Niedługo wybory...myślę, że na Kotku są jakies osoby, które choć trochę polityką sie interesują, analizują stan naszego państwa i sytuacje na świecie. Jestem ciekawa, czy wiecie, na kogo byście zaglosowały?

Dużo Polaków narzeka, że w Polsce źle sie dzieje, ale większość z nich nie idzie głosować, a potem mają pretensje do partii rządzących...jeśli im się nie podoba, to mogliby zagłosowac na tych, których popieraja, prawda? Ja chyba głosuję na PO. Nie twierdzę, że Tusk jest święty, wybieram mniejsze zło, bo nie mam ochoty żyć w kraju, rządzonym przez narodowo-katolicka partię, która ostatnio skręciło mocno w prawo-mowa o PiS. Nie chce, by biskupi dyktowali mi, czy mogę usuwać ciążę, czy nie. jesli ktos jest katolikiem, to na aborcję się nie zdecyduje. Inni powinni mieć prawo wyboru, prawda? Nie wyobrażam sobie, by zgwałcona dziewczyna miałą urodzić dziecko swoego oprawcy albo takie z kazirodczego związku. Nie kupuję Białej Księgi, nie wierzę, że to Rosjanie stoja za katasrofą smoleńską, że była jakaś sztuczna mgła, hel, bomby czy zmutowane króliki...Nie podoba mi się to, że za rządów PiS panowałą atmosfera nieufności i nienawiści, ciagle szukano haków na innycha, a Kaczyński wstrzymał wzystkie ważne projekty, takie jak budowa autostrad czy reformy służby zdrowia. Tusk przynaujmniej próbował z tymi autostradami. Nie ma pieniędzy na mega podwyżki, na swiecie mamy kyzys, rosną podatki, ciekawe, skad Kaczyński wziąłby pieniądze na zrealizowanie obiecywanych przez siebie projektów?
czekam na Wasze zdanie w tej sprawie. pewnie dużo osób się nie wypowie, ja sama, gdyby ktoś pół roku temu mi powiedział, że aintresuję się polityką, popukałabym sie w czoło. Ale liczę, że jednak na Kotku jakieś osoby podobne do mnie siedzą