Dodaj do ulubionych

Lans nastolatek.

27.11.11, 18:22
Czy Was też irytuje to, że np. na fb dziewczyny w wieku 13-15 lat wstawiają zdj. z piwem, wódką czy papierosem? Czym one się lansują? Głupotą? Przecież to jasne, że przez to dojrzałe nie są. A jednak to robią. Bardzo mnie coś takiego irytuje, ale nic na to nie poradzę. ;/
Obserwuj wątek
    • xnamex Re: Lans nastolatek. 27.11.11, 18:32
      Mnie to mega wku...a. u mnie się jeszcze lansują na cięcie się. Którą się cięła- jest ok. a no i przez kilka dni po imprezie opowiadają jak to było ostro, ile ludzi nowych poznali, jakie mieli odpały po <danym rodzaju> alkoholu. i tyle zdjęć jest w sieci nastolatek z piwskiem, no ku*wa po co im to, tylko życie sobie marnują ;/
      • martunia1 Re: Lans nastolatek. 27.11.11, 18:42
        co do cięcia się - każdy ma swoje powody. mnie irytują tylko takie, które na siłę użalają się nad sobą wink
        • xnamex Re: Lans nastolatek. 27.11.11, 18:47
          no niby tak, ale dlaczego tylko ci według nich <osób u mnie> są w porządku? Wiadomo, każdy ma inną psychikę, inaczej odbiera swoje problemy. Jeszcze rok temu sama nierozumiałam osób, które się tną, a niedawno sama chciałam się pociąć (nie wiem co, ale coś mnie powstrzymało i to nie był strach). ani cięcie się, ani alkohol, ani narkotyki czy papierosy nie pomogą.<br />
          ejj...tak w sumie to czemu z lansu zesżłam na "cięcie się" xd? Rozwalam się xd <br />
          <le spam xd>
    • odrutowana_ <3 27.11.11, 18:45
      Oczywiście, napewno trochę irytują ale próbuję na to nie zwracać uwagi, po prostu uważam, że to idiotyczne i żałosne, jeśli robią to tylko dla lansu.. Ja nie piję ani nie palę. I napewno nie będę tego robiła tylko dlatego żeby się popisać, bez przesady..
      • van50 Re: <3 27.11.11, 18:53
        to jest głupie!!!!!!!!!!!!!!!
    • lace x 27.11.11, 18:52
      Też mnie to irytuje to świadczy o nich wręcz przeciwnie, nie są wcale dojrzałe.
    • bieberek Lans nastolatek. 27.11.11, 21:12
      Też się z Tobą zgadzam ..
      nie rozumiem ich w ogóle uncertain
      i zastanawiam się gdzie są rodzice? ...i w ogóle czy rodzice o tym wiedzą,że dzieci dodają sobie np na facebooka właśnie zdjęcia z wódą.
      To jest okropne i głupie indifferent
      Dobry wątek

Pozdrawiam,bieberek kiss
    • kiwi Re: Lans nastolatek. 27.11.11, 21:37
      każdy pojmuje lans inaczej c;
    • lovexsucks Re: Lans nastolatek. 27.11.11, 21:38
      Osobiście nigdy nie miałam doczynienia z taką dziewczyną,ale gdybym ową spotkała to..źle z nią by było;D
      Jestem tolerancyjna,ale taki lans to przesada.
      Głupie są i tyle,chcą zaszpanować,ale czym?
      Pić-niech piją.
      Jarać-niech jarają
      Ale niech potem nie skarżą się że muszą naku...ać po lekarzach -.-
      • klaudia_25 . 27.11.11, 21:40
        Mam je gdzieś, to ich życie, niech robią co chcą, ja za nie umierać nie będę ;>
    • margeritti Re: Lans nastolatek. 27.11.11, 21:46
      ` . To mnie strasznie denerwuje ! Boże widzisz a nie grzmisz ! O.o Przecież to że piją tą ohydną wódę , palą papierosy w ogóle nie robi z nich dorosłych ... Być dorosłym to znaczy być odpowiedzialnym !
    • ewellin Re: Lans nastolatek. 29.11.11, 19:11
      zgadzam się @kiwi
      i ciekawie czy rodzice wiedzą?
    • mysiuniaxpp Re: Lans nastolatek. 01.12.11, 19:56
      wku...a mnie to jak nie wiem .
      • milusia22 Re: Lans nastolatek. 01.12.11, 20:03
        strasznie mnie to wkurza! albo w wieku 13-15 lat jak się liżą ze swoimi chłopakami uncertain aż mi się rzygać chce jak patrzę na takie pustaki. i ta ich "wielka miłość na zawsze" ugh laski ogarnijcie się uncertain
    • yellowgreenblue Re: Lans nastolatek. 01.12.11, 20:06
      To jest żałosne ... ale to pół biedy gorzej jak wstawiają zdjęcia na których są roznegliżowane... To jest dopiero wiocha!
    • mandy_jonas Re: Lans nastolatek. 01.12.11, 22:24
      im młodszy rocznik, tym bardziej zepsuty.
    • indianaa Ba! mam jeszcze coś lepszego . 01.12.11, 22:29
      Jak dziewczyna która jest zbuntowana ,pije ,nie cierpi Dinsey Channel może lubić sagę zmierzch ? Zaprzecza sama sobie ... Zmierzch jest do bólu Diseyowską wersją filmów typu "Dracula" .
    • olcissia_1998 Re: Lans nastolatek. 01.12.11, 22:50
      Często, jak przechodzę na boisku, w takim zaułku, gdzie nauczyciele nie zaglądają jest grupka nastolatków. Oni tam palą. I mi się niedobrze robi, jak to widzę. Widziałam już dwie drugoklasistki (takie, co uważają się za wspaniałe -.-), bachora z Ib, co mnie wyzywa, ale co mnie najbardziej zszokowało? Moje koleżanki z podstawówki- które są za zdrowym typem życia. Palą. Wciągają ten smród.

Co sądzę o takich osobach?
      Są głupkami. Zobaczą za kilka lat, leżąc w szpitalu...
    • other_ ; 02.12.11, 14:05
      nienawidzę. W szkole non stop spotykam się z czymś takim. Już prawie wszystkie moje koleżanki wciągnęły się w ten lans. Głupota i tyle. Chęć zaistnienia w towarzystwie kosztem swojego zdrowia.
    • savannah95 Re: Lans nastolatek. 10.12.11, 20:18
      To was denerwuje tamto was irytuje. No i co z tego, że się lansują? Komentarze typu "gdzie są rodzice" też sobie powinniście darować. To ich życie a to, że palą i piją dla lansu i wstawiają zdjęcia na facebooka czy Bóg wie gdzie to ich sprawa. Jeśli was to tak bardzo dotyka to nie wchodźcie na ich profile albo usuńcie je z znajomych zamiast publicznie wylewać żale. Każdy jest młody głupi niektórzy właśnie palą, piją, a niektórzy należą do kółka biblijnego. Jeśli wam to tak bardzo przeszkadza to mam jedną radę zróbcie sobie takie zdjęcia i wstawcie na swojego facebooka. Może wtedy skończycie się interesować czyimś życiem.
      • angel1117 Re: Lans nastolatek. 10.12.11, 20:59
        lovexsucks a co byś zrobiła ? pobiła ?
        Śmieszy mnie to że was wkurzają takie 15 latki bo same po tyle macie i założę się że z kilka z was które się tak zarzekają że nie piją nie palą kompletne abstynentki? wątpię szczerze w to bo teraz prawie wszyscy piją i palą a w jaki sposób i dlaczego to robią to już ich sprawa. Mnie też to irytuje ale nie do takiego stopnia bo zakładać o tym wątki ich życie ich sprawa. samej mi nawet do głowy nie przyszło by robić sb takie zdjęcia i je wstawiać gdzieś. Jeśli już ktoś pije w tym wieku to trzeba robić to z głową. Jak już wybiorę się ze znajomymi gdzieś na piwo to wypiję mało piję po to by odreagować bo nie u wszystkich w domu i życiu jest tak różowo jakby się wydawało. Czasem jest po prostu taka sytuacja że trzeba jedni się tna inni piją ja nigdy nie upiłam się do nieprzytomności czy coś lecz czasem po prostu trzeba ale dziewczynki żyjące w świecie "bez wad" nie zrozumieją tego że nie zawsze jest ok i że nie wszyscy co czasem napiją się piwa lub raz na jakis czas zapalą papierosa są nie wiadomo jakimi menelami czy czymś jeszcze innym a komentarze typu " gdzie są rodzice" powinnyście sobie darować.
        • laurie Re: Lans nastolatek. 10.12.11, 21:35
          angel1117 napisał(a):

> lovexsucks a co byś zrobiła ? pobiła ?
          > Śmieszy mnie to że was wkurzają takie 15 latki bo same po tyle macie i założę s
          > ię że z kilka z was które się tak zarzekają że nie piją nie palą kompletne abst
          > ynentki? wątpię szczerze w to bo teraz prawie wszyscy piją i palą a w jaki spos
          > ób i dlaczego to robią to już ich sprawa. Mnie też to irytuje ale nie do takieg
          > o stopnia bo zakładać o tym wątki ich życie ich sprawa. samej mi nawet do głowy
          > nie przyszło by robić sb takie zdjęcia i je wstawiać gdzieś. Jeśli już ktoś pi
          > je w tym wieku to trzeba robić to z głową. Jak już wybiorę się ze znajomymi gdz
          > ieś na piwo to wypiję mało piję po to by odreagować bo nie u wszystkich w domu
          > i życiu jest tak różowo jakby się wydawało. Czasem jest po prostu taka sytuac
          > ja że trzeba jedni się tna inni piją ja nigdy nie upiłam się do nieprzytomności
          > czy coś lecz czasem po prostu trzeba ale dziewczynki żyjące w świecie "bez wad
          > " nie zrozumieją tego że nie zawsze jest ok i że nie wszyscy co czasem napiją s
          > ię piwa lub raz na jakis czas zapalą papierosa są nie wiadomo jakimi menelami c
          > zy czymś jeszcze innym a komentarze typu " gdzie są rodzice" powinnyście sobie
          > darować.

dokładnie. nikt nie jest święty. gdyby sie patrzyło na każdą z was, żadna nie jest aniołkiem i ma swoje za uszami, do każdej z was można powiedzieć 'gdzie są rodzice'
    • swiiitasna ;p 10.12.11, 21:10
      Te dziewczyny chcą pokazać, że są dojrzałe, prawie dorosłe, odważne itp, itd. Nie wiedzą tylko, że tak na prawdę dla normalnych, mądrych ludzi wyglądają po prostu jak dzieci. Próbują udawać dorosłe. Człowiek nie jest dorosłym wtedy kiedy sięgnie po alkohol, papierosy czy narkotyki. Jest to oznaką głupoty oraz słabości człowieka. Dorosłym stajemy się wtedy kiedy nie, myślimy o imprezach, zabawie lansie i innych tego typu rzeczach, tylko o przyszłości: o wybraniu zawodu, założenia rodziny, domu.
    • laurie mam to w dupie. 10.12.11, 21:22
      mało mnie obchodzi co kto robi i jakie zdjęcia wrzuca, ich sprawa.
      • laurie Re: mam to w dupie. 10.12.11, 21:33
        + chciałabym dodać, że każdy tu pisze jakie to jest wkurzające, okropne, wieśniackie, głupie itp.
        skoro każdy tak uważa to ciekawa jestem dlaczego jest tyle takich zdjęć w internecie..-.-
        poza tym, moi koledzy co mają po 16 lat, dodali kilka zdjęć z niezłego melanżu i gdzieniegdzie załapało się jakieś piwo, to oznacza że są dziecinni, nie dojrzali, żałośni i głupi?
        co innego jak ktoś specjalnie dodaje zdjęcie na którym wystawia piwo do obiektywu, a co innego jak gdzieś się załapie albo coś, to nie oznacza od razu że ktoś jest głupi. poza tym, każdy robi co chce..
        to że dodasz zdjęcie z kolegą i widać kawałek piwa nie oznacza że się lansujesz-.-
        czasami ludzie dla pamiątek, tak o dodają sobie wódki, drinki itp. z opisami 'mmm'
        ja tam nie widzę w tym nic złego.
        owszem, dziwne jest jak 13 latki dodadzą fotke na fejsa jak wystawiają wódkę pod obiektyw, ale to że gdzieś znajdziesz wzrokiem na zdjęciu czyimś alkohol i uważasz go zaraz za lansera bardziej mnie wku...a..
        • angel1117 laurie 10.12.11, 22:24
          dokładnie zgadzam się w 100% !
          moi niektórzy znajomi mają i po ok. 17 lat i co z tego że dodadzą zdjęcia z imprezy zrobione na pamiątkę nie znaczy to że są dziecinni cz też słabi. Żadna z Was aniołkiem nie jest nawet jakbyście się nie wiadomo jak zarzekały to i tak nie będziecie. i jak was rażą takie zdjęcia to na cholerę wchodzicie ? ale co innego jeśli taka 12-latka weźmie sobie zdj. zrobi i piwo na pierwszym planie. wszyscy nie są lanserami .
    • violet_ Re: Lans nastolatek. 10.12.11, 22:30
      nie irytuje mnie to. jeśli ktoś wstawia sobie zdjęcie z wódką, to nie chce pokazać, że jest dojrzały, bo to nie o to chodzi. jak ktoś pije czy pali to jego sprawa, jego decyzja, jego życie, więc wszyscy inni powinni się nie wpie*dalać. ; )
    • damonlove damonlove 18.12.11, 13:54
      no!!
      zal mi dziewczyn które zaczynaja palic bo chca sie podpasowac chłopakom...
    • zakochanie Re: Lans nastolatek. 18.12.11, 14:16
      tak, dla nich to jest lans, tylko szkoda, że nie widzą jakie to żałosne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka