Dodaj do ulubionych

Dokuczają mi!

14.12.11, 15:06
A wszystko zaczęło się od tego,że 2 dziewczyny z mojej klasy wykryły,że jestem po prostu słaba psychicznie . Do niedawna miałam koleżankę w szkole,ale ona teraz zaczęła kolegować się z innymi,więc na przerwach siedzę sama . Zauważyły to 2 zołzy z mojej klasy,więc postanowiły się na mnie wyżywać...
Nie uczę się dobrze,przede wszystkim z matematyki,dlatego mówią,że jestem idiotką,pustakiem albo teksty w stylu ' Nie oczekujesz chyba,że ci teraz odpowie . Zanim przyswoi tą wiadomość miną 2 miesiące' . A ja...po prostu nie umiem im odpowiedzieć . Odszczeknąć się. Udaję,że nie słyszę ,olewam je,ale wtedy jest jeszcze gorzej . Najgorsze jest to,że przeciągnęły one na swoją stronę tą moją była koleżankę i jej nową przyjaciółkę,więc teraz prześladują mnie w 4 .
Nie wiem co mam robić . Przede wszystkim,nie chcę siedzieć sama na przerwach . Myślałam,żeby się przepisać . Ale trochę się boję . Z innymi dziewczynami z klasy...nie ma szans na zakolegowanie się . Co mam robić? Przepisać się,olewać je,dogadać im,czy próbować się zakolegować? Pomóżcie mi! crying
Obserwuj wątek
    • niemampomyslu Re: Dokuczają mi! 14.12.11, 15:24
      przepisać się-sama nie wiem.
      olewać je-wszyscy mi mówią, że to najlepszy sposób, nie bardzo w to wierzę, ale...
      dogadać im-dobrze by było, ale jeśli jesteś nieśmiała, będzie trudno. wiem coś o tym.
      próbować się zakolegować-z tymi czterema? to chyba najgorsze wyjście.
    • hermionka. Tutaj ;) 14.12.11, 16:04
      Miałam tak w 6 klasie. To nie było fajne ... Szczególnie że to wszystkie osoby w klasie się na mnie uwzięły. ;/
      Też byłam słaba, prosiłam mamę, żeby mnie przepisała . Chciałam zmienić szkołę, płakałam po nocach. Ale jakoś się pozbierałam. Codziennie powtarzałam sobie , że za niecały rok koniec podstawówki i pójdę do gimnazjum. Potem zmieniłam taktykę i powtarzałam, że jestem silna, że dam radę, a te zozły nie są pępkiem świata. Przecież nie miały prawa mnie obrażać! I wtedy wpadłam na pomysł. Podziałał big_grin
      Wykryłam moją najsłabszą przeciwniczkę -nazwijmy ją Bella - nie zawsze była niemiła, nie aż tak bardzo jak inni. Zostawała po szkole na kółku plastycznym. Zapisałam się , i co tydzień ją ze sobą" oswajałam'. Powoli, za jednym razem tylko cześć, za następnym co u ciebie, potem jak ty ładnie malujesz, potem czy pójdziesz ze mną do pani zapytać o "..." , a może wiesz jak zrobić tą pracę, pożyczę ci kredki itd. suspicious potem przypadkiem się okazało, że usłyszałam co osoba z moich przeciwniczek powiedziała na temat Belli, a ja nie omieszkałam jej o tym powiedzieć cool
      No i się zaprzyjaźniłyśmy. Po kolei, wygryzałam kolejne, aż się okazało że w "mojej grupie" jest 6 osóbi u moich przeciwniczek też. Tamtych już po prostu nienawidziłam za to, co mi robiły, więc nawet się do nich nie odzywałam. Poszłam do gimnazjum, tu nie ma żadnej z moich przyjaciółek ani żadnej z 'głupich'. Ale poznałam wiele nowych, fajnych ludzi. Trzeba po prostu uwierzyć , że da się radę. Uwierz, jest wiele fajnych osób, które cię polubią. Zwykle to jedna osoba cię nie lubi, ale ma cechy przywódcy a inni się za nią kierują.
    • daisyw Re: Dokuczają mi! 14.12.11, 16:05
      Pod żadnym pozorem,nie olewaj!
      Jeżeli coś ci powiedzą,a ty umilkniesz,to znaczy,że pozwalasz sobie na takie traktowanie . Odszczeknij się,a jeśli np. do końca tego roku nie polepszy się,to przepisz się.
      • kawaiikimie : ) 14.12.11, 16:17
        Olewanie jest najlepszym wyjściem, ale nie każdy umie "odpowiednio" olewać. Nie siedź sama , lepiej żebyś poszła do biblioteki i tam sama posiedziała, niż przy tych dziewczynach. gdy coś powiedzą- uśmiechnij się szczerze, p prostu pomyśl coś śmiesznego o nich. Po żadnym pozorem, nie pokazuj że jest Ci przez nie smutno. Im właśnie o to chodzi. Gdy się odszczekniesz zniżysz się do ich poziomu i na dodatek one się nakręcą i Ty. Przynajmniej w moim przypadku tak było. Przechodziłam przez to co Ty. Też mi dokuczali.
    • blondzia Mi też dokuczają :\ 14.12.11, 21:58
      Więc witaj w moim świecie.

Mi znowu chłopacy dokuczają jestem w 3 klasie gimnazjum i czekam kiedy to się skończy .
      Wyzywają mnie itp jestem bardzo szczupła więc wyśmiewają się ze mnie,że jestem chuda mam anoreksję wyzywają mnie od wieszaków itp jak jakiś nauczyciel na mnie nakrzyczy to ich to cieszy i jeszcze coś od siebie dodadzą .
      Ostatnio na facebooku moja koleżanka dodała obrazek z besty.pl i pisało na nim ,że zawsze jest taka osoba która w trudnej sytuacji rozśmieszy do łez i dodała imię i nazwisko takiego chłopaka z klasy a ja napisałam komentarz : Mnie to w tej klasie wszyscy WKURWIAJĄ do łez a nie śmieszą . I wtedy wybuchła kłótnia zaczęli mnie wyzywać od patyków,wieszaków ,że to ja wszystkich WKURWIAM itp pojawiło się aż 100 komentarzy .
      I to jedna z osób napisała,że to jedna osoba nie lubi ale buntuje innych jak by była przywódcą i to jest prawda w 1 kl gim chodził do klasy ze mną chłopak który był strasznie niegrzeczny jego matka w szkole prawie ciągle siedziała po prostu robił co chciał dziewczyny klepał po tyłku albo do nich się przytulał specjalnie ,żeby je ośmieszyć a dla mnie był miły może dlatego,że jego mama znała moją mamę i on w klasie był najgorszy z zachowania i dostawał same 1 itp i to on jak by był przywódcą. I wtedy mi chłopacy nie dokuczali ale ten chłopak się wyprowadził do Londynu i zmienił szkołę i od wtedy się zaczęło kiedy on właśnie odszedł zaczęto mi tak dokuczać .
      Czepiają się ,że jestem chuda jak patyk blada jak ściana itp
      dużo by tu opowiadać , nie wiem czego oni chcą moje koleżanki mówiły,że jakiś chłopak mówił,że mnie strasznie nie lubi ogólnie koleżanki mi mówiły,że trzech chłopaków z klasy im powiedziało,że mnie nie lubi w innym czasie jeden w maju,drugi we wrześniu trzeci w grudniu w roku 2011 .I się tak na mnie gapią z taką miną ,że lepiej nie pytać tak jak by myśleli jezu ale ona mnie WKURWIA .
      i dużo by tu opisywać ,czekam na koniec gimnazjum jeszcze 6 miesięcy .
    • love_story Re: Dokuczają mi! 15.12.11, 19:21
      Mnie też kiedyś drenczyli nie zwracaj uwagi udawaj że nie slyszysz ja też tak kiedyś robiłam i przestali sprubuj warto!kiss
    • damonlove damonlove 24.12.11, 13:38
      dogadaj im jak nie masz pomysłu to poszukaj w internecie...
      powodzenia ; ))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka