Dodaj do ulubionych

Euro klasa :)

12.09.11, 16:46
Założę się że u was w gimnazjach są zrobione EURO KLASY - tj. klasa dla najlepszych uczniów, więcej lekcji poświęconych na języki obce, wyjazdy za granice .... Ja chciałabym do takowej klasy pójść za rok, ale jedno mnie zastanawia, mianowicie to czy np. uczniowie z takiej klasy są uważni za kujonów, mają mniej kolegów z pozostałych klas... Chodzi mi oto czy są po prostu lubiani, uważani za normalnych uczniów czy za jakiś kujonów. uncertain
Proszę odpowiadajcie. Z góry dziękuję big_grin
Obserwuj wątek
    • katsuumi_17 Re: Euro klasa :) 12.09.11, 19:03
      Ja to o tym po raz pierwszy slysze... Czego to nie wymysla -.-
    • by_moonlight Re: Euro klasa :) 13.09.11, 16:43
      Nigdy o czymś takim nie słyszałam. A przynajmniej w mojej szkole nie ma tych euro klas. Wydaje mi się, że uczniowie z takich klas przez jednych będą lubiani i traktowani zupełnie normalnie (o ile nie będą się wywyższać), a przez innych uważani właśnie za kujonów czy swego rodzaju 'elitę'. Zależy na kogo trafisz.
    • evanescence24 Re: Euro klasa :) 13.09.11, 17:28
      założę się, że u mnie nic takiego nie ma! ;*

a jak są uważani za kujonów, to już nie chcesz, ehe? ach, ta społeczna presja.
      • estrellaa Re: Euro klasa :) 13.09.11, 17:43
        u a u mnie czegoś takiego nie ma
        • klaudia_25 . 13.09.11, 17:46
          A od kiedy takie coś jest? O.o
          • poker Re: . 13.09.11, 18:20
            Tak dla czystego info: kujoni jest to wieśniackie określenie ludzi mądrych,uzdolnionych,którzy mogą okazać się wasyzmi najkepszymi przyjaciółmi.
    • encore. Re: Euro klasa :) 13.09.11, 18:34
      Nigdy o czymś takim nie słyszałam tongue_out
    • milusia22 Re: Euro klasa :) 13.09.11, 18:38
      nie ma u nas. klasy, które obecnie są w I klasie liceum były podzielone na paskowe i bezpaskowe [czyli osoby, które skończyły 6 klasę mając świadectwo z paskiem do jednej klasy, a ty które skończyły podstawówkę bez paska do drugiej] rok później nie było takiego podziału. Jeszcze później [czyli jak ja przyszłam] podzielili na klasę przedsiębiorczą [dodatkowa godzina matmy] i zwykła. ja jestem w zwykłej. obecne pierwsze są obie przedsiębiorcze big_grin
    • nessy96 Re: Euro klasa :) 13.09.11, 19:07
      nie słyszałam o czymś takim.
    • meredith. Re: Euro klasa :) 13.09.11, 19:25
      pierwsze słyszę.
    • zala95 Re: Euro klasa :) 13.09.11, 19:38
      W moim gimnazjum było coś takiego, z tym że za czasów, kiedy mnie tam jeszcze nie chodziłam... Wiem, że mieli wyższy poziom, jakieś projekty, filmy kręcili.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka