani doktor , czy archeolog ( czy kimkolwiek będziesz ; ) ) przyciągnie uwagę większej ilości osób niż jedna z wielu tysięcy modelek . powodzenia ! : )
    • kociaq Re: Modeling. 16.07.11, 15:10
      Nie musisz słuchać się rodziców. big_grin
      Masz robić to co będzie ci się podobać, a nie przez całe życie żałować i użalać się nad sobą.
      Tylko pamiętaj, że modelka musi mieć nie mniej niż 175 wzrostu. smirk