Dodaj do ulubionych

Rodzice...

20.11.11, 13:01
Hejka!

Mam problem z rodzicami a szczególnie z mamą...
Ogólnie lubie jak jest u mnie w domu czysto ale to co się u mnie dzieje to przesada... ;/
Problem jest chora ,,obsesja" mojej mamy.Mama jest straszną czystoszką.Bardzo lubi jak jest wszystko dokładnie posprzatane ale uwazam ,że to przesada i to duża.No ogólem o 14 zazwyczaj kończe szkołe a rodzice kończą prace o 15.
No wiadomo wracam z school to pierwsze co to komp... Normalka.No ale...
Mama ma pretensjie ,że :
-na łozku nie ma pościeli (no sorry ale ja idze na 8.00 do szkoły. i dopiero o 14 45 dochodze do domu bo kawał ze szkoły do domu jest...)
-buty nie są w szafie.
-nie jest wywietrzone
-koty nie maja jedzenia
-nie mam odrobionych lekcji
-plecak nie jest u mnie w pokoju tylko lezy w przedpokoju
-i wgl ,że jest syf w domu(a dla mamy syf to to wszystko co jest napisane na górze)

Po prostu mnie to dołuje.Ja już nie daje rady...
I tak wyglada nasza rozmowa :
-Hej-ja
-No cześć./Jakaś ocena dziś?-mama
-Nie nic..
-Natalka...!!!?
-Słucham Cie... -.-
-Dlaczego tu je/st taki syf..?-Mama
-Jaki syf...?-ja
-Nie denerwuj mnie...-Mama
,,A idź w cholere..." - moje myśli po czym ide do pokoju się uczyć..
Ale tak jest za/wsze nawet raz dostałam kare na kompa za to ,że miałam 2 ciuchy poprzewracane... angry
I tak ciągle...
Tak mnie to wkurza i jak robie sobie przerwe w uczeniu to ide odpocząc w dużym pokoju to teksty typu
,,Czesz mnie zamęczyć" albo ,,Ja niedługo padne" no ale co nie dasz jej przetłumaczyć...
Mówiłam jej zeby tak nie sprzatała ale nie ona swoje.
No i nagle wątroba nie dała rady i bierze leki ...
Lekarz mówił mojej mamie żeby odpoczywała ale nie...
Martwie się o nia i jedocześnie strasznie mnie wkurza...
To jest naserio męczące...
Raz dostałam ochran za to ,że buty były pos szafa a nie w...
Wgl to jest nienormalnie.Ona się o wszystko mnie czepia... scianasciana

Dziś sie z nia pokłuciłam wygarneła jej wszystko co o tym myśle..
I się na mnie obraziła i powiedziała ,że jestem gnój...
crying
Co ja mam zrobić...?
To mnie czasmi przerasta i spie...m na dwór przemyśleć...
Pomózcie plisss!!!
Z góry thx za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • paula28 Re: Rodzice... 20.11.11, 13:08
      U mnie jest podobnie,ale u mnie obydwoje rodzice tak wariują!!
      • nana1112 Re: Rodzice... 20.11.11, 13:11
        paula28 napisał(a):

> U mnie jest podobnie,ale u mnie obydwoje rodzice tak wariują!!

Współczuje ;<
        Nie martw się ja też mam piekło
    • malinka24 Re: Rodzice... 20.11.11, 20:19
      Powiem Ci że ja tez tak mam czasamiwink
      Matka czepia się że wracam za późno a jestem w 2 gim!!!;/
      Hmm co tam jeszcze że jak przyjdzie jest syf w kuchni;/
      i wgl czasem mnie nie rozumie a wiesz co tez miałam taką akcje jak ty że miałam kare na kompa..
      Jemy śniadanie w niedziele ja schodze na dół i mówie czemu mi nalaliście mleko ja nie chciałam!!! a oni na to ze mam kare na kompa... Zrobiłam zmieszaną minę, póżniej wściekłą a następnie ruszyłam tupiącym krokiem na góre do łóżka i się skapłam ze nie wiem nawet za co mam karę za gó...!!!
      Także wiesz też mam czasem taki kanał ale u mojej mamy to jest jak jej hormony buzują(ma okres;D) a później wisi jej co robie i ja tez tak mam jak mam okres też mnie wszystko wkurza ale wiesz co poprostu to pzrebolej nie odzywaj się jakby co zatrzymaj te emocji w duszy i wyżal sie wieczorami do pamiętnikawink
      Pomaga serio;*
    • dusssia Re: Rodzice... 20.11.11, 20:41
      tak to juz bywa z rodzicami, dopóki z nimi mieszkasz musisz sie dostosowac i tyle, staraj sie zostawiac za sobą porządek i nie wchodzic jej w droge i tyle, mozesz tez powiedziec jej to wszystko co tutaj napisałas, chociaz z mojego doświadczenia wiem ze to nigdy nic nie daje, ale sprobowac zawsze mozna
      wink
      • wesolamalina Tuu ;) 26.12.11, 20:12
        Nie radziłabym mówić tego, co tu napisałaś - zazwyczaj to niewiele daje, tylko więcej złości. Po prostu postaraj się nie zostawiać plecaka w korytarzu, ściel łóżko, itd., sprzątnięcie tego zajmie Ci tylko chwilę. I jakoś dasz radę wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka