Dodaj do ulubionych

Norwegia!!!

23.07.11, 13:59
Nie wiem czy słyszeliście o katastrofie w Norwegi, która miała miejsce wczoraj na wyspie Utoya. Terrorysta którym był prawdopodobnie Anders Behring Breivik podłożył bombę w stolicy kraju. Z ostatnich doniesień wynika, że zginęło 91 osób. Kraj jest w żałobie a wyrazy współczucia za pomocą Twittera przekazał osobiście Barack Obama.., który napisał "“I wanted to personally extend my condolences to the people of Norway.” (Chciałem osobiście przekazać wyrazy współczucia dla mieszkańców Norwegi).
Polacy mieszkający na miejscu pomagają jak mogą, oddając także krew w specjalnych punktach.

To smutne, że nadal są osoby, których nie obchodzi życie innych, niewinnych ludzi.
Obserwuj wątek
    • nessy96 Re: Norwegia!!! 23.07.11, 14:11
      to smutne. Oczywiście że o tym słyszałam. Współczuje Norwegii..
    • lace Re: Norwegia!!! 23.07.11, 14:24
      Nie wiedziałam... To okropne. Dobrze, że są tam jacyś ludzie, którzy chcą pomóc.
    • katsuumi_17 Re: Norwegia!!! 23.07.11, 14:49
      Masakra... słyszałam o tym, straszne...
      • thedulcemonisia Re: Norwegia!!! 23.07.11, 15:37
        też tak uważam....nie wiem tylko po co komuś zależało na zabiciu tylu ludzi...?
    • anulka Re: Norwegia!!! 23.07.11, 16:33
      tak słyszałam
      • ziuuta Re: Norwegia!!! 23.07.11, 16:50
        Tak słyszałam o tym. To straszna tragedia, zginęło tyle niewinnych ludzi. Każdy miał swoje marzenia, plany, które w jednej chwili ktoś zniszczył. Breivik, jak czytałam, zakupił w maju 6 ton nawozu, które miały posłużyć do bomby. Działał również podobnie jak Timothy McVeigh, w 1995 roku dokonał zamachu na budynki federalne w Oklahoma City. Jestem pewna na 100%, że nie działał sam. Na onecie można przeczytać notatkę o prawdopodbnym wyglądzie drugiego zamachowca.
        Breivik w fałszywym stroju policjanta najpierw poprosił, żeby podeszli bliżej a potem ich powystrzelał sad. Przypomina mi się scena z Mrocznego Rycerza, kiedy Joker - psychopata - strzelał również w stroju policjanta, który w makijażu bez zauważenia przedostał się do centrum miasta.
        Niestety, przyszli zamachowcy i psychopaci żyją wśród nas. Sama do dziś nie wierzę, że na ławce w 4-5 klasie zauważyłam narysowany znak III Rzeszy i podpis: Hitler rządzi uncertain
        Mam nadzieję, że szybko zatrzymają drugiego a może i więcej zamachowców. uncertain
        Współczuję rodzinom ofiar [*].
    • gorzata.14 Re: Norwegia!!! 23.07.11, 17:03
      Usłyszałam o tym dzisiaj rano. To straszne.
    • izuunia55 Re: Norwegia!!! 23.07.11, 17:07
      To okropne do czego zdolni są niektórzy ludzie.
    • trufla Re: Norwegia!!! 23.07.11, 17:47
      Okropność. Ekstremista-debil...
      • thedulcemonisia Re: Norwegia!!! 23.07.11, 19:19
        ciekawe ile jeszcze dzisiaj usłyszymy informacji o tym że ktoś nie żyje........
        • noruwei Re: Norwegia!!! 23.07.11, 19:31

jak dla mnie te dwadzieścia jeden lat więzienia to zdecydowanie za mało w stosunku do tego co zrobił.
          • thedulcemonisia Re: Norwegia!!! 23.07.11, 19:35
            też tak uważam...zdecydowanie należy mu się (i jego ewentualnym wspólnikom) kara dożywocia bez możliwości wyjścia lub kara śmierci...zresztą dla mnie całe to prawo jest bez sensu..za śmierć powinno sie karać śmiercią..od razu liczba tego rodzaju przestępstw by zmalała sadangry
            • noruwei Re: Norwegia!!! 23.07.11, 19:40
              thedulcemonisia napisał(a):

> też tak uważam...zdecydowanie należy mu się (i jego ewentualnym wspólnikom) kar
              > a dożywocia bez możliwości wyjścia lub kara śmierci...zresztą dla mnie całe to
              > prawo jest bez sensu..za śmierć powinno sie karać śmiercią..od razu liczba tego
              > rodzaju przestępstw by zmalała sadangry
              no niestety, ale kodeks prawa w Norwegii nie przewiduje ani dożywocia, ani kary śmierci.
              plus, według mnie, napastnik mógł działać sam. pozostawił samochód z bombą - podpalenie lontu bomby trwa bardzo krótko, po czym pokonał te kilkadziesiąt kilometrów na wyspę. - Utoya jest bardzo małą wyspą i myślę, że tu jednak mógł działać sam.
              + żaden kraj nie zasługuje na coś takiego.
    • coldprincess Re: Norwegia!!! 23.07.11, 19:36
      To okropne, że ktoś zrobił coś takiego i nie zaprzątał sobie głowy wyrzutami sumienia. Przecież tam poginęli ludzie! Odebrał życia tylu niewinnym osobom! Powinien za takie coś dostać karę śmierci. Nie ma usprawiedliwienia dla takiego zachowania...
      • thedulcemonisia coldprincess 23.07.11, 19:39
        zgadzam się z tobą w 100 % piwo
      • kaate w norwegii nie ma nawet kary śmierci, maxymalna 23.07.11, 19:43
        ilość to 25 lat pozbawienia wolności...
    • kaate przeczytaj.. 23.07.11, 19:42
      moja koleżanka, własnie wyjechała tam na wakacje. jej brat mieszkał tam na stałe już i pracował w jednym z wysadzonych budynków. miał szczęście wyszedł pare godzin przed wybuchem, był w budynku obok. to straszne! jak można... nie rozumiem tego.. a co gdyby był w tym budynku do końca.. wolę nie myśleć! współczuję rodzinom zmarłych, i rodzicom tych zmarłych dzieci z obozu.. sad(sad
      • thedulcemonisia Re: przeczytaj.. 23.07.11, 19:50
        nie wyobrażam sobie cudem uniknąć śmierci.....to musi być masakryczne..cały czas myśleć..przeżyłem cudem sad
        • kaate przeczytaj 23.07.11, 19:57
          jego cała rodzina jest w szoku, zresztą nie dziwię się.
          patrzeć, na to zza ulicy jak okna wypadają, ludzie płoną.. to musiałobyć straszne, nawet nie chcę tego sobie wyobrażać.. sad
    • szatynka A teraz najgorsza prawda: 23.07.11, 20:01
      https://mainhg.demotywatory.pl/uploads/201107/1310757537_by_szara11_500.jpg

I w tej grupie 91 osób zapewne znajdowały się:

- mamusie
      - tatuśkowie
      - dziadkowie
      - babcie
      - córki
      - synowie
      - bracia
      - siostry
      - wujkowie
      - ciotki

itd...

Nie mogę pojąć tego jak ogromny ból społeczeństwu może sprawić jeden, zbyt naszpikowany złymi pobudkami człowiek - ba - żeby to był człowiek... To miano zdecydowanie mu się nie należy.
      • thedulcemonisia LUBIE TO.. 23.07.11, 20:04
        o ile można tak powiedzieć sad
        • kaate wejdz 23.07.11, 20:09
          widząc, tego człowieka.. weszłam na jego facebooka..
          jak go zobaczyłam to myślałam że uduszę tą bezduszną ŚWINIĘ!
          • thedulcemonisia Re: wejdz 23.07.11, 20:16
            nawet nie wiedziałam, że ma fejsa......i ten spokojny RYJ na zdjęciu......gdybym go spotkała i miała łyżeczke.....
            • thedulcemonisia Re: wejdz 23.07.11, 20:17
              !!!!
              • kaate Re: wejdz 23.07.11, 20:20
                rozumiem cię.
              • malowana505 Re: wejdz 23.07.11, 20:26
                To potworne! Nie mogę nawet sobie wyobrazić ogromu bólu po stracie najbliższych. Np. mój brat=serce Nie wyobrażam sobie życia bez niego, A tam ludzie stracili wszystko-matki,ojców,braci i siostry... crycrycrycrycrycrycryshockA te dzieci,przecież to moglibyśmy być my.shock To straszne! OGROMNE WYRAZY WSPÓŁCZUCIA DLA NORWEGII,A W SZCZEGÓLNOŚCI DLA RODZIN ZAMORDOWANYCH!crycrycrycrysadcrying
                • kaate Re: wejdz 23.07.11, 20:32
                  na tym obozie były dzieci w wieku 14-18 lat! boże.. sad((
                  • thedulcemonisia Re: wejdz 23.07.11, 20:37
                    cały czas wracam myslami do tego co sie stało.....
                    • kaate Re: wejdz 23.07.11, 20:45
                      ja tak samo.
                      cały czas, widzę te uciekające dzieci.
                      które topią się w wodzie uciekając od śmierci..
                      nie mogę. sad sadcrycrying
    • ilolita Szkoda ... 23.07.11, 20:56
    • sandrolaxd Re: Norwegia!!! 23.07.11, 21:17
      Słyszałam o tym, masakra. Ludzie są dziwni naprawdę i jeszcze zabijać niewinnych ? No ja nie wiem.
    • redhead Re: Norwegia!!! 23.07.11, 22:09
      Ten facet musi być naprawdę inteligenty. Sam skonstruował bombę, wymyślił, jak ją podłożyć. I jeszcze ta masakra na wyspie. Wszechstronnie uzdolniony człowiek. Może to dziwne, ale podoba mi jego determinacja. W pewnym sensie go podziwiam, a w pewnym potępiam...
      • szatynka Haha. Proszę przeczytaj to Redhead: 24.07.11, 22:52
        ''Sam skonstruował bombę'' - nie jest to człowiek inteligentny, lecz sprytny, cwany. Danego fachu można nauczyć się żmudną pracą. Inteligentnymi osobami można nazwać istoty zajmujące się sprawami uzbrojeń czy konstruowaniem np.bomb, lecz kiedy ich postać nie wkracza w inne granice niż te typowo naukowe... To są inteligentni ludzie - zajmujący się pogromem ludzkich żyć, a niewykorzystujący tego ze względu na mądrość jaką jest zrozumienie wartości ludzkiego życia. Tak, więc zastanów się zanim coś napiszesz bo naprawdę ubolewam nad takimi parszywie sztucznymi stwierdzeniami. Chcesz umrzeć, by Twego zabójcę świat mógł nazwać ''inteligentnym''? Proszę Cię bardzo. Osoba, która nie szanuje swego życia jest równie warta książce, która nigdy nie została przeczytana.

Determinacja czy ludobójstwo? Przytłacza mnie Twoja ''inteligencja'' droga redhead, doprawdy. O ironio, że są ludzie podziwiający takiego... on zabijał dzieci! D Z I E C I.
        Nie wiedziałam, że takie rzeczy trzeba rozkładać na czynniki pierwsze. Ile masz lat, 3? Podziwiasz go? Idź go ucałować, postaw mu pomnik itd. ludzi na wojnie też się podziwia, lecz oni chronią przed takimi jak tamten, a nie są nim... Nie odróżniasz tych dwóch sfer? Tak mi przykro. Idź na rozmowę z rodzicami i pochwal się poglądem.

Btw. wyszkolony żołnierz jest w stanie zabić 100 osób w bardzo krótkim czasie, więc nie wiem skąd u Ciebie to ''łał'' - jest to chyba wyłącznie skutek tego, że zło Cię fascynuje - a to nie jest fakt, którym warto się chwalić na prawo i lewo.

Zero rozsądku i się dziwić, że takie zdanie mają ludzie dorośli o młodzieży.

Wstyd.

Pozdrawiam bardzo serdecznie redhead, która mam nadzieję zmieni swoje poglądy.
    • diamond_girl12 Re: Norwegia!!! 23.07.11, 23:15
      To bardzo przykre ...

Echh, nie rozumiem, jak człowiek może być tak okrutny i bezlitosny...
      • diamond_girl12 redhead 23.07.11, 23:17
        Masz trochę racji. To niesamowite, że człowiek mógł wymyślić i zrobić coś takiego. Niesamowite i jednocześnie przerażające.
        • thedulcemonisia Re: redhead 24.07.11, 12:16
          nie wiem co w tym fascynującego, fascynujące jest wtedy gdy nikt na tym nie ucierpi, albo podejmuje ryzyko na własną odpowiedzialność a nie rozporządza życiem innych jak mu sie podoba..
    • pauu26 Re: Norwegia!!! 24.07.11, 22:59
      chory człowiek.
      • wiki3113 redhead 25.07.11, 18:53
        Ależ to fascynujące,93 osoby nie żyją.Jestem bardzo ciekawa czy podziwiałabyś go gdyby zabił ci kogoś z rodziny.Nie?No to sobie pomyśl,że ci ludzie,którzy tam zginęli mieli rodzinę,rodzinę,która jest w rozpaczy,a ty go podziwiasz.
        • wiki3113 Re: redhead 25.07.11, 18:55
          A tak po za tym uważam,że to straszne tym bardziej,że maksymalna kara dla niego to 21 lat!Moim zdaniem przydałoby się przywrócić karę śmierci.
    • miley138 Re: Norwegia!!! 26.07.11, 01:13
      Przykro mi sad
      Popieram Cię.
    • wampire13 Re: Norwegia!!! 27.07.11, 13:14
      Wstrząsneło mną to, jak usłyszałam to w wiadomościach. Jak można być takim okrutnym człowiekiem. Jak można coś takiego zrobić. To mi się w głowie nie mieści. Dlaczego świat jest taki zły?
      Jak można kosztem niewinnych ludzi spełniać swoje glupie zachcianki?!
      • you_ Re: Norwegia!!! 27.07.11, 17:24
        To takie przykre . Przez głupotę JEDNEGO człowieka , ktoś może stracić mamę , tatę ... a to smutne , bo życie ma się tylko jedno : (
    • anja_ Re: Norwegia!!! 27.07.11, 21:16
      widziałam na tvn24 jakiegoś kolesia, który przeżył. to musiało być straszne.
    • fanclubdemi Zabił 60-parę dzieci.Na wyspie odbywał się obóz... 12.08.11, 21:30
    • olcissia_1998 W dodatku ten zamachowiec... 12.08.11, 21:36
      ... dostał ekskluzywną celę w więzieniu! To nie sprawiedliwe uncertain On zawinił, a dostaje najlepsze, a co z ofiarami, które straciły domy? Nie sprawiedliwe... ten świat spada na psy...uroki XXI wieku uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka