Dodaj do ulubionych

pociąć się czy od nowa zacząć?plis pomóż.wazne

23.09.11, 23:25
miałam taką przyjaciółkę ona teraz jest w 1 gim a ja w 6 podsst. i przyjaźniłyśmy się przez rok ale doszła do nas taka jedna dziewczyna i się wszystko sp i e p r z y ł o ! My nie umiałyśmy kolegować się we trzy a co dopiero przyjaźnić! jedna na drugą obgadywałyśmy się. zrobiłyśmy tak że mówiłyśmy jak obgydywałyśmy, taki moment prawdy ;D ale i tak wszystko było tak samo czyli do du py ! Ta dziewczyna co do nas doszła jest taka że namawia dobra daj sb z nią spokój kit z nią, nie przejmuj się nią. A tak wgl to chodzi o to że ja postanowiłam się przestać z nimi kolegować bo to nie miało sensu! no i chyba przez tydzień wgl po mnie nie przychodziły nie pisały na gg a to znaczy że nie zależy im na mnie awięc no nie bd im dupy zawracać.! tylko że ja dopiero miesiąc się z nimi nie przyjaźnię i ciągle jestem smutna co chwile twarz mokra od łez. a co to bd jak ja bd szła do gim one bd w 2 gim i bd musiała na korytarzu je mijać a ja wtedy nie bd miała z kim się kolegować.! i ja nw co zrobić żeby nadal się z nimi kolegować i czy wgl warto. ale bo ja myślałam że uda mi się bez nich żyć ale już jestem pewna że nie umiem. nie wiem co mam robić bo chętnie to chciałabym żeby moja przyjaciółka o wszytkim zapomniała i żebyśmy się przytuliły a tamto to niech sb do du py idzie. kit z nią. nw co robić i jeżeli nawet się z nimi znowu kolegować to jak do tego doprowadzić.. proszę pomóżcie mi..! błagam oczywiście bd j a n błagaam .!
Obserwuj wątek
    • nadzia115 Re: pociąć się czy od nowa zacząć?plis pomóż.wazn 23.09.11, 23:38
      proszę pomóżcie mi!!
    • blondi_girl Re: pociąć się czy od nowa zacząć?plis pomóż.wazn 23.09.11, 23:45
      no i w czym my ci tu mamy pomóc? Nie zmusimy przecież tych dziewczyn żeby zaczęły sie z tobą kolegować...Poza tym wydaje mi sie, że troche przesadzasz. Rozumiem, że bardzo lubisz przyjaciółkę, ale śmieszy mnie ( bez obrazy) stwierdzenie, że myślałaś że bedziesz umiała bez nich żyć, a jednak nie umiesz...Pogadaj moze z tą przyjaciółką, powiedz jej jak sie czujesz, ale jeśli ona nie będzie zainteresowana kontynuowaniem tej znajomości to odpuść, przecież poznasz w życiu jeszcze wielu ludzi i napewno z kimś się zaprzyjaźnisz, wiec przestań mówić, że nie będziesz umiała żyć bez przyjaciółki.
    • vaniney Re:pociąć się ofkozz 24.09.11, 00:19
      • miley138 Re:... 24.09.11, 00:31
        Znajdź inną najlepszą przyjaciółkę, tylko taką, która cię nie zdradzi.

NIe wiem co mam napisać nie znam nikogo...
        Ani Ciebie, ani ich...
    • fanclubdemi Moja rada... 24.09.11, 01:21
      Proszę, tylko się nie tnij! To niczego nie załatwi! Pogadaj szczerze z tą 1. przyjaciółką, powiedz, co czujesz itp. Jeśli ona nie zechce się dalej kolegować, to poszukaj nowych przyjaciółek. W twojej obecnej klasie, na osiedlu, w bloku, w szkole. A gdy będziesz w gimnazjum, to pojawią się też nowe koleżanki. Nie dramatyzuj! Nie tylko wy trzy będziecie chodzić do tego gimnazjum. Czasem życie samo podsuwa rozwiązanie... Ale rozwiązaniem kłopotów na pewno nie jest cięcie się! Pamiętaj o tym! kiss
      Pzdr...
    • allegedidiot Re: pociąć się czy od nowa zacząć?plis pomóż.wazn 24.09.11, 02:05
      Aha. Załóżmy, że zrozumiałam. Ale Twoja wypowiedź jest bardzo chaotyczna, więc pewne informacje mogłam przyswoić niewłaściwie. Chciałabym mieć 12 lat i martwić się o to, że nie umiem dogadać się z dziewczynami, z którymi chcę się przyjaźnić.
      Zapoznaj się z definicją słowa przyjaźń, niekoniecznie encyklopedyczną.
      Martwisz się o to, że nie będziesz miała znajomych, hmm. Jesteś w 6 klasie podstawówki, do rozpoczęcia gimnazjum został rok. Istnieje prawdopodobieństwo spotkania tak zwanej "bratniej duszy", chociażby osoby o jedynie zbliżonych zainteresowaniach.
      Jasne, samotność nigdy nie wychodzi poza sferę potencjalności. Właściwie nic poza nią nie wychodzi. Ale nie nastawiaj się pesymistycznie.
      A autodestrukcja nie jest dobra, szczególnie u tak młodych osób.
      • agapi Re: pociąć się czy od nowa zacząć?plis pomóż.wazn 24.09.11, 09:51
        ta, kur.wa, bo cięcie się jest najlepsze na takie coś... opanuj się! nie dość, że jesteś baaaaardzo młoda, piszesz tak chaotycznie, że nie wiadomo czego chcesz, to jeszcze z byle powodu chcesz się ciąć. Tak, to jest taki tyci, tyci problemik. Uwierz starszej koleżance, że już za niedługo czekają cię o wiele gorsze problemy i co wtedy zrobisz, zabijesz się? A, powiem Ci jeszcze coś. Nie potniesz się wink. W Twojej wypowiedzi nie widać depresji, a zawiść jaką darzysz tę jedną dziewczynę.
    • donia2107 Re: pociąć się czy od nowa zacząć?plis pomóż.wazn 24.09.11, 10:07
      Z tego co napisałaś wynika że im na Tobie nie zależy, nie były więc Twoimi przyjaciółkami bo gdyby naprawdę nimi były to porozmawiałyby z Tobą.Ciąć się ? Niee ... Jesteś jeszcze młoda więc może nie będziesz miała tyle odwagi na to.Daj sobie z nimi spokój , od tego nie zawali się całe Twoje życie.Dwie fałszywe przyjaciółki to nic , nie płakałabym za takimi.A w gimnazjum na pewno znajdziesz jakieś koleżanki , jestem tego pewna ; )
      • karmel_ Re: pociąć się czy od nowa zacząć?plis pomóż.wazn 24.09.11, 10:25
        potnij się to na pewno rozwiąże twoje problemy. -.-
    • pauliska1212 Re: pociąć się czy od nowa zacząć?plis pomóż.wazn 24.09.11, 17:38
      łojezusiu co za historia.. nawet nie będę tego do konca czytac, bo nie ma sensu.
    • vaniney Re: pociąć się czy od nowa zacząć?plis pomóż.wazn 27.09.11, 00:44
      i co tam z tobą?pocięłaś się czy zaczęłaś od nowa?*gleba*
    • tostusiowa skończ ze sobą 27.09.11, 03:04
      • smileyy776 Re: skończ ze sobą 27.09.11, 08:31
        Płaczem i okaleczaniem się nic nie zdziałasz nie lepiej z nimi pogadać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka