Jak był taki wątek to sorry .
Chodzi mi o to czy na religii robicie jakieś zadania czy są sprawdziany,kartkówki , branie do odpowiedzi czy po prostu tylko pogaduszki ? I koniecznie napiszcie do której klasy chodzicie .
Ja jestem w 3 klasie gimnazjum i niby rozmawiam z koleżankami , śmieje się i wygłupiam na lekcji to z religii jest sporo nauki .
Bardzo często są zadawane prace domowe typu coś napisać w zeszycie , niestety do odpowiedzi też się chodzi to różnie bywa czy na każdej lekcji czy nie to zależy jaki temat ale głównie na każdej lekcji nauczyciel bierze kogoś do odpowiedzi . Sprawdziany i kartkówki też bywają zwykle dwa razy w jednym półroczu . I często na lekcji nauczyciel daje nam najwięcej z 6,7 pytań na które odpowiadamy korzystając z podręcznika a na koniec lekcji zbiera zeszyty i to ocenia zwykle czekam aż moje koleżanki znajdą w podręczniku odpowiedź na pytanie

I muszę przyznać ,że nauczyciel ocenia nisko często stawia 3+ za jakieś prace w zeszycie a jeśli chodzi o chłopaków to im ciągle 2 stawia z tego co mi wiadomo .
Z religii na koniec roku miałam 4 . Raz się zdarzyło,że miałam 3 to było w 1 kl gim w I semestrze.
A jak jest u was ? Uczy was religii ksiądz czy katecheta ?
Mnie katecheta .