Dodaj do ulubionych

Macie jakieś fajne pomysły na fajną sesję ?

04.09.11, 08:53
Na pewno już kiedyś raezm z kumpelkami robiłyście sb zdjęcia , aby je wstawić na facebooka lub nk . Macie jakieś pomysły , jak zrobić bardzo fajną i oryginalną sesję ? Gdzie ją robić ? Jak pozować ? Jakie ' rekwizyty ' ; D Wziąść?
Jeśli już było , to przepraszam , nie wchodzę na kotka na co dzień.
Obserwuj wątek
    • niksa44 Re: Macie jakieś fajne pomysły na fajną sesję ? 04.09.11, 09:45
      Odświeżam.
      • love_song Re: Macie jakieś fajne pomysły na fajną sesję ? 04.09.11, 17:45
        Dołączam do pytania big_grin
        • gola. Re: Macie jakieś fajne pomysły na fajną sesję ? 04.09.11, 17:53
          nigdy nie umawiam się na tzw 'sesje'. zawsze jakieś fajne zdjęcie trafi się przy okazji, jednak znam dziewczyny które spotykają się po to aby zdjęcie były bardziej pomysłowe. najczęściej jest to las, łąka, jakiś opuszczony dom, pusty wagon na stacji... miejsc może być wiele.
    • monia12xd Re: Macie jakieś fajne pomysły na fajną sesję ? 04.09.11, 20:32
      nie mam głowy do sesji w roku szkolnym ;/ zależy jeszcze jakie masz warunki na sesje
    • kiwi sesja w zborzu rulez! hahaha... 04.09.11, 21:17
      • kiwi lol, w zbożu x-DDD 04.09.11, 21:32
    • olcissia_1998 Tu :-) 04.09.11, 21:28
      Ja kiedyś na NK wstawiałam masę zdjęć i mam kilka tematów ;p
      1. Sesja arabska. Wtedy pamiętam owinęłam się takim długim, błyszczącym szalem ;p Mogłabyś poszukać kilka takich i temacik jest ;p
      2. Sesja a'la MJ. Poszukaj jakiegoś modnego kapelusza i rób pozy w stylu Michaela Jacksona.
      3. Sesja w sepii. Zrób zdjęcia w jakiejś ładnej sukience, a potem przerób je tak, żeby wyglądało na stare zdjęcie.
      • niksa44 ; D 05.09.11, 15:33
        Warunki to mam nie ten teges . . Co najwyrzej taki lasek blisko ,,górki '' są tam nawet jakieś groby xD
        Mi chodzi o taką zwykłą sesję . . tylko jakie pozy i ,,rekwizyty '' haha ;D
        Np , na kotku było takie mega boskie zdjęcie, jak dziewczyna trzymała płyty kompaktowe czy coś xD
        • kropeczka23 Re: ; D 09.09.11, 14:53
          to idz do lasu, koniecznie z dobrym aparatem ; D
          Ubierz się w jakieś luźne, postrzępione rzeczy, zrób dziury w rajstopach np. koloru białego, z kartami takimi zwykłymi do gry.. Trzymaj je w rękach rozstawione i w różnych pozach. włosy też ucharakteryzuj . : P
          Mam nadzieję że pomysł się podoba. :]
          • niksa44 Re: ; D 09.09.11, 20:21
            bardzo ; D
            Dzięki.
            • hilary_fanka Re: ; D 09.09.11, 21:27
              Bez obrazy, ale dla mnie sesje na Facebook to domena pokemonów z mojej klasy. W tym wątku pasuję.
    • lena_ Re: Macie jakieś fajne pomysły na fajną sesję ? 09.09.11, 23:30
      Czemu od razu na facebooka?
      Można wywołać zdjęcia w większej rozdzielczości i oprawić w ramkę, powiesić na ścianie, lub przypiąć do tablicy korkowej smile

Co do pomysłów.. hm..
      jak mi przyjdzie coś do głowy, napiszę smile
      • xxxaniskaxxx hmmm 10.09.11, 00:09
        Ja najczęściej patrzę na różne zdjęcia modelek bądź zwykłych kreatywnych dziewczyn. Później robię własną wersję tych zdjęć.

Na deviantart.com są ciekawe zdjęcia. Czasem tam wchodzę i patrzę czy coś mnie urzeknie.

Możesz przebrać się w jakąś ładną falbaniastą sukienkę i wybrać się do lasu. Weź ze sobą zegarek na łańcuszku bądź ładny wisior oraz kapelusz i białe rękawiczki. Jedno zdjęcie może być jak się będziesz patrzeć na wisior, inne jak będziesz kręcić się w kółko, inne zrób od tyłu (fajny efekt wink) Sesja wyjdzie jak z bajki...
        Ja tak zrobię, ale z wisiorem w kształcie serca.
        • xxxaniskaxxx i jeszcze... 10.09.11, 00:54
          tutaj masz użytkownika na deviantart.com który ma na prawdę świetne zdjęcia i można zaczerpnąć od niego inspiracje:
          suicide-bee.deviantart.com/
    • blondzia tuuu 12.09.11, 13:01
      Rozłożyć na łóżko jakiś ładny materiał najlepiej o jednym kolorze i fajnie jak by był taki śliski a jak nie to może być i białe prześcieradło oby niezniszczone i położyć się na ten materiał i przyjmować jakieś pozy a ten co będzie robił foty to ,żeby robił tak ,żeby było widać aby ten materiał i cb a nie ,że drzwi albo pokój .

A jeśli chodzi o rekwizyty to dobrym pomysłem jest wycięcie serduszka z papieru kolorowego i pozowanie z tym serduszkiem trzymanie go przy twarzy itp tylko serduszko,żeby nie było wielkie Miley miała taką sesję z serduszkiem dlatego szukam zdjęć,żeby ci pokazać jak to wygląda szczerze mówiąc to ja sama miałam taką sesję z serduszkiem i wyszła świetnie mama robiła mi foty heh ;p rok temu i wstawiłam takie zdjęcie na NK i wszyscy pisali,że to moje najlepsze zdjęcie itp było dużo komentarzy i wyświetleń smile

Oto zdjęcie Miley Cyrus z tym serduszkiem,żebyś zobaczyła jak to wygląda :
      Miley Cyrus - zdjęcie z seduszkiem

A tu jeszcze jedno zdjęcie Miley z serduszkiem lecz inna poza :
      Miley Cyrus-zdjęcie z serduszkiem

Kolor serduszka może być czerwony jak ma Miley ale dobrze będzie też wyglądało różowe serduszko bo ja miałam różowe i wszyło genialnie moje było dokładnie jasno różowe i najlepiej jak by wyciąć z kolorowego papieru bo pokolorowane będzie brzydkie . Ja akurat znalazłam takie serce w domu moja siostra skądś takie miała big_grin więc polecam to sesje z serduszkiem wygląda ciekawie i fajnie !

Można też narysować sobie coś na ciele albo zrobić tatuaż <było wiele ładnych tatuaży w gazetach może coś będziesz miała w domu,a jak nie to można kupić w Drogerii bo widziałam>

I jak pozować jak to wygląda przykłady :

Zdjęcie Miley Cyrus

Zdjęcie Seleny Gomez

Można też zrobić sobie sesje z bańkami mydlanymi :

Zdjęcie Miley Cyrus z bańkami mydlanymi

Oczywiście,że niby puszczasz to bańkę mydlaną bo tak jak u Miley to wątpię,żeby się udało .

Można też na trawie jak jest ładna i skoszona na podwórku i ze swoim pupilem np pieskiem czy kotkiem przykład :

Zdjęcie Miley Cyrus z pieskiem

Albo robić foty z gumą do żucia :

Zdjęcie Seleny z gumą do żucia

Albo jak masz lub ktoś ma można użyczyć lustrzanki i robić sobie z nią zdjęcia przykład :

Miley Cyrus z aparatem

Miley Cyrus z aparatem

mam nadzieję,że coś ci się przyda z tego co napisałam bo zajęło mi to sporo czasu i te szukanie zdjęć, mam nadzieję,że będziesz miała udaną sesję i z tym serduszkiem będzie najlepiej ! pozdro kiss

• pinkpunk Re: Macie jakieś fajne pomysły na fajną sesję ? 12.09.11, 19:05
      ja ostatnio z kumpelami robiłam na klatce schodowej... wink
      całkiem ciekawe ujęcia, szczególnie z różnych pięter big_grin
      • demixxd Re: Ja mam pomysł ! 13.09.11, 14:01
        Może ubierz się w długą białą koszulę i zrób sobie zdjęcia na torach/łące przy zachodzie słońca(bez też może być). Z miśkiem też możesz sobie zrobić. Albo także z kapeluszem. Lub przy zachodzie słońca na plaży. Naprawdę wyjdzie ładnie. Myślę że pomogłam..
        <b>Pozdrawiam smile
        • minaslia Re: Ja mam pomysł ! 13.09.11, 15:35
          Najlepiej być kreatywnym i samemu wymyślić, ale czas em ma się zaćmę i nie przychodzi ci żaden pomysł. Ja proponuję
          - sesję w stylu vintage, najlepiej o poranku
          - gdy jest deszcz, sesja z parasolami
          - albo po prostu, gdy kupisz nowy ciuch zrób "modową" sesję wink
    • karolcia909 Re : Macie jakieś fajne pomysły na fajną sesję ? 13.09.11, 15:37
      hm ,hm , hm . własnie tez chciałabym sobie po robić zdjęcia jakieś . moje rozwiązanie to jest takie abyś obejrzała kilka teledysków i poszukała fotek site models . może któraś z nich ci się bedzie podobała i też zrób sobie taką !
    • zuziafuzia pisze się WZIĄĆ a nie wziąść -.- 13.09.11, 15:55
      • taylor.swift Re: . 13.09.11, 17:00
        lubię zdjęcia z włosami tzn cos takiego : foto
    • elax33 sesje 13.09.11, 16:42
      Np. w polu , ubierz jakąś sukienkę i stań obok takiej długiej, ciągnącej się dróżki. i nie stój na niej tylko centralnie obok niej i wtedy niech ktos ci zrobi zdjecie , że ty będziesz wlasciwie na drugim planie zdjęcia, będziesz z boku a ścieżka to reszta. ja takie mam. b.ładnie wyszło.
      W lesie np. z balonami , 3 balony albo więcej i jakies pozy, nie iwem ze jestes smutna czy sczczesliwa czy cos. polecam jeszcze kupic sobie opakowanie wielu balonow w biedronce albo gdszies tlko tu jest ryzyko nadmuchać je i puścić tak z 20 . tyle z tutja potrzeba troche iwecej ludzi niż 2 osoby. tylko że trzeba szybko robić bo odfruną.
      Jeżeli twoi rodzice mają płyty kopaktowe i adapter o było by super zdjęcie. np. ukucnij połóż obok adapter i trzemaj w ręce2 płyty , a w drugiej też. jEżeli tego nie masz mozna kupic to na allegro naprawde za niewielkie pieniądze.

jAK powiedziala koleżanka wyżej mozęsz tez w zbożu świetne zdj. wychodzą kiedy jeszcze trafisz na zachód słońca.

albo jak byś była nad jeziorem to też mozna na mostu gdize obok są jakieś ładne gałęzie wystające z wody albo coś.

w lesie też są cudne zdj. przy drzewach. albo gdzies.
      powodzenia. smile

P.S ok. 80% modelek ma najwięcej zdjęc z otwartą buzią. czyli nie jest zamknięta tylko lekko uchylamy dolną warge.
    • carino . 13.09.11, 16:58
      mhmmm.... popatrz sobie coś na maxmodels.pl
      albo na fotoblogach , i nie sluchaj raczej pomysłow na sesje
      z serduszkiem , bo naprawde to nieciekawie wyglada.
      Wyobraźnia, i tyle suspicious no i fotograf.
    • evanescence24 Re: Macie jakieś fajne pomysły na fajną sesję ? 13.09.11, 17:30
      na pewno nie ;*

janiemoge. sesje. nastolatki robią sesje a profesjonalni fotografowie pstrykają foteczki.

• marta0126 zdjęcia 13.09.11, 17:43
      Ciekawe pomysły na zdjęcia można znaleźć na stronie maxmodels.plsmile
      • klaudia_25 . 13.09.11, 17:45
        Idź ta w pole i zdjęcia rób ta x-DD
    • aniol1997 Re: Macie jakieś fajne pomysły na fajną sesję ? 13.09.11, 19:39
      W jakimś dobrze naświetlonym, nie ciemnym miejscu. Myślę, że jeśli podsunę, Ci tu jakiś pomysł to już nie będzie tak oryginalnietongue_out
      • smileyy776 Re: Macie jakieś fajne pomysły na fajną sesję ? 13.09.11, 21:14
        przed lustrem z wydętymi ustkami i telefonem dotykowym...
        • koksik_girl26 hahaha przed lustrem ;D 13.09.11, 22:07
    • milejdi wiesz... 13.09.11, 23:05
      jak dla mnie to większość proponowanych pomysłów jest strasznie dziecinna i oklepana, no i mało kreatywna. Proponuję wybranie się do najbliższego Empiku izakupienie kilku nr Vogue, teenVogue jest za 30 zł, a rosyjski i niemiecki za jakieś40-50zł. Nr Vogue z Moss to jakaś stówa, nie wiem czy jeszcze jest w sprzedaży, na allegro zazwyczaj jest trochę taniej wink Spojrzyj również na sesje zdj znanych modelek, np Tekst linka, Tekst linka,
      Tekst linka
      poprzeglądaj ich portfolia, przyjrzyj się kampaniom domów mody i innych marek odzieżowych wink Pamiętaj, że dobre oświetlenie daje bardzo dużo.
    • demetria0606 Re: Macie jakieś fajne pomysły na fajną sesję ? 14.09.11, 16:06
      Ja robiłam sobie z przyjaciółkami w parku jesienią i zimą , w naszych domach , na mieście itd ;D
    • wilkolak Re: Macie jakieś fajne pomysły na fajną sesję ? 14.09.11, 18:04
      my mieliśmy w kuchni (twarz w mące) i w zbożu
    • miley138 Re: Macie jakieś fajne pomysły na fajną sesję ? 14.09.11, 18:40
      Nie jestem fotogeniczna ale uwielbiam pstrykać wszystko po kolei. big_grin

Najlepiej postawić na spontaniczność. Wyjdą zaje.biste zdjęcia! kiss
    • hanisiaa Re: Macie jakieś fajne pomysły na fajną sesję ? 14.09.11, 18:49
      ja za tym nie przepadam . Dla mnie to takie za sweet ; p więc nie mam zbytnio pomysłów..
      może pójdźcie do jakiegoś lasku z maskami (kupcie lub zróbcie) i bd fajna sesja . a'la Alicja w krainie czarów ; )
    • rose_alie Re: Macie jakieś fajne pomysły na fajną sesję ? 14.09.11, 22:15
      Ja ostatnio z moimi przyjaciółkami zrobiłyśmy sobie sesję w przymierzalni w Tesco..xDDD Słomowe kapelusze, męskie bluzy i szalone pozycje... xDDD Na pewno coś wymyślicie xDDD W gronie... najlepiej improwizujcie...
    • sunlit Re: Macie jakieś fajne pomysły na fajną sesję ? 15.09.11, 17:19
      Ja z koleżankami robimy co rok w wakacje taką sesję, u jednej z nas na wsi. onma ma za domem taską chatkę, pola i staw i jest pięknie. Zabieramy dużo rekwizytów: ciuchy , sztuczne kwiatki, balony, poamiętniki, miśka, kostka rubika, farby, kapelusze, dosłownie wszystko co wam przyjdzie do gółowy weżcie ze sobą ;DD
      • noicomipowiesz Re: Macie jakieś fajne pomysły na fajną sesję ? 25.09.11, 14:09
        W moim mieście jest takie drzewo na które się łatwo włazi i tam sobie ostatnio zrobiłyśmy z dziewczynami taką sesję wink Później poprzerabiałam troszku fotki na PhotoScape i git wink
        Więc może na drzewie ?? ;P
    • aleksandra25 Re: Macie jakieś fajne pomysły na fajną sesję ? 25.09.11, 11:47
      sweet focie przed lustrem
    • mary_ Re: Macie jakieś fajne pomysły na fajną sesję ? 25.09.11, 14:26
      Coś w stylu Effy ze skinsów? Chodzi mi dokładniej o te zdjęcia w lesie: tu i tu. Bardzo mi się podobają.
    • kokosh_ Re: Macie jakieś fajne pomysły na fajną sesję ? 26.09.11, 22:02
      ja niedługo idę z przyjaciółką na sesje na Stary Rynek ( wybierz najbardziej zaludniony obszar, ja jestem po prostu z Poznania) i wstajemy o 5 rano żeby jeszcze tam nikogo nie było. fajna kiecka, najlepiej w stylu vintage, a "pozy" to czysty spontan ; )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka