Dodaj do ulubionych

Jak zasnąć???

04.09.11, 19:19
Hej! Chciałam się zapytać co robicie aby szybciej zasnąć?Szklankę gorącego mleka?Ulubiony pluszak lub książka? A może puszczacie wodze fantazji i dzięki temu szybko zasypiacie?Jastem ciekawa co napiszecie wink
Obserwuj wątek
    • twilightowa2226 Re: Jak zasnąć??? 04.09.11, 19:20
      Melisa jest dobra na zaśnięcie
      • lonellygirl Re: Jak zasnąć??? 08.09.11, 19:09
        hmm... ja czasami mam również problemy za zaśnięciem i to takie ,że nie śpię całą noc , a potem śpie na lekcjach. masakra. jednak zdarza się to tylko wtedy gdy w pokoju nie jest w 100 % ciemno. zwłaszcza w lecie mam w tym problemy. nie zaśpię wcześniej niż o 1.00 albo 2.00 w nocy , nie mam pojęcia dlaczego. mówicie ,że słuchacie muzyki , czytacie książki , oglądacie filmy ,czy rozmyślacie... ja tak nie potrafię ! big_grin jak przeczytam jakąś wzruszającą książkę to się nakręcam i np. czytam , czytam , po chwili sobie ,myślę , odkładam książkę , jestem zmęczona , pewnie zaśpię ,jednak się nakręcam i ciągnie mnie do tego ,ze przeczytać dalsze losy bohaterów, tak samo z filmem , potem to wszystko przeżywam. a jak słucham muzyki to się na prawdę nakręcam ! jestem dziwna... big_grin
    • jane_ Re: Jak zasnąć??? 04.09.11, 20:20
      my bloody valentine, od biedy silversun pickups. ewentualnie nowsze dokonania the horrors. i już śpię. ale to pozytywne. c:
    • kiwi Re: Jak zasnąć??? 04.09.11, 23:50
      nie zasnę jeśli nie obejrzę przynajmniej jednego odcina the it crowd <3
    • truskawa. Re: Jak zasnąć??? 05.09.11, 15:57
      zamykam gały i śpię xd
    • wampire13 Re: Jak zasnąć??? 05.09.11, 17:54
      Posłuchaj muzyki, poczytaj książke, póść wodze fantazjii...to pomagasmile
    • by_moonlight Re: Jak zasnąć??? 05.09.11, 22:10
      Zdecydowanie puszczam wodze fantazji. Wymyślam śmieszne, ciekawe historie, niekiedy później staram się to spisać czy ułożyć opowiadanie. Bo jak wiadomo najlepsze pomysły przychodzą nocą. wink O, i muszę mieć mnóstwo poduszek.
    • alivemurderer Re: Jak zasnąć??? 08.09.11, 19:11
      zawsze mam problem z zasypianiem wiec po prostu sie mecze, albo se cos wlaczam w tv
    • ilona3 TUTAJ!! 08.09.11, 19:14
      Spróbuj poczytac zmierzch...ja zasypiam od rau...takie to nudne!!!!!!!
    • jagoda1602 Instrukcja obsługi snu: 08.09.11, 19:17
      1. Kładę się do łóżka.

To już wszystko na dziś!
      • klaudia_25 . 08.09.11, 19:25
        Fajna ta instrukcja obsługi snu x-D

Ja ostatnio pobiła rekord i poszłam spać ok. 22 i zasnęłam O.o

Marzę sobie <3
        PP xdd
    • dorr Re: Jak zasnąć??? 08.09.11, 19:38
      Mój sposób jest bardzo nudny dlatego łatwo mi zasnąć. Powtarzam sobie tabliczkę mnożenia ;]
    • gorzata.14 Re: Jak zasnąć??? 08.09.11, 20:30
      Leże sobie w łóżku i rozmyślam, marzę itp. Nawet nie wiem kiedy usypiam wink
      • gola. Re: Jak zasnąć??? 08.09.11, 21:42
        padam na łóżko i zamykam oczy.
    • just...me Re: Jak zasnąć??? 09.09.11, 19:46
      Zmęcz się w dzień to będziesz śpiąca.

Jak czujesz, że nie chce ci się spać to się nie kładź. Lepiej zrobić cokolwiek, niż leżeć bez sensu kilka godzin. Ja wczoraj wstałam o 6.30, a poszłam spać o 1.00 bo tak chciałam, po co się kłaść np. o 22-23 i sie męczyć? Bo tak wypada, no tak, "pożądna godzina" do spania. Bullshit. Tylko nie rób czegoś co wciąga, np. nie siedź przed kompem. Ja wczoraj o 23 się uczyłam na sprawdzian za tydzień, a o północy zmieniałam pościel. W dzień nie mam do tego najmniejszego zapału.wink A jeśli chcesz spać, ale nie możesz, to ćwicz jogę przed snem z 20-30 min. Pomaga. Ja mam taką sytuację, że jak się nie postaram to nie zasnę. Chyba, że na historii, ale to inna sprawa.
    • sandrolaxd Re: Jak zasnąć??? 11.09.11, 17:32
      Zazywczaj przed senem gadam z siostrą, czytam książkę no i pisze smsy. A potem kiedy już leżę, zaczynam wymyślać historię i zasypiam. XD
      • szalona12345 Re: Jak zasnąć??? 14.09.11, 21:37
        Ja zawsze słucham ulubionych piosenek przed zaśnięciem i tworzę w głowie jakieś historie smile.
    • rose_alie Re: Jak zasnąć??? 14.09.11, 22:24
      Mam strasznie wybujałą wyobraźnię... Więc wodze fantazji same przychodzą...
    • milusia22 Re: Jak zasnąć??? 17.09.11, 17:54
      muzyka, ulubiona mała poduszka, stary misio.
    • yellowgreenblue Re: Jak zasnąć??? 17.09.11, 19:25
      Ja na przykład przed snem fantazjuję wink
      Ale jeszcze nie tak dawno nie mogłam wcale zasnąć. Musiałam pic melisę i wietrzyć pokój przed spaniem ale to i tak niewiele dawało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka