Dodaj do ulubionych

Wasze zwierzęta ;D

02.08.11, 17:46
Chciałabym się Was zapytać o wasze zwierzątko ^^
Macie jakieś? Jeżeli tak, to opiszcie je. Napiszcie jak wyglądają, jak się zachowują.
A jeśli ktoś nie ma, to może chciałby mieć?

Ja aktualnie nie mam. Chciałabym mieć psa, jednak mój tata i babcia, z którą mieszkamy, nie są zadowoleni z tego pomysłu ;/ Bardzo podoba mi się beagle ;D Ten piesek jest słodki, ale słyszałam, że to rzadka rasa w Polsce. Moją uwagę przykuł też buldog angielski wink

Gdyby komuś coś się nie podobało...wiadomo co trzeba zrobić.
Przyznam się bez bicia, nie sprawdzałam czy jest taki wątek wink
Obserwuj wątek
    • jb.0la Hmm... A bart się liczy? :p 02.08.11, 17:50
      • jb.0la brat*, no. Zachowanie-dziwne. Brąz włosy, niski. 02.08.11, 17:50
      • olciaa33 Re: Hmm... A bart się liczy? :p 05.08.11, 13:20
        Hm, chyba tak big_grin
        Też chciałam o to spytać, ale mnie wyprzedziłaś tongue_out
    • izuunia55 Re: Wasze zwierzęta ;D 02.08.11, 17:51
      Mam suczkęsmile Ma około 6 miesięcy, nazywa się Czemkasmile Jest cała biała, ma brązowe oczy i jest bardzo malutkasmile Słodziak z niejbig_grin
      • olenka. Mmm... królik ;D 02.08.11, 21:20
        Mam królika miniaturkę. Nazywa się Lusia<Lusi, Lusinda>. Jest biało-szara. Lubi lizać wszystkie napotkane rzeczy<szczególnie ludzkie ciało ;P>. Kocham ją, jest niesamowita. serce
        • martuskac kocica. 02.08.11, 21:43
          Mam kotkę - Pusię. 4 lata, gruba i milusińska tongue_out
          fajny zwierzak.
      • anothergirl Uwielbiam zwierzątka : * 03.08.11, 20:56
        Mam Goldena , kolor biszkoptowy , jest strasznie ruchliwy i niegrzeczny : D Nazywa się Gibek - na cześć tych lodów , bo oboje je uwielbiamy : D Mam jeszcze parkę kanarków , samiec żółty , a samiczka pomarańczowo różowa no i wielkie akwarium z rybkami różnego rodzaju : D No , ale kota nie chce mieć , mam fobię z dzieciństwa - jak widzę kota to uciekam z piskiem : D
      • natka199997 Re: Wasze zwierzęta ;D 04.08.11, 16:21
        Ja mam psa Demona- jest czarny i ma brązowe łapki oraz Nelę- jest brązowa, często szczeka na kota który się do nas przybłąkał
    • kamila_1355 mam 4. ;d 02.08.11, 22:04
      2 pieski-Bierkę i Lenę. xd
      kota Zolę
      chomika Tolka Antoniego Dżungarskiego. ;d
    • kociara24 Re: Wasze zwierzęta ;D 02.08.11, 22:48
      Mam 4-letniego kota imieniem Cosmo. To dachowiec. Szary w czarne cętki i pas na kręgosłupie, ma biały brzuszek, brodę, szyję i stopy. Typowy leń. Może rano przyjść najeść się i leżeć godzinami. Uwielbia kiedy się go głaszcze.
      Można powiedzieć mam jeszcze 5 kotów. Jeden został przez moją rodzinę uratowany zimą jak był kociakiem, dokarmialiśmy go. Teraz cały czas chodzi po naszym ogrodzie łasi się. Cztery pozostałe to oficjalnie koty sąsiadów (kotka i 3 młode), ale oni karmią ich tylko mlekiem, a małe miały ropę i czerwoną trzecią powiekę. Karmiliśmy, przecierałyśmy oczy i teraz tryskają energią. Jak skończę studia chcę mieć kota ze schroniska
    • horselife. Re: Wasze zwierzęta ;D 02.08.11, 22:55
      więc ja mam od 2 lat swojego konia, który ma na imię Chaber i ma 6 lat serce serce serce
      mam też psa rasy golden retriver, jest to suczka i ma na imię Majka serce serce serce
      • bunny4 Re: Wasze zwierzęta ;D 08.08.11, 14:59
        3 letniego psa . Benia . ; ))serce
    • klaudiau11 ; d 02.08.11, 23:07
      no więc tak .
      Mam dwa psy, Killer i Junior, kundelki big_grin . rodzeństwo, oby dwa mają ok. 9 lat wink pocieszne dwa pieski big_grin

4 koszatniczki, dwie samiczki - Sissi i Diddi i dwa samce - Toi-Toi (XDD) i Smigol . Sissi i TT mają około 1 do 3 lat , Smigol ma 6 miesięcy a Diddi 2,5 miesiąca . Małe koszatniczki są rozkoszne *.*

Kot, Edek, ma jakieś 2-3 lata, cały czarny, ale jak narazie to mi pecha nie przyniósł

i oprócz tego jakiś tuzin rybek w akwarium big_grin
    • just...me Re: Wasze zwierzęta ;D 03.08.11, 14:50
      Mam chomika, nazywa się Leszek. I yorka, Sonia. smile
    • stranger17 Re: Wasze zwierzęta ;D 03.08.11, 15:28
      Mam psa i 6 kotów <3
      Pies - Paker .. Ma 10, czy 11 lat, rasa owczarek niemiecki. Jest już stary, nie bawi się już. Tylko śpi. jak był młodszy to ciągle dziurawił mi wszystkie piłki.

KOTY:
      Najstarszy to Kiler. Ma 7 lat, dachowiec, kolor bury. Jak był mały to czaił się na mnie za rogiem i skakał na mnie z pazurami. Tylko na mnie. Teraz rzadko co jest w domu, czas spędza na dworze. 2 lata temu przyprowadził do nas czarno-białą kotkę Tosię. Jest słodka i śliczna. Wygląda jak żywa figurka. Rok temu w maju urodziła trzy koty - Mariolkę, Matyldę i Mudżyna. Niestety Mudżyn we wrześniu tamtego roku został potrącony przez samochód i nie żyje [*]. Był takim słodkim idiotą. Lubił jak się go dręczyło.
      Mariolka jest czarno-biała. Nazwałam ją Mariolka, gdyż jest zwariowana. Urodziła w maju tego roku dwa koty. Jeden nie przeżył. Mary jest cała czarna, spokojna.
      Matylda (spokojna od urodzenia, jak była mała nigdy się nie bawiła) również urodziła w maju, Tusię, której już nie mamy, bo oddaliśmy.
      A i Tosia urodziła znowu (też w maju). Jolka - imię po mojej wychowawczyni, gdyż jak Jolka miauczy to skrzeczy, a moja wychowawczyni skrzeczy kiedy mówi xD

Kto przeczyta to mistrz kiss
      • fangtasia x__x 03.08.11, 20:27
        Przeczytałamserce jestem miszczu !
        pies : Sonia ma ok 8 lat ale bawi się ze mną jak szczeniaczek serce kochany piesek mój , zawsze ze mną śpi big_grin Ma ciekawą sierść . na dole włosa jest białe a na górze czarne xD
        3 koty : Kota przychodziła do nas aby się najeść od psa . potem okociła się na naszym podwórku no to już została.W czerwcu urodziła 2 kociątka . nie jestem pewna do płci więc swą się Kicia i Micia , Kota to biało czarny kot , tak samo jak Micia a Kicia jest w 100% czarnym kotkiem smile
        Mam jeszcze rybkę ale on nie ma imienia wink
      • czarna_. Re: Wasze zwierzęta ;D 04.08.11, 17:17
        też przeczytałam big_grin
        szkoda tego Mudżyna, przecież idioci też są potrzebni xd
        no a Mariolka to pewnie od tej Mariolki Krejzolki z kabaretu? wink
      • misspw19 Re: Wasze zwierzęta ;D 04.08.11, 19:59
        Ja mam kotka . Ma 3,5 miesięcy .Nie ma jeszcze imienia. Jest dachowcem . wink Jest prawie cały czarny, ma z przodu białe skarpetki ,a z tyłu takie białe jakby podkolanówki . I na pyszczku ma jeszcze trochę białego . wink Jest to moje 1 zwierzątko . Problemem było to że tata nie pozwalał na kota. Ale postanowiłam z mamą ,że weźmiemy kota,ponieważ mojej babci okociła się kotka. Nie pytaliśmy taty. A teraz mój tata uwielbia go . Ja zawsze kochałam Koty,od dzieciństwa. : )
        Przepraszam,że prawie każdym zdaniu jest ,,kotka'' smile
        Pozdrawiam . smile smile smile
    • robpattinson mam pekińczyka mini maleńskie zoo 03.08.11, 20:36
      • dominikax3 ;) 03.08.11, 20:50
        mam suczkę o imieniu Mila, ma 7 lat, jest mieszańcem, kolor jasny brąz, jest dość duża, ma brązowe oczy, długi ogon, uszy przeważnie na baczność, uwielbia się bawi i ogólnie jest bardzo ruchliwa pomimo swojego wieku, uwielbia spać ze mną w łóżku i zajmuje dużo miejsca- KOCHAM JĄ serce
        • estrellaa Re: ;) 03.08.11, 20:57
          mam dwie siostry , wystarczy . : D
      • misspw19 Re: mam pekińczyka mini maleńskie zoo 04.08.11, 20:03
        i jeszcze zapomniałam ..wink
        ?Uwielbia się bawić myszkami,wchodzić na meble itp . Zmorą jest to że mój kot jest inny . Muszę z nim wychodzić na dwór co najmniej 3 razy dziennie . ;D Jak z psem. wink
        Po 22 dostaje głupawki,gryzie,biega po mieszkaniu. itp .
        Kocham Go . serceserceserceserceserceserceserce
        Nie mogłabym teraz bez niego żyć . serceserceserceserce
    • taka.jedna. Re: Wasze zwierzęta ;D 03.08.11, 21:05
      moje rodzeństwo smile pozostawię bez opisu xd
    • zozolkax3 Re: Wasze zwierzęta ;D 04.08.11, 15:40
      tak ja mam pieska smile jest bardzo słodki, ale jest straszny rozrabiak big_grin. podbiera mi kapcie i majtki big_grin ale kocham go < 3 . jego zdjecie ; tinyurl.com/news9920
      • buniaczek541 Re: Wasze zwierzęta ;D 04.08.11, 15:44
        nie mam zwierzątka !
    • plotkaragirl Re: Wasze zwierzęta ;D 04.08.11, 15:47
      Ja mam pieska.Ukachanego mieszańca.Jest taki cudowny smile.
    • anonimowa.laska Beagle 04.08.11, 15:53
      Miałam psiaka rasy beagle. To bardzo popularna rasa, nie wiem kto ci nagadał, że są rzadkie w Polsce. Naprawdę, spotyka się je często. Beagle nie może sam zostawać w domu na dłużej- pogryzie buty, gazety, podrapie drzwi itd. Mój pies NAUCZYŁ SIĘ OTWIERAĆ SZAFĘ PRZESUWANĄ, więc nic się przed nim nie ukrywało. W ogrodzie kopał dziury i nie mógł się nauczyć chodzić na smyczy. Pod sklepem wyplątał się z szelek i ogólnie było ciężko.
      Rok temu oddaliśmy go znajomym na wsi, którzy dostarczają mu dużo większą ilość ruchu(czytaj: wraca do domu tylko na noc)
      Miałam chomiki, rybki i teraz staram się o szynszylę.
    • gwiazdofan . 04.08.11, 15:55
      Dziś kupiłem małego szczeniaczka golden retriver:]
    • fanclubdemi Re: Wasze zwierzęta ;D 04.08.11, 15:55
      Ja mam psa rasy pekińczyk, o imieniu Tutek. Mam także kotkę rasy pers, o imieniu Lady (czyt. Lejdi). Wcale się nie gryzą, ani nie są wrogami, jak to mówią słynne plotki wink . Kocham ich!!! ♥♥♥♥ serceserceserceserce
    • quadesha Re: Suczka :) Która robi niesamowite rzeczy jak ch 04.08.11, 15:56
      Piesek big_grin Mam sunie smile Ma 1,5 roku. Jest kochana. Chodź jest już dorosła to ciągle chce się bawić. No i kocha wszystkie psy haha a one ją. I nie obchodzi ją czy to suczka czy pies. I inne psy ją lubią smile Nawet ma kolegę napisze tak jak się mówi haskiego. Ale on jest dla niej delikatny. I w ogóle jak chce iść na spacer to dziwne rzeczy wyprawia. Np. jak leże na łóżku kładzie się na mnie i lize
    • kotek.bieberka Re: Wasze zwierzęta ;D 04.08.11, 15:58
      Ja mam psa, suczkę Sarę. Cóż nie reaguje na swoje imie, jest kochanym zwierzakiem, cudownie ze mną śpi, uwielbia sie bawić, i jest rasą shih - tzu.

+ jej zdjęcie jest w moim profilu. : )
    • unatainable Re: Wasze zwierzęta ;D 04.08.11, 16:00
      Mam psa i kotke . Moja kotka ma 1,5 roku i nazywa się milka . Bardzo lubi się bawić i jest spokojna , a mój pies ma 7 lat i nazywa się Max . Jest to mieszaniec . serce . Będę miała również psa syberian husky ale jeszcze nie wiem kiedy ;Pp . Ogólnie to baardzooo lubie zwierzęta ^.^ smile
      • miley138 Re: Wasze zwierzęta ;D 04.08.11, 16:05
        Mam kota - Tygrys się nazywa i psa - Sarę smile
        Pies jest zaj*bisty, gdy tylko ktos mnie uderzy lub choćby dotknie to szczeka ;DD
        A jak sie cieszy jak mnie zobaczy smile
        Taki pies to skarb ^^
    • smileyy776 Re: Wasze zwierzęta ;D 04.08.11, 16:04
      Pinczerek miniaturowy.Suczka wabi się Gwiazdka.Ma 4 lata.Jest bardzo kochana!Taka czujna.Tylko troszkę za dużo szczeka.Jest mała i mogę z nią spać i czuć się bezpiecznie.Ciągle jest głodna i ciągle by chciała jeść.Lubi spać na rodziców łóżku albo na innych miękkich rzeczach.Nie da się porwać pomimo,że jest mała.Nie lubi obcych zawsze na nich warczy i szczeka... ; ) Ogólnie to bardzo ją kocham.Aaa i nie miała jeszcze dzieci,bo ja nie chce ; D
      • milk.a Mały Potwór 04.08.11, 16:11
        Bardzo uwielbiam chomiki, miałam ich aż 3. Niestety mam tak lekkomyślne siostry, że za każdym razem jak miałam to zwierzątko one je zabijały, a to raz nadepnęły stopą lub z dużej wysokości puściły na podłogę.
        Kocham chomiczki za ich piękne, czarne, lśniące oczka.serce
    • sloowlove Re: Wasze zwierzęta ;D 04.08.11, 16:08
      Sznaucerek miniaturka <3
      Jest czarniutka i piękna ! <3
      Polecam tą rasę !
      Zachowują się jak małe chodzące ludziki ; D
    • zmierzchowka Re: Wasze zwierzęta ;D 04.08.11, 16:11
      Ja mam kota perskiego, ktory sie zwie paliKOT. Jest gruby o kolorze mlecznej czekolady najbardziej lubi drapac kanapy ale i tak go kocham <33 chcialabym miec jeszcze jakas jaszczurke z asutrali ale na razie chyba mi rodzice nie pozwola ale to taka jasczurke ktora by z latwosci zapic psa albo sasiada.
    • foolme ^.^ 04.08.11, 16:13
      Mam psa. ;]
      Pekińczyk, taki słodki. serce
      To sunia, nazywa się Sonia.
      Zachowuje się normalnie, czasami spokojna, a czasami... waleczna. big_grin Bardzo strzeże domu! Jak tylko usłyszy gdzieś jakieś szmery to szczeka, a jak jest na balkonie i widzi coś podejrzanego (lub kogoś) to też szczeka! ;P
    • afera101 Afera 04.08.11, 16:16
      Jestem w posiadaniu kotki , ma na imię Afera i jest caała czarna smile
      Ma żółte oczka , ostre ząbki i również ostre pazurki smile
      To Afera : https://www.kotek.pl/kotek/0,103534,7289732.html?user=afera101&photoId=413709
    • xjuustysx mam 4 koty :) 04.08.11, 16:20
      hmm...ja mam 2 koty smile wszystko znajdy, mój pierwszy kot zabrany z ziałek, kotka - znaleziona na wsi, miała iśc na utopienie ;/ a pozostała 2 to bracia, znalezieni bez matki, miały zaledwie 1 miesiąc smile gdybym miała je po kolei opisywać to bym do wieczora nie skończyła. Super wątek !
      • xjuustysx Re: mam 4 koty :) 04.08.11, 16:20
        na początku powinno być 4 smile coś mi się źle kliknęło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka