Dodaj do ulubionych

Doctor Who (Eleven).

18.09.11, 02:03
A więc. Serial pod tytułem "Doctor Who". Wcielenie najnowsze. Czyli już 11.
Ja osobiście serial zaczęłam oglądać z powodu Karen Gillan (Amy Pond), która na Tumblru została bezceremonialnie okrzyknięta odtwórczynią roli Lily Evans w "Harry'm Potterze", choć nie wiadomo, czy owa część powstanie. No i mi się spodobało. Obejrzałam kilka odcinków i serial świetny.
Plusem również jest to, że nie trzeba oglądać tych 6 serii (a sześć serii to tylko od 2005. Całość zaczęła się w 1963 r.). By skapnąć się, o co biega, trzeba tylko przeczytać, o czym serial jest. No i trochę o postaciach. Mi wystarczyły zdjęcia. To wszystko nie jest skomplikowane, właściwie każdy odcinek to 'inna przygoda'.
Jest to brytyjski serial - dla fanów angielskiego akcentu coś fantastycznego wink (w każdym bądź razie mam wrażenie, że jest to angielski akcent, ale może być szkocki). Ja nic nie rozumiem, brytyjskiego akcentu nie rozpoznaję, więc muszę czekać na napisy. Trudno. *dlatego wolę amerykańskie seriale*
Czy ktoś ogląda ten serial? Czy ktoś przeczyta ten post? Szczerze wątpię. Ale polecam. Jest bardzo fajny. I to nie jest tak, że oni są np. w latach 60. Lub są na innych planetach. To znaczy, też, ale nie w takich, jak np. Mars. To są bardziej inne wymiary, niż inne planety.
Ok, ta paplanina nie ma sensu. Chciałam tylko zachęcić ludzi do oglądania, ale to spaprałam.
Dobranoc.
Obserwuj wątek
    • by_moonlight Re: Doctor Who (Eleven). 18.09.11, 14:21
      Oglądałam. :] Pamiętam, że leciał zawsze o 6:00 rano na AXN, więc miałam okazję widzieć kilka odcinków. Przyznaję, że nie wiem, która to była seria, ale obejrzałam odcinek, w którym główny bohater jakby zmienił swoją postać (w rzeczywistości chyba zmienili aktora - albo jego fryzurę, nie pamiętam już xd). I zapisał mi się w pamięci świetny odcinek, jakby z czasów jakiejś wojny, gdzie były jakieś duchy dzieci chodzące w maskach. To było wręcz przerażające, naprawdę świetnie się ogląda. Lubiłam ten serial, szkoda, że już nie leci, ale może jak będę miała chwilę czasu to wyszukam go gdzieś w internecie. :] Tak szczerze to nie spodziewałam się, że znajdzie się tu ktoś, kto też go przynajmniej kojarzy.
      • madoxxx Re: Doctor Who (Eleven). 27.09.11, 20:20
        tak kochałam ten serial lubiłam go oglądać jak byłam mniejsza ale niestety był on rano i obejrzałam pare odc. jeszcze czasem mi sie snia te przygody z filmu smile
    • xmadziunia14x Re: Doctor Who (Eleven). 18.09.11, 18:19
      Nie oglądam, ale chciałabym się zabrać wreszcie za to. Nie wiem czy spodobałoby mi się.
    • jo. Re: Doctor Who (Eleven). 23.09.11, 22:05
      ohoho, widzę nawet ludzi z tumblra na kocie można znaleźć c:
      doctora who kocham przeogromnie! chociaż ostatnio suits zajmuje pierwsze miejsce w moim serialowym rankingu, to jednak jestem blisko związana z whovianowskim fandomem. szczerze powiedziawszy, to o wiele bardziej wolę dziesiątego doktora. oczywiście jedenasty jest świetny i matt smith odwala genialną robotę, bo ta postać jest naprawdę skomplikowana i trudna do zagrania, jednak david tennant kompletnie oddał się swojej roli. no i powoli zaczyna nudzić mnie to, że to już kolejna seria, w której jest amy, rory i river. serial ten wyróżnia się drastycznymi zmianami, a ostatnio powiewa mi on dość dużą monotonią.
      przy okazji - nie ma czegoś takiego jak 'brytyjski akcent'. w wielkiej brytanii jest wiele akcentów, wystarczy spojrzeć na londyn, w którym można wyróżnić co najmniej pięć. karen gillan ma szkocki akcent, ale to logiczne, bo jest szkotką suspicious
      co miałaś na myśli, mówiąc, że "nie wiadomo, czy owa część powstanie"? nowego pottera nie będzie, na to nie licz. większość fanów doctora who na tumblru uwielbia też harry'ego pottera, więc po prostu tworzą grafiki, używając wizerunku karen.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka