Dodaj do ulubionych

Błagam o pomoc... pytanie.

30.08.11, 19:10
Wczoraj zrobił mi się jęczmień na górnej powiece. Strasznie mnie to boli i do tego paskudnie wygląda. Proszę powiedzcie mi co zrobić żeby nie było tak bardzo go widać na rozpoczęciu szkoły.
Wiem że trzeba trzeć złota obrączką i to robię. Robię też napar z czarnej i zielonej herbaty...
Proszę powiedzcie mi jakie znacie jeszcze sposoby na pozbycie się tego..
będę bardzo wdzięczna smile
Obserwuj wątek
    • eziek11 Re: Błagam o pomoc... pytanie. 30.08.11, 19:19
      Hmm.. Tak szybko Ci raczej nie zejdzie, zależy czy jeszcze się buduje, czy już powoli schodzi, jeżeli próbujesz już tych domowych sposobów i nie przynosi to efektów to radzę Ci pójść do apteki i kupić maść antybakteryjną na wszelkiego rodzaju zakażenia. Smaruj nią to miejsce smile Taka maść czy płyn na pewno pomoże i efekty bd o wiele szybciej widoczne. Ale jeśli to Ci nic nie pomoże, to koniecznie się udaj do lekarza. Powodzenia wink kwiat
      • gabi_989 Re: Błagam o pomoc... pytanie. 30.08.11, 19:26
        Dziękuje za pomoc. Pewnie tak zrobię i jutro kupię tą maść..smile
        • paulusia098 Re: Błagam o pomoc... pytanie. 30.08.11, 19:37
          mi pomogło złoto i może niezbyt to higieniczne, ale pośliń palca i przetrzyj jęczmień to tez pomaga smile
        • gabi_989 Re: Błagam o pomoc... pytanie. 31.08.11, 16:31
          Dziękuje za podpowiedzi. Będę próbowała wszystkiego czego mi tylko doradzacie smile
    • anja_ Re: Błagam o pomoc... pytanie. 30.08.11, 20:12
      jestem specjalistką od jęczmieni. miałam chyba z 6. nagrzewaj. wlej do jakiejś plastikowej buteleczki albo mocz szmatkę w gorącej wodzie i przykładaj do powieki. ale nie gwarantuję, że zejdzie. nie martw się ; )
    • malowana505 Wiem!!!!!!!!! 30.08.11, 20:22
      Przemywaj naparem z rumianku. To działa w miarę sprawnie i łagodzi pieczenie. Ale do pojutrza to raczej nie masz na co liczyć. uncertain
      • klaudia_25 . 30.08.11, 20:45
        Współczuję. Pozostaje czekać i robić te cholerne okłady...
    • gorzata.14 Re: Błagam o pomoc... pytanie. 30.08.11, 20:50
      Musisz poczekać aż sam zejdzie.
      • mhmm.zuz Re: Błagam o pomoc... pytanie. 30.08.11, 20:58
        rumianek i czyste złoto. Pomaga 100% wink mi zszedł jakos po dwoch dniach ;D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka