vaniney Re: Ktoś ma wrażenie że urodził się w złym czasie 30.11.11, 22:48 nigdy nie będzie tak jak byśmy chcieli.może i fajnie byłoby urodzić się w latach 70,a może nie?gdybym przyszła na świat dużo wcześniej,wcześniej bym też go opuściła,a ja chcę widzieć jak wszystko idzie do przodu i jak ziemia się zmienia.natomiast w dzieciństwie dzieci w ogóle nie powinny mieć dostępu do żadnej technologi,bo to zabiera tylko wspomnienia,które później przecież powinno się mieć.ale o czym tu myśleć skoro całą młodość spędziło się przed komputerem?kiedy się nad tym zastanawiam,cieszę się,że nie urodziłam się np.10lat później.10 lat-czy to naprawdę tak dużo?ale jaka zmiana...natomiast technologia w późniejszym dorosłym życiu wydaje się już lepszym pomysłem.podsumowując...dzieciństwo zdecydowanie było lepsze 20-30lat temu.okres nastoletni?też.wyobrażam sobie siebie na jakichś dobrych rockowych koncertach,w USA oczywiście,bo Polska to wiadomo...i dorosłość-dobre czasy na nią dopiero chyba nadejdą.najlepiej byłoby żyć wiecznie.nie wiem,może jeszcze mnie ugryzie jakiś edward cullen czy inny wampajer Odpowiedz Link Zgłoś
monik4 Re: Ktoś ma wrażenie że urodził się w złym czasie 30.11.11, 22:59 ale masz problemy dziewczyno -.- Odpowiedz Link Zgłoś
malinkoowa_13 Re: Ktoś ma wrażenie że urodził się w złym czasie 30.11.11, 23:43 Mam dokładnie tak samo jak ty... Dużo bym dała, żeby obejrzeć wspaniałe zespoły w latach ich świetności... Teraz to nawet nie mam na co liczyć, ehh... Lata Rock n' rolla ( od '60 do '00) są dla mnie najlepszymi latami rozwoju muzyki, potem to szkoda gadać Odpowiedz Link Zgłoś
buhahaha dokładnie 01.12.11, 07:58 Często żałuję że nie jestem w wieku mojego taty itp. bo naprawdę czuję tęsknotę do tej Muzyki przez duże M. Zobaczyć pierwszy i ostatni koncert Hendriksa, The Doors, obserwować jak cała muzyka rozwijała się od początku do końca, Justin Bieber i inni "muzycy" to nie to samo Odpowiedz Link Zgłoś
weronisia14 Powariowaliście ??? 01.12.11, 08:12 Średniowiecze , I i II wojna światowa, Ameryka ??? Boże widać co się tutaj dzieje.Ładnych mamy patriotów, a te wszystkie gwiazdy i dawne stroje ?? Tylko o to wam chodzi ?? Jesteście nienormalni.Oddać swoje życie i przyjaciół rodzinę itp i lecieć oglądać Queen ?? Ja nie ,dziękuję.Wiecie że w średniowieczu się nie myli ?? Teraz tez nie jest najlepiej ale i tak zostaję przy XXI w Odpowiedz Link Zgłoś
diabolusxxx Re: Powariowaliście ??? 01.12.11, 14:03 weronisia14 napisał(a): > Średniowiecze , I i II wojna światowa, Ameryka ??? Boże widać co się tutaj dzie > je.Ładnych mamy patriotów, a te wszystkie gwiazdy i dawne stroje ?? Tylko o to > wam chodzi ?? Jesteście nienormalni.Oddać swoje życie i przyjaciół rodzinę itp > i lecieć oglądać Queen ?? Ja nie ,dziękuję.Wiecie że w średniowieczu się nie my > li ?? Teraz tez nie jest najlepiej ale i tak zostaję przy XXI w to na pewno są jakieś argumenty przeciw. ale w tym wszystkim nie o to chodzi. niektorzy woleliby życ w tamtej rzeczywistosci- pelnej adrenaliny, niespodzianek, zabawy, rocka, niezapomnianych kocertow, muzyki z duszą, zycia chwilą, a nawet tymi strojami i fryzurami niż tym co jest teraz- cukierkową, przepełnioną wirtualnością rzeczywistością, seksem w telewizji i ogłupianiem człowieka. a jesli mowa o latach 80. to nie sredniowiecze i nie wojna. Odpowiedz Link Zgłoś
malinkoowa_13 Re: Powariowaliście ??? 01.12.11, 20:35 Chodzi nam o narodziny w innych latach nie pierwszej czy drugiej wojnie światowej tylko od lat '60 czyli 15 lat po niej... ekhm... (widać kto jest patriotą i zna historię kraju), a i w tamtych latach moja rodzinka już żyła Więc nie opuściłabym jej... haha A mam pytanie czy osoba, która mieszka w Ameryce, a z pochodzenia jest Polakiem, nie jest patriotą? Patriotyzm to stan ducha i poczucia wartości własnego kraju, bronienia go przed wrogością ze strony innych, miejsce zamieszkania nie ma nic do tego. Wiele osób chciałoby mieszkać w Ameryce dlatego, że w Polsce w tamtych latach komunizm ostro dawał w kość... Ludzie zawsze wybierają to, co ich zdaniem jest lepsze, ponieważ chcą zapewnić sobie i swojej rodzinie dobry byt, co nie wyklucza patriotyzmu Odpowiedz Link Zgłoś
selenqqa Re: Ktoś ma wrażenie że urodził się w złym czasie 01.12.11, 09:01 Ja się cieszę ,że się urodziłam wtedy kiedy się urodziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
taylorka. Re: Ktoś ma wrażenie że urodził się w złym czasie 01.12.11, 09:52 ja się tam ciesze że się urodziłam w tych czasach .. Odpowiedz Link Zgłoś
diabolusxxx powrót do lat 80-tych. 01.12.11, 13:54 mam dokładnie jak autorka tego postu. ile to razy dziennie zdarza mi się myslec dlaczego nie żyje w tamtych latach. ale żeby to było jeszcze tak, że mieszkam w Stanach, chodzę na te rock n' rollowe koncerty i hulaj duszo. to juz samo w sobie byloby cudowne, a co dopiero gdyby w jakis sposob sie styknac z tymi zespolami prywatnie. uwielbiam marzyc Odpowiedz Link Zgłoś
cece25 TAK!!! 01.12.11, 13:57 NARESZCIE KTOŚ TO ZAUWAŻYŁ!!! Mam takie same poglądy. Cgciałabym zobaczyć nowe Millenium, a nie urodzić się 18 dni po nim (18 sty 2000r dokładnie)! Marzę o tym, by być świadomą tego zdarzenia, którego nigdy nie zobaczę. Ze zdjęć rodziców wnioskuję również, że lata 90-te to piękne czasy chociaż na pierwszy rzut oka tak staroświeckie i nudne. Tyle się wtedy działo! Selena, Bella, Demi, Miley, Zendaya,... one urodziły się w najpiękniejszym czasie na ziemi. Nie dość, że zazdroszczę (w dobrym sensie oczywiście) Belli Thorne sławy w tak młodym wieku (jest przecież ode mnie starsza tylko o 3 lata!) to jeszcze miała zaszczyt urodzić się wtedy! Tak, dorastałam z "Hannah Montana" i to było piękne, ale jak wspomniałam tamte czasy... och, co tu więcej mówić! Dla tego odpowiedni rok urodzenia jak dla mnie to 1997, jak Zendaya Collman. dla autorki tego postu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
slodkaa Re: TAK!!! 01.12.11, 14:46 Jak czytam niektore wypowiedzi to mózg mi sie lasuje ;/wy wiecie o co chodzi chociaz ? przecierz nie chodzi tu o to zeby sie cofnąć o rok do przodu zeby miec te pieprzo*e 18 lat czy zeby sie urodzic w tym roku co jakas tam Zendaya ;/ Tak moze i bylo tam jakies hulactwo, alkoholowe libacje ale w kazdym czasie sa jakies wady wolala bym tamte problemy lat 80 niz te co sa teraz kiedy dziewczyny przejmuja sie ze nie maja chlopaka i zaraz leca go szukac albo ze Bieber nie dostal jakiejs tam nagrody i zaraz trzeba zbluzgac ta dziewczyne ktora z nim wygrala . masakra ;/ A nie ze zaraz chcemy się cofnąć do I wojny swiatowej czy ze oddalibysmy swoja rodzine za jakis koncert. bez przesady ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
szczoteczka Re: Ktoś ma wrażenie że urodził się w złym czasie 01.12.11, 14:51 A ja chciałabym żyć w latach 20-30 XX wieku... Kobiety były wtedy takie kobiece...Przeczytałam trzeci tom Cukierni pod Amorem (poprzednie też) i strasznie mi się podobała bohaterka, Gina. Nawet te jej wojenne przygody... Odpowiedz Link Zgłoś
doggy Re: Ktoś ma wrażenie że urodził się w złym czasie 01.12.11, 15:03 chciałabym się urodzić parę lat wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
mari86 apelapelapel 01.12.11, 15:15 Mogłabym napisać, że uważam tak samo jak ty, ale nie byłoby to zbyt oryginalne. Zamiast tego dam Wam nowy temat rozważań. XXI wiek jest zdominowany przez popkulturę. Bieber, Gaga, Rihanna.. Wielu osobom to przeszkadza. Osoby takie wyżalają się na forach internetowych, ale nic poza tym nie robią. Ruszcie dupska i zacznijmy sami tworzyć naszą własną kulturę! Nie chce opowiadać swoim dzieciom, że słucham beatlesów, led zeppelin, czy aerosmith. Tworzyli wspaniałą muzykę i naprawdę ich uwielbiam, ale nie zobaczę już mojego ukochanego Izzyiego Stradlina na koncercie Guns n roses. Nie zobaczę wspaniałego Slasha, czy Kurta Cobaina. Oni są przeszłością. Zamiast nich zobaczę starych facetów.. Chciałabym mieć własnych idoli, młodych i uzdolnionych, których mogłabym zobaczyć na koncertach. W latach 90 panował grunge, ale nie zapominajmy o tym, że były to także lata boysbandów! W naszych czasach niech będzie obecny Bieber i Gaga, ale niech usługują naszym królom - ROCK ROCK ROCK.! ((Nie mówię tu o 30 second to mars i innym podobnym gó...e - bez urazy dla fanów!)) Odpowiedz Link Zgłoś
paolka99 Re: Ktoś ma wrażenie że urodził się w złym czasie 01.12.11, 15:22 Jeśli chodzi o muzykę chciałabym w latach 60 - za czasów The Beatles czy Pink Floyd (to już lata 70) Ale w sumie nie chciałabym żyć w tych czasach, bo chyba wiecie z historii jaka sytuacja była wtedy w Polsce? -.- Odpowiedz Link Zgłoś
vans Re: Ktoś ma wrażenie że urodził się w złym czasie 01.12.11, 15:35 Pójść na koncert Guns'n Roses w oryginalnym składzie z Slashem! Zgadzam się w 100% z Tobą, a tu mały link do kwejka oddającego moje uczucia:<br /> kwejk.pl/obrazek/706176 Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaka *_* 01.12.11, 16:09 Ja bym się chciała urodzić jakieś 5-6 lat wcześniej, to tyle. W końcu też chciałabym pójść na koncert np. Nirvany, ale w jakiś sposób czuję się wyjątkowa, że w tych latach, w których panuje muzyka typu ''ja cie kocham, ty mnie nie umpa umpa je je je!'', ja słucham czegoś ambitniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
edward.cullen Lata 60 01.12.11, 16:58 Chciałabym się urodzić w latach 60 w Ameryce, gdzie rządzili Jefferson Airplane, Jimi Handrix, Janis Joplin i wielu innych. Najbardziej w świecie chciałabym się znaleźć na Woodstocku w 69. To musiało być niesamowite. Ewentualnie mogłabym się urodzić w latach 80 w Anglii, być anarchistką słuchać Sex Pistols. Odpowiedz Link Zgłoś
mia. Re: Ktoś ma wrażenie że urodził się w złym czasie 01.12.11, 17:11 haha, no cóż, podoba mi się średniowiecze, gdybym nie urodziła się teraz, to może chciałabym wtedy żyć. ;D ale ogólnie to lubię moje czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
izoolka Re: Ktoś ma wrażenie że urodził się w złym czasie 01.12.11, 17:52 taak !! chciałabym chodzić na szalone dyskoteki lat 80, być na koncercie 2Paca, Gunsów, Nirvany...piękne czasy były nie da sie ukryć Odpowiedz Link Zgłoś
mileyselfan Re: Ktoś ma wrażenie że urodził się w złym czasie 01.12.11, 18:41 Ja bym chciała życ w czasie renesansu Wiem, że to czas odległy, ale wydaje się taki fajny Albo starożytność. Do XXI w. nie pasuję zupełnie. Odpowiedz Link Zgłoś
monia12xd Re: Ktoś ma wrażenie że urodził się w złym czasie 01.12.11, 20:27 nie. Odpowiedz Link Zgłoś
niekryta Re: Ktoś ma wrażenie że urodził się w złym czasie 01.12.11, 20:55 W czasie to ja się dobrym urodziłam, ale w złym miejscu . Nie lubie wszystkiego co polskie chociaż pochodzę z patriotycznej rodziny, ale za to kocham USA . kocham wszystko z USA . ubiór, język, muzykę, książki, flagę... ach, dużo by tego wymieniać... Odpowiedz Link Zgłoś
trussskavka Re: Ktoś ma wrażenie że urodził się w złym czasie 01.12.11, 21:11 no chciała bym . kiedyś z kuzynką wypytaliśmy naszych wujków nie tak starych i oni wszyscy słuchli rocka . od tego czasu chciałąbym się urodzić się z 30 lat wcześniej . mam gdzieś telefony komputery i te wszystkei inne nowości . moi idole albo są starzy albo nei żyją . ! zespołu których słucham już nei są w pełnym składzie . niesty niek mni nie rozumie wszyscy szczęśliwi słuchają albo Bieber albo GrubSona . oni nei znają uczucia że nigdy nie pójdą na koncert swojego idola . Odpowiedz Link Zgłoś
werusia145 :> 02.12.11, 16:57 Chciałabym się urodzić w USA w latach 50' lub 80'. Odpowiedz Link Zgłoś
ewastar Re: Ktoś ma wrażenie że urodził się w złym czasie 02.12.11, 19:24 Ja bym chciała się urodzić w 1994, ponieważ wtedy urodził się uczeń mojej mamy, w którym się zakochałam Odpowiedz Link Zgłoś
blondzia Chciałabym urodzić się w latach 70 . 02.12.11, 21:59 Kiedyś było lepiej . A teraz to wszystko niby udoskonalają a jest CHUJOWO ! jakieś nowy program nauczania w gimnazjum wprowadzają po prostu żal Odpowiedz Link Zgłoś