Dodaj do ulubionych

włosy- chętnie pomogę

04.08.11, 16:34
Macie problemy z włosami ?
Chętnie pomogę, mam już włosy do pasa i wypróbowałam chyba już wszystkie szampony, odżywki i sposoby więc chętnie podziele się doświadczeniem,. wink)
Obserwuj wątek
    • cotton.caandyy. Re: włosy- chętnie pomogę 04.08.11, 17:14
      jaki najlepszy szampon przeciw przetłuszczaniu się włosów?
      • euphoria.. cotton.caandyy 05.08.11, 15:38
        cotton.caandyy. napisał(a):

> jaki najlepszy szampon przeciw przetłuszczaniu się włosów?

panteene lekki jak woda moim zdaniem jest genialny, a jeśli masz mocno przetłuszczające włosy to myj codziennie wiem że to uciążliwe , a jeśli masz mocno zniszczone to może być przyczyna przetłuszczania więc dobre odżywki tutaj zalecam ale tylko na końcówki nigdy na skóre głowy !
        • aleksandra.x12 Re: cotton.caandyy 05.08.11, 20:24
          Mam 13 lat i strasznie przetłuszczają mi się włosy co polecasz. ?kwiat
    • estera102 Re: włosy- chętnie pomogę 04.08.11, 17:19
      przeciw przetłuszczaniu najlepiej taki szampon dla bobasów , to powszechnie wiadomo
    • mary_ Re: włosy- chętnie pomogę 04.08.11, 17:27
      Znasz może jakieś dobre, sprawdzone środki, aby włosy szybciej rosły?
      • paulainka13574 Re: włosy- chętnie pomogę 04.08.11, 17:36
        przyłoczam się do pytania mary_wink
        • milejdi Re: włosy- chętnie pomogę 04.08.11, 21:45
          Ja od siebie dodam produkty z czarną rzepą, np. taką odżywkę z Joanny(ok 8 zł) bądź Seboradin(ok 20 zł).
      • zakochanie . 04.08.11, 18:36
        aby włosy szybciej rosły najlepiej zadbać o odpowiednią dietę i suplementy. na szybki wzrost warto jeść orzechy, na zdrowy wygląd ryby, białko, picie codziennie ok 8 szklanek wody. możecie zaopatrzyć się w skrzyp w tabletkach, np. skrzypowita. pamiętajcie o szczotkowaniu, zwłaszcza przed myciem, to nie będą wypadać i się plątać. nie wolno szarpać włosów, jeżeli zrobi się na nich ' kołtun '. delikatnie, powoli, wdech - wydech, lekko rozczesywać, najlepiej od końcówek. poza tym, warto zainwestować w odżywki do końcówek. zmiękczające i wygładzające - nivea, syoss. nie farbować, nie prostować, nie kręcić, nie niszczyć. włosy często szczotkować, ale w miarę potrzeby, no bez przesady, w miarę regularnie (!). można też masować skóre głowy palcami, okrężnymi ruchami. myśle, że to wszystko, no i cierpliwość!
      • euphoria.. mary_ 05.08.11, 15:39
        mary_ napisał(a):

> Znasz może jakieś dobre, sprawdzone środki, aby włosy szybciej rosły?

pewnie ! wink dobrze się odżywiaj - dynia jest dobra na porost włosów wink
        i polecam Ci szampon, który kupisz w rossmanie za ok. 8 zł pobudzający włosy do wzrostu :
        src.discounto.de/pics/product/23797/40009_Yung-Coffein-Shampoo-23797_xxl.jpeg
        podetnij końcówki i mocno nawilżaj włosy dobrymi odżywkami wink
    • belatriks Re: włosy- chętnie pomogę 04.08.11, 17:38
      Mam pytanie - czy warto farbowac włosy szamponetką, czy postawić na naturalność? Mam włosy - ciemny braz, miejscami włosy są czane z słonecznymi refleksami.
      Kolor, którego nie wiem, czy wypróbować to: ciemna wiśnia. Może pasmeka?
      • zakochanie . 04.08.11, 17:55
        szamponetka? najgorsze co można zrobić. wiesz, jak tragicznie będą wyglądać twoje włosy, kiedy kolor z szamponetki z nich zejdzie? będziesz miała strasznie wypłowiałe, zniszczone włosy. jeżeli tak bardzo zależy ci na zmianie koloru, postaw na farbę, dobrej firmy, a nałożenie pozostaw zaufanej fryzjerce. co do pasemek, najbardziej rozsądne podejście, bo nie niszczy tak bardzo struktury włosów. a jeżeli naprawdę pragniesz zmiany, postaw na ombre hair - rozjaśnianie końcówek, z tym, że to już nie jest aż tak modne, niż gdy weszło w świat mody.

jak coś, to ja też chętnie pomogę <3
        • cynamonowa Re: . 04.08.11, 19:03
          To nie jest prawda. Mi się włosy znacznie poprawiły po szamponetce, ale trzeba wybrać dobrej firmy. Często szamponetki zawierają wyciągi z ziół i w przeciwieństwie do farb nie zawierają tak szkodliwych dla włosów utleniaczy.
          • milejdi Re: . 04.08.11, 21:49
            Ośmiele sie twierdzic, że to po czestym farbowaniu włosy szybciej się niszczą, farba niszczy strukturę włosa, a szamponetka oblepia go na powierzchni. Zamiast szamonetki, wybierz hennę, ale taką prawdziwą. trochę roboty z tym paprańcem, ale warto. Co do farbowania, należy wybrać dobrą firmę, nie farbować ciagle kilka lat,-dać włosom trochę odpocząć. I dbać o nie szczególnie podczas koloryzacji i po. Odżywki, maseczki nawilżające...wink Ja tam dwa razy używałam szamponetki rudej z Mariona-chyba najlepsza firma, polecam-i nie zauważyłam pogorszenia stanu włosów, wręcz przeciwnie. Przeczytaj sobie sklad, w szamponetkach nie ma ani amonikau, ani wody utlenionej.
            • cynamonowa Re: . 04.08.11, 22:45
              Też polecam te szamponetki.
          • euphoria.. cynamonowa 05.08.11, 15:40
            racja wink
            ja tutaj udzielam wam porad pod nadzorem fryzjera więc wiecie wink
    • rozalie32 Re: włosy- chętnie pomogę 04.08.11, 17:44
      ja mam długie włosy i coś na to żeby były grubsze i mocniejsze odpowiedz proszę
      • zakochanie . 04.08.11, 18:02
        na mocne i grube włosy, najlepiej szampon do włosów łamliwych - nivea, pantene. często podcinaj końcówki, staraj się nie niszczyć włosów, nie narażając je na szkody mechaniczne, typu prostownica, trwała, itp. i najważniejsze - nie zapominaj o szczotkowaniu! poza tym, odpowiednia dieta - ryby, białko, świetnie działają na włosy. musisz wiedzieć, że jeżeli jesteś posiadaczką cienkich włosów od urodzenia, to wiele nie zdziałasz, jedynie polepszysz ich wygląd.
      • euphoria.. rozalie32 05.08.11, 15:42
        oj trudno poradzić coś na to by włosy były grubsze, bo to uwarunkowane genetycznie wink)
        ale możesz kupować szampony i odżywki dodające objętości np. dobry jest z syossa wink
    • xjuustysx Re: włosy- chętnie pomogę 04.08.11, 18:29
      o mój boże, z nieba mi spadłaś !
      Ok, zacznę od początku : dokładnie rok temu obcięłam włosy. Miałam takie do połowy pleców ale zachciało mi sie eksperymentować i obcięłam sobie gdzieś tak do podbródka. To był koszmar. Tak siebie nienawidziłam za to, że myślałam już o doczepianiu. Ale czekałam i teraz po roku mam gdzieś tak do piersi ( włosy już je tak "przykrywają") I moje pytanie brzmi : czy masz jakieś sposoby na to, żeby włosy rosły szybko ? Robiłam już chyba wszystko co znalazłam w necie, łykałam tabletki ze skrzypem, nakładałam naftę kosmetyczną , jakieś olejki a nawet żółtka jaj. Byłam tak zdesperowana wink a, no i jak sobie radzisz z końcówkami ?
      Z góry baaardzo dziękuję za odpowiedz wink
      • euphoria.. zjuustysx 06.08.11, 16:28
        xjuustysx napisał(a):

> o mój boże, z nieba mi spadłaś !
        > Ok, zacznę od początku : dokładnie rok temu obcięłam włosy. Miałam takie do poł
        > owy pleców ale zachciało mi sie eksperymentować i obcięłam sobie gdzieś tak do
        > podbródka. To był koszmar. Tak siebie nienawidziłam za to, że myślałam już o do
        > czepianiu. Ale czekałam i teraz po roku mam gdzieś tak do piersi ( włosy już je
        > tak "przykrywają") I moje pytanie brzmi : czy masz jakieś sposoby na to, żeby
        > włosy rosły szybko ? Robiłam już chyba wszystko co znalazłam w necie, łykałam t
        > abletki ze skrzypem, nakładałam naftę kosmetyczną , jakieś olejki a nawet żółtk
        > a jaj. Byłam tak zdesperowana wink a, no i jak sobie radzisz z końcówkami ?
        > Z góry baaardzo dziękuję za odpowiedz wink

Pewnie, że znam
        Po. 1 dobra deita dużo owoców ważyw ryb i jedz dynie i jej pestki wink
        po 2,. Nawilżaj je bardzo, używaj dobrych szamponów, odzywek , 1 lub 2 razy w tygodniu zrób sobie odzywke z żółtka jajka, soku z cytryny i miodu
        po 3. kup sobie szampon pobudzający do wzrostu w rossmanie za ok. 8 zł
        https://wizaz.pl/kosmetyki/foto/27339_250.jpg
    • monia12xd Re: włosy- chętnie pomogę 04.08.11, 18:37
      więc co polecasz do suchych i rozdwojonych końcówek? kisstongue_out
      • zakochanie . 04.08.11, 18:55
        ja do włosów suchych używam szampony dove'a, dokładnie intense care, ale tylko dlatego, bo strasznie mi się przesuszyły od morskiej wody i słońca. a na rozdwojone końcówki najlepsze podcinanie + odżywka do końcówek, a ja używam gliss kur, schwarzkopf'a, w żółtej buteleczce, w sumie to balsam z olejkiem, który ma właściwości pięlęgnacyjne. no i chyba się powtórzę, jeżeli powiem, że odpowiednia dieta i dbanie o włosy jest potrzebne ^^
        • monia12xd Re: . 04.08.11, 19:03
          to to ja wiem ;P używam odżywki : Biosilk - silk therapy ale tylko to daje miły dotyk. ;/
          podcinam ale niezbyt często smile
          • cynamonowa Re: . 04.08.11, 19:07
            Sprawdź czy owa odżywka nie zawiera sylikonów nierozpuszczalnych w wodzie. One tylko nadają włosom zdrowego wyglądu, ale, tak naprawdę szkodzą.
            • monia12xd Re: . 04.08.11, 19:13
              ale wszystko na etykiecie jest w innym języku. smile musze kupić z pantin ( sory że pisze tak jak się czyta ale nie znam dokładnej nazwy ) bo jak raz miałam to była bardzo fajna smile
              • anusia310798 Re: . 04.08.11, 19:50
                monia12xd napisał(a):

> ale wszystko na etykiecie jest w innym języku. smile musze kupić z pantin ( sory ż
                > e pisze tak jak się czyta ale nie znam dokładnej nazwy ) bo jak raz miałam to b
                > yła bardzo fajna smile

Broń Boże! To jest wręcz napakowane cięzkimi silikonami. Nazw silikonów takich jakie są podawane na etykiecie możesz poszukac w Google. Po prostu wpisz tam :silikony w szamponach i odżywkach. Na pewno znajdziesz całą listę. Unikaj też alkoholu, SLS i SLES (Sodium Laureth Sulfate i Sodium lauryl ether sulfate) w produktach do włosów. U mnie w domu odkąd pamiętam wystrzegano się tego bo: SLS i SLES to silne detergenty, wysuszają włosy, alkohol również , a silikony oblepiają włos i sprawiają, że jest gładki i błyszczący, ale potem nawarstwiają się i niszczą włosy. Unikanie tych składników naprawdę przynosi korzyści. Pewna koleżanka mojej mamy używa również olejków do włosów od lat i ma włosy jak z reklamy (serio, mówię poważnie!). Można używac oleju kokosowego, z amli, z pestek winogron, oliwy z oliwek i wielu innych. Olejki indyjskie (m.in. z amli, kokosa) znajdziesz na allegro w bardzo korzystnej cenie. Ja od niedawna również je stosuję, ale na efekty trzeba trochę poczekac, z tym ze są długotrwałe, a nie jak z chemią : natychmiastowe ale krótkotrwałe. Poza tym one sprawiają, że włosy są NAPRAWDĘ zdrowe, a nie tylko na takie wyglądają (nie można zdac się tylko na olejki, trzeba zadbac również o dietę, ale przy odpowiedniej olejki mogą zdziałac cuda). Ale jak już mówiłam trzeba na efekty poczekac i nie zniechęcac się. Do włosów suchych lub kręconych (które z natury są suche) polecam mycie włosów odżywką. Ale nie każdą. O tym też można poczytac na google. Dla posiadaczy włosów normalnych i lekko suchych polecałabym metodę omo (mycie odżywką, mycie szamponem, odżywka). I zapomniałam wspomniec, że przy myciu samą odżywką włosy nieprzyzwyczajone mogą się dośc szybko przetłuszczac (nawet suche), ale tylko przez jakiś czas (mniej więcej od 2 tyg. do 3 tyg.). A olejki poprawnie stosowane nie obciążają nawet bardzo przetłuszczających się włosów, ponadto niektóre z nich pomogą nawet znormalizowac wydzielanie się łoju. Mam nadzieję że komuś pomogłam. smile
                • jagoda1602 Re: . 04.08.11, 20:14
                  Pomogłaś i to bardzo. Nawet o tym wszystkim nie wiedziałam, a staram się dowiadywać jak najwięcej, bo miałam sytuację identyczną, jak założycielka wątku, tylko, że minęło pół roku a włosy mam jak narazie w połowie drogi co ona smile
                • martunia1 martunia1 04.08.11, 20:15
                  a czego używać żeby włosy nie wypadały ?

jak narazie używam Pantene szamponu na objętość i odżywki więc włosy mają tą objętość,są delikatne i posiadają blask wink słyszę na temat moich włosów wiele komplementów ... ale nie o tym chciałam ... sciana chodzi oto że raz źle coś zrobiłam bo użyłam prostownicy na mokre włosy (wcześniej prostowałam na suchych) no i włosy zaczęły mi 'wyłazić' ale nie jakos dużo wink jak czeszę to kilka ... czasami po prostu jest tak że łapię za końcówki a tam wystaje czasem jeden a czasem 3 włosy ... i to mnie właśnie irytuje... więc jak temu zapobiec?
                  • anusia310798 Re: martunia1 04.08.11, 22:16
                    martunia1 napisał(a):

> a czego używać żeby włosy nie wypadały ?
                    >
                    > jak narazie używam Pantene szamponu na objętość i odżywki więc włosy mają tą o
                    > bjętość,są delikatne i posiadają blask wink słyszę na temat moich włosów wiele ko
                    > mplementów ... ale nie o tym chciałam ... sciana chodzi oto że raz źle coś
                    > zrobiłam bo użyłam prostownicy na mokre włosy (wcześniej prostowałam na suchych
                    > ) no i włosy zaczęły mi 'wyłazić' ale nie jakos dużo wink jak czeszę to kilka ...
                    > czasami po prostu jest tak że łapię za końcówki a tam wystaje czasem jeden a
                    > czasem 3 włosy ... i to mnie właśnie irytuje... więc jak temu zapobiec?

Włos rosnie przez ok. 3 a potem wypada, więc jest to naturalne że na szczotce czasem znajdziesz ich kilka. Codziennie wypada ich ok.100. Jeśli jednak uważasz że jest ich więcej i cię to niepokoi to polecam zmienic dietę na zdrowszą, pic pokrzywę lub skrzyp codziennie i mniej się stresowac. Wtedy problem powinien przejsc, ale pewnie tez nie od razu. Jeśli nie to trzeba udac się do specjalisty.smile
                  • cynamonowa Re: martunia1 04.08.11, 22:49
                    Też miałam taki problem. najpierw musisz odkryc przyczyne. U mnie to był stres. Nic mi nie pomagało i później pani dermatolog przepisała mi jakieś leki i pomogło. przestały mi też wypadać włosy jak zaczęłam stosowac szamponetki. Co do suchuch włosów polecam maseczki z melona i miodu, najlepiej samemu w domu zrobić.
                  • euphoria.. Re: martunia1 05.08.11, 15:43
                    nawilżaj , nawilżaj i jeszcze raz nawilżaj i odstaw prostownice , możesz kupić szampon przeciw wypadaniu w aptece wink
                    jesli nie przejdzie idź do dermatologa wink
                • milejdi Re: . 04.08.11, 21:52
                  Potwierdzamo olejek kokosowy-ja miałam taki w formie stałej i trzeba go było najpierw lekko podgrzać-albo Dabur.
                • monia12xd Re: . 05.08.11, 19:44
                  pomogłaś, pomogłaś smile
    • buziaczek1995 Re: włosy- chętnie pomogę 04.08.11, 21:02
      ja mam pytanie- moje włosy są suche, łamliwe a na końcówkach napuszone jak u pudla i powywijane..splączone...nie wiem co mam z nimi zrobić, używam na codzień prostownicy ale nie chce popalic włosów. nie moge zmienić szamponu bo gdy tylko myje innym niż ten przeciwłupieżowy- headand shoulders czy coś takiego, to dostaje łupieżu a tak to nie mam. byłam u fryzjera, podcięła i końcówki i troche tego puchu, pocieniowała włosy ale puszek został- co robić? te końcówki są straszne.!
      • anusia310798 Re: włosy- chętnie pomogę 04.08.11, 21:55
        buziaczek1995 napisał(a):

> ja mam pytanie- moje włosy są suche, łamliwe a na końcówkach napuszone jak u pu
        > dla i powywijane..splączone...nie wiem co mam z nimi zrobić, używam na codzień
        > prostownicy ale nie chce popalic włosów. nie moge zmienić szamponu bo gdy tylko
        > myje innym niż ten przeciwłupieżowy- headand shoulders czy coś takiego, to dos
        > taje łupieżu a tak to nie mam. byłam u fryzjera, podcięła i końcówki i troche t
        > ego puchu, pocieniowała włosy ale puszek został- co robić? te końcówki są stras
        > zne.!

Włosy, które są poza skórą głowy, są martwe, więc jeśli są tak zniszczone to nic ich raczej do końca nie uratuje. Polecałabym zaprzestac używania prostownicy, a jesli juz musisz to kup jakiś preparat chroniący włosy przed wysoką temperaturą np. syoss, który dodatkowo prostuje włosy i utrzymuje włosy proste na długo. Sama nie próbowałam , ale słyszałam że jest całkiem ok. Niestety zawiera silikon i to jeden z tych cięższych, zmywalnych tylko przez SLS. Co do odżywiania to polecam odżywki Lorys- ok 13 zł za 1kg (można je dostac w auchan) i olejki do włosów. Mozesz używac zwykłej oliwy z oliwek, z pestek winogron i innych, lub możesz spróbowac olejków ajuwerdyjskich (np. Vatika- olejek kokosowy z olejem z amli i cytryną). Po prostu wciera się je 2,3 razy w tyg. w skórę głowy i włosy i wykonuje masaz, a potem zostawia na noc i myje włosy rano. Co do łupieżu to najlepiej zasięgnąc porady trychologa. No i zadbac o dietę bo to najważniejsze. Ponadto polecam picie pokrzywy lub skrzypu (można pic tez ich mieszankę) codziennie. A jeśli chodzi o wywinięte końcówki to dobrze jest obciąc włosy na prosto, nie cieniowac. Chyba że już tak masz i dalej nie możesz się pozbyc problemu. Mi i wielu znanym mi osobom to pomogło. Co prawda nie są całkowicie proste, ale są tylko lekko wywinięte i to w jedną stronę więc wygląda to ładnie. Mam nadzieje że podsunęłam ci jakies rozwiązanie.
      • euphoria.. buziaczek 1995 05.08.11, 15:46
        po 1 jezli prostujesz używaj środkó chroniących w spray'u przed wysoką temperaturą i wygładzające strukture włosa , ja mam taki od fryzjera za 50 zł wink)
        jeżeli nie możesz zmienić szamponu to kupo sobie odzywke z gliss kura z kompleksem płynnej keratyny taki różowy wink) i jeżeli możesz to jedwab do nabycie w rossmanie za ok. 10 zł
    • mroweczka_xxx Re: włosy- chętnie pomogę 04.08.11, 21:05
      Ja odkryłam, że na moje włosy najlepiej działają szampony i odżywki z Nivea *__* ;d
    • xxfankajbxx Tuu! 04.08.11, 21:15
      Mam rozdwojone końcówki.Są jakieś odżywki czy szampony ?
      Proszę o pomoc!
      • anusia310798 Re: Tuu! 04.08.11, 21:36
        xxfankajbxx napisał(a):

> Mam rozdwojone końcówki.Są jakieś odżywki czy szampony ?
        > Proszę o pomoc!

Niestety, rozdwojonych końcówek nic nie "sklei". Jedynym wyjściem jest podcięcie końcówek. A przyczyn rozdwajania się końcówek jest bardzo wiele, więc nie mogę wiele pomóc.
      • euphoria.. xxfankajbxx 05.08.11, 15:46
        są są , dużo ! musisz poczytać ja miałam z gliss kura taki żólty nawet pomógł , Używaj go ale przedtem podetnij końcówki wink
    • martuskac :P 04.08.11, 21:53
      mam długie włosy i b,grube a do tego strasznie się puszą, co zrobić aby się mniej puszyły,by wyglądały jak włosy a nie szopa?
      • anusia310798 Re: :P 04.08.11, 22:01
        martuskac napisał(a):

> mam długie włosy i b,grube a do tego strasznie się puszą, co zrobić aby się mni
        > ej puszyły,by wyglądały jak włosy a nie szopa?

Polecam stosowanie odżywki po kazdym myciu lub metodę OMO (mycie odżywką, mycie szamponem, odżywka). Polecam odżywki Lorys - 1KG kosztuje 13 zł (dostępne w Auchan) i Mrs Potter's. A jeśli nie pomoże to polecam olejowanie włosów. Jak do tej pory nie znam nikogo kto by się na tym zawiódł. Ale efekt nie jest natychmiastowy, więc nie nalezy się zniechęcac po tylko kilku uzyciach. Zdrowa dieta również bardzo pomoże.smile
      • euphoria.. martuskac 05.08.11, 15:48
        ja też mam długie-do pasa i strasznie grube , polecam maseczke do włosów z syossa do nabycia w rossmanie ok. 12 zł wink używaj 1-2 w tygodniu, do tego polecam pordukty Nivea 'straight' proste bez prostowania ! i odżywke z tej samej firmy i tej samej linii i po umyciu wysusz je letnim strumieniem wink
    • i3theusa Przetłuszczają się i niszczą - pomóż, plisss! 04.08.11, 21:56
      Jak to w okresie dojrzewania, mam problem z przetłuszczaniem się włosów i muszę myć je co drugi dzień, a przez to strasznie się zniszczyły: puszą się i wypadają. Jeszcze do niedawna miałam dobre włosy. Może znasz jakiś szampon czy odżywkę, która je naprawi, a jednocześnie oddtłuści?
      • anusia310798 Re: Przetłuszczają się i niszczą - pomóż, plisss! 04.08.11, 22:10
        i3theusa napisał(a):

> Jak to w okresie dojrzewania, mam problem z przetłuszczaniem się włosów i muszę
        > myć je co drugi dzień, a przez to strasznie się zniszczyły: puszą się i wypada
        > ją. Jeszcze do niedawna miałam dobre włosy. Może znasz jakiś szampon czy odżywk
        > ę, która je naprawi, a jednocześnie oddtłuści?

Ja myję włosy codziennie. Również jestem w tym problematycznym wieku.Jednak myślę że samo mycie włosów nie niszczy ich. Może szampon zawiera SLS,SLES (sodium lauterth sulfate , sodium lauryl ether sulfate) lub alkohol? Cięzkie silikony równiez niszczą włosy. Poczytaj o tym na google. I jeśli używasz prostownicy, lokówki lub suszarki to polecam odstawic, niech włosy wyschną naturalnie.Olejowanie włosów i zdrowa dieta równiez bardzo pomagają. Polecam odzywki Lorys (13zł za 1kg) i Mrs Potters. Z szamponów najlepsze będą te delikatne dla dzieci lub bardzo lubiane i polecane szampony ziołowe (i nie tylko) firmy Barwa.
        • cynamonowa Re: Przetłuszczają się i niszczą - pomóż, plisss! 04.08.11, 22:58
          Ja tylko dodam, że do włosów tłustych lepsze są szampony "przezroczyste" klarowne niż te kremowate. Prosukuje się również szampony do codziennego mycia włosów.
          • ania55888 Re: pomóż pliss szybko 25.08.11, 13:26
            bardzo elektryzuja mi sie wlosy co mam uzywac jakies odrzywki ??

prosze o odpowiedzkiss
      • euphoria.. i3theusa 05.08.11, 15:51
        to proste -przetłuszczają się bo są bardzo zniszczone , więc radzę Ci:
        1. odstaw suszarkę, prostownicę , lokówkę wink jeżeli musisz to używaj baaaaaaaaardzo rzadko
        2. Kup szampon z Pantene 'aqua' jak woda do włosów przetłuszczających się
        3. Do tego odżywkę z gliss kura :
        static.uroda.com/img/upload/Aleja_Gwiazd/GK_Odzywka_Ultimate_Repair.jpg
        3 I jeśli możesz to kup odżywkę do włosów z syossa i używaj jej 2-3 razy w tygodniu i raz w tygodniu nakładaj na włosy samorobioną maseczke z 2 żóltek jajka, miodu i kilku kropli soku z cytryny wink
    • gosika11x prosze pomóż :( 04.08.11, 22:35
      Mam strasznie zniszczone końcówki i suche włosy a dotego wolno rosną ? Ale głownie chodzi mi o końcówki włosów co moge zrobić oprócz podcinania ? sad
      • cynamonowa Re: prosze pomóż :( 04.08.11, 22:56
        Ja polecam maseczki na włosy. patrzeć czy nie ma sylikonów w składzie, a najlepiej zrobić samemu. najlepsze są te z melona i arbuza. Jak masz zniszczone końcówki to jest możliwe, że włosy wcale wolną nie rosną tylko... łamią się. Powiedz mi czy stosujesz prostownice?
        • gosika11x Re: prosze pomóż :( 05.08.11, 00:02
          nie , niestosuje ani suszarki ani prostownicy
      • anusia310798 Re: prosze pomóż :( 05.08.11, 09:03
        gosika11x napisał(a):

> Mam strasznie zniszczone końcówki i suche włosy a dotego wolno rosną ? Ale głow
        > nie chodzi mi o końcówki włosów co moge zrobić oprócz podcinania ? sad

Końcówki trzeba podciac, ale jeśli chodzi o odpowiednią pielęgnacje to nie należy stosować kosmetyków z SLS i SLES oraz alkoholu bo to wszystko dodatkowo wysusza. Do wlosow suchych polecam mycie odżywką( ale nie każda sie nadaje) lub metodę OMO ( odżywka, mycie, odżywka). O tym możesz poczytać wiecej w Google. Polecam również olejowanie wlosow np. Oliwa z oliwek, z pestek winogron, z amli, olejem kokosowym. Jeśli twoje włosy szybko rosną to przede wszystkim dieta jest bardzo ważna. Można tez robić masaż głowy 10 min. dziennie, ale to tez nie sprawi ze nagle włosy bedą rosnąć 5 cm miesięcznie. Dobrze żeby rosły ok. 1 cm mies. A co do tego ze włosy w ogóle nie rosną, to sie nie zgodzę. Włos rośnie ok 3 lata i wypada, ale to nie znaczy ze zaraz wylysiejemy i musimy włosy " hodować"'od nowa. Te starsze włosy wypadną ( ale nie naraz) a te nowsze zostaną w głowie i bedą dalej rosnąć. Jeśli twoje włosy stały sie suche dopiero teraz, latem to dobrze by było stosować coś z filtrem uv np. Jakiś spray do wlosow.smile
      • euphoria.. gosika11x 05.08.11, 15:52
        heh, pisała to wyżej wink
        1. odstaw suszarkę, prostownicę , lokówkę jeżeli musisz to używaj baaaaaaaaardzo rzadko
        2. Kup szampon z Pantene 'aqua' jak woda do włosów przetłuszczających się
        3. Do tego odżywkę z gliss kura :
        3 I jeśli możesz to kup odżywkę do włosów z syossa i używaj jej 2-3 razy w tygodniu i raz w tygodniu nakładaj na włosy samorobioną maseczke z 2 żóltek jajka, miodu i kilku kropli soku z cytryny
    • kim817 pomożecie? :c 05.08.11, 00:33
      strasznie wypadają mi włosy. za każdym razem, gdy przeczeszę je ręką/grzebieniem mam ich pełną garść. a przez to są wszędzie- w wannie, na dywanach, meblach, ubraniach, jedzeniu itd. tak jest od marca. nie mam pojęcia, co robić. niby używam nafty, ale to nic nie daje. chyba muszę przyzwyczaić się do myśli, że będę łysa. :c
      • anusia310798 Re: pomożecie? :c 05.08.11, 08:42
        kim817 napisał(a):

> strasznie wypadają mi włosy. za każdym razem, gdy przeczeszę je ręką/grzebie
        > niem mam ich pełną garść. a przez to są wszędzie- w wannie, na dywanach, meblac
        > h, ubraniach, jedzeniu itd. tak jest od marca. nie mam pojęcia, co robić. niby
        > używam nafty, ale to nic nie daje. chyba muszę przyzwyczaić się do myśli, że bę
        > dę łysa. :c

O tym czy wypadają ci włosy czy nie, nie decydują kosmetyki ktrorych używasz. Za to jest odpowiedzialna przede wszystkim dieta, stres, zmiany hormonalne np. Ciąża, łupież, łojotokowe zapalenie skory. Nad tym trzeba pomyśleć , a nie zbierać na stos kosmetyki przeciw wypadaniu. Poza tym włosy nigdy nie przestaną wypadac. Powinno ich wypadac od 100 do 200 dziennie. A jeśli chodzi o coś z kosmetyków to polecany jest szampon Radical (są rownież odżywki, sera). Jest on ziolowy wiec przy pierwszym myciu mOze sie nie mydlic. I moze trochę wysuszyc włosy, ale coś za coś. Same kosmetyki nic nie dadzą.

O tym
        • fun Re: pomożecie? :c 05.08.11, 09:22
          Jakiś na wypadnaie bo co czytam opinie w wiekszosci pisza ze jeszcze gorzej wychodzą i się trochę boję jakiegos uzyc?
      • euphoria.. kim817 05.08.11, 15:54
        odstaw wszystkie prostownice itp. Jeżeli ten problem jest na prawdę uporczywy to udaj się do dermatologa, ale wcześniej wstąp do apteki i pporoś o jakiś szampon na wypadanie włosów, kup dobrą odżywkę np. gliss kur
        masuj skórę głowy codziennie wieczorem i często je czesz i dobrze się odżywiaj wink

• crazzygirl123 Re: włosy- chętnie pomogę 05.08.11, 09:55
      mam bardzo ciękie i suche włosy ...przez prostowanie i codzienne mycie mam wiele odżywek ale nie specjalnie pomagają
      • anusia310798 Re: włosy- chętnie pomogę 05.08.11, 11:38
        crazzygirl123 napisał(a):

> mam bardzo ciękie i suche włosy ...przez prostowanie i codzienne mycie mam wiel
        > e odżywek ale nie specjalnie pomagają

Nie prostuj wlosow, ale jeśli naprawdę musisz to używaj jakiegos sprayu chroniącego przed wysoka temperatura np. Syoss, dove. Codzienne mycie nie szkodzi wlosom, gdy sie ma odpowiedni szampon. Szukaj szamponow bez SLS i SLES oraz alkoholu, poniewaz beda niszczyc i wysuszac wlosy.unikaj tez silikonow. Poszukaj wiecej informacji na temat tych składników. Jeśli nie masz czasu lub ochoty czytać etykietek i szukać odpowiedniego szamponu, po prostu wybierz któryś z tych dla dzieci. Nie zawierają one tak agresywnych składników. Możesz spróbować mycia odzywką ( nie każda sie nadaje) lub metody OMO ( odżywka, mycie, odżywka), ale przez ok 3 tyg mogą sie szybko przetluszczac, pózniej powinno byc ok. Możesz olejowac włosy. To jest świetny sposób na ich odżywianie. Poprawnie używany olej ani trochę nie obciąża wlosow.
      • euphoria.. crazzygirl123 05.08.11, 15:56
        crazzygirl123 napisał(a):

> mam bardzo ciękie i suche włosy ...przez prostowanie i codzienne mycie mam wiel
        > e odżywek ale nie specjalnie pomagają

codziene mycie, jeżeli używasz dobrego szamponu i odzywki wcale ich nie niszczy ale ta prostownica..
        Doradziłabym Ci odstawienie i prostownicy i suszarki , masz wakacje nic nie musisz a jeżeli chcesz to napisz do mnie na priv a powiem Ci jak zrobić jakieś fajne fryzury wink
        a co do szamponu wypróbuj linię gliss kura:
        1.bp.blogspot.com/-7WabUaGTD4M/Th6hokUKq_I/AAAAAAAAFH0/Q67KVVC43KQ/s1600/1Gliss%2BKur%2BUltimate%2BRepair%2B1.jpg
        a jeżeli już prostujesz włosy kup produkt przed prostowaniem ochraniający przed temperaturą ! ale nie rób im tego, nie prostuj sad
    • trvskavkax tiutiaj xD 05.08.11, 15:58
      mam kolor taki zwykły... szary... brązowy... niby mają połysk, ale kolor jest taki smętny, co zrobić aby go trochę ożywić ???
      • euphoria.. trvskavkax 05.08.11, 16:08
        Jeżeli masz możliwość to proponuję szampon koloryzujący ( nie myl z szamponetką ) do 28 myć zbliżony do twojego naturalnego koloru lub wpadajacy w jakiś rudy wink) ? Ja tak robiłam rok temu, włosy się od niego nie zniszczyły, były cudowne,
        ewentualnie szamponetka, a jeżeli np. rodzice się nie zgodzą lub Ty nie chcesz to tutaj mi fryzjerka podpowiada, o linii kosmetyków 'Timotei'
        sanoe.pl/photo/product_info/d/3/7/1_d37345097450.jpg
        i odżywka do tego wink bo nie proponujemy Ci żadnych droższych bo i tak efekt bedzie taki sam do tego żeby uzyskac głębszy kolor brązu kup suszone liście brzozy w aptece i rób z nich płukankę i po każdym umyciu płucz wink
      • jonasofanka Re: tiutiaj xD 05.08.11, 16:13
        kurcze . Ja nie mam może pytanie o przetłuszczanie ,ani nic w tym stylu. Chce mieć grzywke na bok. Jak christina grimmie . img.youtube.com/vi/qu7Z2qkH1sQ/0.jpg
        Ale jak wyjde na dwór, grzywka się rozwala.Lakier nei pomaga . Co zrobić?
        • euphoria.. jonasofanka 05.08.11, 16:18
          też mam ten problem , a moim zdaniem lakier jest do kitu -.-'
          używaj wosku do stylizacji, ale nie za dużo , albo popsikaj lakierem ją i wyprostuj, ale to normalnie że na wietrze sie rozwala wink
          zetnij ! mi się też tak podoba, może jak zetniesz to nie będzię się tak rozwalać wink
          • euphoria.. Re: jonasofanka 05.08.11, 16:41
            ktoś jeszcze smile ?
    • silvergirl Re: włosy- chętnie pomogę 05.08.11, 17:03
      hej. mam włosy do ramion. wypadają mi i strasznie szybko sie przetłuszczają. Jednak nie chce ich myć codziennie, bo będzie jeszcze gorzej. poradzisz mi coś? proooooooooooooooooooooszę
      • euphoria.. Re: włosy- chętnie pomogę 06.08.11, 14:50
        silvergirl napisał(a):

> hej. mam włosy do ramion. wypadają mi i strasznie szybko sie przetłuszczają. Je
        > dnak nie chce ich myć codziennie, bo będzie jeszcze gorzej. poradzisz mi coś? p
        > roooooooooooooooooooooszę
        oj mycie codziennie to nic złego, ale używaj lekkiego szamponu np. pantene aqua light i dobrej, mocno nawilzajacej odżywki, w aptece kup tabletki że skrzypem oraz suszone liście pokrzywy i rob z nich plukanke , a codziennie wieczorem masuj skórę głowy smile

• silvergirl Re: włosy- chętnie pomogę 06.08.11, 15:07
          Dziękikiss
    • ksania Re: włosy- chętnie pomogę 05.08.11, 19:26
      Ja mam pytanko.Mam włosy za ramiona ( z sześć cm ) , grzywkę na bok , długą.I chciałabym się zapytać , jaką fryzurę proponujesz.Dodam , że moje włosy są podane na deszczową pogodę.
      • euphoria.. Re: włosy- chętnie pomogę 06.08.11, 14:54
        ksania napisał(a):

> Ja mam pytanko.Mam włosy za ramiona ( z sześć cm ) , grzywkę na bok , długą.I c
        > hciałabym się zapytać , jaką fryzurę proponujesz.Dodam , że moje włosy są podan
        > e na deszczową pogodę.
        wszystko zależy od kształtu twarzy, moim zdaniem powinnas wystopniowac włosy i ściąć grzywke na prosto, popros fryzjera by scial ją równo i by była dość długą -za brwi i gęsta smile
    • ladykolorcia Puszyste fale ;) 05.08.11, 19:40
      Hej. Ostatnio postanowiłam zmienić fryzurkę. Mam pocieniowane włoski i przedziałek na środku głowy. Robię falę prostowincą i są dość długie. Staram się aby były jeszcze bardziej puszyste. Wiecie takie pusztyste fale. Jaki szampon ? I jakie kosmetyki mogła bym stosować ? kiss
      • fun Re: Puszyste fale ;) 05.08.11, 20:04
        właśnie odstawiam prostownicę już ostatnio prostuję tylko raz na tydzien i napewno sprobuje dzięki za radę napiszę za kilka tygodni czy pomoglo jak nie zapomnę wink
      • fun Re: Puszyste fale ;) 05.08.11, 20:04
        właśnie odstawiam prostownicę już ostatnio prostuję tylko raz na tydzien i napewno sprobuje dzięki za radę napiszę za kilka tygodni czy pomoglo jak nie zapomnę wink
      • euphoria.. Re: Puszyste fale ;) 06.08.11, 14:56
        ladykolorcia napisał(a):

> Hej. Ostatnio postanowiłam zmienić fryzurkę. Mam pocieniowane włoski i przedzia
        > łek na środku głowy. Robię falę prostowincą i są dość długie. Staram się aby by
        > ły jeszcze bardziej puszyste. Wiecie takie pusztyste fale. Jaki szampon ? I jak
        > ie kosmetyki mogła bym stosować ? kiss
        oj prostownica poniszczysz włosy, ją proponuje zakładaj papiloty na noc i używaj kosmetyków z serii Nivea podkreślajacej loki
    • domciaxdnika Re: włosy- chętnie pomogę 06.08.11, 06:22
      no to ja mam takie pytanie. Mam już włosy dość długie do połowy pleców ale mam je dość cienkie jest coś co sprawi że włosy zrobią się gęstsze ? a i jeszcze jedno co zrobić by włosy szybciej rosły ?
      • euphoria.. Re: włosy- chętnie pomogę 06.08.11, 16:12
        domciaxdnika napisał(a):

> no to ja mam takie pytanie. Mam już włosy dość długie do połowy pleców ale mam
        > je dość cienkie jest coś co sprawi że włosy zrobią się gęstsze ? a i jeszcze j
        > edno co zrobić by włosy szybciej rosły ?

Zrezygnuj z malowania, prostowania i innego rodzaju niszczenia ich ,
        Masaż skóry głowy nie jest rozwiązaniem dla wszystkich typów skóry. Jeżeli Twoje włosy maja tendencję do przetłuszczana się, zrezygnuj z masażu, który jedynie pobudzi gruczoły łojowe do produkcji sebum. Natomiast co do Twojego pytania to sprawa nie jest taka prosta. Jeżeli matka natura nie obdarzyła Cię zbyt gęstymi włosami potrzeba sporo czasu aby Twoje włosy zgęszczały. Przede wszystkim połową sukcesu jest odpowiednia dieta tj. jedz dużo owoców i warzyw, które zawierają witaminę F oraz białko, zażywaj także witaminy na poprawę stanu włosów. Myj włosy szamponem odpowiednim dla Twojego rodzaju włosów. Z domowych sposobów bardzo dobrze sie sprawdza mycie włosów odwarem ze świeżej pokrzywy i dodatkowo odwarem z korzeni pokrzywy. Natomiast aby tylko optycznie chcesz zwiększyć objętość włosów stosuj odpowiednie pianki (dodające objętość).
    • maja920 Re: włosy- chętnie pomogę 06.08.11, 16:37
      Mam troche cieńkie prztłuszczające i puszące sie włosy które są zniszczone .
      są jakieś domowe sposoby specjalna dieta aby były zdrowsze mocniejsze i grubsze oraz szybko sie nie przetłuszczały (myje włosy codziennie i nie prostuje włosów a suszarki od miesiąca nieużywam)
      • euphoria.. Re: włosy- chętnie pomogę 06.08.11, 17:13
        maja920 napisał(a):

> Mam troche cieńkie prztłuszczające i puszące sie włosy które są zniszczone .
        > są jakieś domowe sposoby specjalna dieta aby były zdrowsze mocniejsze i grubsze
        > oraz szybko sie nie przetłuszczały (myje włosy codziennie i nie prostuje włosó
        > w a suszarki od miesiąca nieużywam)

Owszem jest dieta wink)
        Mięso drobiowe, ryby, jaja, produkty zbożowe i pszenne (zarodki pszenne, soja, płatki owsiane, otręby pszenne ) Musisz jeść dużo produktów z witaminą B oraz A które zapobiegają przetłuszczaniu się włosów . Witamina A występuje wyłącznie w produktach pochodzenia zwierzęcego. Zawierają ją: masło, mleko i produkty mleczarskie, jaja, niektóre tłuste ryby, szczególnie bogata w nią jest wątroba. Dobrym źródłem witaminy B są ziemniaki, wieprzowina, wątroba, nerki, orzechy brazylijskie, nasiona dyni, słonecznika i sezamu, fasola i brunatny ryż. Dynia może zdzialać cuda z włosami wink)

Po za dietą 2-3 razy w tygodniu używaj maseczki, zrób ją sama - 2 żołtka jajka, sok z połowy cytryny i dużo miodu. Nałóż reklamówkę na głowę i zostaw na 30 min , spłucz smile
        Kup szampon z Pantenne -Aqua Light:
        https://1.bp.blogspot.com/-6oETVAnebrg/TdIzXs746FI/AAAAAAAAATs/0KwhF3aUGJ0/s1600/pantene-aqua-light-shampoo-250ml-24226263.jpeg

a odżywki:
        https://static.uroda.com/img/upload/Aleja_Gwiazd/GK_Odzywka_Ultimate_Repair.jpg

Powinno pomóc smile
        • anu_lla Re: włosy- chętnie pomogę 06.08.11, 17:30
          Mam bardzo ciękie i suche włosy są takie nijakie ani proste ani kręcone.Dawniej je prostowałam ale teraz już nie prostuje i są takie matowe.Co zrobić aby nabrały blasku?
          • euphoria.. anu_lla 06.08.11, 17:58
            anu_lla napisał(a):

> Mam bardzo ciękie i suche włosy są takie nijakie ani proste ani kręcone.Dawniej
            > je prostowałam ale teraz już nie prostuje i są takie matowe.Co zrobić aby nabr
            > ały blasku?

Widocznie zniszczyły Ci się od prostowania, sad
            Powinnaś przede wszystkim teraz je nawilżać. Proponuję Ci wizytę u fryzjera-podetnij końcówki na początku.
            Proponuję też kosmetyki z linii gliss kura:
            https://1.bp.blogspot.com/-7WabUaGTD4M/Th6hokUKq_I/AAAAAAAAFH0/Q67KVVC43KQ/s1600/1Gliss%2BKur%2BUltimate%2BRepair%2B1.jpg

szampon _ odżywka ( dobrze by było też maseczka do używania 2-3 razy w tygodniu )
            i raz w tygodniu rób sama maseczke :
            2 żółtka jajek, dużo miodu i sok z połowy cytryny. Nałóż na włosy na 30 min, najlepiej załóż reklamówkę foliową na włosy i później spłucz dokładnie. rób ją przed myciem włosów. smile
            Szczotkuj je często , możesz kupić tabletki ze skrzypem smile
            Mam nadzieje, że pomogłam
    • twilightowa2226 A więc tak.... 06.08.11, 18:08
      Farbowałam włosy szamponetką na lato i po tym przy myciu mo0je włosy są takie dziwnie suche. Podzielisz się ze mną ze swoim doświadczeniem i polecisz mi jakąś dobrą odżywkę lub szampon?

Ps. Ten kolor już prawie zszedł i jeśli to pomoże w wybraniu odżywki to moje włosy szybko się przetłuszczają smile
      • euphoria.. twilightowa 06.08.11, 18:19
        twilightowa2226 napisał(a):

> Farbowałam włosy szamponetką na lato i po tym przy myciu mo0je włosy są takie d
        > ziwnie suche. Podzielisz się ze mną ze swoim doświadczeniem i polecisz mi jakąś
        > dobrą odżywkę lub szampon?
        >
        > Ps. Ten kolor już prawie zszedł i jeśli to pomoże w wybraniu odżywki to moje wł
        > osy szybko się przetłuszczają smile

Malowałam tyle razy szamponetkami włosy, ale właśnie wybierałam dość dobre z wyciągami ziołowymi, więc tak na 100 % twoje włosy pod wpływem szamponetki i słońca zrobiły się suche i muszą dostać bardzo dużą dawką nawilżenia smile
        Proponuję to tutaj wszystkim , bo to jest super sposób na odżywienie włosów. Zrób sama maseczkę (nakładaj przed umyciem na mokre włosy)
        2 zółtka jajek, sok z połowy cytryny i dużo miodu. Nałóż na całe włosy, najlepiej byłyby gdybyś założyła jakąś reklamówkę na nie czy coś , bo będzie z nich sok spływał, po 30 min spłucz i umyj włosy i daj odżywkę . Co do szamponu najlepiej byłoby wybrać szampon jakiś lekki , który nie obciąży Twoich włosów, ale je nawilży . Jezeli problem z przetłuszczaniem jest duży, myj codziennie. To tak , teraz dobierzemy szampon , z tego co mi napisałaś wynika że włosy się przetłuszczają, bo są zniszczone.
        Szampon Dove ok. 10 zł:
        https://ir.i.wp.pl/r,id,d140NTA7aF40NTA7dV5odHRwOi8vaS53cC5wbC9hL2kvemFrdXB5My9ycW0vMTk4MC94XzFfZTFhZGJjY2EwMDQ0LmpwZzttXnRydWU7cF50cnVlO3ReanBnO3NeemFrdXB5NDtmdF4x.jpg
        a co do odżywki -gliss kur ok. 12 zł:

Do tego możesz kupić jakąś maseczke mocno nawilżającą -wszystkie powinne być dobre , ale dobrze by było kupić z tej samej linni co odżywka gliss kur regeneracja czarny winkhttps://ilovebeauty.pl/wp-content/uploads/2011/06/uroda_glisskur.png

Lub:
        https://www.opinie.senior.pl/zdjecia/Pielegnacja-wlosow/Shea-Cashmere-Magiczne-Serum-Spray-67361-big.jpg

daj mi znać na priv za jakiś tydzień dwa czy pomaga smile
        • essence_ a więc... 07.08.11, 12:54
          Hej!
          Mam dość cienkie, zniszczone włosy z rozdwajającymi się końcówkami. Każdy włos praktycznie układa się w inną stronę. uncertain
          Jakieś dwa tyg. temu obcięłam włosy i baaaardzo tego żałuję. Miałam je gdzieś do łopatek oraz dłuuugą grzywkę, zapuszczałam ją, ponieważ chciałam sobie zrobić przedziałek na środku (i nadal chcę!!!!!)
          Teraz mam włosy do ramion, grzywkę mniej więcej do brwi obciętą na prosto.
          Zażywam skrzyp polny w tabletkach, masuję skórę głowy, stosuję odżywkę... Ale nie widzę żadnych efektów sad Bardzo chciałabym, aby moje włosy były dłuższe, szybciej rosły, miały blask, nie rozdwajały się... Bardzo prosze Cię o radę. I jeszcze jedno pytanie: ile czasu potrzeba, by ich stan się poprawił? Pozdrawiam
          • euphoria.. Re: a więc... 07.08.11, 19:09
            essence_ napisał(a):

> Hej!
            > Mam dość cienkie, zniszczone włosy z rozdwajającymi się końcówkami. Każdy włos
            > praktycznie układa się w inną stronę. uncertain
            > Jakieś dwa tyg. temu obcięłam włosy i baaaardzo tego żałuję. Miałam je gdzieś d
            > o łopatek oraz dłuuugą grzywkę, zapuszczałam ją, ponieważ chciałam sobie zrobić
            > przedziałek na środku (i nadal chcę!!!!!)
            > Teraz mam włosy do ramion, grzywkę mniej więcej do brwi obciętą na prosto.
            > Zażywam skrzyp polny w tabletkach, masuję skórę głowy, stosuję odżywkę... Ale n
            > ie widzę żadnych efektów sad Bardzo chciałabym, aby moje włosy były dłuższe, szy
            > bciej rosły, miały blask, nie rozdwajały się... Bardzo prosze Cię o radę. I jes
            > zcze jedno pytanie: ile czasu potrzeba, by ich stan się poprawił? Pozdrawiam

tam wyżej znajdziesz przepis na maseczkę która bardzo pomaga,
            do tego czesto je szczotkuj i przede wszystkim dobre nawilżenie, skoro chcesz mieć ładne włosy i żeby szybko rosły zróbmy tak
            w rossmanie kup szampon kofeinowy który przyśpiesza wzrost ok. 8 zł
            https://wizaz.pl/kosmetyki/foto/27339_250.jpg
            jest świetny, do tego
            odżywka regenerująca włosy z gliss kura:
            do tego potrzebny by był fluid z gliss kura przeciw rozdwajaniu się włosów :
            https://wizaz.pl/kosmetyki/foto/21610_500.jpg
            w aptece kup pokrzywę i rób z niej płukanki wzmocni włosy i przyśpieszy wzrost,
            odstaw prostownice, szuszarke, lokówkę,
            staraj się nosić związane włosy wink
            mam nadzieje, że pomogłam
            • essence_ Re: a więc... 07.08.11, 19:21
              dziękuję za pomoc.
              a po co mam nosić związane włosy? wink
              • essence_ Re: a więc... 07.08.11, 19:25
                a i jeszcze jedno - po jakim czasie będzie widać pierwsze efekty? bo jestem dość niecierpliwa. big_grin
    • elena_19 Re: włosy- chętnie pomogę 09.08.11, 12:28
      Znasz jakąś dobrą szamponetkę nie niszczącą tak bardzo włosów? Mam taki smętny brązowy kolor sciana Jak poleciłaś komuś innemu, kupiłam sobie szampon Timotei Głęboki brąz, ale jak narazie nie widzę rezultatów. Może mam tylko brązowy połysk ... Pomóż ;**
      • mhmm.zuz Re: włosy- chętnie pomogę 09.08.11, 12:40
        Ciekawa jestem co powiesz o nafcie kosmetycznej?
        warto ją stosować z punktu widzenia fryzjerskiego?
        To samo pytanie dotyczące jedwabiu do włosow.
        • wyobraznia Re: włosy- chętnie pomogę 09.08.11, 12:46
          dobre odżywki tzn. jakie odżywki? ; p

mhmm.zuz - ja polecam jedwab do włosów. przede wszystkim włosy po zastosowaniu tego lepiej wyglądają, ładnie się świecą tzn. mówię o końcówkach, jesli na nie nałożysz : >
          • euphoria.. wyobraznia 10.08.11, 10:05
            wyobraznia napisał(a):

> dobre odżywki tzn. jakie odżywki? ; p
            >
            > mhmm.zuz - ja polecam jedwab do włosów. przede wszystkim włosy po zastosowaniu
            > tego lepiej wyglądają, ładnie się świecą tzn. mówię o końcówkach, jesli na nie
            > nałożysz : >

Dobre odżywki czyli nie jakieś najtańsze z biedronki, oczywiście odżywka jak sama nazwa mówi musi odżywiać włosy, regenerować i nawilżąć. Polecam odżywki z Gliss Kur, Syoss, Nivea . Musisz sama próbować po kolei aż znajdziesz idealną dla siebie. Oczywiście możesz kupić odżywkę u fryzjera tylko musisz liczyć się z jej ceną ok. 50 zł i więcej. Ale za to efekty są super.
        • euphoria.. mhmm.zuz 10.08.11, 10:02
          mhmm.zuz napisał(a):

> Ciekawa jestem co powiesz o nafcie kosmetycznej?
          > warto ją stosować z punktu widzenia fryzjerskiego?
          > To samo pytanie dotyczące jedwabiu do włosow.

wszystko zależy od twoich włosów. czy są grube, gęste, kolor. Na przykład nie nalezy używać jej przy blond włosach, bo żołkną. Ogółem poleciłabym Ci jedwab, jest bezpieczniejszy i ma lepsze efekty wink
      • euphoria.. elena_19 10.08.11, 10:00
        elena_19 napisał(a):

> Znasz jakąś dobrą szamponetkę nie niszczącą tak bardzo włosów? Mam taki smętny
        > brązowy kolor sciana Jak poleciłaś komuś innemu, kupiłam sobie szampon Timote
        > i Głęboki brąz, ale jak narazie nie widzę rezultatów. Może mam tylko brązowy po
        > łysk ... Pomóż ;**

Musisz poczekać, do tego kup sobie liście brzozy w aptece i rób płukankę.
        Ja malowałam tą i jest świetna:
        https://img3.burak.pl/img/5/8/d/9/venita-henna-color-ziolowy-szampon-koloryzujacy-13-orzech-laskowy-saszetka-40g.jpg
        • essence_ !!! 10.08.11, 11:36
          nie odpisałaś na moje pytania, chyba mnie przeoczyłaś, hehe. big_grin

*a więc po co mam nosić związane włosy? chciałabym się dowiedzieć, czy to w czymś pomoże.
          *po jakim czasie będzie widać efekty (jak będę stosowała szampon kofeinowy, dobrą odżywkę, płukankę z pokrzywy itp.) ? chodzi mi o to, po mniej więcej jakim czasie moje włosy będą w lepszej kondycji, troche urosną itp.
          • euphoria.. essence_ 10.08.11, 18:11
            essence_ napisał(a):

> nie odpisałaś na moje pytania, chyba mnie przeoczyłaś, hehe. big_grin
            >
            > *a więc po co mam nosić związane włosy? chciałabym się dowiedzieć, czy to w czy
            > mś pomoże.
            > *po jakim czasie będzie widać efekty (jak będę stosowała szampon kofeinowy, dob
            > rą odżywkę, płukankę z pokrzywy itp.) ? chodzi mi o to, po mniej więcej jakim
            > czasie moje włosy będą w lepszej kondycji, troche urosną itp.

Tak , jeżeli częściej nosisz związane włosy to będą się mniej niszczyć.
            Jeśli chodzi o kondycję włosów to pierwsze efekty będzie widać dość szybko, ale dalej będziesz musiała robić maseczki, używać odżywki i robić płukanki, bo to tylko z zewnątrz ich stan będzie lepszy. A co do rośnięcia ok. 2 miesiące wink
            • essence_ Re: essence_ 10.08.11, 20:38
              kiedyś gdzieś czytałam, że jak są zwiazane włosy, to się częsciej łamią, bo sa 'ściśnięte' gumką, ale może się mylę xd
              • euphoria.. Re: essence_ 11.08.11, 19:22
                essence_ napisał(a):

> kiedyś gdzieś czytałam, że jak są zwiazane włosy, to się częsciej łamią, bo sa
                > 'ściśnięte' gumką, ale może się mylę xd
                najlepeij miękkie gumki lub frotki wink
    • jonaska97 Re: włosy- chętnie pomogę 10.08.11, 20:46
      mam dosc grube i sztywne wlosy. Jakiej najlepiej uzywac odzywki i szamponu,zeby wlosy byly miekkie?
      • euphoria.. Re: włosy- chętnie pomogę 11.08.11, 19:23
        jonaska97 napisał(a):

> mam dosc grube i sztywne wlosy. Jakiej najlepiej uzywac odzywki i szamponu,ze
        > by wlosy byly miekkie?

NIVEA jest super wink używaj szamponów nawilżających z Nivea i odżywkę też wink
        płukanka z pokrzywy też pomoże, kupisz w aptece pokrzywe suszoną wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka